【题目】I came to study in the United States a year ago .Yet I did not know the real American society until I was injured in a car accident because after the accident I had to see a doctor and go to court.
After the accident, my roommate called a doctor for me. I was very grateful and determined to repay him one day. But the next day, he asked me to pay him $200 for what he had done. I was astonished. He had good reason to charge me, he said. And if I wanted to collect money from the person who was responsible for my injury, I’d have to have a good lawyer. And only a good doctor can help me get a good lawyer .Now that he had helped me find a good doctor, it was only fair that I should pay him.
But every day I went to see the doctor, I had to wait about 50 minutes. He would see two or three patients at the same time, and often stop treating one so as to see another. Yet he charged me $115 each time .The final examination report consisted of ten lines, and it cost me $215.
My lawyer was all smiles the first time we met. But after that he avoided seeing me at all. He knew very well the other party was responsible for the accident, yet he hardly did anything. He simply waited to collect his money. He was so irresponsible that I decided to dismiss him. And he made me pay him $770.
Now I had to act as my own lawyer. Due to my inexperience, I told the insurance company the date I was leaving America. Knowing that, they played for time...and I left without getting a cent.
【1】The author’s roommate offered to help him because________.
A. he felt sorry for the author
B. he knew the doctor was a very good one
C. he thought it was a chance to make some money
D. he wanted the author to have a good lawyer
【2】A good doctor is necessary for the author to________.
A. be properly treated.
B. talk with the person responsible for the accident.
C. eventually get the responsible party to pay for his injury.
D. recover before he leaves American.
【3】The word “charge” in the third paragraph means_________ .
A. ask as a price B. accuse
C. be responsible D. claim
【4】Both the doctor and the lawyer in this passage are very__________.
A. friendly B. busy
C. professional D. selfish
【5】What conclusion can you draw from the story?
A. Going to court is something very common in America.
B. One must be very careful while driving a car.
C. There are more bad sides in America than good sides.
D. Money is more important than other things in the US.
【答案】
【1】C
【2】C
【3】A
【4】D
【5】D
【解析】本文是一片记叙文。作者主要讲述了自己在美国的车祸遭遇,由此看到在美国医生和律师这两个行业唯利是从的丑陋面目。
【1】细节理解题。根据文中的"Now that he had helped me find a good doctor, it was only fair that I should pay him."可知,作者的室友认为帮助了作者,所以作者应该付给他钱,他把这件事当做了赚钱的手段。故选C。
【2】细节理解题。根据文中的"And if I wanted to collect money from the person who was responsible for my injury, I’d have to have a good lawyer. And only a good doctor can help me get a good lawyer ."可知,作者如果想要从致使我受伤的人那索回赔偿,必须要有一名优秀的律师,而只有优秀的医生才能帮我找到优秀的律师。由此可见,好医生是作者请到好律师的关键。故选C。
【3】词义猜测题。A. ask as a price 要钱;B. accuse控告;C. be responsible负责任; D. claim宣称。根据句子Yet hechargedme $115 each time .可知,此处charge的意思是收费,向我要钱。故选A。
【4】总结概括题。根据文中对这位医生以及这位律师的描述,"He would see two or three patients at the same time, and often stop treating one so as to see another. Yet hechargedme $115 each time ."以及"He knew very well the other party was responsible for the accident, yet he hardly did anything. He simply waited to collect his money." 可知,二者并未向作者提供满意的服务,只是为了收取费用,十分自私。故选D。
【5】总结概括题。根据作者文中对这次事件以及受到的待遇的描述,可以发现在美国连医生以及律师这些令人敬佩的行业并未向社会提供优质的服务,而是不断索要钱财,可知,钱在美国社会的重要性。故选D。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假设你是李华,你的英国朋友Sam将于今年暑假到长江大学 (Yangzte University) 进行为期半年的中文培训,他想请你在学校附近为他找一套住房。请根据以下信息,给他回一封电子邮件介绍住房情况。
1.面积50㎡左右,一室一厅,一厨一卫;
2.家具齐全,有wifi,离学校近;
3.月租1000元。
注意:
1.词数不少于100;
2.可适当增加细节,以使行文连贯;
Dear Sam,
I’m so glad to know that you’re coming to Jingzhou this summer. ____________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________
Yours,
Li Hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】语法填空。
Opportunities don’t come often. They come every once in a while. Very often, they come quietly and go by without 【1】 (notice). Therefore, it is advisable 【2】 you should value and treat them with care. When an opportunity comes, it brings a promise but never realizes it
【3】 its own. If you want to achieve something 【4】 intend to fulfill one of your ambitions, you must work hard, make efforts and get prepared. 【5】, you will take no advantage of opportunities when they come to visit you. The difference between a man who succeeds and 【6】 who does not lies only in the way each treats opportunities. The successful person always makes adequate preparations to meet opportunities as they duly arrive. The 【7】 (success) person, on 【8】 other hand, works little and just waits to see them pass by. 1n my opinion, there are plenty of opportunities for everyone in our society, but only those who are prepared adequately and qualified 【9】 (high) can make use of them to achieve 【10】 purposes.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Audrey Hepburn won an Academy Award as Best Actress for her first major American movie, Roman Holiday, which was released in 1953. But she is remembered as much for her aid work as for her acting.
Born in Belgium in 1929, Audrey’s father was British and her mother was Dutch. Audrey was sent to live at a British school for part of her childhood. During World War II, she lived and studied in the Netherlands. Her mother thought it would be safe from German attacks. Audrey studied dance as a teenager and during college when she returned to London after the war. But she realized she wasn’t going to be a ballerina (芭蕾舞女演员). So she began taking acting parts in stage shows. Later she began to get small parts in movies.
But it was Audrey Hepburn’s move to America that brought her true fame. In 1951 she played the character “Gigi” in the Broadway play of the same name to great critical praise. Two years later, Roman Holiday made her a star at the age of 24.
Audrey made more than 25 movies. Among her most popular roles was Holly Golightly in Breakfast at Tifany’s in 1961. Three years later she played Eliza Doolittle in My Fair Lady.
She was married two times and had one son by each husband. In 1989, the UN Children’s Fund named Audrey a goodwill ambassador. She travelled all over the world in support of UNICEF (联合国儿童基金会) projects. The UN agency said she was a tireless worker. She often gave 15 interviews a day to gain money and support for UNICEF projects.
Audrey Hepburn often said her loyalty to UNICEF was the result of her experiences as a child during World War II. She said she knew what it was like to be starving and to be saved by international aid. She was a goodwill ambassador until her death in 1993 from colon cancer.
【1】In Paragraph 1, “her aid work” means ___________.
A. winning an Academy Award as Best Actress
B. taking acting parts in stage shows
C. acting as a goodwill ambassador for UNICEF
D. making her own movies
【2】The reason why Audrey lived and studied in the Netherlands was that __________.
A. she wanted to be a ballerina
B. her parents were from Britain
C. it was safe there
D. the education there was excellent
【3】We can infer from the passage that ___________ .
A. Audrey’s parents lived in Germany during World War II
B. Audrey lived in America in the 1950s
C. Audrey was made to give up dancing
D. the character “Gigi” in the Broadway play was her most popular role
【4】_______ is the right order for Audrey’s life.
①The first time she began to play in movies.
②She returned to London from the Netherlands.
③She won an Academy Award as Best Actress.
④She travelled all over the world in support of UNlCEF projects.
⑤She played a part in My Fair Lady.
A. ①②⑤③④ B. ①②③⑤④
C. ②①⑤③④ D. ②①③⑤④
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】When important events are happening around the world, most people turn to traditional media sources, such as CNN and BBC for the news. However, during the war in Iraq in 2003, many people followed the war from the point of view of an unknown Iraqi citizen who called himself "Salam Pax" (Salam Pax means peace).
Salam Pax wrote a diary about everyday life in Baghdad during the war, and posted it on his website. Pax's online diary was a kind of website known as a "blog". Blogs are online diaries, usually kept by individuals, but sometimes by companies and other groups of people. They are the fastest growing types of website on the Internet.
A blog differs from a traditional website in several ways. Most importantly, it is updated much more regularly. Many blogs are updated every day, and some are updated several times a day. Also, most blogs use special software or websites, which can help ordinary people easily set up and start writing their own blogs.
There are many different kinds of blogs. The most popular type is an online diary of links where the blog writer surfs the Internet and then posts links to sites or news articles that they find interesting, with a few comments about each one. Other types are personal diaries, where the writer talks about their life and feelings. Sometimes these blogs can be very personal.
There is another kind of blogging, called "moblogging", short for "mobile blogging".
Mobloggers use mobile phones with cameras to take photos, which are posted instantly to the Internet. The use of mobile phones in this way made the headlines in Singapore when a high school student posted a movie he had taken of a teacher shouting at another student on the Internet. Many people were shocked by what the student did, and wanted phones with cameras to be banned from schools.
Many people think that as blogs become common, news reporting will rely less on big media companies, and more on ordinary people posting news to the Internet. They think that then the news will be less like a lecture, and more like a conversation, where anyone can join in.
【1】Which statement about Salam Pax was true?
A. He worked for CNN.
B. Salam Pax was not his real name.
C. He was famous as a host in BBC.
D. He used a mobile phone for his blog.
【2】What is the biggest difference between blogs and traditional websites?
A. Blogs use special software.
B. Blogs contain personal information.
C. Blogs are updated much more often.
D. Blogs contain links to other websites.
【3】According to the passage, in the future it is likely that ________.
A. everyone will have a blog
B. blogging technology will be banned
C. large media companies will be unnecessary
D. people will be able to learn the news from other points of view
【4】What is the passage mainly about?
A. The war in Iraq. B. New types of media.
C. The history of the Internet. D. The increase of using computers.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】请你以“My Father”为题,用英语写一篇100词左右的短文,要点如下:
我的父亲是位医生,工作勤恳,经常早出晚归,他不仅对自己而且对工作严格要求,他总是为病人着想,为病人减轻痛苦。他决心把自己的一生都献给医学事业。喜欢读书,爱好音乐。
适当增加细节,使行文连贯。词数100左右。
(参考词汇:解除痛苦:relief/reduce pain 取得巨大成就:achieve great success医学事业:medical career
My father
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】
【1】Always staying up late at night is h___________ to our health.
【2】Dr Yuan Longping has s__________ for the past five decades to help farmers.
【3】Everybody sits and waits in the s________ of the trees.
【4】Macron(马克龙)was s_________ by most French in the election(选举), becoming a young president.
【5】The media (媒体) should r____________ famous people’s privacy (隐私).
【6】Jane spent years _________ (观察)and recording their daily activities.
【7】The program reminds me of many things from my own_____________ (童年).
【8】He __________(因此)gives millions of yuan to equip others for research.
【9】A healthy soil ___________(减少)disease and helps crops grow strong.
【10】It is impolite to make bad _________ (评论) on a person’s appearance.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达
为了帮助中学生健康成长,某中学英文报开辟了“HEART-TO-HEART”专栏。假设你是该栏目的编辑Jamie,收到一封署名为Worried的求助信。信中该同学向你诉说了自己的困扰:近日容易发脾气,使正常的学习和生活受到了影响。请用英文给该同学写一封回信。
内容要点如下:
1.表示理解并给予安慰;
2.提出建议并说明理由。
注意:
1.词数120左右;
2.信中不能出现与本人相关的信息;
3.信的开头与结尾已为你拟好,不计入总词数。
参考词汇:temper n. 脾气,情绪
Hi Worried,
I’m sorry to know that you’re having such a bad time at the moment.
.
.
.
.
.
.
Yours,
Jamie
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】What makes a good student?
In China most teachers share this opinion that a good student is someone who gets good grades in exams. However, one teacher【1】(call) Shen Hong has a different attitude. She says 【2】 hates to see her students study day and night under the pressure of exams. It is not right 【3】 (judge) a student only by his grades. Shen Hong thinks a good student should have the【4】 (follow) qualities.
Honesty and kindness are a must for a good student. If he【5】(do)something wrong, he admits his mistake, and then will【6】(quick) apologize. A good student is always ready to help his friends【7】they are in trouble. A good student is one who 【8】(focus) on his studies. He makes full use of his time to learn both in and out of class.【9】studying, he also likes sport and takes part in afterschool 【10】(activity). In conclusion, he develops in an allround manner.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com