I was never very neal, while my room-mate Kate was extremely organized. Each of her objects had its place but mine always hid somewhere. She even labelled (贴标签) everything. I always looked for every?thing. Over time, Kate got neater and I got messier. She would push my dirty clothing over, and I would lay my books on her tidy desk. So we both got tired of each other.
War broke out one evening. Kate came into the room. Soon, I heard her screaming, "Take your shoes away! Why under my bed!" Deafened, I saw my shoes flying at me. I jumped to my feet and started yelling. She yelled back louder.
The room was filled with anger. We could not have stayed together for a single minute but for a phone call. Kate answered it. From her end of the conversation, I could tell right away her grandma was seriously ill. When she hung up, she quickly crawled(爬)under her covers, sobbing. Obviously, that was something she should not go through alone. All of a sudden, a warm feeling of sympathy rose up in my heart.
Slowly I collected the pencils, took back the books, made my bed, cleaned the socks and swept the floor, even on her side. 1 got so into my work that I even didn't notice Kate had sat up. She was watching, her tears dried and her expression was such disbelief. Then , she reached out her hands to grasp mine. I looked up into her eyes. She smiled at me, "Thanks.,,
Kate and I stayed room-mates for the rest of the year. We didn't always agree, but we learned the key to living together: giving in, cleaning up and holding on.
1. What made Kate so angry one evening?
A. She couldn't find her books.
B. She heard the author shouting loud.
C. She got the news that her grandma was ill.
D. She saw the author's shoes beneath her bed.
2. The author tidied up the room most probably because .
A. she was scared by Kate's anger
B. she hated herself for being so messy
C. she wanted to show her care
D. she was asked by Kate to do so
3. How is Paragraph 1 mainly developed?
A. By analysing causes.
B. By showing differences.
C. By describing a process.
D. By following time order.
4. What might be the best title for the story?
A. My friend Kate
B. Hard work pays off
C. How to be organized
D. Learning to be room-mates
【文章大意】作者与室友生活习惯迥异,冲突在所难免。在室友遭遇悲痛之时,作者以实际行动表达自己的同情,从而和好。作者从中懂得一个道理:让步、整理房间和坚持是处理室友关系的关键。
D 细节理解题。从第二段"…I heard her screaming, 'Take your shoes away! Why under my bed!' Deafened, I saw my shoes flying at me."等句可知,室友生气是因为作者乱丢乱放鞋子,故选择D项。
C 推理判断题。从第三段"All of a sudden, a warm feeling of sympathy rose up in my heart."一句可知,作者整理房间是出于对室友悲伤的同情而表达自己的关切,故选择C项。
B 细节理解题。根据第一段"Each of her objects had its place, but mine always hid somewhere. She even labelled(贝占标签)everything. I always looked for everything. Over time, Kate got neater and I got messier. She would push my
dirty clothing over, and I would lay my books on her tidy desk. So we both got tired of each other."可知作者与室友在日常习惯上存在种种差异,故选择B项。
D主旨大意题。文章最后作者表达了自己叙述这个故事的意图:懂得了与室友相处的关键,故选择D项。
题目来源:加加练高考英语小题综合加大题滚动新课标全国卷地区专用 > 训练10 阅读理解(逸闻趣事型)+阅读理解(广告应用型)+书面表达
科目:高中英语 来源: 题型:
Long long ago, a circle missed one piece of its own. The circle wanted to be whole, so it went around looking for its 5 piece. But because it was 6 and therefore could roll only very slowly, it 7 the flow?ers along the way. It 8 with the worms. It enjoyed the sunshine. It found lots of different pieces, but 9 of them fitted. So it left them all by the side of the road and 10 searching. Then one day the circle found a piece that fitted 11 .It incorporated (合并)the missing piece into itself and began to roll. 12 it was a per?feet circle, it could roll very fast, 13 fast to notice the flowers or talk to the worms. After it realized how different the world seemed when it rolled so quickly, it 14 , left its found piece by the side of the road and rolled slowly away.
The 15 of the story, I suggest, is that in some strange 16 we are more whole when we are missing something. The man who has 17 is in some ways a poor man. He will never know what it 18 like to nourish his soul with the dream of something 19 . When we accept that 20 is part of being human and when we can continue rolling 21 life and appreciate it, we will have 22 a wholeness that others can only-desire, which, I believe, is 23 God asks of us―not "Be perfect", not "Don't even make a mistake", 24 "Be whole".
5. A. other B. missing
C. rest D. remaining
6. A. incomplete B. ugly
C. ordinary D. unusual
7. A. picked B. watered
C. admired D. planted
8. A. played B. chatted
C. sang D. danced
9. A. neither B. each
C. all D. none
10. A. carried out B. put on
C. worked out D. kept on
11. A. especially B. permanently
C. perfectly D. constantly
12. A. Although B. Now that
C. Unless D. As long as
13. A. very B. too
C. so D. how
14. A. stopped B. continued
C. hesitated D. cried
15. A. lesson B. root
C. reason D. cause
16. A. degree B, level
C. sense D. manner
17. A. nothing B. something
C. little D. everything
18. A. smells B. feels
C. looks D. sounds
19. A. better B. common
C. impractical D. worse
20. A. strength B. kindness
C. imperfection D. benefit
21. A. behind B. at
C. of D. through
22. A. recognized B. searched
C. achieved D. founded
23. A. which B. how
C. that D. what
24. A. but B. while
C. and D. otherwise
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
3.加拿大是世界上第二大国家,但其人口比中国少得多。
Canada is____________________________ _ country, but its population is much smaller than that of China.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【高考话题】学校活动【写作素材】
1. 你校学生会拟于下周二在学校报告厅进行英语口语大赛;
2. 你给Mr Jack留信请他做评委并告知比赛时间、地点等;
3. 询问此次比赛后是否有时间辅导前两名选手参加更高一级的比赛。
提示:the Students' Union, the School Lecture Hall, an oral English contest, a higher level competition (更高一级的比赛)
【连句成篇】将以上句子连成一篇50词左右的英语短文。
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
As a student, I get so many 35 (assign) every day. I have to stay up late in order to finish all my homework. I used to complain about all this pressure 36. school with my classmates. We did not appreciate our teachers for their hard work. We only 37. (know) that we got a lot of homework. After a few months, we did not complain about homework anymore 38. we knew that our teachers worked 39. (hard) than we did. We had no right to complain. Sometimes, we said, "I didn't go to bed until 12:00 o'clock last night. Now I just want to sleep. " Our teacher would answer us, "I go to bed at 1 : 00 am every day. Since we knew how hard teachers work, we started to appreciate them. To give our thanks, we wrote a big card to the teachers 40. it was Teachers' Day. When they got our card, they
41. ( touch )because their students 42. (final) knew the teachers' effort.
After giving the card, I realized how powerful the sentence " Thank you.is. When we give our thanks to somebody, the world is full of love. I say "thank you" to my friends ,family,classmates ,teachers , and43. strangers. I like to see the smiles on their faces, so 44. (say) "thank you" every day is the way I make the world a better place.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
4.The writer, whose books_____________ (sell) well, has ____________ (invite) to
attend the book signing to be held next week.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
5.In the near future, I hope more progress_______________(make) in farming.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
5.It's said that the power plant is now __________ (two) as large as what it was.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com