精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
14.In a time when a dangerous number of people are overweight,many people seem to have forgotten the mostimportant way to keep healthy and slim---exercise.And as a new study carried out on mice in the lab has shown,exercise done early in life can reward you in your adult years.
A team of researchers at the University of California studied the effects of early exercise on adult physical activity,body massand eating.They found that early-age exercise in mice has positive effects on adult levels of voluntary exercise in addition to reducing body mass.
"These results may have an effect on the importance of regular physical education in elementary and middle schools,"said Theodore Garland,a professor of biology,who led the research project."If kids exercise regularly through their school years,then they may be more likely to exercise as adults,which could have far-reaching positive effects on human health and well-being."
Although the positive effects of early-life exercise lasted for only one week,it is important to note that one week in the life of a mouse is the same as about nine months for humans."Our results suggest that any positive effects of early-life exercise on adult exercise will need to be kept up if they are to be long-lasting."
His team of researchers found,too,that all mice that had access to early exercise were lighter in weight than non-exercised mice.
Garland explained that,in general,exercise will stimulate appetite sooner or later.However,it is possible that certain types of exercise,done for certain periods of time or at certain light levels,might not stimulate appetite much,if at all,at least in some individuals.
"If we could understand what sorts of exercise these might be,then we might be able to tailor exercise recommendations i a way that would bring the benefits of exercise without increase in appetite,leading to a better chance of weight loss,"he said.

28.How long do the positiveeffects of early-life exercise last for a mouse?B
A.One day       B.One week     C.One month      D.Nine months
29 Which of the following statements is TRUE according to the article?A
A.More study is needed to better understand the effects of different types of exercise.
B.Early-life exercise has life-long positive effects on people
C.Kids should be encouraged to do exercise as early as possible to ensure physical health.
D.The new study on mice mainly focused on how exercise affects appetite.
30.The underlined word"stimulate"in the last but one paragraph is closest in meaning toB.
A.decline         B.improve      C.vary            D.harm
31.What is the article mainly about?D
A.New ways to fight against being overweight.
B.The positive effects of mice
C.The possible risks of doing exercise
D.The positive effects of early-life exercse.

分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章向我们介绍了在生命的早期锻炼可以帮助你在成年后获得健康的生活,并通过用小白鼠实验证明了这个观点,因此作者提倡我们多进行锻炼,保持自己身体的健康.

解答 28.B  细节理解题,根据第四段Although the positive effects of early-life exercise lasted for only one week,it is important to note that one week in the life of a mouse is the same as about nine months for humans.虽然早期的正面效果只能持续一个星期,可知小老鼠的早期锻炼能持续一个星期,故选B.
29.A  推断判断题.根据第七段:"If we could understand what sorts of exercise these might be,then we might be able to tailor exercise recommendations in a way that would bring the benefits of exercise without increase in appetite,leading to a better chance of weight loss,"如果我们能研究出这些锻炼形式都有哪些,或许我们可以给人们量身定做一些锻炼建议,这样可以带来如期的锻炼效果而不会增加胃口,从而达到减肥的效果,可知我们的研究还没有到位,故选A.
30.B  词义猜测题,根据第六段However,it is possible that certain types of exercise,done for certain periods of time or at certain light levels,might not stimulate appetite much,if at all,at least in some individuals.可知有可能一些锻炼形式对某些个体来说不会那么刺激人的胃口,故选B.
31.D  主旨大意题,通读全文可知本文主要向我们介绍了早期生活锻炼的积极影响,故选D.

点评 考查学生的细节理解和推理判断能力.做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确选择.在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

4.They put forward a proposal at the meeting        cutting down the high housing price.(  )
A.aims atB.aimed atC.to aim atD.aim at

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

5.Can you think of some cases ______ drivers obviously knew the traffic rules but didn't
obey them?(  )
A.whyB.asC.whereD.which

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

2.Billy Crystal hosted the Academy Awards again this year,and his talks always ________ the expectation of most audience.(  )
A.put up withB.end up withC.live up toD.add up to

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

9.Freya Stark,explorer and writer
Freya Stark was an explorer who lived during a time when explorers were regarded as heroes.She travelled to distant areas of the Middle East,where few Europeans-especially women-(25)had travelled (travel) before.She also travelled extensively in Turkey,Greece,Italy,Nepal and Afghanistan.
Stark was born in Paris in 1893.(26)Although/though she had no formal education as a child,she moved about with her artist parents and learned French,German and Italian.She entered London University in 1912,but at the start of World War I,she joined the nurse team and (27)was sent (send) to Italy.After the war,she returned to London and attended the School of Oriental Studies.Her studies there led to extensive travel in the Middle East,(28)enabling (enable) her to eventually become fluent in Persian,Russian and Turkish.
Stark became well known as a traveler and explorer in the Middle East.She travelled to the Lebanon in 1927at the age of 33 (29)when she had saved enough money,and while there,she studied Arabic.In 1928,she travelled (30)by donkey to the Jebel Druze,a mountainous area in Syria.During her (31)another trip,she went to a distant region of the Elburz,a mountain range in Iran,where she made a map.She was searching for information about an ancient Muslim sect Known as the Assassins,which she wrote about in Valley of the Assassins (1934),a classic (32)for which she was awarded a God Medal by the Royal Geographic Society.For the 12years,she continued her career as a traveler and writer,establishing a style which combined an account of her journey with personal commentary on the people,places,customs,history and politics of the Middle East.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

19.More than four in 10cancers-600,000in the UK alone-could be prevented if people led healthier lives,say experts.The population of the UK is about 63,000,000.
Latest figures from Cancer Research UK show smoking is the biggest avoidable risk factor,followed by unhealthy diets.It advises people to live healthily,limit alcohol intake and do regular exercise.
According to the figures from 2007to 2011,more than 300,000cases of cancer recorded were linked to smoking.A further 145,000were linked to unhealthy diets containing too much processed food.Obesity contributed to 88,000cases and alcohol to 62,200.Sun damage to the skin and physical inactivity were also contributing factors.
Professor Max Parkin,a Cancer Research UK researcher,says:"There's now little doubt that certain lifestyle choices can have a big influence on cancer risk,with research around the world all pointing to the same key risk factors.
"Of course everyone wants to enjoy some extra treats during the Christmas holidays so we don't want to ban beef pies and wine but it's a good time to think about taking up some healthy habits for 2015.
"Leading a healthy lifestyle can't guarantee someone won't get cancer but  we can stack the odds in our favour by taking positive steps."
Public Health England says a healthy lifestyle can play an important role in reducing cancer risk.It says campaigns such as Smokefree,Dry January and Change4Life Sugar Swaps all aim to raise public awareness.It's important that we continue to make progress in noticing cancer earlier and improving treatments,but helping people understand how they can reduce their risk of developing cancer in the first place remains important in dealing with cancer.

28.Which of the following is the third biggest avoidable cancer factor?A
A.Obesity.
B.Alcohol intake.
C.Unhealthy diets.
D.Physical inactivity.
29.According to Professor Max Parkin,A.
A.it's OK to drink wine during festivals
B.the causes of cancer are still unclear now
C.unhealthy food should be completely banned
D.a healthy lifestyle will protect us from cancer
30.By saying the underlined words in Paragraph 6,Professor Max Parkin means we canD.
A.help others
B.improve our lives
C.discover cancer early
D.decrease our cancer risk
31.What's the main idea of the text?B
A.Most cancers are caused by smoking.
B.Cancer is greatly linked to our lifestyle.
C.There are different factors that lead to cancer.
D.Public awareness should be raised to prevent cancer.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

1.下面短文中共有10处错误,每句中最多有两处.错误涉及一个单词的增加、删除或修改.
    增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在此符号下面写出该加的词.
    删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
    修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
    注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
    2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
One day,I was cooking in the kitchen when the telephone rings.I went to answer them immediately.It was from the one of my close friends,Lisa.When we were talked on the phone,the fire alarm sounded.I ran back to the kitchen,.The room was full of smoke but the beef was badly burnt.I quickly turned off the gas,opening all the windows,and then went out the house.To my surprise,two fire engine were outside my house.I was rather worried.I told the firemen it was my careless cooking which caused the heavy smoke and that I would be carefully later.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

18.此题要求改正所给短文中的错误.对标有题号的每一行作出判断:如无错误,在该行右边的横线上画一个勾(∨);如有错误(每行只有一个错误),则按下列情况改正:
此行多一个词:把多余的词作斜线(\)划掉,在该行右边横线上写出该词,并也用斜线划掉.
此行缺一个词:在缺词处加一个漏字符号(∧),在该行右边横线上写出该加的词.
此行错一个词:在错的词下划一横线,在该行右边横线上写出改正后的词.
注意:原行没有错的不要改.
Nearly a week passed after the girl was able to explain
what happened to her.One afternoon she set out from the
coast in a small boat and was caught in a storm.Towards
evening,the boat struck a rock but the girl jumped into the
sea.Then she swam to the shore after spend the whole night
in the water.During that time she covered the distance of eight
miles.Early in next morning,she saw a light ahead.She knew
she was near the shore.In arriving at the shore,she struggled
towards the light she had seen.That was that she remembered.
When she woke up a day later,she found her in hospital.
 
66.after改为before
67.加had
68.√
69.but改为and
70.spend改为spending
71.the改为a
72.in去掉
73.In改为On或Upon
74.that改为what
75.her改为herself

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

2.上海博物馆拟举办一次名画展,现就展出场所(博物馆还是社区图书馆)征集公众意见,假设你是王敏,给上海博物馆写一封信表达你的想法.你的信必须满足以下要求:
1.简述你写信的目的及你对场所的选择;
2.说明你的理由(从便利性,专业性等方面对这两个场所进行对比).

查看答案和解析>>

同步练习册答案