【题目】“People are ruder today because they are rushed and more ‘time poor’ than ever before,” says Patsy Rowe, “ Manners have fallen off the radar (雷达).” Due to our strong attachment to electronic equipment it is a wonder that more people don’t wake up each morning and greet the singing birds with a complaint about the noise. Here are some examples of rudeness.
Some people prefer to do almost everything over the Internet. To them, dealing with an actual human is like an evolutionary (进化的) step backward. It feels very slow because humans don’t work at 4G speeds. When you have dinner with friends, you will often notice someone paying more attention to his mobile phone. We have programmed ourselves to think that every new message brings life-changing news, so making calls and checking our texts are more important than talking to the people we are with. What is worse, some people even tend to send anonymous (匿名的) rude messages by email.
However, rudeness is never acceptable. Don’t assume it is OK to be rude if the person you’re in touch with won’t recognize you. If you have something awful to say, have the courage to face the person and say it, write a letter or email and sign it, or forget it. Upsetting people with unsigned messages is cruel and disgusting.
We shouldn’t blame technology for our shortcomings. Technology is here to help us, but we should not allow it to take over our lives. An important step is acknowledging our shortcomings. People spend a lot of time pointing out bad manners but it would be better if we’d publicly acknowledge good manners when we see them.
【1】What can be inferred from the underlined sentence in Paragraph 1?
A. People can tell good behavior from bad behavior.
B. Radar is able to observe human behavior.
C. People care little about their behavior.
D. Radar can be used to predict human behavior.
【2】 Some people are less willing to deal with humans because _________.
A. they are becoming less patient
B. they are growing too independent
C. they have to handle many important messages
D. they have to follow an evolutionary step backward
【3】 The author thinks sending unsigned awful messages is _________.
A. ridiculous B. disgusting
C. acceptable D. reasonable
【4】What can we learn from the last paragraph?
A. We should applaud good behavior.
B. Technology can never be blamed.
C. We should keep pointing out mistakes.
D .Technology will take over our lives one day.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】B
【4】A
【解析】
试题分析:本文属于社科文阅读,讲述由于人们过分粘着电子产品,因此比以往更粗鲁,但是作者认为这种现象不能怪电子产品,更多的是不能让电子产品完全占据我们的生活。
【1】C 考察推理判断。根据第一段第一句“People are ruder today because they are rushed and more ‘time poor’ than ever before,可以得出本句意思是人们越来越不注意自己的行为,故选C。
【2】A 考察推理判断。根据第二段It feels very slow because humans don’t work at 4G speeds.可以得出人们越来越不愿意与人打交道是因为与人打交道太慢了,故可推断出人们变得越来越没有耐心,故选A。
【3】B 考察细节理解。根据倒数第二段Upsetting people with unsigned messages is cruel and disgusting.可以得出本题答案B。
【4】A 考察推理判断。根据最后一段it would be better if we’d publicly acknowledge good manners when we see them当我们看见好的行为方式的时候,我们公开支持和承认他们会更好,故选A。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】In modern society there is a great deal of argument about competition. Some value it highly, believing that it is responsible for social progress and prosperity(繁荣). Others say that competition is bad, that it sets one person against another and that it leads to unfriendly relationship between people.
I have taught many children who held the belief that their self-worth relied on how well they performed at tennis and other skills. For them, playing well and winning are often life-and-death affairs. In their single-minded pursuit(追求) of success, the development of many other human qualities is sadly forgotten.
However, while some seem to be lost in the desire to succeed, others take an opposite attitude. In a culture which only values the winner and pays no attention to the ordinary player, they strongly blame competition. Among the most vocal are youngsters who have suffered under competitive pressures from their parents or society. Teaching these young people, I often observe in them a desire to fail. They seem to seek failure by not trying to win or achieve success. By not trying, they always have an excuse: “ I may have lost, but it doesn’t matter because I really didn’t try.” What is not usually admitted by them is the belief that if they had really tried and lost, that would mean a lot.
Such a loss would be a measure of their worth. Clearly, this belief is the same as that of true competitors who try to prove themselves. Both are based on the mistaken belief that one’s self-respect relies on how well one performs in comparison with others. Both are afraid of not being valued.Only as this basic and often troublesome fear begins to disappear can we discover a new meaning in competition.
【1】Why do some people favor competition according to the passage?
A.It pushes society forward.
B.It builds up a sense of duty.
C.It improves personal abilities.
D.It encourages individual efforts.
【2】The underlined phrase “ the most vocal” in Paragraph 3 means _____.
A.those who try their best to win
B.those who are against competition most strongly
C.those who value competition most highly
D.those who rely on others most for success
【3】Which point of view may the author agree to?
A.Every effort should be paid back.
B.Competition should be encouraged.
C.Winning should be a life-and-death matter.
D.Fear of failure should be removed in competition.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】On a hot summer day, there are few things that are more wonderful than a nice cool pool. 【1】 And it is completely relaxing. Of course, if you have children, there are certain measures you should take to keep them safe, whether you have a pool in your backyard or you are going to a public pool.
People should never swim by themselves. Actually it only takes a second for people to become injured and drown(溺水). 【2】 This is especially true for young children.
Splashing(玩水) is fun, but don’t take it too far.【3】 Kids love to go after one another through the water and to splash and jump around. But it is important to teach children not to jump on top of one another and to watch their surroundings in the water, so that they do not accidentally knock into others.
If you have a pool, you must have a locking gate around your pool. 【4】Keep the gate knocked at all times, even when you are in the pool.
Know the way out. 【5】 Make sure that they know where all ladders are and how to enter and get out of the pool properly. Although your children may be able to lift themselves out of the pool using the side, that is not the safest way to go.
A. Kids should be taken good care of when they are swimming in the pool.
B. And having someone there with you can make the difference between life and death.
C. This is to prevent children from entering your pool without your knowledge.
D. Jumping into the water seems like the perfect way to deal with the heat.
E. Even so, attempt to avoid getting any pool water into your mouth.
F. Be sure to show all children the proper way to get out of the pool.
G. Playing around in the pool can be a lot of fun.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Although problems are a part of our lives,it certainly doesn’t mean that we let them rule our lives forever.One day or the other, you’11 have to stand up and say—problem,I don’t want you in my life.
【1】 Problems with friends,parents,girlfriends,husbands,and children—the list goes on. Apart from these.the inner conflicts within ourselves work, too.These keep adding to our problems.Problems come in different shapes,colors and feelings.
But good news is that all problems can be dealt with.Now read on how to solve your problems.
Talk about your problems.What most of us think is that our problem can be understood only by us and that no talking is going to help.【2】 Talking helps you move on and let go.
Write your problems.【3】 When you write down your problems,you are setting free all the tension from your system.You can try throwing away the paper on which you wrote your problems.By doing this,imagine yourself throwing away the problems from your life.
Don't lose faith and hope.No matter what you lose in life,don’t lose faith and hope.Even if you lose all your money,family…you should still have faith.【4】
Your problems aren’t the worst.No matter what problem you get in life,there’re another one million people whose problems are huger than yours.【5】Your problems might just seem big and worse,but in reality they can be removed.
Go about and solve your problems because every problem,however big or small,always has away out.
A.But the truth is that when you talk about it,you’re setting free the negative energies that have been gathering within you.
B.When we have a pressing,critical,urgent,and life-threatening problem,how do we try to solve it.
C.Tell yourself:when they can deal with them,why can't I?
D.Of course,we’ve been fighting troubles ever since we were born.
E.We can often overcome the problem and achieve the goal by making a direct attack.
F.Having a personal diary can also be of huge help if you don't want a real person to talk with.
G.With faith and hope,you can rebuild everything that you lose.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】语法填空
阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语正确形式填空,并将答案填写在答题卡标号为1--10的相应位置上。
Three brothers, who worked for the same company , 【1】( receive ) different wages due to their different attitudes towards their work, which shows right attitude is 【2】 great help to one’s life. Their different attitudes towards their work result in their different wages. From the story I can conclude that those 【3】 take positive attitude towards work will【4】 ( reward). Different attitudes lead to different results. Take Xiao Hua and Xiao Li for example. They are both my classmates. Not only does Xiao Hua put his heart 【5】study but he is also helpful both to teachers and students. So he has become a top student in our class, even in the grade. With his diligence and 【6】( concentrate), he is bound to succeed in 【7】 (enter) his ideal university. However, Xiao Li never cares about his study 【8】 he is addicted to playing games, he turns 【9】 deaf ear to the teachers’ advice. As a result, he falls far behind others in his study. In 【10】 opinion, attitude is everything. No matter what you do, you must do it well even if you may fail many times. Sooner or later you will be rewarded for your positive attitude towards your work or life.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达
Tom 有意向到你校来当交流生,但是担心在学校里难以获取新闻资讯,于是向校方询问。假设你是交流生项目的负责人李华,请你用英文向Tom致信说明在校获取新闻资讯的方式。要点如下:
1. 通过手机接收;
2. 每周观看电视新闻;
3. 其他方式。
注意:
1. 词数100左右(信件的开头和结尾已给出,但不计入总词数);
2. 短文需包括所给要点,但不必逐句翻译;
3. 可以适当增加细节,使表意清晰、行文连贯;
4. 文中不得出现真实的姓名与学校名称。
Dear Tom,
How are you? We are very glad to know that you are interested in coming as an exchange student.
In regard to your question about ________________________________________________
________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________
If you have any questions, please do not hesitate to ask.
Best wishes!
Yours sincerely,
Li Hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
In this constantly changing world, how to put the knowledge 【1】 (gain) every day into 【2】 (real) has interested numerous people. As a proverb goes, “Knowledge is a treasure, but practice is the key 【3】 it.” Apparently, this saying 【4】 (try) to deliver the message 【5】 we ought not to stop practicing it if we 【6】 (true) want to master the knowledge we learn,
There are several reasons 【7】 (account) for this statement. To begin with, human beings are forgetful beings; therefore, only when we use knowledge, make 【8】 (mistake), and try to use it again will we be able to remember it by our heart. Moreover, knowledge has become growingly complicated and we can seldom grasp the essence of it if we do not practice it again and again.
Practicing, to sum up, 【9】 (be) of greatest importance for those who are determined to learn knowledge well. As a student, I hope that the young can focus more attention on practicing 【10】 they learn.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】短文改错
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。
文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除
或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线( \ )划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
With computers widely use in many fields, more and more people now type everything on the computer instead of write on paper, that has caused the level of students’ handwriting skills to drop sharp.
Some think handwriting contests are not necessary because we are in the computer age and we type more on the computer than writing by the hand. Beside, writing on the computer is quicker than writing on paper, and the printing words are more standard and beautiful.
Other think it’s necessary to hold such contests. For one thing, it can improve students’ handwriting skills and developed their interest the art of calligraphy. For another, it can make students love Chinese characters.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式
The Amber Room【1】(put) up in 1709. It used to belong【2】Frederick William I, the first King of Prussia. Peter the Great fell in love with the room on a visit, and in 1716 the King of Prussia sent it to Peter the Great as a gift.
The Amber Room was shipped to Russia in 18 large boxes and put in the Winter Palace in St Petersburg as a part of a European art collection. It was first open in 1746 in the Winter Palace,【3】it was housed till 1755. In 1755, Czarina Elizabeth ordered the room【4】(move) to the Catherine Palace in Pushkin. An Italian【5】(art) Bartolomeo Francesco Rastrelli redesigned the room to fit into its new larger space,【6】(use) extra amber from Berlin.
【7】seems hard to believe that boxes of several tons of amber could go missing, and many historians have tried to solve the mystery. Most of them believe【8】the boxes were destroyed in the Second World War. One of the more extreme theories is that Stalin【9】(actual) had a second Amber Room and the Germans stole a fake (赝品).
The history of the new Amber Room, at least, is known for sure. The reconstruction (重建),【10】was based largely on black and white photographs of the original Amber Room, began in 1979 at Tsarskoye Selo and was completed 25 years later.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com