精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
7.The jobs of the future have not yet been invented.(36)D.By helping them develop classic skills that will serve them well no matter what the future holds.
1.Curiosity
Your children need to be deeply curious.(37)A.Ask kids,"What ingredients (配料)can we add to make these pancakes even better next time?"and then try them out.Ingredients make the pancakes better?What could we try next time?
2.Creativity
True creativity is the ability to take something existing and create something new(38)C.There are a dozen different things you can do with them.Experimenting with materials to create something new can go a long way in helping them develop their creativity.
3.Personal skills
Understanding how others feel can be a challenge for kids.We know what's going on inside our own head,but what about others?Being able to read people helps kid from misreading a situation and jumping to false conclusions.(39)F."Why do you think she's crying?""Can you tell how that man is feeling by looking at his face?""If someone were to do that to you,how would you feel?"
 4.Self Expression
(40)G there are many ways to express thoughts and ideas-music,acting,drawing,building,photography.You may find that your child is attracted by one more than another.

A.Encourage kids to cook with you.
B.And we can't forget science education.
C.We can give kids chances to think about materials in new ways.
D.So how can we help our kids prepare for jobs that don't yet exist?
E.Gardening is another great activity for helping kids develop this skill.
F.We can do this in real life or ask questions about characters in stories.
G.Being able to communicate ideas in a meaningful way is a valuable skill.

分析 文章主要提了一些帮助孩子为未来的工作做好准备的建议.做题时需要考虑空白处与前后句子的关系,还要了解段落大意.

解答 36.D.考查对上下文的理解和推理判断能力.根据前一句The jobs of the future have not yet been invented未来的工作还没有发明出来.所以我们也不知道它们究竟是什么样子的.更谈不上让我们的孩子为之做好准备.我们能做的就是让我们的孩子练好传统的技能,D选项So how can we help our kids prepare for jobs that don't yet exist?,符合,故选D.
37.A.考查对上下文的理解和推理判断能力. 根据下一行"What ingredients (配料)can we add to make these pancakes even better next time?"可知本段讲述的是做饭,这也是一项传统技能.我们要鼓励孩子和我们一起做饭,通过孩子的好奇心来培养这种传统的技能,故 A选项Encourage kids to cook with you.,符合,所以选择A.
38.C.考查对上下文的理解和推理判断能力. 根据前面一句True creativity is the ability to take somethingexisting and create something new真正的创造能力是从现存的东西里创造出新的东西的能力.所以我们给孩子机会让他们用新的方法来考虑这些现有的事物,以此来培养他们的创造能力.C选项We can give kids chances to think about materials in new ways.,符合上下文串联,故选C.
39.F.考查对上下文的理解和推理判断能力.根据下面的三个问题"Why do you think she's crying?""Can you tell how that man is feeling by looking at his face?""If someone were to do that to you,how would you feel?"可知我们要让孩子来思考为什么别人会有各种行为.以此培养他们理解他人思想的能力,以免错误的判断形势得出错误的结论.所以问一下故事里的有关问题可以培养孩子这方面的能力,F选项We can do this in real life or ask questions about characters in stories.,符合,故选F.
40.G.考查对上下文的理解和推理判断能力.根据后文there are many ways to express thoughts and ideas"可知,本段讲的是表达想法的方法,G项"用一种有意义的方法来表达想法是一种很有价值的技能"符合语境,故选G.

点评 七选五阅读是完成性阅读,和完形填空很类似,不同的是一个选词,一个选句子.解题时,要注意上下文语境,充分考虑信息词(选项中和空格前后句子中相同或相近的词),选出最符合语境的句子.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

14.I went to a dinner party at a friend's home last weekend and met her five-year-old daughter for the first time.Little Maya was all curly brown hair,dark eyes,and lovely(21)B her shiny pink nightgown ( 睡裙).I wanted to say,"Maya,you're so(22)C!
Turn around and model that pretty gown for me.You're beautiful!"But I didn't.
"Maya,"I said,(23) Cinto her eyes,"it's very nice to meet you."
"Nice to meet you,too."She said,in that(24)B,talking-to-adults,good girl voice.
"Hey,what are you reading?"I asked.Her eyes got bigger,and the practiced,polite facial (25)Agave way to real excitement over this(26)C.But she seemed too(27)A to answer me.
"I love books,"I said."Do you?"
Most(28)Ddo.
"Yes,"she said."And I can(29)Cthem all by myself now!"
"Wow,(30)A!"I said.And it is,for a five-year-old.
"What's your favourite book?"I asked.
"I'll go and get it!Can I read it to you?"
Purplicious was Maya's(31)C,and a new one to me,as she sat next to me and(32)Dread aloud every word.Then I told her that I'd just(33)Ba book,and that I hoped she'd write one,too,one day.She was crazy(34)C that idea.We were both sad when Maya had to go to bed,(35)AI told her next time to choose another book and we'd read it.
Try this the next time you meet a little girl.She may be(36)Band unsure at first,because few people ask her about her(37)C,but be patient and stick with it.Ask her what she's reading.What does she like and dislike,and why?You're just(38)A an intelligent (明智的) conversation that respects her brain.Tell her about your(39)C and accomplishments,and your favourite books.Set a good example for her of what a (40)B woman says and does.
21.A.onB.inC.atD.with
22.A.cleverB.honestC.cuteD.brave
23.A.turningB.gettingC.lookingD.putting
24.A.strangeB.politeC.differentD.frequent
25.A.expressionB.attentionC.devotionD.decision
26.A.outlineB.titleC.topicD.headline
27.A.shyB.difficultC.confidentD.easy-going
28.A.booksB.adultsC.womenD.children
29.A.recognizeB.studyC.readD.understand
30.A.amazingB.amusingC.frighteningD.pleasing
31.A.friendB.dislikeC.pickD.question
32.A.surprisinglyB.sadlyC.entirelyD.proudly
33.A.boughtB.writtenC.soldD.started
34.A.overB.forC.aboutD.to
35.A.butB.thoughC.sinceD.because
36.A.worriedB.surprisedC.exhaustedD.uninterested
37.A.moodB.faceC.mindD.head
38.A.producingB.acceptingC.educatingD.escaping
39.A.eventsB.disadvantagesC.ideasD.sufferings
40.A.speakingB.thinkingC.confusingD.living.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Every year in America,high-school students who want to go on to college take a national examination called the Scholastic Aptitude Test,or SAT in a shortened way.Their score is an important factor in determining which colleges will admit them.The Scholastic Aptitude Test measures one's mathematical ability and use of the English language.Traditionally,the English part involved grammatical questions and paragraphs that test reading comprehension.
But the SAT folks have added a single question to be answered in an essay,handwritten on the spot.That's an interesting way to test writing ability,but content aside,have you ever seen young people's handwriting lately?Or anyone's for that matter,in this age of computer keyboards?Students write numbers and sign their names on bank checks.They scribble class notes in what can generously be described as the written word.
Yet today's kids are asked to write,thoughtfully and clearly,for several minutes on this SAT Test.Good luck to the text scorers who must work out difficultly the scrawl(潦草的笔迹) of young people who've been typing on computers since the age of three!Teachers insist that good handwriting can not only help one's score on the SAT,but also,later on in life,impress potential employers.And don't forget,we all have to use handwriting from time to time,as computers go down when the power goes out.
Then how to improve the handwriting?Well,with a few simple steps you can improve your handwriting.
Position the pen,you should hold the pen between the forefinger and the thumb.You should then rest it near the first knuckle(指节) of the middle finger.The rest of your fingers should be curled(卷曲)under your hand and your hand should remain relaxed.
Evaluate your writing.What do you like and what you don't like about the way you write?Make changes to your letters till you like how they look.
Take your time.Make sure that,while you are writing,you take your time.Speed is sure to make your writing messy-looking.If it is worth writing well,then take your time.
Practice.Practice it a lot; it's not enough to do it once and hope for the best.It has to be something you work at to make great improvements.

29.The SAT tests students onB.
A.math,English,reading and writing.
B.math,grammar,reading and handwriting.
C.math,foreign languages and writing.
D.math,foreign languages and handwriting.
30.According to the text,good handwriting canD.
A.help students pass the test.
B.make a student more popular.
C.show students'ability.
D.assist students in getting a job.
31.Which of the following should you avoid when improving your handwriting?B
A.Practicing writing a lot.
B.Writing as fast as you can.
C.relaxing your hand when holding the pen.
D.changing your letters till you like how they look.
32.The text is to present the fact thatC.
A.writing seems to be very important in the SAT
B.those who will go to college have to take the SAT
C.students should practice handwriting more often
D.kids don't know how to write in the computer age.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

15.Our English teacher is a ______ and strict man.(  )
A.warm-heartedB.warmly-heartedC.warmly-heartD.warm-heart

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

2.We have a crisis on our hands.You mean global warming?The world economy?No,the decline of reading.People are just not doing it anymore,especially the young.Who's responsible?Actually,it's more like,What is responsible?The Internet,of course,and everything that comes with it─Facebook,Twitter.You can write your own list.
There's been a warning about the imminent death of literate civilization for a long time.In the 20th century,first it was the movies,then radio,then television that seemed to spell doom for the written world.None did.Reading survived; in fact it not only survived,it has flourished.The world is more literate than ever before─there are more and more readers,and more and more books.
The fact that we often get our reading material online today is not something we should worry over.The electronic and digital revolution of the last two decades has arguably shown the way forward for reading and for writing.Take the arrival of e-book readers as an example.Devices like Kindle make reading more convenient and are a lot more environmentally friendly than the traditional paper book.
As technology makes new ways of writing possible,new ways of reading are possible.Interconnectivity allows for the possibility of a reading experience that was barely imaginable before.Where traditional books had to make do with photographs and illustrations,an e-book can provide readers with an unlimited number of links:to texts,pictures,and videos.In the future,the way people write novels,history,and philosophy will resemble nothing seen in the past.
On the other hand,there is the danger of trivialization.One Twitter group is offering its followers single-sentence-long"digests"of the great novels.War and Peace in a sentence?You must be joking.We should fear the fragmentation of reading.There is the danger that the high-speed connectivity of the Internet will reduce our attention span─that we will be incapable of reading anything of length or which requires deep concentration.
In such a fast-changing world,in which reality seems to be remade each day,we need the ability to focus and understand what is happening to us.This has always been the function of literature and we should be ca reful not to let it disappear.Our society needs to be able to imagine the possibility of someone utterly in tune with modern technology but also able to make sense of a dynamic,confusing world.
In the 15th century,Johannes Guttenberg's invention of the printing press in Europe had a huge impact on civilization.Once upon a time the physical book was a challenging thing.We should remember this before we assume that technology is out to destroy traditional culture.

33.The following are all cited as advantages of e-books EXCEPTD.
A.multimodal content                    B.environmental friendliness
C.convenience for readers               D.imaginative design
34.According to the passage,people need knowledge of modern technology andBto survive in the fast-changing society.
A.good judgment                      B.high sensitivity
C.good imagination                   D.the ability to focus
35.What is the main idea of the passage?C
A.Technology pushes the way forward for reading and writing.
B.Interconnectivity is a feature of new reading experience.
C.Technology is an opportunity and a challenge for traditional reading.
D.Technology offers a greater variety of reading practice.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

12.Jack,stopsighing (叹息) over the failure of the test.Try to do better next time.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

19.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.错误涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词作斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
Being responsible is actually not that difficult.I used to think it is hard to grow up into a responsible member of our society.An incident happening in a rainy Sunday afternoon changed my attitude.I was on my way to the bookstore and was waiting for the green light while a girl was knocked down by passing car,which drove off quickly.A man immediately gave his first aid and I had joined in without hesitation.Soon many help was given to the girl.Because we sent her to the nearest hospitals in time,she was able to receive properly treatment.Not badly injured,I expressed gratitude to those giving help.Compared with the escaping driver,I was proud of what I did.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

16.When and where to build the new factory ________ yet.(  )
A.is not decidedB.are not decided
C.has not decidedD.have not decided

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Your house may have an effect on your figure(体型).Experts say the way you design your home could play a role in whether you pack on the pounds or keep them off.You can make your environment work for you instead of against you.Here are some ways to turn your home into part of diet plan.
Open the curtains and turn up the lights.Dark environments are more likely to encourage overeating,for people are often less self-conscious(难为情)when they're in poorly lit places-and so more likely to eat lots of food.If your home doesn't have enough window light,get more lamps and flood the place with brightness.
Mind the colors.Research suggests warm colors fuel our appetites(食欲,胃口).In one study,people who ate meals in a blue room consumed (消耗)33percent less than those in a yellow or red room.Warm colors like yellow make food appear more appetizing,while cold colors make us feel less hungry.So when it's time to repaint,go blue.
Don't forget the clock-or the radio.People who eat slowly tend to consume about 70fewer calories(卡路里) per meal than those who rush through their meals.Begin keeping track of the time,and try to make dinner last at least 30minutes,And while you're at it,actually sit down to eat.If you need some help slowing down,turn on relaxing music.It makes you less likely to rush through a meal.
Downsize the dishes,Big serving bowls and plates can easily make us fat.We eat about 22percent more when using a 12-inch plate instead of a 10-inch plate.When we choose a large spoon (汤匙)over a smaller one,total intake(摄入) jumps by 14percent.And we'll pour about 30percent more liquid into a short,wide glass than a tall,skinny glass.

32.The text is especially helpful for those who care aboutB.
A.their home comfort      B.their body shape
C.house buying            D.healthy diets
33.A home environment in blue can help peopleB.
A.Digest(消化) food better        B.reduce food intake
C.burn more calories               D.regain their appetites
34.What are people advised to do at mealtimes?C
A.Eat quickly.
B.Play fast music.
C.Use smaller spoons.
D.Turn down the lights.
35.What can be a suitable title for the test?A
A.Is Your Hourse Making You Fat  
B.Ways of Serving Dinner
C.Effects of Self-Consciousness 
D.Is Your Home Environment Relaxing.

查看答案和解析>>

同步练习册答案