精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
18.The Internet has opened up a whole new online world for us to meet,chat and go where we have never been before.
But just as in face to face communication,there are some rules of behavior that should be followed when you are online.(63)D Imagine how you'd feel if you were in the other person's shoes.
For anything you're about to send:ask yourself,"Would I say this to the person's face?"if the answer is no,rewrite and reread.(64)G
If someone in the chat room is rude to you,your instinct(本能)is to fire back in the same manner.But try not to do so.(65)E If it was caused by a disagreement with another member,try to fix the situation by politely discussing it.Remember to respect the beliefs and opinions of others in the chat room.
(66)A Offer advice when asked by newcomers,as they may not be sure what to do or how to communicate.When someone makes a mistake,whether it's a stupid question or an unnecessarily long answer,be kind about it.If it's a small mistake,you may not need to say anything.Even if you feel strongly about it,think twice before saying anything.Having good manners yourself doesn't give you permission to correct everyone else.(67)B At the same time,if you find you are wrong,be sure to correct yourself and apologize to those that you have offended.
It is not polite to ask others personal questions such as their age,sex and marital status(婚姻状况).Unless you know the person very well,and you are both comfortable with sharing personal information,don't ask such questions.

A.Everyone was new to the network once.
B.If you do decide to tell someone about a mistake,point it out politely.
C.It's natural that there are some people who speak rudely or make mistakes online.
D.The basic rule is simple:treat others in the same way you would want to be treated.
E.You should either ignore the person,or use your chat software to block their messages.
F.When you send short messages to a person online,you must say something beautiful to hear.
G.Repeat the process till you feel sure that you'd feel comfortable saying the words to the person's face.

分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了网络上与别人交往的时候,所要注意的事项以及提供的建议.

解答 63.D.推理判断题.根据下句Imagine how you'd feel if you were in the other person's shoes.说明要换位思考,也就是说你要说一些让对方开心的话.故DE正确.
64.G.推理判断题.根据前一句"Would I say this to the person's face?"if the answer is no,rewrite and reread.说明如果我们要礼貌地指出来;故选G.
65.E.推理判断题.根据前一句If someone in the chat room is rude to you,your instinct (本能) is to fire back in the same manner.But try not to do so.如果有人对你粗鲁,你可以忽略他或者屏蔽他;故选E.
66.A.推理判断题.根据下句offer advice when asked by newcomers,可知犯错是很正常的,所以当有人向你征询建议的时候,要善意地提供建议.故A正确.
67.B.推理判断题.根据上一句Have good manners yourself doesn't give you license to correct everyone else.可知我们有礼貌并不意味着我们可以随便纠正别人.我们要用我们想要被对待的方式来对待别人.故B正确.

点评 考察学生的推理判断能力和联系上下文的能力,在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.此类的填空题一定要联系上下文,根据上下文的内容加上自己的理解,再作出正确的判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

17.针对目前高中生学习压力较大的现状,有人以"Effective Ways to Release the Stress"为题于上周调查采访了五个学校的800名高中学生.请你根据调查结果写一份报告,并谈谈自己或身边同学释放压力的有效方法.
人数减压方法
35%做运动
45%听音乐
20%咨询心理老师
注意:
1.词数:120左右
2.调查报告的题目和开关已为你写好(不计入总词数)
3.可根据内容要点适当增加细节,以使行文连贯.
Effective Ways to Release the Stress
Nowadays more and more senior students are getting stressed in their study.In order to find out effective ways to release the stress,
                                                          .

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配

9.As we all know,friendship is of great importance in our daily life.A friend can give us help and share our difficulties and happiness.But how to make friends is still difficult to some of us.(63)D  
1.Be friendly to others.(64)F You should try to make a stranger feel at home wherever he happens to be.Think more of others than of yourself and never judge a person by his appearance and clothes.
2.Be reliable.If you and your friend agree to meet somewhere,don't be late.If you're not going to make it on time or make it at all,call them as soon as you realize it.(65)BBe someone that people know they can depend on.
3.(66)AListen carefully to what people say,remember important details about them (their names,their likes and dislikes),ask questions about their interests,and just take the time to learn more about them.
4.Encourage your friends:A true friend always gives courage to his friends.(67)G Never make fun of or laugh at your friends in front of others.You should come to support them.

A.Be a good listener.
B.When you say you'll do something,do it.
C.A friend to all is a friend to none.
D.The following information can give you some tips:
E.And never leave your friend when he is in trouble.
F.Smile at others and you are sure to get a smile in return.
G.He will remain with them in both good as well as bad times.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配

6.Ways to fight the flu
The flu is annoying enough on its own.In order to keep yourself from it,follow these tips.
★Get the flu vaccine(疫苗).It's the best way to protect yourself against the flu.(71)F It also helps the people around you because there's less chance you will catch the flu and pass it on.
★Wash your hands often.Hand washing is an important way to protect against germs(细菌) like flu viruses.(72)E So get in the habit of washing your hands when you come home from school,the mall,or anywhere else where you are around a lot of people.
★(73)B Flu viruses travel through the air,so try to stay away from people who look sick.It's also a good idea to avoid touching your nose,eyes,and mouth-three places flu viruses can easily enter the body.
★Cough or sneeze into a tissue(手巾纸)-not into your hands.That way,you're not spreading the virus when you touch surfaces that other people may touch too.
★(74)A You don't want to pass your germs to someone else.And staying home is a great excuse to watch your favorite movie,play video games,or read to have a good rest.(75)C
You also can fight the flu by getting enough sleep,eating healthy foods,drinking plenty of water,and getting regular exercise.
Don't let the flu ruin your fall and winter fun.Fight back!

A.Stay home if you have the flu.
B.Keep your distance if someone is sick.
C.Rest can help the body recover faster.
D.Take some medicine as soon as you have the flu.
E.It also helps protect against other germs and illnesses.
F.Getting vaccinated doesn't just protect your own health.
G.Don't let the flu fall at one of the most exciting times of the year.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配

13.James Cameron was born in a small town in Canada on August 16,1954.At 15 he discovered what he wanted to do with his life.(66)FThe movie was Stanley Kubrick's 2001:A Space Odyssey.
Cameron set his hope high.(67)BBut he didn't know anything about cinema.What's more,he lived far away from Hollywood,the place for him to realize his dreams.
(68)EHis father told him they would be moving to California and living only a few miles from Hollwood.At that time,he had a great desire to attend film school,but his family couldn't afford it.So he went to study physics at Fullerton College.
Before long Cameron dropped out of college and began earning his living as a truck driver.But he still hadn't given up his dream of becoming a movie maker.His first professional film job was an art director in 1980,and in 1984 he wrote and directed the Terminator.(69)AAfter it came a series of successful science fiction action films.
Cameron now could do whatever he wanted.He had several projects in mind,including Titanic.(70)DBut it ended up earning almost  2 billion.After Titanic,Cameron started making Avatar in 2005.It took his team two years just to do the technical research,but the movie has become another huge success.
A.It was a huge success.
B.He wanted to make movies.
C.Cameron had to face the facts.
D.This movie cost  200 million to make.
E.However,Cameron got a lucky break in 1971.
F.It happened one night after he saw a movie.
G.They used high technology to get the effects they wanted.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配

3.What do they really mean?
Food manufacturers and retailers are letting shoppers down.This is the view of the CWS,which has just brought out a new report.
    According to the report,shoppers believe food labels because they think there are strict regulations in place.(50)E.So the food industry can get away with all sorts of tricky strategies to make products look bigger and sound better than they are.
    The report has identified the different ways in which shoppers are misled.(51)G.Descriptions on packaging are sometimes inaccurate in an attempt to oversell the product.One example given in the report is the phrase"haddock fillets",used for a product that is in fact cut from big blocks of fish rather than individual slices.
  (52)A.These include"traditional","wholesome",or"premium".The claim that a brand is"90% fat-free"hides the fact that it contains 10% fat,which above recommended levels.Phrases such as"free from preservatives"make a virtue out of a normal attribute of food.
     Labels have a wide variety of text sizes on them.You sometimes need a magnifying glass to read the small print.(53)D.
    Another deliberate type of misinformation lies in the image.Many pictures on packets use small plates to make the product look bigger.(54)C.
    However,misleading messages on packaging could soon be a thing of the past.The CWS recently produced a code which,if used,would end the current inaccuracies and half truths.It has called on the government to support it as a way of improving food standards.

A.Meaningless adjectives are often used to give a positive message.
B.An officer says the labels will receive very serious consideration.
C.Photographs are sometimes retouched to achieve the same effect.
D.By contrast,the hard sell information is given emphasis.
E.The rules are,in reality,very weak at present.
F.This result has not pleased the food industry.
G.The most common of these is poor labeling.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

10.高中生在成长的过程中会碰到一些烦恼.请你依据下表中所提供的信息,写一篇英文演讲稿,并作为学生代表在班会课上发言.词数150左右.
烦恼解决办法
外形不美不必在意,关注内在美
朋友少,不被他人理解多参加活动,多与别人交流
与父母有代沟,经常吵架加强沟通,互相理解
学习成绩不好,压力大
注意:
 1.开头已写好,不记入词数;
2.语言通顺,结构严谨.
参考词汇:内在美 inner beauty    除去 get rid of
Boys and girls:
We high school students do have some growing pains,but we can get rid of them correctly and wisely.      .
That's all.Thank you.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

7.阅读下面内容,然后按照要求写一篇120词左右的英语短文.
网上购物正变得越越流行,但是任何事情都有两面性,网上购物也不例外.请根据以下表格所提供的信息,为学校的刊物写一篇报道,分析其优缺点并给出自己的看法.字120以内,题目和开头已给出,不计入字数.
优点缺点
a.方便a.很难辨别是否是假货
b.商品价格往往较低b.在购买前无法试用和检查,缺乏购物乐趣
c.可以看到别的客户的评价,有助于做出选择c.网络支付不安全
你的看法 …
参考词汇:假的;仿造的  fake

Online shopping has been gaining popularity in the recent years.But what are the advantages and disadvantages of it?

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

8.The deep ocean is considered to be anything below the photic zone (透光层),which only extends a few hundred meters down into the ocean's waters,and this huge area is home to all of the deep ocean fish.These fish have special capabilities that allow them to live at high pressures and to survive cold ocean water.Most of these deep ocean fish cannot live in any other environment so not much is known about their behavior.
There is no natural light in the deepest part of the ocean so fish there have different ways of knowing what is going on around them.Some deep ocean fish have very large eyes which have adapted to the darkness.Other fish have feelers (触须) which help them to find food.The angler fish is so named because it has a fishingpoletype object which can move like a worm to attract prey(猎物).
Because there is no photosynthesis(光合作用)under the ocean,any plant matter that fish may need for nutrients has to sink down from above.On the whole,this makes deep ocean fish smaller in overall size and weight but with larger mouths than those who live higher up in shallow water.
Many deep ocean fish have to float around waiting for something to eat to pass by.There are thousands of species of deep ocean fish and most of these are darkly colored to mix into the surroundings so as not to attract enemies.
The further down into the ocean you go,the more you will find different kinds of fish.For example,the bottomdwelling sharks spend most of their time resting on the ocean bottom.They must keep moving at all times so that air can be forced through their lungs.They wait for their prey to come along and suddenly attack them whenever possible.If these sharks stopped swimming they would die.

32.Which of the following statements about the deep ocean is NOT true according to the passage?A
A.It's a hundred meters above the photic zone.
B.The pressure is high there.
C.The water is cold there.
D.There's no natural light in the deepest part.
33.Compared to the fish that live in shallow water,most deep ocean fish areB.
A.small but heavy     B.small and light
C.long and heavy      D.small but long
34.We can learn from the passage that most of the deep ocean fish haveD.
A.long feelers    B.plants as food
C.large eyes      D.darkly colored bodies
35.You would most probably read this article in a journal ofB.
A.fashion             B.Science   
C.entertainment       D.health.

查看答案和解析>>

同步练习册答案