15.As the population of the planet increases,so does the number of homes,businesses,parking lots,schools,airports and roadways.All these structures use electricity and need to be lighted.Humans demand these lights.They want their homes more comfortable and they want their streets safe.The problem is that researchers are finding that all the light is having a negative effect on humans and wildlife as well.
Less than 10years ago I drove to a thinly populated section of my town,lay down in the middle of the road and watched an attractive meteor shower (流星雨).The area was short of homes,street lights and traffic.If I did that today,I wouldn't be able to see the meteor shower as well.Due to the increase in street lights,I would surely be run over by a car.
Nowadays scientists are finding light pollution can be almost as bad as carbon dioxide pollution.If you've ever taken a flight at night,the view is beautiful,but you must remember that all the light you see wastes electricity.The crew of the space shuttles see an even bigger picture of how extensive the wasted electricity is worldwide.
One of the saddest parts of light pollution is that most of it is unnecessary and most of the outdoor light that we use is wasted.One only needs to look at a row of street lights to see how much of the light shines upwards and lights the sky:a total waste of electricity.
Besides,somewhere electricity needs to be produced,and the production of electricity creates pollution by releasing greenhouse gases.This affects the air we breathe and our quality of life.
Scientists are also studying the effects of light pollution on wildlife.Thousands of birds die each year when they crash into highly lighted buildings,as they become puzzled by the light.It has been long known that tiny baby sea turtles become lost and follow lights on the shore instead of heading towards the sea.
Fortunately,light pollution is one of the easiest sources of pollution that can be corrected without a negative effect.Following some guidelines and a little searching on Google can give you many ideas on how to reduce your contribution to light pollution.
32.It is implied in Paragraph 3that the best way to deal with light pollution isB.
A.reducing the output of the lights
B.avoiding the use of unnecessary lighting
C.educating people about light pollution
D.inventing environmentally-friendly lights
33.Which of the following is the effect of light pollution?C
A.Many animals species have died out.
B.More traffic accidents happen every day.
C.The air we breathe may be polluted.
D.It is much easier for us to watch meteor showers.
34.What can be inferred from the text?D
A.We are almost at a loss how to deal with light pollution.
B.Global warming results in light pollution in some way.
C.Astronauts can't see clearly in space nowadays.
D.Some animals use natural light to direct their movements.
35.What will probably be provided following the last paragraph?B
A.Helpful tips for surfing the Internet.
B.approaches to decreasing light pollution.
C.Benefits of searching on Google.
D.More bad effects of light pollution.
分析 本文主要讲述了现在人类污染中的光电污染,人们和其他动物可能会受到各种光源的影响.
解答 32.B 细节题.由文中第三段的an even bigger picture of how extensive the wasted electricity is worldwide.和all the light you see wastes electricity可知答案.结合选项,故选B
33.C细节题.由文中第五段的This affects the air we breathe and our quality of life.可知它影响我们呼吸的空气和生活质量.故选C
34.D细节题.由文中第六段的birds和tiny baby sea turtle可知有些动物的行动受光源的影响.故选D
35.B推断题.最后一段讲了"减少光污染有很多办法",接下来应具体介绍这些办法.结合选项,故选B
点评 本文是人物故事类阅读理解.做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据