2.Brian arrived at the San Francisco airport two hours before the flight to Paris.He was wearing three shirts,a jacket,two pairs of socks,a pair of shorts,and two pairs of jeans.He was carrying one small backpack,which was very full,but he didn't have any other luggage.Brian needed to meet a man named Tony before he checked in for his flight.He found Tony near the Air France counter.Tony gave him a round-trip ticket and a small package.
"Give this package to Jean-Paul at the airport in Paris.He will have a sign with your name on it.I think you can find him easily,"Tony said."You don't have any luggage,right?"
"Only this backpack,"Brian answered."You said I could bring one carry-on bag."
"That's right,one carry-on bag is fine.Have a good trip."
"Thanks."
Is Brian a criminal (犯罪)?Not at all.He is an air courier.And he paid only $110 for the round-trip ticket to Paris.Air couriers get cheap airline tickets because they take important packages and papers to foreign countries.Businesses sometimes,need to get Packages and papers to people in foreign countries by the next day.Often,the only way they can do this is to use an air-courier company.It is not cheap for a business to send a package with an air courier,but it is quick.
Every year about 80,000 people worldwide travel as air couriers.The number of tickets for courier travel is growing by about 10 percent a year.However,air-courier travel isn't for everyone.But if you have very little money,can be flexible (灵活的) about your travel plans,and don't mind wearing the same clothes for a week,it can be a great way to take a vacation!
26.Why was Brian wearing so many clothes for his travel?C
A.Because they were the uniform for air couriers.
B.Because that made him easier to be recognized.
C.Because his backpack had no room for his clothes,
D.because he did not have any luggage with him.
27.An air courier is a person whoD
A.manages a business company in foreign countries
B.organizes international flights for tourists
C.travels around the world with cheap tickets
D.delivers papers and packages to foreign countries
28,Businesses choose the air-courier service becauseC
A.it costs less B.it is flexible
C.it saves time D.it grows fast
29.One of the disadvantages of traveling as an air courier is that heA
A.cannot decide when and where to travel
B.cannot take any luggage with him
C.has to wear two pairs of jeans
D.saves little money from the travel
30.Which would be the best title for the passage?D
A.Activities of a Law-breaker
B.An Ideal Way to Travel
C.No Air-courier Travel
D.A Developing Business.
分析 文章说明了一个新型的职业--航空投送员.航空投送员可以享受相当便宜机票优惠,因为他们的主要职责是及时的给跨国公司投送重要的包裹或文件.
解答 26-30 CDCAD
26题答案是C.推理判断题.由第一自然段中的He was carrying one small backpack,which was very full.一句可知他背着一个满满的背包.故选C.
27题答案是D.细节理解题.由第六自然段中的Air courier get cheap airline tickets because they take important packages and papers to foreign countries.航空快递员机票优惠是因为他们把重要的包裹和文件带到外国.故选D.
28题答案是C.细节理解题.根据It is not cheap for a business to send a package with an air courier,but it is quick.可知航空快递速度快,节约时间.故选C.
29题答案是A.推理判断题.根据But if you have very little money,can be flexible (灵活的) about your travel plans,and don't mind wearing the same clothes for a week,it can be a great way to take a vacation!可知需要旅行计划灵活,即不能自行决定何时去往何处.故选A.
30题答案是D.主旨大意题.本文大意是介绍一个新型的职业--航空投送员,故本题选D.
点评 本文是政治经济类阅读理解.做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.