分析 文讲述了一个发生在飞机上的小故事,农民用自己的机智赚取了这位老师很多钱.告诉了我们受过教育与的人也不是什么都知道的道理.
解答 32.D考查细节理解题.根据第一段提到Two men were sitting together in a plane.They were on a long journey.One of the men was a businessman.The other was a farmer.两个人坐在飞机上,进行一次长时间的旅行,一个是商人,一个是农民,故选D项.
33.A 考查推理判断题.根据第二段提到"What do you want to do?"the businessman asked."We can ask each other riddles."The farmer said,"You start."商人问,你想做什么,我们问彼此一个问题,农民说,开始吧,故选A项.
34.B 考查细节理解题.根据第二段提到That's not fair.You are a businessman with much knowledge.You know more things than I do.I am just a farmer这不公正,你是个知识丰富的商人,你知道的事情比我多,我只是个农民,故选B项.
35.D 考查细节理解题.根据最后一段提到He gave the farmer 100,thensaid,"Tellmetheanswer.Whathasthreelegswhenitwalks,butonlytwolegswhenitflies?""Idon'tknow."Thefarmersaidandgavehim50.可知给了农民100美元后来农民不知道又给了商人50美元,故可知选D项.
点评 阅读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释.考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点.
科目:高中英语 来源: 题型:选择题
| A. | nearly | B. | slightly | C. | narrowly | D. | roughly |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
| Title:Give lessons to be a Genius | |
| Passage outlines | Supporting details |
| Introduction | Our series The Genius Behind will bring you to get close to the real genius and learn lessons from their(76)achievements |
| Five lessons (77) behindgenius | ●New ways of thinking for new challenges To be the first vehicle to break the 1,000 mph barrier,Bloodhound SSC adopted the technologies (78)appliedto car,jet fighter and spaceship. ●Evidence of shaping your opinion It was a common(79)beliefthat water on Earth originated from comets,so it was hard for Steven Jacobsen to(80)convince/persuadeother geophysicists of his new discovery. ●(81)Importance/Significanceof hard work Although exhausted,I would feel (82)energeticto work on the new prosthetic device on hearing from the blind saying that they can't see their own children's face. ●The unexpected answer (83)Deepin the ocean,glass is the only best choice to make a submarine that could take scientists all the way to the bottom. ●A little luck for a long way Philae lander was based on 20 years of planning,with Comet 67P safely (84) landingwith a small accident. |
| Conclusion | In fact,there's no(85)standard/proper/appropriate/suitable/right/correctdefinition of Genius.Views on genius differ from one another,so you just do what you do regardless of whatever label's attached to you. |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:选择题
| A. | as long as; As well as | B. | as long as; As far as | ||
| C. | as far as; As long as | D. | as far as; As well as |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com