精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
13.Traveling without a map in different countries,I find out about different"styles"of directions every time I ask"How can I get to the post office?"
Foreign tourists are often confused in Japan because most streets there don't have name signs:in Japan,people use landmarks in their directions instead of street names.For example,the Japanese will say to travelers,"Go straight down to the corner.Turn left at the big hotel and go past a fruit market.The post office is across from the bus stop."
People in Los Angeles,the US,have no idea of distance on the map:they measure distance by time,not miles."How far away is the post office?"you ask."Oh,"they answer,"it's about five minutes from here."You don't understand completely,"Yes,but how many miles away is it,please?"To this question you won't get an answer,because most probably they don't know it themselves.
People in Greece sometimes do not even try to give directions because tourists seldom understand the Greek language.Instead,a Greek will often say,"Follow me."Then he'll lead you through the streets of the city to the post office.
Sometimes a person doesn't know the answer to your question.What happens in the situation?A New Yorker might say,"Sorry,I have no idea."But in Yucatan,Mexico,no one answers"I don't know."People there believe that"I don't"is impolite.They usually give an answer,but often a wrong one.So a tourist can get lost very easily in Yucatan!
However,one thing will help you everywhere in the world.It's body language.

49.Which of the following is probably an example of Japanese directions?B.
A."Go south two miles.Turn west and then go another mile."
B."Turn right at the hospital and go past a school."
C."The post office is about five minutes from here."
D."The post office is at Street Kamira."
50.Why don't people in Los Angeles give directions in miles?C.
A.They use landmarks in their directions instead of distance.
B.They prefer to lead you the way.
C.They often have no idea of distance measured by miles.
D.They prefer to use body language.
51.How do Greeks give directions?C.
A.Using street names
B.Using landmarks
C.Leading people the way
D.Giving people a wrong direction
52.Where is Yucatan?D.
A.In the USA
B.In Japan
C.In Greece
D.In Mexico.

分析 本文是一篇社会文化类阅读,不带地图在不同的国家旅行,我发现了不同风格的指路方式,在每次我问"我怎样才能到邮局?"时.本文以此展开谈论,主要讲述了不同国家人在给他人指路时的不同方式.

解答 49.答案:B.推理判断题.从第二段中的"in Japan,people use landmarks in their directions instead of street names"可知,日本人在指路的时候往往喜欢使用一些地标建筑.故选B.
50.答案:C.细节理解题.从第三段中的"To this question you won't get an answer,because most probably they don't know it themselves."可知,原因在于他们也不知道实际的距离.故选C.
51.答案:C.细节理解题.从第四段中的"Then he'll lead you through the streets of the city to the post office"可知,希腊人会亲自带领你去你想要去的地方.故选C.
52.答案:D.细节理解题.从第五段中的"But in Yucatan,Mexico,no one answers…."可知,这个地方在墨西哥.故选D.

点评 本文是一篇社会文化类阅读,题目涉及推理判断题,细节理解题.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Each of us fails from time to time.If we are wise,we accept these failures as a necessary part of the learning process.But all too often we convey to our children either by words or by actions that failure is something to be ashamed of,that nothing but top performance meets our approval.
Donnie was my youngest third-grader.His fear of failure kept him from classroom games that other children played excitedly.He seldom answered questions---he might be wrong.He seldom finished his work because he repeatedly checked with me to be sure he hadn't made a mistake.
I tried my best to build his self-confidence.But nothing changed until midterm,when Mary Anne,a student teacher,was assigned to our classroom.She was young and pretty,and she loved children.My pupils,Donnie included,admired her.But even enthusiastic,loving Mary was baffledby this little boy who feared he might make a mistake.
Then one morning we were working math problems.Donnie had copied the problems with painstaking neatness and filled in answers for the first row.Pleased with his progress,I left the children with Mary.But when I returned,Donnie was in tears.He'd missed the third problem.
Mary looked at me in despair.Suddenly her face brightened.From the desk we shared,she got a canister (小筒) filled with pencils.
"Look,Donnie,"she said,"I've got something to show you."She removed the pencils and placed them on his desk."See these pencils,Donnie?"she continued."They belong to Mrs.Lindstrom and me.See how the erasers are worn?That's because we make mistakes too.Lots of them.But we erase the mistakes and try again.That'what you must learn to do,too."
She kissed him and continued,"I'll leave one of these pencils on your desk so you'll remember that everybody makes mistakes,even teachers."Donnie looked up with love in his eyes and just a glimmer (少许) of a smile.
The pencil became Donnie's prized possession.That,together with Mary Anne's frequent encouragement and praise for even Donnie's small successes,gradually persuaded him that it's all right to make mistakes---as long as you erase them and try again.
21.The word"baffled"in Paragraph 3most probably meansB.
A.eased 
B.confused  
C.defeated    
D.impressed
22.Which of the following words best describe Mary Anne as she is shown in the article?A
A.Patient and inspiring.
B.Creative and modest.
C.Determined and strict.
D.Considerate and proud.
23.Which of the following statements is TRUE according to the article?C
A.Each of us should try our best to be perfect.
B.The story was written mainly to sing high praise for Mary Anne.
C.The author seems to believe that failure is an opportunity to learn and make progress.
D.Donnie rarely finished his work because he seldom answered questions and thus had difficulties.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

4.We should getextra(额外的)pay for doing more work.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

1.Usually people show great sympathy(同情) for the children begging in the streets.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

8.Having finished her own painting,Mary went on          others in the art class.(  )
A.helpingB.to helpC.with helpD.having helped

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

18.Lots of people give you advice on overcoming fear.(36)E However,I want to tell you that a world without fear would be more dangerous.So we want to treat fear as a friend.Here are three reasons.
(37)D Think about it.Do you get more nervous when you meet the girl (or guy) of your dreams?Which is more fearful,talking to the boss of your company or to some of your friends?Fear is showing you what is important and what matters to you.If you didn't have fear to guide you,you might not know that!So fear is not so bad,is it?
Next,fear encourages us to take action.Fear is a call to action.In the past,our forefathers didn't run away in fear when they saw a tiger running toward them but tried to kill it for food.Now,most of us don't face serious danger like hungry tigers every day,but we do face serious bosses or public speaking.So,what can we do?(38)G
Finally,fear lets you know you are alive.Why do we like roller coasters (过山车)?(39)F Same for horror movies.
So fear can guide you towards what's important for you and encourage you to take action to improve.(40)B
A.Don't we all need that kind of friend?
B.Don't fear to be wrong.
C.It frightens us in a mostly safe way.
D.Imagine what life would be like without fear.
E.The first is that fear is an excellent guide to opportunity.
F.They say if you can overcome fear,you will be successful.
G.Let fear provide us with the energy to do what needs to be done.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

5.This medical team ________ five doctors and ten nurses.(  )
A.is consisted ofB.are consisted of
C.consist ofD.consists of

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

2.Mary is the right person who can finish the job before thedeadline(最后期限).

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

3.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处错误,每句中最多有两处.错误涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
I believe anyone can make themselves something good to eat.Cooking is a lot of easier for us than most of us think.Last Sunday my parent were away on business.I left alone,with no one to cook for me.As I had a good chance to cook myself a wonderful meal.Early in the morning I went to the market,buying some beefsteak and tomatoes and then came back.Before cooking,I put a few oil,salt and sugar on the steak and mixed it together.When the pot was hotter enough I began to fry the steak.Then I cooked some tomato soup with the egg in it.The food tasted deliciously!

查看答案和解析>>

同步练习册答案