精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

Do you like singing? Nowadays we often hear of people talking about karaoke. But what on earth it is about still remains a question for many people.

Karaoke is a sort of acoustic equipment which was invented inJapanaround the middle of the 1970s. It means “a band without people” in Japanese. In fact,it is just a music tape without words. This equipment first appeared in some public houses and snack bars,and mainly for the customers to enjoy themselves. Most of the music in karaoke was popular music. Therefore,at times,when anyone felt like it,he might sing songs to the accompaniment(伴奏) of the music that came from the equipment.

Shortly after its invention,karaoke was spread to the whole world. It was introduced toChinaand was welcomed by many people. Although you are not a good singer,or even sometimes you may sing out of tune,you can always enjoy yourself by singing karaoke.

1. The underlined word “band” means a group of persons        .

   A. who play music together

   B.  who play games on the sports ground

   C.  living in the same neighbourhood

   D.  doing things together under a leader and with a common purpose

2. Karaoke is just a        .

   A. band fromJapan

   B.  cassette tape recorder

   C.  cassette tape with only music

   D.  voice recording equipment

3. People went to public houses and snack bars when karaoke appeared.

   A. to have a good time

   B.  to have something to drink

   C.  to get something to eat

   D.  to buy the equipment

4. Karaoke was spread to the whole world         .

   A. as soon as it was invented  

   B.  long ago

   C.  not long after it was invented

   D.  before long

5. The main idea of this passage is         .

   A. all persons like to play karaoke

   B.  to introduce karaoke to the people

   C.  karaoke is a sort of wonderful acoustic equipment

   D.  karaoke is used everywhere including snack bars

1. A词义猜测题。从本句中的without people猜出,band 指“在一起演奏的人”,也就是“乐队”。故选A.

2. C   

3. A 细节理解题。根据第二段中的“…mainly for the customers to enjoy themselves. ” 可知,卡拉 OK 的出现是为了让顾客放松、娱乐。故选A.

4. C 5. C

题目来源:2015全品作业本高中英语必修2新课标外研版 > 单元检测(三)

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

4. By the time you come back,we        (finish) repairing the old temple.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

1. You’re a father,and your words and actions have a strong influence        

your daughter.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

3. The examiner will test your ability of drive under normal road conditions.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

7. The children all turned      (look) at the famous actress as she entered the classroom.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

3. I bought a lot of r        which were  made by  Yu Quan  yesterday.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

9. The scientist        (观察) the behaviour of the mice after they were given the drug.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

1. I shall never        (感到厌倦) life,I hope.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

5. All these       (展览) were organized by the company.

查看答案和解析>>

同步练习册答案