精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
18.
A.consideration   B.originally   C.involvement  D.finalized    E.sponsored
F.increase        G.balanced    H.represent     I.proceed    J.included
The Man Booker Prize for Fiction is awarded every year for a novel written by a writer from the Commonwealth or the Republic of Ireland and it aims to(41)Hthe very best in contemporary fiction.The prize was(42)Bcalled the Booker-McConnell Prize,which was the name of the company that(43)Eit,though it was better-known as simply the‘Booker Prize'.In 2002,the Man Group became the sponsor and they chose the new name,keeping‘Booker'.
Publishers can submit(提交) books for(44)Afor the prize,but the judges can also ask for books to be submitted they think should be(45)J.Firstly,the Advisory Committee give advice if there have been any changes to the rules for the prize and selects the people who will judge the books.The judging panel (评审团)changes every year and usually a person is only a judge once.
Great efforts are made to ensure that the judging panel is(46)Gin terms of gender and professions within the industry,so that a writer,a critic,an editor and an academic are chosen along with a well-known person from wider society.However,when the panel of judges has been(47)D,they are left to make their own decisions without any further(48)Corinterference from the prize sponsor.
The Man Booker judges include critics,writers and academics to maintain the consistent(始终如一的) quality of the prize and its influence is such that the winner will almost certainly see the sales(49)Fconsiderably,in addition to the£50,000 that comes with the prize.

分析 本文为科教文,文章介绍了布克小说奖的来历.

解答 41---45 HBEAJ     46---49 GDCF
41.答案H.细节理解题.根据句意:它代表了当代最好的小说.故选H represent代表.
42.答案B.细节理解题.根据句意:它起初叫做布克奖,是赞助它的公司的名字.故选B originally起初.
43.答案E.细节理解题.根据句意:它起初叫做布克奖,是赞助它的公司的名字.故选E sponsored赞助.
44.答案A.固定搭配.for consideration为固定搭配,意为"以供考虑".故选A.
45.答案J.细节理解题.但是评委认为应该包括的书籍也可以提交.故选J included包括,包含.
46.答案G.细节理解题.根据后文in terms of gender and professions within the industry,so that a writer,a critic,an editor and an academic are chosen along with a well-known person from wider society可知,为了确保评审团的均衡,他们邀请了各行各业的人.故选G balanced平衡的,均衡的.
47.答案D.细节理解题.根据句意:当评审团最终确定下来的时候,他们做出了自己的决定,没有奖项赞助人的参与或干涉.故选D finalized定案.
48.答案C.细节理解题.根据后文or interference或干涉可知,此处填名词.根据句意:没有奖项赞助人的参与或干涉.故选C involvement参与.
49.答案F.细节理解题.根据句意:他能看见销售量不断增加.故选F increase增加,上涨.

点评 解题步骤:
1.了解文章大意
了解文章大意是做题的第一步,也是关键的一步.只有读懂了文章,才能顺利地在表格中填出相应的信息.要特别注意表格前的小标题,它通常就是段落和表格的主题句.读懂了表格标题有助于理解短文及表格的大意,了解表格结构.
2.熟悉短文结构
了解短文的写作思路和结构,有助于加深对文章内容的了解,同时文章的结构往往也是很重要的设题线索.表格项目可能就是根据文章的结构而设计的.
3.分析表格线索
通过分析表格的项目内容,根据已有的所提供的现成的表格内容提示可以确定表格的设计线索,理清表格的设计原理.
4.确定题目答案
在了解表格设计项目的基础上,再回到短文中,寻找确定答案的关键词语,从而确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

8.请认真阅读下面短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入最恰当的单词.注意:每个空格填1个单词.请将答案写在答题卡上相应题号的横线上.
The aging process (衰老过程)in humans is one which includes all the changes taking place socially,psychologically and physically.Normally,the process of aging in the human body starts at middle age around 45.The process and its effects depend on a lot,so some aspects of the aging process are different from person to person.
Women with a normal aging process often experience some major physical as well as psychological changes.Most women tend to become a little fatter and also get some wrinkles and fine lines as signs of aging.Their skin tends to lose all the natural moisture(水分),becomes dry and starts loosening out.There is also a great decrease in bone mass,body mass and muscle strength,which makes them more likely to suffer from a number of illnesses.The process of aging in women also causes them to lose height because of loss of bone tissue(组织).Hormonal(荷尔蒙的) changes in aging women can bring about a lot of psychological and behavioral changes in them.
Men too,experience a number of changes because of the process of aging,hormonal changes being the most important of all changes.Some changes that may be noticed in aging males include increased forgetfulness,sleeplessness and anger.However,the aging process in men is far simpler than that in women and most men tend to age without facing any major physical aging problems.Aging men tend to face mental problems like dementia and a decrease in the levels of muscle and body mass and bone strength.
The human aging process has a number of effects on the different bodily systems and their functions.As far as the cardiovascular system is concerned,aging results in limited flow of blood in the lungs and also reduces the strength of the heartbeat.The digestive system will find it increasingly difficult to digest and break down food,especially if the food is not chewed properly,which is very common because of poor teeth.The ability or the immune system to produce disease-fighting antibodies(抗体)is greatly reduced,which is what makes people over 45become ill more easily.
Knowing and understanding more about the aging process in humans will enable you to identify many changes that take place when you age.It will also help you lead a happy,healthy and long life.
Title:Aging process in humans
61.social62.different/various/varied63.weight64.height65.cause66.forgetful67.facing/experiencing68.strength69.reduces/weakens/decreases70.Conclusion.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配

9.We are forgetful.With time going by,our brains seem to be slowing down-and that can be a very unpleasant thing.(36)F Read on for some techniques worth trying.
(1)(37)A
People who regularly made plans and looked forward to upcoming events had a 50percent reduced chance of Alzheimer's disease (早老性痴呆症),according to a recent study.
(38)ESomething as simple as setting a goal to have a weekly coffee date with a friend will do.There's evidence that people who have a purpose in life or who are working on long or short-term goals appear to do better.In other words,keep your brain looking forward.
(2)Go for a walk.
Mildly raised glucose (葡萄糖) levels can harm the area of the brain that helps you form memories and physical activity can help get blood glucose down to normal levels.In fact,exercise produces chemicals that are good for your brain.(39)G
(3)Learn something new.
Take a Spanish class online,join a drawing club,or learn to play cards.A study found that mental stimulation (刺激) limits the weakening effects of aging on memory and the mind.But the best thing for your brain is when you learn something new and are physically active at the same time.(40)C.Or you can go dancing with your friends.

A.Focus on the future.
B.This can be especially harmful to the aged.
C.It should be something like learning gardening.
D.So take a few minutes each day to do some reading.
E.But don't worry if your schedule isn't filled with life-changing events.
F.Luckily,research shows there is a lot you can do to avoid those moments.
G.In other words,when you take care of your body,you take care of your brain.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

6.学校英语学习俱乐部正在进行以"我最喜欢的乐队"为题的征文比赛.西域男孩(Westlife)是深受大众欢迎的爱尔兰男子乐队,请根据下列表格提示完成你的参赛作品.
乐队名称西域男孩(Westlife)
成员由五位英俊男孩组成
历史●1998年组建
●在爱尔兰、英国走红
●在非洲、澳大利亚、亚洲受欢迎
●1999-2005年间,制作13张唱片,在英国排名第一
●4千万张唱片在世界范围内销售
●2012年解散
喜欢该乐队原因●被Seasons in the Sun这首歌打动,它诠释了真爱的含义
●…
注意:
1.词数不少于60词.
2.对所给要点逐一陈述,适当发挥,不要简单翻译.
3.文中不得提及考生所在学校和本人姓名.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

13.假设你是某中学高一年级学生赵明,昨天你和同学们一起听了一场讲座.请根据下面表中信息,完成一篇短文,并向校刊投稿.
    注:1.讲座内容至少涉及两点.
    2.词数80-100.
    3.开头已给出.
Lecturer          Jing Haipeng(an astronaut)
Topic             The Successful Launch of ShenzhouⅨ(Shenzhou-9 manned spacecraft)
Details*The most exciting moment; when the spaceship was lifting off,…
*The most historic event; the first female astronaut Liu Yang
*The most interesting experience; zero gravity
Students'activity Ask many questions about the space travel
My feelings       …
My classmates and I attended a special lecture yesterday.
                                                                            

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

3.假设你是学校"English Club"的成员.近期俱乐部成员和英语教师要一起召开英语学习经验交流座谈会.请你根据下表所提示的信息,用英语写一篇发言稿,简单介绍自己学习英语的经验,并对学校今后的英语教学提出建议.
自己学习英语的经验1.英语学习的目的
2.英语学习的方法
3.课外自学的途径
对学校英语教学的建议(请考生根据自己的经历与感想,提出两至三点建议)
注意:
1.要包括所有要点,可适当发挥,但不要简单翻译.
2.词数不少于60词.开头和结尾已经写好,不计入总词数.
3.文中不得提及考生姓名及所在学校.
Dear teachers and sehoolmates,
It's a great pleasure for me to be here today and share my experience of learning English with you.
             .
Thank you for listening.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

10.-How was your performance last night?
-       Many people came to hug me.(  )
A.That's fightB.I'm not sure
C.Perfect!D.Don't mention it

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

7.一  Shall we go climbing or boating on May Day?
-________.Either is ok to me.(  )
A.It's up to youB.That's settled
C.I have got thatD.That's a good point

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

8.Not all the students follow the rules.Which of the following statement has the same meaning?(  )
A.None of the students follow the rules.
B.All the students don't follow the rules.
C.No students follow the rules
D.All of the above

查看答案和解析>>

同步练习册答案