精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
17.Your house may have an effect on your figure(体型).Experts say the way you design your home could play a role in whether you pack on the pounds or keep them off.You can make your environment work for you instead of against you.Here are some ways to turn your home into part of diet plan.
Open the curtains and turn up the lights.Dark environments are more likely to encourage overeating,for people are often less self-conscious(难为情)when they're in poorly lit places-and so more likely to eat lots of food.If your home doesn't have enough window light,get more lamps and flood the place with brightness.
Mind the colors.Research suggests warm colors fuel our appetites(食欲,胃口).In one study,people who ate meals in a blue room consumed (消耗)33percent less than those in a yellow or red room.Warm colors like yellow make food appear more appetizing,while cold colors make us feel less hungry.So when it's time to repaint,go blue.
Don't forget the clock-or the radio.People who eat slowly tend to consume about 70fewer calories(卡路里) per meal than those who rush through their meals.Begin keeping track of the time,and try to make dinner last at least 30minutes,And while you're at it,actually sit down to eat.If you need some help slowing down,turn on relaxing music.It makes you less likely to rush through a meal.
Downsize the dishes,Big serving bowls and plates can easily make us fat.We eat about 22percent more when using a 12-inch plate instead of a 10-inch plate.When we choose a large spoon (汤匙)over a smaller one,total intake(摄入) jumps by 14percent.And we'll pour about 30percent more liquid into a short,wide glass than a tall,skinny glass.

32.The text is especially helpful for those who care aboutB.
A.their home comfort      B.their body shape
C.house buying            D.healthy diets
33.A home environment in blue can help peopleB.
A.Digest(消化) food better        B.reduce food intake
C.burn more calories               D.regain their appetites
34.What are people advised to do at mealtimes?C
A.Eat quickly.
B.Play fast music.
C.Use smaller spoons.
D.Turn down the lights.
35.What can be a suitable title for the test?A
A.Is Your Hourse Making You Fat  
B.Ways of Serving Dinner
C.Effects of Self-Consciousness 
D.Is Your Home Environment Relaxing.

分析 你家的房子对你的身材很有影响.长胖还是变瘦关键看你如何设计自己的家了.我们这里有很好的建议4条:1.房间要明亮;2.用冷色系会减少食欲;3.放一些舒缓的音乐就餐;4.用小的碗碟.

解答 32.B.推理判断题.根据全文第一段Here are some ways to turn your home into part of your diet plan.可知,要让你的家的设计成为你减肥计划的一部分.所以这篇文章对那些在乎自己的体型的人更有帮助.故选B.
33.B.细节理解题.根据第三段第二句话In one study,people who ate meals in a blue room consumed 33 percent less than those in a yellow or red room.可知在蓝色的房间内人吃的食物相对在黄色或者红色房间少33%.暖色让人胃口大开,冷色让人感觉到不饿.故选B.
34.C.推理判断题.本题是在考查考生是否理解了4条建议.第4段People who eat slowly tend to consume about 70 fewer calories(卡路里) per meal than those who rush through their meals.,说明吃得慢就吃得少,吃得快就多,故A错;If you need some help slowing down,turning on relaxing music.说明放舒缓的音乐可以让人吃得慢,反之则快,故B错;第二段Dark environments are more likely to encourage overeating,由此可知房间暗会增加饮食,所以D错;最后一段When we choose a large spoon over a smaller one,total intake(摄入) jumps by 14 percent.用大勺和小勺吃饭,相差14%,故选C.
35.A.主旨大意题.根据文章的开头Your house may have an effect on your figure.Experts say the way you design your home could play a role in whether you pack on the pounds or keep them off.you can make your environment work for you instead of against you.可知,你的家居环境既可以让你变胖也会让你变瘦.本文非常适合那些想减肥的人士来阅读.故选A.

点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配

7.The jobs of the future have not yet been invented.(36)D.By helping them develop classic skills that will serve them well no matter what the future holds.
1.Curiosity
Your children need to be deeply curious.(37)A.Ask kids,"What ingredients (配料)can we add to make these pancakes even better next time?"and then try them out.Ingredients make the pancakes better?What could we try next time?
2.Creativity
True creativity is the ability to take something existing and create something new(38)C.There are a dozen different things you can do with them.Experimenting with materials to create something new can go a long way in helping them develop their creativity.
3.Personal skills
Understanding how others feel can be a challenge for kids.We know what's going on inside our own head,but what about others?Being able to read people helps kid from misreading a situation and jumping to false conclusions.(39)F."Why do you think she's crying?""Can you tell how that man is feeling by looking at his face?""If someone were to do that to you,how would you feel?"
 4.Self Expression
(40)G there are many ways to express thoughts and ideas-music,acting,drawing,building,photography.You may find that your child is attracted by one more than another.

A.Encourage kids to cook with you.
B.And we can't forget science education.
C.We can give kids chances to think about materials in new ways.
D.So how can we help our kids prepare for jobs that don't yet exist?
E.Gardening is another great activity for helping kids develop this skill.
F.We can do this in real life or ask questions about characters in stories.
G.Being able to communicate ideas in a meaningful way is a valuable skill.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

8.Finally they accepted her advice which they think was very useful.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

5.When the foreign guest arrived,I found him speaking good Chinese.I       his speech into Chinese the night before.(  )
A.needn't translateB.didn't need to translate
C.needn't have translatedD.didn't need translating

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

12.The fact that she is not coming today makes her grandmother feel lonely and neglected.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

2.我什么都做不了,只好和她谈一谈了.(but)
I can do nothing but have a talk with her.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

9.Washoe is a young chimpanzee (黑猩猩).She is no(41)D chimpanzee,though.Scientists are doing research(42)B her.They want to see how civilized (驯化) she can (43)D.Already she can do many things a human being does.
For example,she has been learning how to exchange (44)C with people.The scientists are teaching her(45)A language.When she wants to be picked (46)D,Washoe points up with one finger.She rubs her teeth with her finger (47)A she wants to brush her teeth.This is done after every meal.
Washoe has also been (48)B to find answers to problems.Once she was put in a(49)C with food hanging from the ceiling.It was too high to(50)D.After she considered the(51)A,she got a tall box to (52)B.The food was still too high to be reached.Washoe found a (53)C pole.Then she climbed onto the (54)B,grasped the pole,and (55)A down the food with the pole.
Washoe(56)A like a human,too.The scientists keep her in a fully furnished house.After a hard(57)C in the lab,she goes home.(58)B she plays with her toys.She(59)C enjoys watching television before going to bed.
Scientists hope to (60)D more about people by studying our closest relative-chimpanzee.

41.A.foolishB.simpleC.specialD.ordinary
42.A.forB.onC.toD.by
43.A.experienceB.changeC.developD.become
44.A.actionsB.viewsC.messagesD.feelings
45.A.humanB.signC.spokenD.foreign
46.A.outB.atC.onD.up
47.A.whenB.untilC.sinceD.while
48.A.raisedB.trainedC.orderedD.led
49.A.holeB.zooC.roomD.museum
50.A.pullB.seeC.eatD.reach
51.A.problemB.positionC.foodD.ceiling
52.A.stand byB.stand onC.stand upD.stand with
53.A.straightB.strongC.longD.heavy
54.A.wallB.boxC.ceilingD.pole
55.A.knockedB.pickedC.tookD.looked
56.A.livesB.worksC.thinksD.plays
57.A.taskB.lessonC.timeD.day
58.A.HereB.ThereC.SoD.Besides
59.A.quiteB.alreadyC.evenD.still
60.A.seeB.answerC.learnD.gain

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

6.I regret that a previous(先前的)engagement prevents me from accepting your kind invitation.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Young people can have problems with their minds.Some students become worried because they have to study very hard.Others have trouble getting on well with people like their parents and classmates.
Li Wen,a junior 2student from No.2Middle School,could not understand his teacher and was doing badly in his lessons.He became so worried about it that he started to cut his finger with a knife.
Another student,16yearold Yang Fang from No.1Middle School,was afraid of exams.She got very worried in one,and when she looked at the exam paper,she couldn't think of anything to write.
A recent report from Jiefang Daily says about 18% of Shanghai teenagers have mental problems.Their troubles include being worried and very unhappy,and having problems in learning and getting on with people.Many students who have problems won't go for advice or help.Some think they will look stupid if they go to see a doctor.Others don't want to talk about their secrets.
Liang Yuezhu,an expert on teenagers from Beijing Anding Hospital has the following advice for teenagers:
•Talk to your parents or teachers often.
•Take part in group activities and play sports.
•Go to see a doctor if you feel unhappy or unwell.
31.The students who often become worried or have trouble getting on with others may haveD.
A.no parents B.a headache
C.knife with them D.mental problems
32.Li Wen cut his finger with a knife becauseB.
A.he was afraid of his teacher        
B.he was so worried about his studies
C.he wanted to frighten his parents     
D.his finger was badly hurt
33.Yang Fang's problem happened whenA.
A.she had exams                    
B.she studied very hard
C.she talked with her parents           
D.she thought of something
34.Liang Yuezhu's advice tells us thatC.
A.it's unnecessary for them to be with others    
B.only group activities and sports can help them
C.it's better for the students who have mental problems to join others
D.teachers and parents can't do anything about mental problems.

查看答案和解析>>

同步练习册答案