精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
2.British Explorers Embark Upon'The Coldest Journey'On Earth!
On January 7th,68-year-old British explorer Sir Ranulph Fiennes and his team of five sailed off from the port of Cape Town,to begin the first leg of what is being called'The Coldest Journey'-A 2,300-mile journey across the Antarctica in winter that was never done before!
If everything goes according to schedule,the team will begin their dangerous journey on March 21st,2013.A two-man ski team will lead the way,with the rest following behind in a Mobile Vehicle Landtrain that consists of two tractors specially modified for the condition and two specially developed car loaded with scientific equipment-the team's nightly accommodation and storage.Also in the car,will be additional fuel-One that has been specially produced so that it will not freeze.
In order to avoid getting lost,the team will follow the predetermined route carved out for the annual Extreme World Races/Arctic Trucks.The 1,381mile(2,223km) long journey,which will take them directly to the South Pole,is expected to take 84days-assuming that they can travel at about 35km/hr for eight hours at a time.To make sure they are not over-optimistic,the team has built in a 21-day buffer(缓冲) for rest and any equipment repairs,if necessary.
Once at Ross Island,the team will set up camp and wait to be picked up.However,while they expect to be there by September 21st,2013,exactly six months after they leave,their ride home will not arrive until January!That's because only then,will the conditions be warm enough for a polar ship to be able to sail to the region.
We have no doubt that they will succeed in not only completing this long journey,but also,achieving their goal to raise﹩10million for'Seeing is Believing',a charity whose mission is to end blindness!To read more about this fascinating quest or keep track of the team's day-to-day adventures be sure to check out thecoldestjourney.org.

31.How long will the British explorer and his team be not at home?D
A.Three months   
B.Six months   
C.Nine months
D.Over one year
32.During the coldest journey,they will pass the night inB.
A.two tractors   
B.two special cars
C.Arctic trucks  
D.some special houses
33.Team will follow the old routeA.
A.to prevent losing their way  
B.to make their journey easier
C.to cut across the South Pole  
D.to shorten journey time
34.Where do you think this passage came from?C
A.Newspaper    
B.Magazine   
C.Internet   
D.Handbill.

分析 本文是一篇新闻报道类的阅读,1月7日,68岁的英国探险家Ranulph Fiennes先生和他的团队从开普敦港起航,开始被称为"最冷的旅程"--在冬天穿越南极2300英里,从未被人类做过的事.本文以此展开,主要报道了Ranulph Fiennes先生和他的团队开启最冷的旅程的故事.

解答 31.答案:D.推理判断题.根据"the team will begin their dangerous journey on March 21st,2013"以及"while they expect to be there by September 21st,2013,exactly six months after they leave,their ride home will not arrive until January"可知,他们离家的时间将会超过一年.故选D.
32.答案:B.细节理解题.根据"A two-man ski team will lead the way,with the rest following behind in a Mobile Vehicle Landtrain that consists of two tractors specially modified for the condition and two specially developed car loaded with scientific equipment-the team's nightly accommodation and storage.Also in the car,will be additional fuel-One that has been specially produced so that it will not freeze."可知,他们是在两辆特殊的车上度过冷的夜晚.故选B.
33.答案:A.细节理解题.根据"In order to avoid getting lost,the team will follow the predetermined route carved out for the annual Extreme World Races/Arctic Trucks."可知,为了避免迷路,他们遵循老的路线.故选A.
34.答案:C.推理判断题.根据全文内容,尤其是"To read more about this fascinating quest or keep track of the team's day-to-day adventures be sure to check out thecoldestjourney.org."给出了网址,故可推测出,该文章可能来自于网络.故选C.

点评 本文是一篇新闻报道类阅读,题目涉及多道细节理解题.推理判断题.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

11.In our school,the size of an English class is restrictedto 30 students.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

12.I am anything but an athletic person.So when my boyfriend suggested that I should run the London marathon,I laughed.He laughed too.(41)Che laughed too long and too loud.That made me think.I (42)Dthat he didn't believe that I could do it.That make me angry,but (43)B; I had to show him that I could.
On the day of the race,I (44)Aup with about 30,000other runners.The faster runners were at the (45)C,while slower runners like me were (46)Cfurther back.In that way,the professional runners and club runners were not(47)Bdown by the amateurs.
At first,there were so many(48)Dclose together that we were almost falling(49)Beach other.We could(50)Arun very slowly but that was a good thing because it meant that we didn't rush off to quickly.Gradually the runners (51)Dout and there was more space.There were thousands of people watching us along the route and they(52)Cand clapped everyone,even the slowest runner.It was wonderful.
For the first 10km I felt very happy and my legs felt very (53)C.However,at 15km,I got a pain in my (54)Aand running became difficult,but I kept going and the pain disappeared.At the 30km(55)C,I felt extremely tried,and wanted to stop,but I kept on going.I (56)Banother 3km and then I began to feel better again.
When I finished 35km,I knew I was going to get to the end of the course.(57)D,that confidence made me feel lighter and faster and it seemed as if my legs(58)Cover the last few kilometers.Finally I came round the last(59)Aand saw the finishing line.I finished the race in just under four hours.The winner had completed the race in 2hours and 10minutes,but I didn't(60)D!I had run 42km and completed my first marathon!
41.A.SoB.OrC.ButD.And
42.A.hopedB.fearedC.heardD.realized
43.A.disappointedB.determinedC.discouragedD.devoted
44.A.linedB.gotC.keptD.made
45.A.backB.centerC.frontD.end
46.A.pushedB.preventedC.placedD.forced
47.A.fellB.slowedC.lookedD.pulled
48.A.judgesB.viewersC.photographersD.runners
49.A.downB.overC.offD.behind
50.A.onlyB.evenC.alsoD.still
51.A.heldB.brokeC.gaveD.spread
52.A.delightedB.calmedC.cheeredD.comforted
53.A.heavyB.weakC.comfortableD.convenient
54.A.sideB.memoryC.faceD.dream
55.A.remarkB.stopC.signD.break
56.A.tookB.coveredC.gainedD.put
57.A.RatherB.HoweverC.InsteadD.Somehow
58.A.slippedB.jumpedC.flewD.turned
59.A.bendB.routeC.partD.road
60.A.doubtB.agreeC.winD.care.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

10.此题要求改正所给短文中的错误.短文中有10处错误,每句中最多有两处.错误涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用(\)划掉.
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
Dear friends,
    Welcome to Xinhua High School.On behalf my school,I would like to express your sincere welcome to you.You can never imagine how amazed the arrangement is.First,a series of lecture is well preparing about Chinese literature and cultures.Then came the visits to the most famous museums and tourist attractions.Most exciting,you can stay with some voluntary Chinese families.It'll definitely be quite a unforgettable experience for you.The only thing you must remember is that whether you meet with any situation hard to deal with,never to hesitate to seek help,for we're willing to help you.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

17.One morning,I was waiting at the bus stop,worried about(61)being (be) late for school.There were many people waiting at the bus stop,(62)and some of them looked very anxious and(63)disappointed(disappoint).When the bus finally came,we all hurried on board.I got a place next(64)to the window,so I had a good view of the sidewalk.A boy on a bike(65)caught (catch ) my attention.He was riding beside the bus and waving his arms.I heard a passenger behind me shouting to the driver,but he refused( 66)to stop(stop) until we reached the next stop.Still,the boy kept (67)riding(ride).He was carrying something over his shoulder and shouting.Finally,when we came to the next stop,the boy ran up the door of the bus.I heard an excited conversation.Then the driver stood up and asked,"(68)Did anyone lose a suitcase at the last stop?"A woman on the bus shouted,"Oh,dear!It's(69)me/mine (I )".She pushed her way to the driver and took the suitcase thankfully.Everyone on the bus began talking about what the boy had done and the crowd of strangers(70)suddenly(sudden) became friendly to one another.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Researchers say current exercise guidelines are unrealistic and argue that doctors should sometimes advise small increases in activity instead.They warn the 150-minute weekly target is beyond the reach of some people-particularly older individuals.And striving to reach these goals could mean the benefits of lighter exercise are overlooked.But public health officials say current recommendations have proven benefits in lowering the risk of heart disease.
There is increasing evidence that inactivity is linked to heart disease,Type 2diabetes(糖尿病)and some types of cancer.UK guidelines for adults recommend at least two-and-a-half hours of moderate activity a week,in short periods of 10minutes or more.
But in two separate articles in the BMJ,experts argue the message needs to change,with greater emphasis on making inactive people move more.Prof Philipe de Souto Barreto at the University Hospital of Toulouse,advises people who are sedentary(久坐的) to make small incremental increases in their activity levels-rather than pushing to achieve current goals.He points to previous studies which show even short periods of walking or just 20minutes of vigorous activity a few times a month can reduce the risk of death,compared to people who do no exercise.
In the second article,Prof Phillip Sparking of the Georgia Institute of Technology,says doctors should tailor their advice---particularly for older patients.He suggests using GP visits for people over 60to discuss"realistic options"to increase activity---such as getting people to stand up and move during TV commercial breaks.
Prof Kevin Fenton at Public Health England,says:"Everyone needs to be active every day---short periods of 10or more minutes of physical activity have proven health benefits,but getting 150minutes or more of moderate activity every week is the amount we need to positively impact on a wide range of health conditions."This includes reducing the risk of heart disease and type 2diabetes."

32.What is the current exercise goal mentioned in the passage?D
A.10-minute exercise     
B.20-minute exercise
C.60-minute exercise     
D.150-minute exercise
33.What can we learn from the second paragraph?D
A.A 10-minute exercise has little effect on the health.
B.Heart diseases happen easily to the old in activity.
C.Two-and-a-half hours of exercise is not necessary.
D.Inactivity easily brings about many serious diseases.
34.What is the suggestion of Prof.Philipe de Souto Barreto according to the third paragraph?C
A.People should spend less time on exercise.
B.People should lower their activity levels.
C.People should increase exercise properly.
D.People should achieve their current goals.
35.Which of the following is TRUE about current exercise guidelines?A
A.They are impractical.
B.They are reasonable.
C.They have no effect on us.
D.They are popular with people.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

14.阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式.
Chaplin was an extraordinary performer who(61)starred (star) in and directed many outstanding comedies.Few people were bored(62)watching (watch) his moustache,his gestures or his entertaining reactions when chased by(63)detectives (detective).Being drunk,sliding on a banana skin or whispering his own failures to nobody,he made us feel more content(64)with our life without any verbal explanation.His particular sense of humor has astonished everybody throughout the world up to now.
In a small budget film,he played a badly-off person(65)wearing (wear) worn-out shoes and(66)messy (mess) clothes.On one occasion,he(67)was trapped (trap) by a snowstorm in a vast mountainous area.He overcame many difficulties,(68)but he was not fortunate enough.With all the porridge(69)eaten (eat) up,he picked out a shoe and boiled it to eat.What he performed was a total failure.According to an actress,his acting was so(70)convincing (convince)and amusing that everybody couldn't help bursting into laughter.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Scientists found that sleeping considerably improves our creativity.After taking a nap people are able to think faster and put more imagination into their thinking.Besides,if we dream,the thinking abilities are improved even more.
Researchers consider that sleeping on a problem in most cases leads to elucidation(解释).They say when a person enters a phase called Rapid Eye Movement (REM) during sleep,it increases the effect.Such phase takes place right before we awake and according to scientists it helps our brain make links between unrelated subjects.
In the study,led by Professor Sara Mednick,scientists made a conclusion that the REM was"important for assimilating(消化)new information into past experience"in order to find solutions to creative problems.
Prof.Mednick is a psychiatrist at the University of California.Her study involved the analysis of 77adults.Each participant was given several word-associated creative tasks.All tasks were given in the morning,with participants being shown a number of groups of 3words,for example:cookie,heart and sixteen.They were asked to come up with a word that would be associated with all three given terms-like sweet.Sometime later,after some
participants were allowed to sleep,they were asked to perform the same tasks and some new ones.It is worth mentioning that while some people slept,researchers used brain scans to see the type of sleep each participant entered.
When given the same tasks,participants,who took a nap,were able to give more varied solutions,some of which were much better than they gave earlier.But when given new tasks,researchers found that those who entered REM sleep had a 40percent better result compared to the performance they showed in the morning.

12.What does"it"refer to in the second paragraph?B
A.The effect.
B.REM.
C.Sleep.
D.A problem.
13.Why do the researchers study the REM?C
A.Because REM takes place just after you sleep.
B.Because REM can store more information.
C.Because REM can help find creative solutions.
D.Because REM can make a creative invention.
14.What can we know from this passage?A
A.Taking a short nap is good for your thinking during the day.
B.Sleeping has three processes which is good for creativity.
C.Each adult was allowed to sleep after the task was given.
D.REM is a process taking place right after we awake when we nap.
15.The important stage in the study isD.
A.to think of a creative word
B.to show a group of 3words
C.to give participants time to think
D.to let some participants sleep for a while.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

12.---Why do you look very upset?
---The electricity was cut off suddenly and my essay ___________unfinished since.(  )
A.was leftB.has leftC.had been leftD.has been left

查看答案和解析>>

同步练习册答案