精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
10.Our series The Genius Behind will take you inside the minds of people who are making the impossible possible.Whether it is designing the fastest ever land vehicle,helping the blind to see or creating space history,success relies levels of knowledge to new heights.What can we learn about genius from minds?Based on the people and the projects outlined in the series,we've come up with five lessons.
Lesson one:New challenges require new ways of thinking
Bloodhound SSC aims to be the first vehicle to break the 1,000 mph barrier.One of the key challenge has been to design the wheels.Thinking twice,Mark Chapman,chief engineer decided to change the way they were trying to solve problems and came up with a wheel design,part car,part jet fighter and part spaceship,which would hold together and was strong enough.
Lesson two:Let evidence share your opinion
Geophysicists widely believed that water on Earth originated from comets.But by studying rocks,Steven Jacobsen discovered water hidden inside,suggesting that the oceans gradually made its way out of the planet's interior many centuries ago."Unfortunately,I had a pretty hard time convincing others,"he admits.Only time can tell whether the new theories are true.
Lesson three:It really is 99% efforts
Sheila Nirenberg at Cornell University is trying to develop a new prosthetic device(假肢器官)for treating blindness."Sometimes I'm exhausted and I get burnt out,"she adds."But then I get an email from somebody saying that they can't see their own children's faces,and it is like,‘How can I possibly complain?Once I thought of this,I couldn't eat,I couldn't sleep-all I wanted to do was work'.It gives me the energy to just go back and keep doing it."
Lesson four:The answer isn't always what you expect
Sylvia Earle has spent decades trying to see the ocean with new eyes.Her"dream machine"is a submarine that could take scientists all the way to the bottom of the deepest ocean floor what sort of material could best withstand the types of pressure y would encounter thousands of miles below the ocean surface?"It could be steel,it could be titanium,it could be some sort of ceramic,or some kind of aluminium system,"says Earle."But glass is the best choice."
Lesson five:A little luck goes a long way
It was considered as one of the biggest success stories in the history of space exploration-20 years of planning ended earlier this year with the Philae lander landing safely Comet 67P over 300 million miles(480 million kilometers)away from Earth,though Philae's anchoring harpoons(锚定鱼叉)didn't fire as planned.
As a matter of fact,genius is difficult to define."Genius is a funny word,"says Nirenberg."I just sort of ignore it and just go on with life.You just do what you do regardless of whatever label's attached to you.I don't know really how else to explain it.
Title:Give lessons to be a Genius
Passage outlinesSupporting details
IntroductionOur series The Genius Behind will bring you to get close to the real genius and learn lessons from their(76)achievements
Five lessons (77)
behindgenius
●New ways of thinking for new challenges
   To be the first vehicle to break the 1,000 mph barrier,Bloodhound SSC adopted the technologies (78)appliedto car,jet fighter and spaceship.
●Evidence of shaping your opinion
  It was a common(79)beliefthat water on Earth originated from comets,so it was hard for Steven Jacobsen to(80)convince/persuadeother geophysicists of his new discovery.
●(81)Importance/Significanceof hard work
  Although exhausted,I would feel (82)energeticto work on the new prosthetic device on hearing from the blind saying that they can't see their own children's face.
●The unexpected answer
  (83)Deepin the ocean,glass is the only best choice to make a submarine that could take scientists all the way to the bottom.
●A little luck for a long way
  Philae lander was based on 20 years of planning,with Comet 67P safely (84)
landingwith a small accident.
ConclusionIn fact,there's no(85)standard/proper/appropriate/suitable/right/correctdefinition of Genius.Views on genius differ from one another,so you just do what you do regardless of whatever label's attached to you.

分析 这篇文章通过天才的故事为我们总结出了五点他们成功的原因.

解答 76.achievements 细节题. 从他们的成就中学习经验教训.分析文意可知,文中的五点经验是从这些天才的成就中总结出来的.故填achievements.
77.behind   细节题.天才背后的五点经验.读懂原文和问题即可推测出此空应填behind.
78.applied 细节题.   将科技应用与汽车、喷气式飞机和宇宙飞船.Apply to应用. 
79.belief  考查固定句式. 固定句式It is a common belief that普遍认为….
80.convince/persuade  考查动词.   Steven 很难劝说其他科学家相信他的发现.理解文意可知此处应填"劝说"convince/persuade说服、劝说
81.Importance/Significance细节题.    努力工作的重要性.由原文第三课:99%的努力可知,此处应填 重要.Importance/Significance意义、重要性
82.energetic  细节题. 根据原文第三课内容可知,尽管劳累,Sheila仍然充满精力.energetic 精力充沛的
83.Deep   细节题. 根据原文第四段可知,Sylvia Earle 所研究的东西的使用条件是在深海里.Deep in the ocean在深海中.
84.landing  细节题.   根据原文第五课landing safely,可知此空的正确答案应为landing
85.standard/proper/appropriate/suitable/right/correct细节题.事实上,天才并没有一个标准的定义.Standard标准的/proper适当的/appropriate恰当的/suitable适当的/right恰当的/correct正确的

点评 题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Dear Son Jack,
Well,it has been some time since I received your fine letter.It makes me a bit proud and swelled up to get letter from you.It fills my old heart with gladness.Well,Jack,I was glad to learn how you felt about your summer's work and your coming school year.The secret of success is concentrating interest in life,your studies,the small things of nature,etc.In other words,to be fully awake to everything about you and the more you learn,the more you can appreciate.
I think every person should think,act and believe without too much pressure from the outside.I,too,think there's something that controls the universe.We know that nothing is destroyed,it only changes chemically.We bum up a house and its contents,we change the form but the same elements (元素) exist.
I had a couple of letters from your mother the other day,one written the twelfth and one the fifteenth.I'm always glad to get letters from her.She and I have been a complete failure financially but if the boys turn out to be good and useful citizens,nothing else matters.
The weather is fine up here,but I suppose it won't last always,in fact we're expecting some snowstorms.I know nothing about what I'll do or if I'll have a job when I leave here,but I'm not worrying about it because it's no use worrying about what you can't help.
Write and tell me all about your schoolwork and yourself in general.I'll appreciate your confidence.You no doubt had some hard days on your job this summer.But they're what builds character and physics.Well,Jack,I guess by the time you've read all this.So goodnight and pleasant dreams.
Your affectionate Dad.
21.What did the father learn from Jack's letter?C
A.Jack's easy coming school year.
B.Jack's great secrets of success.
C.Jack's hard summer's work.
D.Jack's interest in natural phenomena.
22.From the second paragraph of the letter,we know the father wished his son toB.
A.lead a difficult life
B.lead an independent life
C.lead a comfortable life
D.lead an adventurous life
23.What can be inferred from the letter?D
A.Jack was very pessimistic.
B.Dad was disappointed with Jack.
C.Dad had many warnings for Jack.
D.The letter was full of instructive words.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

1.Recent years have seen considerable growth in the number of children learning a second or foreign language,as the importance of being able to use a language other than one's first language has become recognized in an increasingly globalized world.In Asia and Europe (51)A,there has been a tendency to (52)C the age at which school children begin to learn a foreign language,since it is believed that the earlier a child starts to learn a foreign language,the greater the ultimate achievement will be.
In many countries,the language of education is not the same as the language of the home for(53)A children.Furthermore,in many countries,young language learners comprise the most rapidly growing segment of the elementary (primary) school population.
(54)B  in some schools there is no extra support to help young language learners acquire the language of instruction,in most countries where there are large numbers of young learners,there is a (55)C awareness of their special needs.There is (56)D a need to identify the needs of young language learners,to (57)B what level,if any,of proficiency they have in the target language to diagnose their strengths and areas in need of improvement.Language (58)C,whether this is informal,classroom-based,or large-scale,thus has a (59)D role to play in gathering the information needed for these purposes.
Unfortunately,the vast majority of teachers who work with young language learners have had little or no (60)C training or education in language assessment.Teachers are involved in assessment on a daily basis,as they (61)A their pupils'classroom performance,and as they develop formal classroom assessments.Assessment should therefore,wherever possible,be familiar and involve familiar adults,rather than (62)C.The environment should be safe for the learner.Teachers responding(63)B to the child's efforts is ideal for young learners.Such feedback maintains attention and (64)D.As children grow,they are able to work more (65)A and for long spans of time without ongoing feedback.

51.A.in particularB.as a resultC.for exampleD.in other words
52.A.shortenB.enlargeC.lowerD.increase
53.A.the majority ofB.the amount ofC.the quantity ofD.the number of
54.A.BeforeB.WhileC.AsD.If
55.A.reducingB.watchingC.growingD.slipping
56.A.howeverB.moreoverC.insteadD.therefore
57.A.discussB.determineC.teachD.train
58.A.draftB.performanceC.assessmentD.arrangement
59.A.unnecessaryB.uninterestingC.concreteD.critical
60.A.personalB.valuableC.professionalD.approval
61.A.monitorB.masterC.inspectD.control
62.A.studentsB.childrenC.strangersD.neighbors
63.A.quicklyB.kindlyC.rudelyD.friendly
64.A.friendshipB.relationshipC.qualityD.confidence
65.A.independentlyB.dependentlyC.roughlyD.carelessly.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:解答题

18.共享单车不仅使用方便,而且价格合理,为短途出行提供了一种额外选择.(Not only)Not only is bike-sharing convenient in use,but also it's price is reasonable,and it provides an extra choice for short trip..

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

5.选词填空
bored,known,as,wearing,who,astonishing,starred,wherever,worse,homeless
Charlie Chaplin,(56)whowas born in a poor family,showed an(57)astonishingtalent as a performer as soon as he could walk.His father died young,leaving the family even(58)worseoff.He had to make a living by himself.He could act in a very funny way and always made people laugh.No one was(59)boredwhen watching him.He not only directed movies but also(60)starredin them.In one of his movies,he acted(61)asa little tramp,a( 62)homelessman with a mustache,(63)wearinglarge trousers,worn-out shoes and a small round black hat.The little tramp became(64)knownthroughout the world.He was welcome and loved(65)whereverhe went.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

15.---Now that you like the car so much,why not buy one?
---Well,I can't afford ________ expensive a car.(  )
A.thatB.suchC.veryD.much

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

2.Not that Charlie's own life was easy!…Such training was common in acting families at this time,especially when the family income was often uncertain.(71)Unfortunately his father died,leaving the family even (72)worse off,so Charlie spent his childhood looking after his sick mother and his brother.By his teens,Charlie had,through his humor,become one of the most popular child actors in England.He could mime and act the fool doing (73)ordinaryeveryday tasks.No one was ever(74)bored watching him--his subtle acting made everything(75)entertaining.
…Tony(76)approached Julia,touched her shoulder and kissed her on (77)the cheek!She stepped back appearing surprised and put up her hands,as if(78)in defence.I guessed that there was probably amajor(79)misunderstanding.Then Akira Nagata from Japan came in smiling,together with George Cook from Canada.As they were introduced,eorge reached his hand out to the Japanese student.Just at that moment,however,Akira bowed so his nose touched George's moving hand.They both (80)apologized-another cultural mistake!

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Two men were sitting together in a plane.They were on a long journey.One of the men was a businessman.The other was a farmer.They sat without talking for a while,then the farmer said,"Let's do something to pass the time."
"What do you want to do?"the businessman asked."We can ask each other riddles."The farmer said,"you star.""Let's make the rules first,"the businessman said."That's not fair.Your are a businessman with much knowledge.You know more things than I do.I am just a farmer."
"That's true."The businessman said."What do you want we should do?""If you don't know the answer to a riddle,you pay me﹩100.And if I don't know the answer,I'll pay you﹩50."The farmer said.The businessman thought about this,then he said,"OK.That's fair.Who will go first?"
"I will,"The farmer said."Here is my riddle.What has three legs when it walks,but only two legs when it flies?"The business man repeated the riddle,"What has three legs when it walks,but only two legs when it flies?Mm,that's a good one.I'm afraid I don't know the answer."He gave the farmer﹩100,then said,"Tell me  the answer.What has three legs when it walks,but only two legs when it flies?""I don't know."The farmer said and gave him﹩50.

32.The story happenedD.
A.on a farm
B.n a shop
C.before a long plane journey
D.between two passengers
33.What does the word"riddle"mean in this story?A
A.A difficult question to find the answer to
B.Something to help to make rules
C.Something to win money
D.a kind of game in doing business
34.Why did the businessman agree to give more money if he lost?B
A He made much more money than the farmer
B.He thought he knew more than the farmer
C.He was interested in making riddles
D.He was better at laying riddle games
35.The farmerD.
A.enjoyed himself on his long journey
B.didn't want to pay even one dollar
C.spent all his money on the plane ticket
D.won fifty dollars by playing the riddle game.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

8.The design of the building is modelled after classical Greek forms.

查看答案和解析>>

同步练习册答案