精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Although problems are a part of our lives,it certainly doesn’t mean that we let them rule our lives forever.One day or the other, you’11 have to stand up and say—problem,I don’t want you in my life.

【1】 Problems with friends,parents,girlfriends,husbands,and children—the list goes on. Apart from these.the inner conflicts within ourselves work, too.These keep adding to our problems.Problems come in different shapes,colors and feelings.

But good news is that all problems can be dealt with.Now read on how to solve your problems.

Talk about your problems.What most of us think is that our problem can be understood only by us and that no talking is going to help.2Talking helps you move on and let go.

Write your problems.3When you write down your problems,you are setting free all the tension from your system.You can try throwing away the paper on which you wrote your problems.By doing this,imagine yourself throwing away the problems from your life.

Don't lose faith and hope.No matter what you lose in life,don’t lose faith and hope.Even if you lose all your money,family…you should still have faith.4

Your problems aren’t the worst.No matter what problem you get in life,there’re another one million people whose problems are huger than yours.5Your problems might just seem big and worse,but in reality they can be removed.

Go about and solve your problems because every problem,however big or small,always has away out.

A.But the truth is that when you talk about it,you’re setting free the negative energies that have been gathering within you.

B.When we have a pressing,critical,urgent,and life-threatening problem,how do we try to solve it.

C.Tell yourself:when they can deal with them,why can't I?

D.Of course,we’ve been fighting troubles ever since we were born.

E.We can often overcome the problem and achieve the goal by making a direct attack.

F.Having a personal diary can also be of huge help if you don't want a real person to talk with.

G.With faith and hope,you can rebuild everything that you lose.

【答案】

【1】D

【2】A

【3】F

【4】G

【5】C

【解析】

试题分析:文章主要讲的是怎样处理生活中遇到的问题。问题常常伴随我们的日常生活,我们有时候会想把问题解决掉。一个人从出生就开始跟麻烦打交道,遇到问题并不可怕,问题是可以被解决的。

【1】D根据第一段“you’ll have to stand up and say problem, I don’t want you in my life.”和第二段“Problems with friends, parents, girlfriends, husbands, and children the list goes on.”可知,问题伴随一个人的一生,D项“当然,自从我们出生的那一刻起,我们就在和麻烦作斗争”起到了衔接上下文的作用,故选D。

【2】A What most of us think is that our problem can be understood only by us and that no talking is going to help.大多数人都会认为,自己的问题只有自己能够解决,说出来也没有用。A项转折,强调把问题说出来能够释放内心积压的消极情绪,故选A。

【3】F根据“Write your problems. ...When you write down your problems, you are setting free all the tension from your system.”可知,本段讲的是,可以通过写日记来排解内心的紧张,故选F。

【4】G根据“Don’t lose faith and hope. ...you should still have faith.”可知,本段强调的是,无论何时都不要失去信念和希望,故选G。

【5】C根据“No matter what problem you get in life, there’re another one million people whose problems are huger than yours.”可知,本段讲的是,自己遇到的问题不会比他人的严重,C项“告诉自己:他们都能把问题解决掉,自己为什么不能?”符合句意,故选C。

【名师点拨】

要重视关联词but 、and、 so、or

根据关联词but 、and、 so、or在句中起的作用,再根据题干的内容,做出正确判断。比如第40小题,根据“No matter what problem you get in life, there’re another one million people whose problems are huger than yours.”可知,本段讲的是,自己遇到的问题不会比他人的严重。根据空格后一句Your problems might just seem big and worse,but in reality they can be removed.你的问题可能大而糟糕,但是事实上它们可能被除掉。C项“告诉自己:他们都能把问题解决掉,自己为什么不能?”符合句意,故选C。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】----- I'm going to San Francisco for a couple of days.

------ ________. I wish I could get away for a while.

A. It doesn't matter B. Forget it

C. I really envy you D. I can't agree more

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加加一个漏字符号(Λ),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1. 每处错误及其修改均限一词。

2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。(试题内容见答题卡)

Dear teachers and students,

As we know, air pollution is serious environmental problem in our city. Every day we had to take in very dirty air, which isn’t good for our healthy. To make sure the air fresh, we should keep the following suggestions on mind. Firstly, we should take a bus or ride a bicycle as much as possible instead of drive a car. Secondly, we shouldn’t throw litter here and there but put them into the dustbin. Thirdly, some factories should be closed and moved out of the city. Finally, we need to plant many trees to make the air fresher. Let’s take action and try your best to make the air in the city cleaner!

Thank you!

The Students’ Union

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】

你们班同学决定为班主任Mr.Zhang 举办生日聚会。请你根据下面提示写一封信邀请外教 Mr.Brown 参加。

1.时间:周六晚7点到9点。

2.地点:学校礼堂。

3.内容:唱歌,玩游戏,吃蛋糕等。

注意:

①词数不少于50。

②可以适当增加细节,以使行文连贯。

③开头和结尾已给出。

Dear Mr.Brown,

My classmates and I are going to have a party for Mr.Zhang’ birthday.

_____________________________________________________________________

_____________________________________________________________________

_____________________________________________________________________

_____________________________________________________________________

_____________________________________________________________________

_____________________________________________________________________

Yours,

Joe

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Lisa Pina never thought she would need the fire safety training she received during her apprenticeship (学徒期) as a union painter and dry waller. On Friday morning,she was thanking God she had it.

On Thursday night,while Pina was babysitting her granddaughter,nephew and two nieces in her sister’s apartment,she smelled smoke and realized the apartment building was on fire. When her 4yearold granddaughter Ilean Garcia began saying,“We’re going to die,”she knew she had to act.Pina,39,first sealed the door,and then told all four children to get on the floor. After calling 911,she told the children to start singing and promised them all treats as soon as they reached safety. “I said,‘OK,we’re going to lie down and we’re all going to play a game,’” Pina said. “We all started singing our ABCs and 123s.I was just trying to make it fun.” Pina patiently waited,and a few minutes later,Riverside County sheriff’s deputies (治安官的助手) arrived. Pina,Ilean,8yearold Gabriel Parga,5yearold Aubreyana Parga and 4yearold Meriyah Parga were all trapped on the second floor as flames filled the first story. Pina did the only thing she could. She opened the window and dropped the children,onebyone,into the arms of the sheriff’s deputies about 15 to 20 feet below. “I just needed to keep the kids calm so they wouldn’t be afraid,”Pina said. “I was deathly afraid inside,but I couldn’t let them know that.”[Not long after dropping the children out of the window,firefighters arrived with a ladder and rescued her. Ten people were treated at the scene for suffering smoke,but nobody was seriously injured.

【1】The text is mainly about________.

A.a big fire without serious injury

B.an urgent call 911

C.a brave babysitter

D.a babysitter rescuing kids from a big fire

【2】The underlined word “it” in Paragraph 1 refers to________.

A.a union painter

B.a dry waller

C.the fire safety training

D.the apprenticeship

【3】.Before Lisa Pina called 911,in order to prevent the fire,she________.

A. let children get on the floor

B.opened the windows of the second floor

C.closed the door hard

D.had children start singing

【4】According to the text,we know that________.

A.Lisa Pina was the last one to be rescued

B.the fire didn’t cause any injury

C.the children were sent to hospital after the fire

D.during the fire Lisa Pina wasn’t afraid at all

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达

由于英语将要进行社会化考试,为了开阔学生视野,某中学计划增加一门英美文学鉴赏课,这立即引起了学生们的广泛讨论。假设你是该校的一名学生,请你根据下列文章写一篇文章反映学生们的意见并发表自己的看法。

支持者:1. 能在短时间内了解名著,扩大阅读量。2. 可以提高阅读能力和写作能力。

反对者:1. 增加学生负担,没时间阅读。 2. 只能粗略了解名著,不能领会其精髓(essence)。

注意:1.开头部分已写好,不计入词数。

2.词数为100字左右。

Recently it is said that our school is planning to open a new subject, known an Appreciation of British and American Literature.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】“People are ruder today because they are rushed and more ‘time poor’ than ever before,” says Patsy Rowe, Manners have fallen off the radar (雷达). Due to our strong attachment to electronic equipment it is a wonder that more people don’t wake up each morning and greet the singing birds with a complaint about the noise. Here are some examples of rudeness.

Some people prefer to do almost everything over the Internet. To them, dealing with an actual human is like an evolutionary (进化的) step backward. It feels very slow because humans dont work at 4G speeds. When you have dinner with friends, you will often notice someone paying more attention to his mobile phone. We have programmed ourselves to think that every new message brings life-changing news, so making calls and checking our texts are more important than talking to the people we are with. What is worse, some people even tend to send anonymous (匿名的) rude messages by email.

However, rudeness is never acceptable. Dont assume it is OK to be rude if the person youre in touch with wont recognize you. If you have something awful to say, have the courage to face the person and say it, write a letter or email and sign it, or forget it. Upsetting people with unsigned messages is cruel and disgusting.

We shouldnt blame technology for our shortcomings. Technology is here to help us, but we should not allow it to take over our lives. An important step is acknowledging our shortcomings. People spend a lot of time pointing out bad manners but it would be better if we’d publicly acknowledge good manners when we see them.

【1】What can be inferred from the underlined sentence in Paragraph 1?

A. People can tell good behavior from bad behavior.

B. Radar is able to observe human behavior.

C. People care little about their behavior.

D. Radar can be used to predict human behavior.

【2】 Some people are less willing to deal with humans because _________.

A. they are becoming less patient

B. they are growing too independent

C. they have to handle many important messages

D. they have to follow an evolutionary step backward

【3】 The author thinks sending unsigned awful messages is _________.

A. ridiculous B. disgusting

C. acceptable D. reasonable

【4】What can we learn from the last paragraph?

A. We should applaud good behavior.

B. Technology can never be blamed.

C. We should keep pointing out mistakes.

D .Technology will take over our lives one day.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】One Test for Graduate and Business School.

Getting an advanced degree can create many opportunities. The GRE revised General Test—the most widely accepted graduate admission test worldwide—can bring you one step closer to achieving your career goals.

There has never been a better time to take the test that gives you more opportunities for your future. The GRE revised General Test features question types that closely reflect the kind of thinking you'll do in graduate or business school.

Who Takes It?

Prospective graduate and business school applicants from all around the world who are interested in pursuing a master's , MBA, specialized master's in business or doctoral degree take the GRE revised General Test. Applicants come from varying educational and cultural backgrounds and the GRE revised General Test provides a common measure for comparing candidates' qualifications.

GRE scores are used by admissions or fellowship panels to supplement(补充) your undergraduate records, recommendation letters and other qualifications for graduate level study.

When and Where Do People Take It?

The GRE revised General Test is available at more than 700 test centers in more than 160 countries. In most regions of the world, the computer delivered test is available on a continuous basis throughout the year. In Mainland China, Hong Kong, Taiwan and Korea, the computer delivered test is available one to two times per month. In areas of the world where computer delivered testing is not available, the paper delivered test is available up to three times a year in October, November and February.

Who Accepts It?

The GRE revised General Test is accepted at thousands of graduate and business schools as well as departments and divisions within these schools.

【1】If you want to study for a master's degree in the USA, you'd better_______ .

A. achieve your career goals

B. earn as much money as possible

C. vary educational and cultural background

D. take the GRE revised General Test

【2】In a less developed area with very few computers, test takers probably can't take

the GRE revised General Test in ________ .

A. February B. August C. October D. November

【3】What is the purpose of this passage?

A. To sell test papers.

B. To introduce a kind of test.

C. To get new students for schools.

D. To compare two kinds of tests.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入适当的词(每空不多于三个词)或使用括号中词语的正确形式填空。

It was a busy day at the grocery store and the old couples were in line behind me with birthday balloons.

They were chatting together about their rush to get ready for the party. From1they said, I knew their nephew had a twin and something bad happened to the baby at birth. Though they did all they could2(help) them but times were still tough for them.

They seemed to be too nervous and were too3(anxiety) to leave, so I asked4they wanted to go ahead of me or not. They didn’t understand what I5(mean) at first. After knowing it, they were very appreciative. But they stood behind me.

At that time I knew it had to be a significant day to them. Nothing could be6(good) if someone offered to help them. So I told the cashier to add the balloons to my purchases. The old couples refused at first7I insisted. I said, “You tell your sweet nephew that there are always nice people who want to give them8hand in this world.” They thanked me over and over and the cashier got teary-eyed,9(say) there was an angel in her line today.

That little act of10(kind) made everyone who saw it feel good—but it made me feel the best of all!

查看答案和解析>>

同步练习册答案