精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

When I started my career in management, I was really green, but I always tried to stay positive on the job. I was working for a new company that was having a difficult time with its customers. Actually, at one point my General Manager told me he liked me and suggested I should start looking for a new job as we were about to lose our only order. Every day we faced people leaving the company, customers complaining, and upper management preparing to close the place.
One night, I went home thinking about the problems. My wife told me to forget about work and see a movie. We went and saw Slumdog Millionaire. Jamal, an eighteen-year-old Indian young man, is from a poor family and becomes rich later. He tries his best to change his position. I realized what we needed to do was to correct the situation.
The next day I called my customers to have a talk. I promised to do my best to solve the problems if they would give us some time. As a result, we were given one month to turn the situation around. This was our only chance to correct the situation. To achieve this, I worked day and night with my team. I can remember working from 6 a. m. and not going home until 2 a. m. the next day.
To make a long story short, we succeeded in solving all of the problems and at the same time increased our productivity(生产率). The customers and management were very happy, and I knew at that moment we had saved our jobs. Actually things went so well that we ended up having our pay doubled.
Through this experience I understand that you can achieve what you desire as long as you work at it and stay positive.
【小题1】 The General Manager advised the author to look for a new job mainly because   .

A.he knew the author didn’t want to stay there
B.his company was too small to hire so many people
C.he believed the author could get more pay that way
D.the management was preparing to close the department
【小题2】 Who caused the author to decide to change his situation?
A.The hero in a movie.     B.His wife.
C.His boss. D.The customers.
【小题3】 How long did the author stay in his department every day during that month?
A.8 hours. B.15 hours.
C.20 hours. D.24 hours.
【小题4】The experience of the author shows that   .
A.if a person does his best and keeps positive, he’ll succeed
B.if a person takes advice from others, he’ll make progress
C.if a person is clever, he’ll realize his dream sooner or later
D.if a person wants to change his fate, he mustn’t change his job
【小题5】What would be the best title for this passage?
A.My Work Experience
B.My First Management Job
C.How to Correct Your Situation
D.The Importance of Working Hard


【小题1】D
【小题2】A
【小题3】C
【小题4】A
【小题5】B

解析作者刚开始做管理工作时, 他的部门面临着被关闭的危险。他看了《贫民窟的百万富翁》后受到启发, 决心像影片中的主人翁一样改变处境。于是他带领自己的团队拼命工作, 最终取得了成功。
【小题1】选D。细节理解题。根据第一段. . . we were about to lose our only order和. . . and upper management preparing to close the place可知, 答案为D。
【小题2】选A。细节理解题。根据第二段He tries his best to change his position. I realized what we needed to do was to correct the situation可知, 答案为A。
【小题3】选C。推理判断题。根据第三段I can remember working from 6 a. m. and not going home until 2 a. m. the next day. 可知, 答案为C。
【小题4】选A。细节理解题。根据末段. . . you can achieve what you desire as long as you work at it and stay positive可知, 答案为A。
【小题5】选B。主旨大意题。通读全文可知, 本文作者主要讲述了自己第一次做管理工作的经历, 故答案为B。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

When I left my bag on a train, I lost my most precious possession, a small framed photograph of my great grandparents, Emily and Gordon Baker. The frame was made of silver, with an elegant flower design in one corner. The photograph was taken in March 1939 0n their wedding day. Emily looked very happy, and Gordon looked rather a larmed.  A few months later, he was killed in action in North Africa. I received the photograph when my aunt Mabel died.
I'm a student at Edinburgh University and I live in an old Edwardian house.  At the end of last term, I packed a large bag and a small bag and set off for London, where I was planning to catch the Eurostar train to Paris. Minutes after getting off the train at Kings Cross Station, I realized that I'd left the small bag in the overhead luggage rack. I ran back to the train, but it had already left the platform.  www.com
This all happened several months ago, and I had become resigned to the loss of my most precious possession. then last week, something extraordinary happened. I logged onto the site ~ eBay and looked for a silver photo frame and I found it ! The photo of my great grandparents was on eBay !
I called the person who was advertising it.   He was a little suspicious(怀疑 )  at first, and told me that he had bought it from a stall at an antique market. After we talked for a while, he asked if there was any way I could prove it was mine. All I could think of was that the photo was taken in March 1939. He opened the frame and made sure that this date was written by hand on the back of the photograph.
“It ' s definitely yours. " he said.  "Come and get it ! "
【小题1】. The author's most precious possession was      .

A.A wedding photo in a silver frame taken in North Africa
B.A pretty family portrait in a silver frame taken in 1939
C.A special photo of his great grandparents in a silver frame
D.A common photograph of his grandparents taken by Mabel
【小题2】. Which of the statement about the author is not wrong?
A.He left the photo on a train and never got it back.
B.He put the photo in a small bag and left it on a train.
C.He left the photo on the Eurostar and ran back to get it.
D.He left the photo at his old Edwardian house in Edinburgh
【小题3】. The man advertising the frame proved it was the author's      .
A.by calling the seller up immediately
B.according to the price of the silver frame
C.by the author's explanation about the photo
D.by the date written on the back of the photo
【小题4】. It can be inferred that the author felt______when he found the silver photo on eBay.
A.nervousB.excited
C.disappointedD.worried

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

    Sometimes you’ll hear people say that you can’t love others until you love yourself. Sometimes you’ll hear people say that you can’t expect someone else to love you until you love yourself. Either way, you’ve got to love yourself first and this can be tricky. Sure we all know that we’re the apple of our parents’ eyes, and that our Grandmas think we’re great talents and our Uncle Roberts think that we will go to the Olympics. But sometimes it’s a lot harder to think such nice thoughts about ourselves. If you find that believing in yourself is a challenge, it is time you build a positive self-image and learn to love yourself.
Self-image is your own mind’s picture of yourself. This image includes the way you look, the way you act, the way you talk and the way you think. Interestingly, our self-images are often quite different from the images others hold about us. Unfortunately, most of these images are more negative than they should be. Thus changing the way you think about yourself is the key to changing your self-image and your whole world.
The best way to defeat a passive self-image is to step back and decide to stress your successes. That is, make a list if you need to, but write down all of the great things you do every day. Don’t allow doubts to occur in it. 
It very well might be that you are experiencing a negative self-image because you can’t move past one flaw or weakness that you see about yourself. Well, roll up your sleeves and make a change of it as your primary task. If you think you’re silly because you aren’t good at math, find a tutor. If you think you’re weak because you can’t run a mile, get to the track and practice. If you think you’re dull because you don’t wear the latest trends, buy a few new clothes. But remember, just because you think it doesn’t mean it’s true.
The best way to get rid of a negative serf-image is to realize that your image is far from objective, and to actively convince yourself of your positive qualities. Changing the way you think and working on those you need to improve will go a long way towards promoting a positive self-image. When you can pat (拍) yourself on the back, you’ll know you’re well on your way. Good luck!
【小题1】 You need to build a positive self-image when you _____. 

A.dare to challenge yourself
B.feel it hard to change yourself
C.are unconfident about yourself
D.have a high opinion of yourself
【小题2】How should you change your serf-image according to the passage?
A.To keep a different image of others.
B.To make your life successful.
C.To understand your own world.
D.To change the way you think.
【小题3】 What is the passage mainly about? 
A.How to prepare for your success.
B.How to face challenges in your life.
C.How to build a positive self-image.
D.How to develop your good qualities.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

When Gretchen Baxter gets home from work as a New York City book editor, she checks her Blackberry at the door. “I think we are attached to these devices in a way that is not always positive,” says Baxter, who’d rather focus at home on her husband and 12-year-old daughter. “It’s there and it beckons(召唤). That’s human nature (but)…we kind of get crazy sometimes and we don’t know where it should stop.”
Americans are connected at unprecedented(前所未有的) levels—93% now use cell phones or wireless devices; one third of those are “smart phones” that allow users to browse the web and check e-mails, among other things. The benefits are obvious: checking messages on the road, staying in touch with friends and family, efficiently using time once spent waiting around. The downside: often, we’re effectively disconnecting from those in the same room.
That’s why, despite all the technology that makes communicating easier than ever, 2010 was the year we stopped talking to one another. From texting at dinner to posting on Facebook from work or checking e-mails while on a date, the connectivity revolution is creating a lot of divided attention, not to mention social anxiety. Many analysts say it’s time to step back and reassess (再评价).
“What we’re going to see in the future is new opportunities for people to be plugged in and connected like never before,” says Scott Campbell. “It can be a good thing, but I also see new ways the traditional social construction is getting somewhat torn apart.”
Our days are filled with beeps and pings—many of which pull us away from tasks at hand or face-to-face conversations. We may feel that the distractions(干扰) are too much, but we can’t seem to stop posting, texting or surfing. “We’re going through a period of adjustment and rebalancing, ” says Sherry Turkle and she wants to remind people that technology can be turned off. “Our human purposes are to really have connections with people,” she says. “We have to reclaim it. It’s not going to take place by itself.”
【小题1】According to Paragraph 1, Gretchen Baxter thinks _____.

A.the new technology always influences people’s life in a positive way
B.the new technology always influences people’s life in a negative way
C.the family isn’t that important compared to the new technology
D.people are too dependent on the new technology to let go
【小题2】 The underlined word “downside” in Paragraph 2 probably means _____.
A.advantage B.weakness
C.strength D.effect
【小题3】 Which of the following is TRUE according to the passage?
A.The wide use of mobile devices has nothing to do with the traditional social construction.
B.Mobile devices play a less important part in American life.
C.Mobile devices create a lot of divided attention and social anxiety.
D.Many analysts speak highly of the wide popularity of mobile devices.
【小题4】 What can be inferred from the last paragraph?
A.Something must be done to get connection with people in reality again.
B.Using mobile services can help people get con- nection with each other.
C.Mobile services have a strong impact on people’s life.
D.The connection with people can happen naturally.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

I IMCKKD up the phone. Without so much as a hello ,a voice said: “What’s new? We have an eagle in the backyard.
It look me three second* lo recognize my nephew’s a voice. He was excited.
“He’s sitting on top of a dead tree in the backyard .He’s been there a long lime. We’re tilling in the sunroom watching him."
But actually, my nephew is blind.
Ketinitis pigmentosa(色素性视网膜炎)brgan stealing his sight when he was 12. He’ s in his 20s now.
“It’s a big thing. Dad said it must have a wingspan of 6 feet (1.88 meters). We’ve got an eagle out hack!"
I could believe they had the rare pleasure of spotting an eagle. What I couldn’t believe was that my nephew, without sight, was giving the comment. It shouldn’t have been that surprising,really?
His sight might be gone, but he sees plenty. From memory, mostly; from conventions around him; from listening to television and radio. He has an amazing memory. We took him into town with us when we were visiting his parents once. Our GPS wasn’ t working, so he gave us directions turn by turn, complete with landmarks, approximate distances and cautions on curves(拐弯处)in the road. He knew exactly where we were and got us to where wanted to go.
Second to his family, there are two things that have been important in this young man’s life: a guide dog and a job.
The guide dog gave him the confidence he didn’t know he had.
The job, “well” as his dad said: “Having a job makes him like everybody else. Now, he has something to come home and complain about at the end of the day."
I never have a conversation with my nephew without asking about his job in case lie wants to complain. But I know-and I know that he knows work is a gift.
We were created to work. We were made to produce goods and services, to invent and solve problems. Work is what drags us out of bed in the morning.
Work gives us something to do and somewhere to go. If that doesn’t I sound like a big deal, talk to someone who’ s unemployed. It is working hard that enhances the lime that you don’t work, from kicking back and reading a book to watching an eagle in your backyard.
【小题1】What surprised the author when she received her nephew’s phone call?

A.An eagle remained in her nephew’ s backyard for a long time.
B.The sight of an eagle made her nephew so excited.
C.Her nephew regained his sight after he had been blind for several years.
D.Despite being blind, her nephew described the eagle as if he could really see it.
【小题2】By mentioning her nephew lending her amend when site visited his parents, the author intends to           .   
A.show that she got along well with her nephew and his family
B.fell us of her nephew’s good sense of direction
C.show how good a memory her nephew has
D.prove that her nephew had no trouble living by himself alone
【小题3】According lo the article, a job is very important lo the author's nephew mainly because    .
A.a job make* him confident and slops him from complaining
B.a job enables him lo feel normal
C.with a job he can afford to raise his guide dog
D.with a job he can help his parents support I he family
【小题4】What can we conclude from the lust two paragraphs?
A.Everyone has to work, so make sure to play.
B.The hander you work, the more successful you w ill lie.
C.Work enriches our lives, so we should appreciate it.
D.Work is just a way for us to kill time and make a living.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

Four out of ten parents in the UK spend between £100 and £500 on their children’s birthday parties, according to a survey. Four in ten parents of children under 18, who were questioned in a survey, admitted that they felt pressured into organizing more expensive birthday parties for their children than they would like to.
How much parents spend on their children’s birthday parties is one of the most frequently discussed topics on parenting websites. Here is one comment on Mumsnet summing up the thoughts of many parents: “Where we live everyone hires places, entertainers and so on. I don’t want to compare with my rich neighbors, but I want my son to have what all his classmates have.”
The research was carried out on behalf of the children’s charity, Lumos, set up by the author JK Rowling. Just 13 percent of parents spent £50 or less in the past year on their children’s parties.
Many children’s clowns(小丑) or entertainers charge £150 or more for an hour, and parents often feel it necessary to book a special place. Even without these, the cost of plates, the cake and party bags can mount up. Party Pieces, a company set up by Carole and Michael Middleton, charge about £16 for a birthday cake for a party with 16 guests, £22 for table decorations and up to £48 for party bags.
Many children of famous people have increasingly expensive parties, often seen in famous magazines. Suri Cruise, the daughter of actor Tom Cruise and actress Katie Holmes, enjoyed a £100,000 birthday party according to a report.
Georgette Mulheir of Lumos, said,“Parents in the UK are under increasing pressure to spend more and more money on birthday parties for their children and their children’s friends.”
【小题1】What’s the main idea of this passage?

A.Children’s birthday parties put their parents under financial pressure in the UK.
B.Many parents are willing to spend more on their children’s birthday parties.
C.Parents pay more and more attention to their children’s birthday parties.
D.Children in the UK hope for more and more expensive birthday parties.
【小题2】 What does the underlined part “mount up” in Paragraph 4 probably mean?
A.Increase.B.Change.C.Exist.D.Count.
【小题3】By the example of the birthday party for Suri Cruise, the writer probably wants to show that________.
A.famous people love their children very much
B.children of famous people can get whatever they want
C.some children of famous people have really expensive birthday parties
D.holding expensive birthday parties is common nowadays
【小题4】In which of the following sections would you most probably read this passage?
A.BusinessB.EducationC.ScienceD.Family

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

Having a great collection of books at home doesn’t really mean that you are a person who has a passion for literature and reading. It can be a family inheritance or it can be just to impress people around you by the fact that you are a person of culture. On the other hand, there are many persons who cannot afford to buy books, because some of them are quite expensive, but who usually go to libraries and spend hours reading something that interests them a lot, or just borrow books to home.
From my point of view, literature is very important in our life. For example, reading is a means of gaining culture and enriching our knowledge in different areas. It can help us have a great imagination and it makes things easier when it comes to make compositions on different themes. It gives you the possibility to speak about science, even if you don’t work in this domain, or you can express your opinion about a political aspect, just because you have read something connected to that.
Secondly, literature offers us the possibility to enter the world of imagination, and to leave the real one for a couple of hours. We come to meet kings and queens many years ago, dream of being in the world of the rich or imagine how life will be in the future. Sometimes, we identify ourselves with the characters in the stories we read and they can give us some clues to solve our problems and how to react in certain circumstances.
In conclusion, I would like to say that literature is the perfect means to enrich our culture, to express ourselves correctly, to have a rich vocabulary, to be able to interfere in conversations in different fields of interest and to really be considered an erudite person.
【小题1】People who are fond of literature are those that ________ .

A.have much interest in reading
B.keep many books
C.go to libraries every day
D.buy expensive books in the bookstore
【小题2】According to the author we can broaden our knowledge by ________ .
A.composing B.imagining C.communicating D.reading
【小题3】We can know from the third paragraph that ___________ .
A.we can bring kings and queens back to life
B.it is very good for us to stay alone for some hours
C.what we read can be useful in our daily life
D.we can make friends with people in the stories
【小题4】The underline word “erudite” in Paragraph 4 probably means “ _______”.
A.learned B.enthusiastic C.smart D.creative
【小题5】What is the author’s purpose by writing the passage?
A.To share his own reading experience.
B.To distinguish the true readers.
C.To attract people to literature.
D.To stress the importance of imagination.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

A new study has found that it may be possible to train people to be more intelligent, increasing the brainpower they had at birth.
Until now,it has been widely assumed that the kind of mental ability that allows us to solve new problems without having any relevant previous experience—what psychologists call fluid intelligence—is innate and cannot be taught(though people can raise their grades on tests of it by practicing).
But in the new study,researchers describe a method for improving this skill,along with experiments to prove it works.
The key, researchers found, was carefully structured training in working memory—the kind that allows memorization of a telephone number just long enough to dial it.This type of memory is closely related to fluid intelligence,so the researchers reasoned that improving it might lead to improvements in fluid intelligence.
First they measured fluid intelligence of volunteers using standard tests.Then they trained each in a complicated memory task—the child’s card game,in which they had to recall a card they saw and heard.During the course, they needed to ignore irrelevant items, monitor ongoing performance,manage two tasks at the same time and connect related items to one another in space and time.
The four groups experienced a half-hour of training daily for 8, 12, 17 and 19 days, respectively.To make sure they were not just improving their test-taking skills,the researchers compared them with control groups that took the tests without the training.
The results, published Monday in The Proceedings of the National Academy of Sciences,were striking.Improvement in the trained groups was a lot greater.Moreover,the longer they trained, the higher their scores were.All performers,from the weakest to the strongest,showed significant improvement.
“Our results show you can increase your intelligence with proper training.” said Dr Jaeggi, a co-author of the paper.“No one knows how long the gains will last after training stops,” he added, “and the experiment’s design did not allow the researchers to determine whether more training would continue to produce further gains.
【小题1】By writing the article,the writer intends to ______________.

A.inform the readers of a new study
B.call on people to be trained to increase intelligence
C.prove one’s born brainpower can be improved
D.tell people the improved intelligence will last forever
【小题2】The researchers thought the key to improving the intelligence was ______________.
A.memorizing telephone numbers
B.improving working memory
C.training in concentration
D.recalling a card
【小题3】The following aspects of the training help increase intelligence EXCEPT___________.
A.ignoring irrelevant items
B.monitoring ongoing performance
C.managing two tasks at the same time
D.using previous experience
【小题4】When the experiment was conducted, the researchers______________.
A.trained the four groups for the same period of time
B.only made comparisons between the four groups
C.compared the four groups with control groups
D.trained the four groups together

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

Cut off from society

You're on your way to school as usual when suddenly an invisible barrier appears out of nowhere, trapping you underneath it and isolating you from the outside world. What do you do?
This is the scary experience the residents of a fictional town called Chester’s Mill are going through in the US TV series Under the Dome. Based on famous US author Stephen King’s 2009 best-selling novel, the show has become “the highest-rated summer show in 21 years” since debuting (首播) on June 24, reported the New York Post.
The series begins with the dome (穹顶) making its alarming appearance. As the earth trembles and birds take off, an enormous, invisible barrier slices down, cutting the town off from the rest of the world.
The residents quickly realize they are trapped, probably for quite some time. Families are separated, emergency services are unreachable and water, food and fuel are strictly limited.
There is no way out or in. But who or what is responsible? Nobody knows. Thus, the residents are at the mercy of unknown forces and their internal conflicts.
While it provides an enjoyable TV thrill ride, the movie’s science fiction is closely linked with reality.
“Not only is it worrying, suspenseful (悬疑的) and full of splendid special effects, but it has big thoughts about environmentalism and the future of the commented The Denver Post planet,”
As King himself explained to The Telegraph: “The dome is a microcosm (微观世界) of life. We all live under the dome. We live on this little blue planet and so far as we know that’s all we’ve got,” he said. “The resources that we’ve got are the resources that we’ve got; they’re limited.”
But the show explores many themes in addition to environmental destruction. It also shows “how quickly the social order we take for granted can disappear when people are isolated and afraid”, said the Los Angeles Times.
It is “a science-fiction social study”, said The Washington Post. “Once the people of Chester’s Mill realize they are indefinitely trapped without means of food supply, outside communication and power, their polite sense of small-town, American civilization begins to fall apart.”
【小题1】The underlined word “isolating” in the first paragraph probably means _______.

A.separatingB.protecting
C.discouragingD.distinguishing
【小题2】In the TV series Under the Dome, _______.
A.the dome, which appears out of nowhere, doesn’t have huge effects on the residents’ lives
B.it takes a long time for residents to realize they are trapped by the invisible dome
C.because of the dome, the residents in the small town become more united and helpful D.not knowing what has D.happened, the residents feel helpless against unknown forces
【小题3】Why is the TV series closely linked with reality according to the article?
A.Because it is suspenseful and uses splendid special effects to reflect modern life.
B.Because it gets us to think about the future of the earth and the importance of environmental protection.
C.Because it attaches great importance to following the social order even in frightening situations.
D.Because the residents in the TV series live almost the same life as ordinary Americans do.

查看答案和解析>>

同步练习册答案