精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
5.As we know,it is common for people to catch a cold in winter and most people believe they know the reason for colds.However,scientists say people have some wrong beliefs about the cause of colds.
Many people think that once you get infected by colds,you will not be easy to be attacked by colds for the rest of your life.That's not the case.There are about 200different viruses that cause the common cold.You catch a cold because of one kind of them this time,but you might catch a cold next time because of another.
Others believe that people get sick just because of the cold weather in winter.That is also wrong.
It's because people tend to stay closer in winter and the cold virus is transmitted  from one person to another through handshakes,sneezing,or coughing.
While there is no actual cure for the common cold,scientists say there are still a few things you can do to help you.Some experts say honey and chicken soup are effective against colds.Especially honey.There is increasing evidence that it helps shorten the duration of the common cold sometimes even by two to three days particularly in children.Chicken soup also helps reduce the duration of the cold.
In addition,if you do have a cold and you don't feel like eating anything,it's not going to hurt you but you have to drink a lot and you can drink water or tea because doctors say the water cycle in your bodies helps to cure colds.That's very important.Though there is more than one way to deal with colds,doctors say the best advice is to continue using whatever works best for you.

9.We know from the second paragraph thatA.
A.colds can be caused by different viruses      
B.there are people who never catch a cold
C.the common cold is caused by only one virus  
D.all people are easily attacked by colds
10.The underlined word"transmitted"in the fourth paragraph means"C".
A.cured         B.changed      
C.passed        D.caused
11.If you have a cold,you can do the following exceptB.
A.drinking a lot of water   
B.forcing yourself to eat    
C.eating honey  
D.drinking chicken soups
12.It can be inferred from the passage thatA.
A.different people may have different ways to fight against colds
B.now scientists have found out practical treatment for colds
C.working in freezing weather is the main reason for colds
D.colds can be passed from animals to human beings.

分析 本文叙述了人们常见的感冒给出了人们的对于感冒的理解的误区,感冒是有不同的病毒引起的,每次感冒的病毒可能不一样,文章指出感冒时可以多喝水鸡汤或蜜水等,但是不同的人可能有不同的战胜感冒的最好的方法.

解答 9.A.细节理解题.根据There are about 200 different viruses that cause the common cold.You catch a cold because of one kind of them this time,but you might catch a cold next time because of another.感冒是有不同的病毒引起的,故选A.
10.C.词义猜测题.根据from one person to another through handshakes,sneezing,or coughing这是因为人们倾向于呆在冬天感冒病毒通过握手,从一个人传到另一个人打喷嚏或咳嗽.可知"传播",故选C.
11.B.:细节理解题.根据Some experts say honey and chicken soup are effective against colds.和you can drink water or tea because doctors say the water cycle in your bodies helps to cure colds可知如果你感冒了你必须强迫自己吃东西.故选B.
12.A.推理判断题.根据Though there is more than one way to deal with colds,doctors say the best advice is to continue using whatever works best for you.不同的人可能有不同的战胜感冒的方法,故选A.

点评 本文是社会文化类阅读理解.做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

15.Good news!Maybe I_______ a job soon.I had an interview at an engineering firm
yesterday.(  )
A.have offeredB.would be offered
C.will be offeredD.is offered

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

16.-What do you think of their marriage?
-______,if I were Kate,I would not marry him.(  )
A.Generally speakingB.I have no idea
C.To be honestD.To my surprise

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

13.His actions is quite different fromwhat he said.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

20.Julia,as well as other two boys,________ for having broken the rule in class.(  )
A.punishedB.was punishedC.were punishedD.being punished

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

10.There is no possibility(可能) that it will be rainy tomorrow.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

17.The architecturedates(date) back to the Ming Dynasty.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

14.However/No matter howgreat the difficulty is,a student with a strong will will never give up.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

15.近年来许多名校成为旅游景点,这引起了广泛的公众关注.为此你班展开有关"Should university campuses be open to tourists?"的讨论.请你根据下表所提供的信息,给China Daily报社写一封信,介绍讨论情况并发表白己的看法.
反对者影响在校学习的学生,分散其注意力;大量游客涌入校园,会带来安全隐患.
赞成者拉近学生和社会距离,利于文化交流;一些大学已成为社会文明的象征,应该让人们去感受那里的气氛.
你的建议/看法…(至少谈两点)
注意:1.词数:150左右.信的开头和结尾已经给出,但不计人总词数;
2.短文须包括表中的全部内容,可以适当增加细节,以使行文连贯;
Dear Editor,
Recent years have witnessed the fact that campuses of famous universities have become one of the popular tourist destinations,which has aroused great public concern.
                                                           
Best regards,
Li Hua.

查看答案和解析>>

同步练习册答案