精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

1She described all the things she had to do one was to make her bed from the moment she woke up until she flew out of the door for work.I suggested she experiment by not making her bed for two weeks.She was shocked,probably thinking I'd been raised by wolves in a forest.2

Two weeks later she went into my office beaming.She had left her bed unmade for the first time in 42 years and nothing bad had happened.“And you know what?”she said.“I don't dry my dishes anymore,either.”

3One was discovering that she had choices in her life that she had never seen before.The other was giving herself permission to be less than perfect.This story shows an important principle (原理) about managing time:No one can do it all.Each of us has to make choices and accept tradeoffs.The problem is,many people choose in ways that put themselves and their health last.They take better care of their houses and cars than they do of themselves.4

So what is the solution?There's an easy way.Decide what you want in your life,and put that first.On a daily basis,that should include regular meals,enough sleep and time with your family.Exercise,leisure,friendships and hobbies should also be regular aspects of life.5The choice is yours:whatever makes you feel good about yourself and your life.Take a nap.Take a walk.Take time to play the piano.Stop bringing your briefcase home from the office.Stop keeping your house as clean as your mother kept hers .Fill more of your time with wanttodos instead of havetodos.

A.This woman had made two major breakthroughs (突破).

B.Above all,you needn't do anything for yourself regularly.

C.They put everyone else's needs ahead of their own.

D.However,she went along with my idea.

E.Most people do not take time to relax themselves.

F.The point is to do something for yourself every day.

G.A patient came to see me about the stress in her life.

【答案】

1G

2D

3A

4C

5F

【解析】

1文章开头先引主人公,且空后的She即指代G项中的A patient,故选G。

2由空前她的吃惊到下文接受我的建议,之间为准这,故选D

3由空后的One was ....The other was 可知与A项这个女人有了两个大的突破,项对应,故选A

4由空前 The problem is,many people choose in ways that put themselves and their health last.可知许多人把自己和自己的健康放到最后,与C项他们把别人的需要放在自己前面,相对应,故选C

5最后一空为总结的话,且空前内容Exercise,leisure,friendships and hobbies should also be regular aspects of life,可知作者要告诉我们每天为自己做一些事情,故选F

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假设你叫李华,是一名高三学生。自从进入高三以后,你发现部分同学晚上学习到很晚。他们边学习边吃零食或喝可乐,早上则由于起床太晚而不吃早餐,你感觉这样会对身体有害。请你根据这种现象给《英语周报》写一封信反映上述情况,并谈谈自己的想法。

注意:(1) 可根据内容需要适当增加细节,以使行文连贯;

(2) 词数:120左右。

Dear Editor,

.

.

.

Yours faithfully,

Li Hua

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】语法填空

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

Venice, 【1】_______ small waterside city in northeast Italy, boils with happiness and excitement once every year. Between February 21th and March 4th, the carnival hits the streets. For most people the carnival means large2_____ (party) and feasts. But in Venice, it also means traditional masks and costumes.

These costumes were3________ (original) meant to hide personal identities. Then, different social classes could mix in a sea of happiness.

Today, people in Venice still dress up in the strangest ways4_______ soldiers, butchers and fishermen, for example.

Bars and cafes are filled with party-goers5________ come to show off their strange costumes. Their designs and creations6_______ (make) by special studios. Ready-made costumes are not acceptable.

In the month before the carnival we work overtime7______(meet) the demand,” said a mask maker. Many kilometers of silk and lace are made into costumes. For shopkeepers, the carnival is the8______ (good) time of the year.

The Venice carnival9______ (date) back to the Middle Ages. At that time, the city was 【10______ of the wealthiest in Europe. Now the Venice carnival attracts huge crowds from all over the world.

The city certainly benefits---a whole industry has been build up around the carnival’s masks and costumes.

The Venice Carnival is a magical time! It’s such a great experience.”

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】People in the United States honor their parents with 2 special days: Mother’s Day on the second Sunday in May and Father’s Day on the third Sunday in June. These days are to show love and respect for parents. They raise their children and educate them to be responsible citizens. They give love and care. These two days offer an opportunity to think about the changing roles of mothers and fathers. More mothers now work outside the home and more fathers must help with child-care.

These two special days are celebrated in many different ways. On Mother’s Day, people wear carnations. A red one symbolizes a living mother. A white one shows that the mother is dead. Many people attend religious services to honor parents. It’s also a day when people whose parents are dead visit the cemetery. On these days families get together at home as well as in restaurants. They often have outdoor barbecues for Father's Day. These are days of fun and good feelings and memories.

Another tradition is to give cards and gifts. Children make them in school. Many people make their own presents. These are more valued than those bought in stores. It’s not the value of the gift that is important, but “the thought that counts”. Greeting card stores, florists, candy makers, bakers, phone companies and other stores do lots of business during these holidays.

【1】Which is NOT a reason for children to show love and respect for parents?

A. Parents bring up children.

B. Parents give love and care to children.

C. Parents educate children to be good persons.

D. Parents pass away before children grow up.

【2】What can we learn from the passage?

A. Both festivals are in May.

B. Fewer women worked outside the home in the past.

C. Not all the children respect their parents.

D. Fathers are not as important as mothers at home.

【3】What do you know about “carnation” in the paragraph 2? _________.

A. It has three kinds of color.

B. It refers to the special people on Mother’s Day.

C. It's a kind of flower showing love and best wishes.

D. People can wear them only on the second Sunday in May.

【4】On Mother’s Day and Father’s Day ________.

A. people usually have family parties

B. everyone goes to the cemetery

C. children always go to parents’ home

D. hand-made cards are not the most valuable gifts

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

The Open Hand a Universal Sign

When meeting people at the airport, 【1】 We know that a smile is usually a sign that people feel friendly and happy, but what if we don’t know who the new person is? 2 What if we are meeting a stranger in an unfamiliar place? Sometimes people are dangerous and humans have to find ways to protect themselves. We have to make sure we can trust people we do not know, 3 Showing our hands means that we are not armed(武装). In many cultures today, the Western custom of shaking hands is used. We use our right hand, which is usually stronger than the left one. If we are using our hand this way, it cannot be holding a knife or a gun. It shows that we trust the other person, 4

Not all cultures use the handshake, 5 Japanese people might cover one hand with the other and, depending on whom they are greeting, bow slightly or quite low. In India, Hindu people join their hands in front of their faces and bow their heads. A Muslim will touch his heart, mouth and forehead(前额)to show respect. Even young people in the West now give each other the “high five”, when they slap(拍)each other’s hands high in the air. They are all keeping their hands busy. In almost all cultures, to smile and show an open right hand means, “Welcome, you are safe with me.”

A. What if I want to show that I am bored?

most people smile and shake hands with people they meet.

C. and that the other person can trust us.

D. What if we are not introduced by a friend?

E. and people in many Asian cultures do not always touch another person.

F. and we have to show that we are not dangerous.

G. nor are they comfortable in the same way with touching or distance between people.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Directions: Complete the following passage by filling in each blank with one word that best fits the context.

All our dreams have something to do with our feelings, tears, longings, wishes, needs and memories. But something on the outside may affect 1 we dream of. If a person is hungry 2tired or cold, his dream may include a feeling of this kind. If the blanket on your body has slipped 3your bed, you may dream that you are sleeping or resting on the ice or snow. So the subject of your dream usually comes from something that has effect 4you while you are sleeping(feeling of cold, a noise, a discomfort, etc.) and it may also use your past experiences and the wishes and interests you have now.

5 are some scientists who have made a special study of why we dream, what we dream and what those dreams mean. Their explanation of dreams, though a bit reasonable, is not accepted by everyone, it offers6interesting way of dealing with the problem. They believe that dreams are mostly expressions of wishes that did not come 7 . In 8 words, a dream is a way of having your wishes carried out.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】为了帮助中学生健康成长,某中学英文报开辟了“HEART-TO-HEART”专栏。假设你是该栏目的编辑Jamie,收到一封署名为Worried的求助信。信中该同学向你诉说了自己的困扰:近日容易发脾气,使正常的学习和生活受到了影响。请用英文给该同学写一封回信。

内容要点如下:

1.表示理解并给予安慰;

2.提出建议并说明理由。

注意:

1.词数120左右;

2.信中不能出现与本人相关的信息;

3.信的开头与结尾已为你拟好,不计入总词数。

参考词汇:temper n. 脾气,情绪

Hi Worried,

I’m sorry to know that you’re having such a bad time at the moment.

Yours,

Jamie

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空,并将答案填写在答卷标号为110的相应位置上。

One afternoon many years ago, I sat down on a chair in a park and watched a little boy, around 2 years old, 【1】 (run) freely on the grass as his mother watched from a short distance.The boy would fall to the grass, get up, and without looking back at his mother, run as fast as he could as if nothing 2 ( happen).

When kids fall down, they don't think of the fall as 3 failure. Instead, they consider 4】 as a learning experience.They try and try again 5 they succeed.

I was also touched by the way he ran. With each attempt, he looked so 6 (confidence) and natural.He only wanted to run freely and to do it as well as he could.He was just being a child--- being himself completely at the moment.He never gave up.Each time he fell, he 7 got up again, as if he knew that falling down was 8 (simple) a part of life.

He was not looking for others' smiles, or worrying 9 whether someone was watching or not. 【10 he wanted was to run and to feel the experience of running fully and freely.I learned a lot from the experience.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Think about the different ways that people use the wind. You can use it to fly a kite or to sail a boat. Wind is one of our cleanest and richest power sources, as well as one of the oldest. Evidence shows that windmills began to be used in the ancient Iran back in the seventh century BC. They were first introduced to Europe during the 1100s, when armies returned from the Middle East with knowledge of using wind power.

For many centuries, people used windmills to grind(磨碎)wheat into flour or____water from deep underground. When electricity was discovered in the late 1800s, people living in remote areas began to use them to produce electricity. This allowed them to have electric lights and radios. However, by the 1940s when electricity was available to people in almost all areas of the United States, windmills were rarely used.

During the 1970s, people started becoming concerned about the pollution that is created when coal and gas are burned to produce electricity. People realized that the supply of coal and gas would not last forever. Then, wind was rediscovered, though it means higher costs. Today, there is a global movement to supply more and more of our electricity through the use of wind.

1From the text we know that windmills _______.

A. were invented by European armies

B. have a history of more than 2,800 years

C. have rarely been used since electricity was discovered

D. used to supply power to radio in remote area

2The underlined word in Paragraph 2 probably means________.

A. making something cleaner

B. making something flow freely

C. making something flow in a particular direction

D. making something into small parts

3One of the reasons wind was discovered in the 1970s is that_______.

A. it is one of the oldest power sources

B. wind power is cleaner

C. it was cheaper to create energy from wind

D. coal and gas failed to meet the needs

4What would the author probably discuss in the paragraph that follows?

A. The global trend towards producing power from wind.

B. The design of wind power plants.

C. The worldwide movement to save energy.

D. The advantages of wind power.

查看答案和解析>>

同步练习册答案