【题目】We used to go into different chat rooms on different websites. If you wanted to meet someone on the Net, you had to go into the same chat room. But now regular Net surfaces chat in OICQ. OICQ is an online chat software which is invented by Tencent Computer System Company of Shenzhen in February, 1999. Since then it has swept the country. Its symbol is a penguin wearing a red scarf(围巾).
Net friends can be divided into a buddy list (for good friends), a stranger list (for people you don't want to talk with at once), or an ignore list (for people you want to avoid on the Net). You can also build up family lists, co-worker lists, etc.
You can know whether listed friends are online as long as you use it. The cartoon portrait(画像)of the person turns bright if he is online. And the portrait turns dim if he is not there.
Traditional public chat rooms are often chaotic. It is difficult to focus on a conversation. OICQ can conduct a focused talk without interruptions by other chatters.
OICQ acts as a regular daily communication tool. "What is your OICQ number?" has become a modern topic.
【1】OICQ is .
A. a special chat room for all cyber citizens (网民)
B. a cartoon portrait to recognize friends on the Net
C. an online chat software that helps you talk on the Net more freely
D. a modern phone number used by more and more people
【2】OICQ has been well received .
A. since long ago B. for many years
C. for several years D. since nine years ago
【3】With the help of OICQ, if you don't want to chat with someone, you can put him in .
A. a buddy list B. a strange list
C. an ignore list D. a co-worker list
【4】In the fifth paragraph, the underlined word "chaotic" means .
A. crowded B. dark
C. dirty D. disorderly
【5】The passage mainly tells us .
A. how to chat with people in the Net
B. how to use OICQ
C. how to choose a regular daily communication tool
D. some advantages about OICQ
【答案】
【1】C
【2】D
【3】C
【4】D
【5】D
【解析】文章介绍一种可以帮你在网上更自由地交流聊天软件OICQ。
【1】细节理解题。根据文章对OICQ的描述OICQ is an online chat software可知:OICQ是一种可以帮你在网上更自由地交流聊天软件。C项符合此意,A项是一个特殊的聊天室,B项是一个卡通人物,D项是一个现代化的电话号码均不能表达OICQ的内容,故选C。
【2】根据第一段内容,…February, 1999. Since then it has swept the country.自从1999年2月,它席卷全国。可知OICQ自从那时起就很受欢迎,故选D。
【3】细节题。根据文章第三段,你不想与之交流的人可列入黑名单(ignorelist),因此C项正确。A项表示朋友名单,B项表示陌生人名单,D项表示同事名单。故选C。
【4】词义猜测题。原句意为;传统的公共聊天室经常是非常…,以及下句It is difficult to focus on a conversation.你很难集中在与一个人的交流上。根据前后文可推知chaotic意为“混乱地”。D项disorderly是形容词,意为“混乱的,无秩序的。”故选D。
【5】主旨大意题。通读全文可知,文章介绍了OICQ聊天室的一些优点。故选D。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】
cut off be satisfied with turn one's back to at ease
look down on thanks to badly off
【1】In winter,the town is often_______because of heavy snow.
【2】she told me that she________my examination results.
【3】Don't____________women.They are as important as men for the development of society.
【4】__________his timely help,we have finished the task on time.
【5】The two men promised each other to keep the secret,but finally one of them___________the other.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Generally, the skills and attitudes you form as a student will be especially important to your development. The following tips can help you become an active student.
Don’t be satisfied with yourself. 【1】 Leave no room for the average of the ordinary. If you can do good things, try hard to become better. If you have become better, try to become the best.
Give yourself new challenges. 【2】 Any new things will give you the chance to understand yourself better. You should try anything. What you learn from these activities can be useful in the future.
【3】 One reason why a student is not active may be that he has a defeated(挫败的) attitude. As much as possible, you should face each challenge with the willingness to succeed.
Think over your mistakes, if there are any. Being active doesn’t mean you will always be successful. 【4】 However, they will never succeed if they don’t realize the meaning of failure.
Keep a to-do list. This can serve as a reminder when a student becomes lazy. 【5】
A. To achieve this, you have to desire to become excellent.
B. Have strong faith that you will succeed.
C. Try to take an active part in group discussions.
D. Don’t be afraid to attend activities you wouldn’t normally do.
E. There are students who would give up the moment they fail.
F. You can’t be active if you don’t know what is going on.
G. It can keep you on the right track and help you organize your tasks for the day.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定你是李华。本周日下午在市工人体育馆有一场音乐会,你想邀请外教Jack一同前往。请用英语给他写一封电子邮件。内容包括:
1. 音乐会相关信息;
2. 发出邀请;
3. 集合时间、地点等。
注意:1. 词数100左右;
2. 可适当增加细节,以使行文连贯;
3. 开头和结尾已给出,不计入总词数。
Dear Jack,
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
Please let me know your decision before this Saturday!
Yours,
Li Hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Anyone can try to lead a group, but not every individual(个人) is cut for leadership.The better leaders possess a few qualities that can mean the difference between the success and failure of the group.These are the qualities the leader of higher rank will look for when choosing a leader for a group or when evaluating the performance of a leader. They're also the qualities team member want in a group leader, and appreciate when they find them.
Take Responsibility
Group leaders might share tasks around a group as necessary, but eventually a group leader needs to be able to accept that responsibility lies on her shoulders.That means that if things go wrong in a group project, she's the one who must accept the consequences and work out what mistakes were made.The group leader won't always have the power to control everything group member do, but she should be ready to admit any mistake the group has made as a result of her leadership.
Concern for Members
The group leader has a commitment to the task or project at hand, but perhaps more importantly,he has a real concern for each and every person who is part of his group. This means getting to know the strengths, weaknesses and goals of team member, as well as making time to build the group through collective(集体的) activities.The group leader should make sure that everyone is include, even if an individual is new to a group.
Good listener
The group leader needs to be able to listen to the suggestions, complains(抱怨)and ideas of group member. Not only will this allow complaints to be spoken up and potentially suitable ideas to be put into practice, but a leader who listens will also encourage group members to share their concerns and thoughts, creating an atmosphere of free speech and productivity.
【1】The passage is mainly about ________.
A. choosing a good leader for a group
B. assessing the performance of a leader
C. qualities of a good group leader
D. team members' appreciation of a leader
【2】A good leader should always be able to ________.
A.tell when things go wrong in a group project
B.control everything group members do
C.make group members admit their mistakes
D.recognize any mistakes as his own
【3】According to "Concerns for members", which of the following is a good quality of a leader?
A. Fair.B. Reliable.C. Determined.D. Generous.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】每个人都有自己的学习英语的方法.你擅长英语吗?你在学习英语的过程中遇到过困惑吗? 你是怎样学好它的? 请以"How do I learn English?为题,写 100英语单词左右的作文。
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
The British have many traditions but there is nothing more typical than taking afternoon tea. We know the Brits have a love affair with drinking tea, 【1】 more than 160 million cups drunk every day, but it was the invention of afternoon tea that turned tea-drink into 【2】 popular pastime.
This sociable feast involves drinking good quality tea 【3】 (comfort) while nibbling (小口吃) on nice sandwiches, scones with jam and cream and a selection of small cakes. And, of course, it can only happen in the afternoon! Afternoon tea, which 【4】 (design) as a light snack to bridge the gap between lunch and dinner, dates back to the 1840s. It went on to become a 【5】 (fashion) social occasion for the upper classes.
Now there is a resurgence (复苏) in its 【6】 (popular) in the UK and it is available to anyone who can afford it. 【7】 it can be enjoyed at home, the best way to experience it is at a smart hotel or café. But if you’re thinking of visiting such a place 【8】 (enjoy) a plate of sweet and savory treats with a steaming hot brew, remember the rules you must follow to avoid 【9】 (ask) to leave.
Writer Henry James once noted that “there are few hours in life more agreeable than the hour dedicated to the ceremony 【10】______(know) as afternoon tea.” I’m sure once you have tried it, you will agree.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】You may have heard of the book Moby Dick(《白鲸记》), written by the American author Herman Melville. You may also know that Moby Dick is considered one of the greatest novels ever written. However, it might surprise you to find out Herman Melville was not always a highly regarded author.
Melville’s first two novels, Typee and Omoo, were widely read and financially successfully. They were both exciting tales of adventures at sea and experiences with people in foreign lands. Melville became quite famous. However, upon the publication of his third book, Mardi, Melville’s popularity began to weaken. He was no longer interested in telling tales of pure adventure, and his writing took on a style that alienated(使疏远) the general reading public of his time.
Melville published Moby Dick in October of 1851. It was an original novel, combining aspects of sociology and philosophy, which confused readers by its complex symbolism. The book sold poorly.
Melville’s next book, Pierre, was almost completely disregarded by the public. Debt frustration and ill health finally forced Melville to take a low-paying job as a customs inspector. Eventually, Melville abandoned prose(散文) and began to write poetry.
The Civil War is the main subject of Melville’s poetry. He and his brother made a trip to the front line, and he published a book of poems, Battle-Pieces and Aspects of War, based on this experience.
Melville died in 1891 at the age of 72. At this point, his work had been completely forgotten by the public. His talent was to go unrecognized for the next thirty years. Then, in 1920s, his reputation began to improve as critics and readers rediscovered his work. Today Moby Dick is one of the best-known novels ever penned by an American author.
【1】What were Melville’s first two novels mainly about?
A. His travel experience.
B. His successful communication skills.
C. Adventurous experiences in the front line.
D. Adventurous voyages and foreign experiences.
【2】We can learn from the text that Moby Dick ________.
A. sold a little better than Pierre
B. was Melville’s favorite novel
C. was copied from other books
D. made Melville popular again
【3】The text may be taken from ________.
A. a writing guide
B. a literary journal
C. a science magazine
D. a critical book on literature
【4】What is the text mainly about?
A. The main works of Melville.
B. The skills in Melville’s writing.
C. The ups and downs of Melville.
D. The reason for Melville’s failure.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌中间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:把缺词处叫个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;
2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分
Last summer I had a chance to visit Paris. That attracted me most was the Eiffel Tower, where has become a symbol of France. I was deeply impressed by their height. I have never seen such tall building before! It is made of iron and it is about 7000 tons heavy. There have 1711 steps from the bottom to the top. Climb the tower made me very tired, but I was very exciting. I took a lot of photo in Paris.
I have much memories and experiences to share. I will remember my trip to the France forever!
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com