精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
When I was young, I belonged to a club that did community service work. There was one specific event that was   1    for me. I spent three or four hours handing out warm dinner to the ___2_ out in the streets. After that I went to a homeless shelter(避难所) not far from the Bay Bridge. I was in high school and at the time my sister was too young to join in . She wanted to help,   3    she made many chocolate chip cookies for me to __4_____ and hand out to people. When getting to the shelter, I passed out the   5   . I began making sandwiches and shared them with the crowd. I had the containers with my sister’s cookies in them and began to walk around, offering them to anyone near me.
I walked   6  to an old gentleman and said, “Sir, would you like a cookie?” He stopped and turned around, looked at me   7  and said, “What did you say? Did you call me sir?” I told him I had , and his eyes  8  a little bit and said, “No one has ever called me sir.” So he was completely   9 . It struck me.
I explained I had been raised that regardless of (不顾)   10  and social status(地位), everyone deserved(值得)  11 . It saddened me to think that just because he was homeless, no one offered him the honor . It broke my heart. I just didn’t understand   12  no one ever called him sir. I had never thought that anyone was   13   me because I wasn’t raised that way. Every single person deserves to be treated with respect. Years later, I still carry that   14    and the lesson it taught me. Somtimes, what we take for granted can really make a difference in   15  life.
小题1:
A.uncommonB.unusualC.universalD.simple
小题2:
A.winnersB.losersC.hopelessD.homeless
小题3:
A.butB.soC.whileD.though
小题4:
A.enjoyB.eatC.take D.produce
小题5:
A.mealsB.cookiesC.chocolatesD.chips
小题6:
A.nearB.closeC.forwardD.along
小题7:
A.brieflyB.swiftlyC.highlyD.directly
小题8:
A.criedB.openedC.wateredD.lit
小题9:
A.disappointedB.movedC.spoiledD.relieved
小题10:
A.incomeB.painC.colourD.goal
小题11:
A.respectB.praiseC.happinessD.laughter
小题12:
A.whatB.howC.whyD.whether
小题13:
A.in front ofB.belowC.behindD.beside
小题14:
A.wordB.memoryC.feelingD.sadness
小题15:
A.someone’sB.anyone’sC.everyone’sD.no one’s

小题1:B
小题2:D
小题3:B
小题4:C
小题5:B
小题6:B
小题7:D
小题8:C
小题9:B
小题10:C
小题11:A
小题12:C
小题13:B
小题14:B
小题15:A

试题分析:本文讲述了作者在当社区志愿者时的一次经历,那个听到我叫他先生的无家可归的人,非常感动,因为以前从没有这样叫过他,从而作者也感触到自己的的所做会给别人的生活带来不同。
小题1:A. uncommon 罕见的   B. unusual不同寻常的 C. universal通用的D. simple简单的;句意:有一件对于我来说非常不同寻常的事情。故选B
小题2:后文讲到homeless shelter 无家可归的人的避难所,故选D
小题3:我的妹妹年龄太小不能参加,所以她做了一些巧克力饼干,故选B
小题4:A. enjoy喜欢  B. eat吃    C. take拿着,带着  D. produce生产,句意:她做了一些巧克力饼干让我带着去分发给那些人,故选C
小题5:前文讲到了cookies ,故此处也是cookies, 句意:当我达到避难所时,我开始分发饼干,故选B
小题6:A. near在附近 B. close靠近        C. forward向前的   D. along沿着,句意:我走近一个人,故选B
小题7:A. briefly短暂地B. swiftly敏捷地 C. highly高度地    D. directly立即,直接地;句意:直接看着我说,故选D
小题8:A. cried哭泣  B. opened打开       C. watered含水的   D. lit照亮的;句意:他的眼眶有些湿润,故选C
小题9:A. disappointed失望的B. moved感动的C. spoiled被宠坏的D. relieved放心的,句意:他被完完全全地感动了。故选B
小题10:A. income收入B. pain疼痛    C. colour颜色,外貌    D. goal目标;句意:我解释说我始终相信不管是什么外貌肤色,什么社会地位,故选C
小题11:A. respect尊敬B. praise表扬     C. happiness幸福   D. laughter笑声,句意:都值得尊敬,故选A
小题12:句意:我不理解为什么曾经没有人叫他“先生”,故选C
小题13:A. in front of在...前面 B. below在下C. behind在...之后D. beside在...旁边;句意:我从来没有认为任何人低我一等,故选B
小题14:A. word话语  B. memory记忆       C. feeling感觉     D. sadness悲伤;句意:我仍然对这次经历和感触记忆犹新,故选B
小题15:A. someone’s某人的B. anyone’s任何人的C. everyone’s每个人的    D. no one’s没有的,句意:有时候,我们认为理所当然的事情会对某个人的生活带来不同,故选A
点评:文章重在理解作者的感情基调,从全文来看,作者通过对自己的一次经历来展开全文,最后表明主旨。由此可见对于议论文的文章重在把握作者的感情色彩,答题时不断提醒自己作者在讲什么,对于长句子要善于运用成分分析法,理清句子的主谓和主从句的关系,这一点非常重要。
练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Since the end of World War I (WWI) in 1918,Canadians, and millions of others around the world have paused at the 11th hour of the 11th day of the 11th month to honour the sacrifices our soldiers have made in different wars, fighting for the freedoms that we all enjoy today.
Known as Remembrance Day, the day originated as a tribute to the soldiers of WWI, a dark period for our young country, which claimed the lives of over 60,000 military personnel and civilians and over 16 million dead worldwide.
As there are no more surviving soldiers of WWI,today we rely on the wisdom and words of those soldiers who fought in the wars that followed,and this day now also recognizes their heroic contribution.
They tell us to always remember what those brave souls fought for, and all they ask in return is that we never forget.
That’s why we wear the red poppy (罂粟花);that’s why when we see a soldier in uniform we should stop him or her and say “Thank you” ; that’s why we take a pause from our busy lives for two short minutes today to honor that request.
Yet this message is fading away, year after year.
Take for example the terrible decision to allow parents to excuse students from Remembrance Day ceremonies at school.
Not only is this disrespectful, it distances the student from his or her classmates.
It is difficult to understand why any Canadian parent would want to remove their child from the time-honored tradition of reading the poem In Flanders Fields, while a wreath of poppies is laid.
It is more important than ever to teach school-aged children about our history,no matter how violent it was. Sheltering them from the realities of war is a great disservice.
Understanding why conflicts happened, or happen today, can help shape choices and decisions they make as adults.
Of course, because we live in a free society, we cannot force an individual to do something. It is unfortunate, but some parents now have their child “opt-out” of the services. These people should be reminded they are free to make such choices only because of the men and women the rest of us are remembering.
小题1:Which of the following is true about Remembrance Day?
A. It’s only held in Canada.
B.Its ceremony lasts 11 hours.
C.It falls on November 11th each year.
D.It’s to celebrate the country’s independence.
小题2:Which of the following is NOT mentioned as a Remembrance Day activity today?
A.Stopping at 11a.m. to remember the war dead.
B.Listening to stories told by WWI soldiers.
C.Wearing a red poppy to show respect.
D.Showing gratitude to soldiers in uniform.
小题3:What can we learn from the passage?
A.War history is too violent for school children.
B.The writer was once a soldier in the Canadian army.
C.Few students are willing to take part in Remembrance Day ceremonies.
D.More parents are keeping their children away from frightening war stories.
小题4:The underlined word “It” in the last paragraph probably refers to _____
A.the death of so many soldiers in wars
B.the fact that there were so many wars after WWI
C.people’s ungratefulness for the freedom they have
D.removing children from Remembrance Day events
小题5:The writer believes that_____
A.the sacrifice of the soldiers should always be remembered
B.Remembrance Day is becoming less important for soldiers
C.schools - no longer think Remembrance Day is necessary
D.people should be forced to learn about the realities of war

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:单选题

Many years ago my student asked me the question, “Mrs. Kindred, why do you teach?” Without taking time to reflect, I answered ,“Because someday I might say something that might make a difference in someone’s life.” Even though I was sincere, that wasn’t a very good answer and my student didn’t let it slide.
“Let me get this straight,” he said, “You went to college for four years so you could come here every day because you have the hope that someday you might say something that will influence someone?” He shook his head as if I were crazy and walked away looking confused. I’m one of those people who look back and wish they had said something smart or witty, or swift.
Even though that particular student might no longer wonder why I teach, there are days when I wonder. On those days, I remind myself of the real reasons I teach:
It’s in my blood. My mother was my most influential teacher, and she was a 6th grade reading teacher until her death in 1990. She instilled(逐渐灌输)in me a love of reading and the knowledge that education opens doors.
Teaching is a way to make a difference. If you throw a stone in a pond the ripples(波纹) go on and on until they reach the shore. You can’t have ripples without a “stone.” Good teachers throw stones that make a positive difference, and that’s what I strive to do.
I genuinely love teenagers. I want to share with others what I know and what I have learned through the years. Life is full of ups and downs, and if I can help students avoid some potholes on the road of life, I want to do so. If they’ll allow me to celebrate their victories with them, I want to do too. Teaching isn’t for everyone, but I know I made the right career choice.
小题1: Why did the student continue to ask the question about the writer’s being a teacher?
A.Because he thought her answer was unbelievable.
B.Because the writer was insincere.
C.Because the student was naughty.
D.Because the answer was difficult to understand.
小题2: According to the text, which of the following is NOT true?
A.The writer’s mother has the greatest influence on her.
B.The writer’s answer made the student confused.
C.In the writer’s opinion, some people in the world are unfit to teach.
D.The writer annoyed the student who asked the question.
小题3: We can infer from the text that      .
A.the writer was also a good teacher in school
B.the writer often plays with her students beside a pond
C.the writer devotes herself to teaching and her students
D.the writer often accompanies the students on their way home.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

B
It is the duty of every man to work. The life of a lazy man is of no use to himself and to others. The man who is too lazy to work is the man who is generally most ready to beg or to steal. Every boy, when he is young, should learn how to do some useful work.
But it is not enough that a boy should learn some kind of work. He should put his heart and soul completely into his work, and not waste his spare time. “Work while you work and play while you play” is as good a rule for young people as for the old!
There is no better help to diligence (勤奋) than the habit of early rising, and this, just like all other good habits, is most easily formed in youth. There is an English saying, “Lost time never returns”. This means that everybody must be diligent and make good use of his time. One must study hard when one is young so that one may make great progress, succeed in life and become useful to one’s country. Those who are diligent will never become beggars. Therefore, we can say that diligence is the mother of success.
小题1:From the passage, we know that those who are too lazy to work will_________.
A.waste their time
B.help others
C.become beggars or thieves
D.make progress some day
小题2:In order to learn to be diligent, it’s important for young people to _________.
A.form the good habit of getting up early in youth
B.learn about some good habits
C.work while they work and play while they play
D.work all the time without playing
小题3:One can’t be successful in life unless he _________when he is young.
A.is diligent in his study
B.loves life
C.spends some time learning something
D.makes up for his lost time

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

What if it isn’t a dog-eat-dog world? What if caring for a dog or for a mom with Alzheimer’s (老年痴呆症) makes you stronger and allows you to live longer?
Researchers at the University of California, Berkeley are challenging our long-held belief that humans are born to be selfish.
Darwin’s theory of evolution by natural selection was misunderstood by his male followers, the researchers say. Rather than “every man for himself”, Darwin believed that humans are successful as a species precisely because of our educational, selfless and sympathetic characteristics.
Why has it taken so long for Darwin’s central revelation(揭示) to be properly understood? “We’ve had too many men in social science,” Berkeley psychology professor Dacher Keltner told me in an interview. “Female scientists acknowledge that caring for people is part of human nature according to the research, which shows the human ability to care exists in our brains and nerve systems.”
In my book Passages in Caregiving , I urge women who take the whole responsibility for taking care of an elderly parent or a sick relative to build a “Circle of Care”. Reach out to your brothers and sisters, friends, neighbors and community volunteers to help you care, because no one can perform this overwhelming role alone. You will be as shocked as I to learn how the most selfless caregivers are rewarded with longer life.
Sympathy is not a woman’s word. In fact it makes all of us stronger under stress and more highly respected by our peers. For so long we have repeated the false saying “Nice guys finish last”. But the 40 richest Americans committed to doing good by donating half their fortunes are no spring chickens. So here is my new explanation:Nice guys die last.
小题1:The first paragraph serves to       .
A.give the background of the topic
B.blame the world for selfishness
C.urge people to care for a dog
D.bring out the topic of the passage
小题2:In Passages in Caregiving, women are advised to     .
A.share the responsibility of caring with others
B.take good care of themselves
C.learn how to live a longer life
D.help as many people as possible
小题3:The underlined words “no spring chickens” in the last paragraph refer to        .
A.rich peopleB.poor peopleC.young peopleD.aged people
小题4:Why does the author mention the 40 richest Americans’ commitment in this passage?
A.To argue against offering sympathy.
B.To use it as an example to support his opinion.
C.To show their generosity to society.
D.To call on people to learn from them.
小题5:Which of the following might be the BEST title of the passage?
A.Selflessness could be the secret to longer life
B.Darwin’s theory of evolution is out of date now
C.Measures must be taken to improve the world
D.Males and females have different opinions about selflessness

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Kilimanjaro Climb : a Rite of Passage for Father and Son
Climbing Kilimanjaro is a transformational experience for many people. The things that make the mountain hard are the very things that make it so powerful. In the case of my son Josh and I,the walk up Kilimanjaro proved a powerful symbol ofhis transition into manhood, and a great change in our relationship.
Day three on the mountain, Josh was hit with massive headaches. He told me every step felt like a nail driving into his head. And then, on the night we climbed the crater rim, less than 40 minutes from the summit, Josh fell. I was walking ahead, and did not even see it. He was so exhausted that he could not get up. He recalled our guides, debating whether or not they should take him straight down. Josh snapped out of it. He forced himself to his feet, shook the guides off. He set his face towards the peak and just kept marching. Near the summit he caught up with me and we reached the peak together.
“ I’ve never been in so much pain and so happy at the same time,,,he said, as we sat side by side on the frozen rock and looked down over Africa. “You know, in the past when we’d go on camping and rafting trips, you guided and took care of me through it all. But on Kilimanjaro it was different. From the bottom up, I climbed it. I never feltlike a kid, even when 1 was in pain. You never acted like a parent.”
“That’s not quite true,”I replied. “When you told me that on the summit you fell-and I did not even notice, my first thought was, ‘Oh my God! I’m such an awful parent!’ But then it hit me, ‘He got himself up. He walked to the peak on his own. He didn't need me to help.,”
I realized as I spoke that two people had died that night on Kilimanjaro. A child and a parent. It wasjust two friends who walked down the mountain together.
小题1:What is NOT mentioned in the first paragraph?
A. Kilimanjaro is powerful.
B. Kilimanjaro is hard to climb.
C. Many people, including Josh, have changed after climbing Kilimanjaro.
D. The writer has a distant relationship with his son after climbing Kilimanjaro.
小题2:From the second paragraph we know that_____
A. Josh had a slight headache.
B. Josh reached the top of the mountain with the help of the guides.
C. Josh overcame various difficulties on his way to the summit.
D. Climbing Kilimanjaro was too hard for such a child as Josh.
小题3:What does the underlined phrase in the second paragraph mean?
A. cheered upB.gave upC.burst outD.ran out
小题4:What can be inferred from the talk between the father and the son?
A. Josh felt quite good about his independence.
B. Josh appreciated his parents ,company and care.
C. The father felt guilty all the time.
D. The father should have taken good care of Josh as usual.
小题5:Why did the father feel that two people had died?
A. Because two people had lost their lives while climbing Kilimanjaro.
B. Because the father and son had become friends.
C. Because they had witnessed an accidence of a father and son.
D. Because two friends had misled him.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

When something goes wrong, it can be very satisfying to say. “Well, it’s so-and-so’s fault.” Or “I know I am late, but it’s not my fault; the car broke down.” It is not your fault, but once you form the habit of blaming(责备) somebody or something else for a bad situation, you are a lose. You have no power and could do nothing that helps change the situation. However, you can have great power over what happens to you if you stop focusing on whom to blame and start focusing on how to remedy the situation. This is the winner’s key to success.
Winners are great at overcoming problems. For example if you were late because your car broke down, maybe you need to have your car examined regularly .Or, you might start to carry along with you the useful phone numbers, so you could call for help when in need. For another example, if your colleague causes you problems on the job for lack of responsibility or ability, find ways of dealing with his irresponsibility or inability rather than simply blame the person. Ask to work with a different person, or don’t rely on this person. You should accept that the person is not reliable and find creative ways to work successfully regardless of how your colleague fails to do his job well.
This is what being a winner is all about---creatively using your skills and talents so that you are successful no matter what happens Winners don’t have few problems in their lives; they have just as many difficult situations to face as anybody else. They are just better at seeing those problems as challenges and opportunities to develop their own talents. So, stop focusing on “Whose fault it is”. Once you are confident about power over bad situations, problems are just stepping stones for success.
小题1:According to the passage, winners__________.
A.deal with problems rather than blame others
B.meet with fewer difficulties in the lives
C.have responsible and able colleagues
D.blame themselves rather than others
小题2:The underlined word“remedy” in Paragraph 1 is closest in meaning to ________.
A.avoidB.acceptC.improveD.consider
小题3:When your colleague(同事) brings about a problem, you should _________.
A.find a better way to handle the problems
B.blame him for his lack of responsibility
C.tell him to find the cause of the problem
D.ask a more able colleague for help
小题4:When problems occur, winners take them as__________.
A.excuses for their failures
B.barriers(障碍) to greater power
C.challenges to their colleagues
D.chances for self-development
小题5:Which of the following is the best title for the passage?
A.A winner’s SecretB.A Winner’s Problem
C.A Winner’s OpportunityD.A Winner’s Achievement

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

When something goes wrong, it  can be very satisfying to say, “Well, it’s so­and­so's fault.”or “I know I'm late, but it's not my fault; the car broke down.”It is probably not your fault, but once you form the habit of blaming somebody or something else for a bad situation, you are a loser. You have no power and could do nothing that helps change the situation. However, you can have great power over what happens to you if you stop focusing on whom to blame and start focusing on how to remedy the situation.This is the winner's key to success.
Winners are great at overcoming problems. For example, if you were late because your car broke down, maybe you need to have your car examined more regularly. Or,you might start to carry along with you the useful phone numbers, so you could call for help when in need. For another example, if your colleague causes you problems on the job for lack of responsibility or ability, find ways of dealing with his irresponsibility or inability rather than simply blame the person. Ask to work with a different person, or don't rely on this person. You should accept that the person is not reliable and find creative ways to work successfully regardless of how your colleague fails to do his job well.
This is what being a winner is all about—creatively using your skills and talents so that you are successful no matter what happens. Winners don't have fewer problems in their lives; they have just as many difficult situations to face as anybody else. They are just better at seeing those problems as challenges and opportunities to develop their own talents. So,stop focusing on “whose fault it is.”Once you are confident about your power over bad situations, problems are just stepping stone for success.
小题1:According to the passage, winners __________.
A.meet with fewer difficulties in their lives
B.have responsible and able colleagues
C.blame themselves rather than others
D.deal with problems rather than blame others
小题2:The underlined word remedy in Paragraph 1 is closest in meaning to __________.
A.improveB.avoidC.acceptD.consider
小题3:When your colleague brings about a problem, you should __________.
A.blame him for his lack of responsibility
B.tell him to find the cause of the problem
C.find a better way to handle the problem
D.ask a more able colleague for help
小题4:Which of the following is the best title for the passage?
A.A Winner's Opportunity.B.A Winner's Problem.
C.A Winner's Secret.D.A Winner's Achievement.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:单选题

Waiting for the airplane to take off, I was happy to get a seat by myself. Just then, a flight attendant 41 me and asked, "Would you mind changing your seat? A couple would like to sit together. “The only other  42 seat was next to a woman with both arms in casts(石膏), a black-and-blue face, and a depressed emotion."  43 am I going to sit there" was my immediate thought.  44  then a deeper, quieter voice spoke, "Opportunity.”Finally I took my new seat and   45  that Kathy had been in an auto collision, and she was on her way for  46 
When the snack of nuts and juice arrived, 47 did not take me long to realize that Kathy would not be able to 48  herself. I considered offering to feed her but 49 , as it seemed too close a service to offer to a stranger. But then I decided that Kathy's need was more important than my  50 . I offered to help her eat, and although she too was uncomfortable about __51___it, she did. The experience was   52  and she and I ___53__close in a short period of time. By the end of the five-hour trip, my heart was fully   54, and the time was __55___ better spent than if I had just sat by myself.
I was very glad I had reached beyond my comfort zone to sit next to Kathy and feed her. Love sometimes   56 beyond human borders and dissolves the fears   57  keep us separate. When we stretch to serve another, we grow to live in a larger, more  58 world.
Help me move   59 the small self so I can connect with the hearts of others.
When I give  60 to another, I feed my own soul.
小题1:
A.touchedB.approachedC.deservedD.proposed
小题2:
A.availableB.accessibleC.acceptableD.comfortable
小题3:
A.No caseB.No meansC.No mannersD.No way
小题4:
A.SoB.OtherwiseC.ButD.And
小题5:
A.intendedB.discoveredC.defendedD.advocated
小题6:
A.holidaysB.treatmentC.sightseeingD.interview
小题7:
A.thatB.whatC.thisD.it
小题8:
A.helpB.dressC.eatD.drink
小题9:
A.hesitatedB.rejectedC.insistedD.refused
小题10:
A.discomfortB.guiltC.convenienceD.situation
小题11:
A.attendingB.acceptingC.conveningD.behaving
小题12:
A.desperateB.pleasantC.adequateD.awkward
小题13:
A.maintainedB.grewC.stayedD.remained
小题14:
A.awakeB.aloneC.aliveD.asleep
小题15:
A.typicallyB.properlyC.reasonablyD.definitely
小题16:
A.flowsB.suitsC.seizesD.drags
小题17:
A.whatB.thatC.whetherD.when
小题18:
A.answeringB.demandingC.rewardingD.offering
小题19:
A.towardB.acrossC.beyondD.through
小题20:
A.sympathyB.careC.virtueD.love

查看答案和解析>>

同步练习册答案