精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
1.A tornado (龙卷风) is a violently turning column of air that is in contact with both the surface of the earth and a cumulonimbus cloud (积雨云).Tornadoes come in many shapes and sizes,but they are typically in the form of a visible condensation funnel (漏斗).Most tornadoes have wind speeds less than 177km/h,are about 76meters across,and travel several kilometers before disappearing.The most extreme tornadoes can reach wind speeds of more than 483km/h,stretch more than 3.2km across,and stay on the ground for more than 100km.
Various types of tornadoes include the landspout,multiple vortex tornado,and waterspout.Waterspouts are characterized by a spiraling (螺旋式的上升) funnel-shaped wind current,connecting to a large cumulonimbus cloud.They are generally classified as tornadoes that develop over bodies of water,but there is disagreement over whether to classify them as true tornadoes.These spiraling columns of air frequently develop in tropical areas close to the equator,and are less common at high latitudes.Other tornado-like phenomena that exist in nature include the gustnado,dust devil,fire whirls,and steam devil; downbursts are frequently confused with tornadoes,though their action is dissimilar.
Tornadoes have been observed on every continent except Antarctica.However,the vast majority of tornadoes occur in the Tornado Alley region of the United States,although they can occur nearly anywhere in North America.They also occasionally occur in south-central and eastern Asia,northern and east-central South America,Southern Africa,northwestern and southeast Europe,western and southeastern Australia,and New Zealand.
There are several scales (测量仪) for rating the strength of tornadoes.The Fujita scale rates tornadoes by damage caused and has been replaced in some countries by the updated Enhanced Fujita Scale.An F0or EF0tornado,the weakest category,damages trees,but not strong structures.An F5or EF5tornado,the strongest category,tears buildings off their foundations and can change the shape of large skyscrapers.The TORRO scale ranges from a T0for extremely weak tornadoes to T11for the most powerful known tornadoes.
63.Which are definitely considered as real tornadoes?A
A.Landspouts.
B.Gustnadoes.
C.Downbursts.
D.Waterspouts.
64.From the passage we can learnB.
A.how tornadoes are generally formed
B.how big an area a tornado might strike
C.where the strongest tornadoes may occur
D.where tornadoes can be properly measured
65.It can be inferred from the passage thatD.
A.a cumulonimbus cloud must be the sign of a tornado
B.the South Pole is likely to be frequently hit by tornadoes
C.spiraling wind currents often develop in the United States
D.the Fujita scale is less advanced than the Enhanced Fujita scale
66.The author writes the passage mainly toC.
A.emphasize the destruction by tornadoes 
B.analyze the causes of tornadoes
C.introduce different aspects of tornadoes
D.warn people to avoid tornadoes.

分析 本文是一篇科教类阅读,龙卷风是暴力地将联系接触地球表面和积雨云的空气,龙卷风有许多不同的形状和大小,但他们通常在可见的形式凝结漏斗.本文以此展开谈论,主要介绍了龙卷风的不同方面.

解答 63.答案:A.细节理解题.根据"Various types of tornadoes include the landspout,multiple vortex tornado,and waterspout.Waterspouts are characterized by a spiraling (螺旋式的上升) funnel-shaped wind current,connecting to a large cumulonimbus cloud.They are generally classified as tornadoes that develop over bodies of water,but there is disagreement over whether to classify them as true tornadoes."可知,各种类型的龙卷风包括陆上龙卷风,多个漩涡龙卷风,和排水口,根据描述可排除排水口龙卷风,故为landspout.故选A.
64.答案:B.细节理解题.A.龙卷风如何形成;B.龙卷风会袭击多大的区域;C.最强的龙卷风会在哪里出现;D.哪里的龙卷风可以被合理测量.根据文章内容可知,ACD均不能从文章中得出,B可以.故选B.
65.答案:D.细节理解题.根据"The Fujita scale rates tornadoes by damage caused and has been replaced in some countries by the updated Enhanced Fujita Scale."可知,the Fujita scale is less advanced than the Enhanced Fujita scale.故选D.
66.答案:C.主旨大意题.阅读全文,本文主要讲述了龙卷风的不同方面.故选C.

点评 本文是一篇科教类阅读,题目涉及多道细节理解题.词义猜测题.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

11.假如你是李华.去年你在一家国际夏令营帮忙,收获颇丰.今年,你想邀请你的好友Jane一起参加,请根据夏令营的招聘广告及提示要点给Jane给一封e-mail.

        .

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

12.收到v.receive.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

9.My neighbor,the twoof whose sons are my good friends,is good at telling humorous stories.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Losses from extreme floods in Europe could more than double by 2050,because of climate change and socioeconomic development.Understanding the risk caused by wide-area floods is of growing importance and will be key for managing climate adaptation.
Current flood losses in Europe are likely to double by 2050,according to a new study published in the journal Nature Climate Change by researchers from the International Institute for Applied Systems Analysis (IIASA),the Institute for Environmental Studies in Amsterdam,and other European research centers.Socioeconomic growth accounts for about two-thirds of the increased risk,as development leads to more buildings and infrastructure ( 基础设施) that could be damaged in a flood.The other third of the increase comes from climate change,which is projected to change rainfall patterns in Europe.
"In this study we brought together professional knowledge from the fields of hydrology(水文学),economics,mathematics and climate change adaptation,allowing us for the first time to thoroughly  assess(评估) continental flood risk and compare the different adaptation options,"says Brenden Jongman of the Institute for Environmental Studies in Amsterdam,who organized the study.
IIASA researcher,Stefan Hochrainer-Stigler,who led the modeling work on the study.says,"The new study for the first time accounts for the link between floods in different countries.Current risk-assessment models suppose that each river basin is independent.But in actuality,river flows across Europe are closely related,rising and falling in response to large-scale atmospheric patterns that bring rains and dry spells to large regions."
"We need to be prepared for larger stress on risk financing method,such as the pan-European Solidarity Fund (EUSF),a financial tool for financing disaster recovery in the European Union."
IIASA researcher Reinhard Mechler,another study co-author,points out the larger implications arising from the analysis.He says,"There is room for better managing flood risk through risk prevention,such as using moveable flood walls,risk financing and increased unity between countries.There is no one-size-fits-all solution,and the risk management measures have very different efficiency,equity and acceptability implications.These need to be assessed and considered in broader consultation,for which the analysis provides an all-round basis."

43.What's the best title of the passage?C
A.Flood has been a great challenge to the world.
B.Flood has caused great losses in Europe.
C.European flood risk could double by 2050.
D.European flood does damage to the environment.
44.According to the passage,which of the following is correct?B
A.The study was done by a European research center alone.
B.Socioeconomic growth is the main increased risk.
C.Stefan Hochrainer-Stigler led all the work on the study.
D.The study offered professional knowledge to the European.
45.What do Stefan Hochrainer-Stigler's words in Paragraph 4suggest?A
A.The new study offers us a more scientific risk-assessment model.
B.None of the current risk-assessment models are useful for us.
C.Every country should have its special risk-assessment model.
D.All the countries can turn to EUSF for financing disaster recovery.
46.Which of the followings may be supported by Reinhard Mechler?D
A.The current risk management measures can work perfectly.
B.Using moveable flood walls is the best way of managing flood risk.
C.There is not a proper solution for us to manage flood risk.
D.Any risk management measure should be based on the specific situation.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

6.Being in poor health,the old Prime Minister decided to _________ office.(  )
A.retireB.resignC.abolishD.remain

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

13.假设你是红星中学高三学生李华,请根据以下四幅图的先后顺序,介绍你在伦敦冬令营期间与同学们自行前往博物馆的完整过程,并以"My Experience in London"为题,给校刊"英语园地"写一篇英文稿件.
注意:1.词数不少于60;
2.开头已给出,不计入总词数.

My Experience in LondonLast winter vacation,my classmates and I went to London to attend a winter camp.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

1.How do you improve your English speaking skills,so that you can communicate more easily and effectively?These tips will help you to become a more confident speaker.
Practice where you can and when you can.Any practice is good---whether you
speak to someone who is a native English speaker or not.
It's important to build your confidence.If possible,use simple sentence structure that you know is correct so that you can concentrate on getting your message across.
Try to experiment with the English you know.Apply words and phrases you know to new situations.Native English speakers are more likely to correct you if you use the wrong word than if you use the wrong grammar.Experimenting with vocabulary is a really good way of getting feedback(反馈)
Try to respond to what people say to you.You can often get clues to what people think by looking at their body language.Respond to them in a natural way.
Try not to translate into and from your own language.It takes too much time and you will find it difficult to get an English answer right away.You don?t know how to do well.The more you want to act well,the more slowly you act.This will make you more shilly-shally.
If you forget a word,do what native English speakers do all the time,and say things that‘fill'the conversation.This is better than remaining completely silent.Try using‘um',or‘er',if you forget the word.
Don't speak too fast!It?s important to use a natural rhythm in speaking English,but if you speak too fast it will be difficult for people to understand you.
Try to relax when you speak and you,11 find that your mouth does most of the pronunciation work for you.Speak English at normal speed.Final tips
-Try to become less hesitant and more confident.
-Don't be shy to speak------the more you do it,the more confident you,11 become.
-Remember to be polite------use"please"and"thank you"if you ask someone to
do something for you.
60.What is the passage mainly about?B
A.Good ways of studying English well.
B.Suggestions on becoming a confident speaker.
C.Things to pay attention to when learning English.
D.How to correct your mistakes as you speak English.
61.How many tips does the author offer in the passage?C
A.9.   B.10.   C.11.   D.12.
62.The underlined word"shilly-shally"means in the passageD.
A.sure about what to do
B.fast to make a good decision
C.successful in answering some questions
D.uncertain about how to express oneself
63.Which of the following will the writer agree with?B
A.It's not necessary to pay attention to others?body language.
B.It doesn't matter that you forget a word when you are speaking.
C.When practising English,you must talk with native English speakers.
D.Native English speakers will correct your grammar mistakes when you speak.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

2.That cold January night,I was growing sick of my life in San Francisco.There I was walking home at one in the morning after a tiring practice at the theater.With opening night only a week away,I was still learning my lines.I was having trouble dealing with my part-time job at the bank and my acting at night at the same time.As I walked,I thought seriously about giving up both acting and San Francisco.City life had become too much for me.
As I walked down empty streets under tall buildings,I felt very small and cold.I began running,both to keep warm and to keep away from any possible robbers.Very few people were still out except a few sad-looking homeless people under blankets.
About a block from my apartment,I heard a sound behind me.I turned quickly,half expecting to see someone with a knife or a gun.The street was empty.All I saw was a shining streetlight.Still,the noise had made me nervous,so I started to run faster.Not until I reached my apartment building and unlocked the door did I realize what the noise had been.It had been my wallet falling to the sidewalk.
Suddenly I wasn't cold or tired any more.I ran out of the door and back to where I'd heard the noise.Although I searched the sidewalk anxiously for fifteen minutes,my wallet was nowhere to be found.
Just as I was about to give up the search,I heard the garbage truck pull up to the sidewalk next to me.When a voice called from the inside,"Alisa Camacho?"I thought I was dreaming.How could this man know my name?The door opened,and out jumped a small red-haired man with an amused look in his eyes."Is this what you're looking for?"he asked,holding up a small square shape.
It was nearly 3 a.m.by the time I got into bed.I wouldn't get much sleep that night,but I had got my wallet back.I also had got back some enjoyment of city life.I realized that the city couldn't be a bad place as long as people were willing to help each other.
56.How did the writer feel when she was walking home after work?D
A.Cold and sick                             
B.Lucky and hopeful
C.Satisfied and cheerful                           
D.Disappointed and helpless
57.From the first paragraph,we learn that the writer was busyD.
A.solving her problem at the bank                  
B.taking part in various city activities
C.learning acting in an evening school              
D.preparing for the first night show
58.On her way home the writerA.
A.lost her wallet unknowingly                       
B.was stopped by a garbage truck driver
C.was robbed of her wallet by a man with a knife
D.found some homeless people following her
59.In the fifth paragraph,why did the writer say she was dreaming?C
A.Someone offered to take her back home       
B.A red-haired man came to see her.
C.She heard someone call her name             
D.Her wallet was found in a garbage truck
60.From the text,we can infer that the writerB.
A.would stop working at night             
B.would stay on in San Francisco
C.would make friends with cleaners.
D.would give up her job at the bank.

查看答案和解析>>

同步练习册答案