精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
18.Lots of people give you advice on overcoming fear.(36)E However,I want to tell you that a world without fear would be more dangerous.So we want to treat fear as a friend.Here are three reasons.
(37)D Think about it.Do you get more nervous when you meet the girl (or guy) of your dreams?Which is more fearful,talking to the boss of your company or to some of your friends?Fear is showing you what is important and what matters to you.If you didn't have fear to guide you,you might not know that!So fear is not so bad,is it?
Next,fear encourages us to take action.Fear is a call to action.In the past,our forefathers didn't run away in fear when they saw a tiger running toward them but tried to kill it for food.Now,most of us don't face serious danger like hungry tigers every day,but we do face serious bosses or public speaking.So,what can we do?(38)G
Finally,fear lets you know you are alive.Why do we like roller coasters (过山车)?(39)F Same for horror movies.
So fear can guide you towards what's important for you and encourage you to take action to improve.(40)B
A.Don't we all need that kind of friend?
B.Don't fear to be wrong.
C.It frightens us in a mostly safe way.
D.Imagine what life would be like without fear.
E.The first is that fear is an excellent guide to opportunity.
F.They say if you can overcome fear,you will be successful.
G.Let fear provide us with the energy to do what needs to be done.

分析 很多人给你的意见(克服)克服恐惧.他们说,如果你能克服恐惧,你会成功的.但是,我要告诉你,世界上没有恐惧会更加危险,不值得.所以我们要把恐惧当成朋友?这里有三个原因.

解答 EDGFB
36.E 考查上下文理解力.根据第一段第一句话Lots of people give you advice on overcoming fear可知,很多人对于过分到来的恐惧给出一些建议,故答案为E.
37.D 考查上下文理解力.第二段Think about it建议我们思考一下,可知开头为Imagine what life would be like without fear.意思是设想一下生活如果没有了害怕会是什么样子,故答案为D.
38.G考查上下文理解力.根据Next,fear encourages us to take action.可知,害怕有时鼓励我们去采取行动,所以Let fear provide us with the energy to do what needs to be done.让害怕给我们提供做事情需要的能量,故答案为G.
39.F考查上下文理解力.根据Finally,fear lets you know you are alive可知,害怕会让你知道你是活着的,所以如果你克服了害怕你就会成功,故答案为F.
40.B考查上下文理解力.在文章最后一段So fear can guide you towards what's important for you and encourage you to take action to improve告诉我们害怕并不是一件坏事,Don't fear to be wrong并建议我们不要害怕错误和失败,故答案为B.

点评 考察学生的推理判断能力和联系上下文的能力,在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.此类的填空题一定要联系上下文,根据上下文的内容加上自己的理解,再作出正确的判断

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

8.Wang Peng earned his living by (61)running(run)a barbecue restaurant,which served delicious bacon,fried chicken breast and mutton roasted with pepper and garlic.But his food and discount attracted fewer and fewer customers.Finally he was in debt.Yong Hui's slimming restaurant served fresh peas,carrots,eggplants,and raw cucumbers with vinegar.As the hostess,she said fibers(62)benefited(benefit) customers'digestion the most and was good for their health.In order not to let Yong Hui get away with (63)telling (tell) lies,Wang Peng (64)spied  (spy) on Yong Hui despite her glare.But he was surprised (65)thatshe was losing her customers,too.Curiosity drove Wang Peng (66)to consult(consult) an expert.The expert sighed and said,"Both of your menus have (67)weakness(weak) and limited strength.Your customers put (68)onweight too easily,while Yong Hui's lose weight too quickly.So,Wang Peng,cut down the fat of your food and increase vegetables and fruits,like nuts,beans,mushrooms,peaches and lemons.You ought to combine the two menus and provide a (69)balanced (balance) diet."It was not long (70)beforeWang Peng won his customers back.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

9.We classmates visited our beloved teacher on hearing hisarrival(到达)in the capital city.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

6.Now that she is out of job,Lucy _____ going back to school,but she hasn't decided yet.(  )
A.had consideredB.has been considering
C.consideredD.is going to consider

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Traveling without a map in different countries,I find out about different"styles"of directions every time I ask"How can I get to the post office?"
Foreign tourists are often confused in Japan because most streets there don't have name signs:in Japan,people use landmarks in their directions instead of street names.For example,the Japanese will say to travelers,"Go straight down to the corner.Turn left at the big hotel and go past a fruit market.The post office is across from the bus stop."
People in Los Angeles,the US,have no idea of distance on the map:they measure distance by time,not miles."How far away is the post office?"you ask."Oh,"they answer,"it's about five minutes from here."You don't understand completely,"Yes,but how many miles away is it,please?"To this question you won't get an answer,because most probably they don't know it themselves.
People in Greece sometimes do not even try to give directions because tourists seldom understand the Greek language.Instead,a Greek will often say,"Follow me."Then he'll lead you through the streets of the city to the post office.
Sometimes a person doesn't know the answer to your question.What happens in the situation?A New Yorker might say,"Sorry,I have no idea."But in Yucatan,Mexico,no one answers"I don't know."People there believe that"I don't"is impolite.They usually give an answer,but often a wrong one.So a tourist can get lost very easily in Yucatan!
However,one thing will help you everywhere in the world.It's body language.

49.Which of the following is probably an example of Japanese directions?B.
A."Go south two miles.Turn west and then go another mile."
B."Turn right at the hospital and go past a school."
C."The post office is about five minutes from here."
D."The post office is at Street Kamira."
50.Why don't people in Los Angeles give directions in miles?C.
A.They use landmarks in their directions instead of distance.
B.They prefer to lead you the way.
C.They often have no idea of distance measured by miles.
D.They prefer to use body language.
51.How do Greeks give directions?C.
A.Using street names
B.Using landmarks
C.Leading people the way
D.Giving people a wrong direction
52.Where is Yucatan?D.
A.In the USA
B.In Japan
C.In Greece
D.In Mexico.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

3.________ in his work,Tom simply forgot food and sleep.(  )
A.AbsorbingB.AbsorbC.AbsorbedD.To absorb

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

10.In order to _______ a good knowledge of English,he gave up his job and went to study in an English school.(  )
A.requireB.inquireC.acquireD.address

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Welcome to our school.You can do a lot of things here.Come and join us.
Timetable
Sunday
8:30---11:30
Personal Inventions
You can see many inventions by the students;
you may also bring your own inventions.
Monday
19:00---21:00
Space and Man
Dr.Thomas West
If you want to know more about the universe.
Wednesday
19:30---21:00
Modern Medicine
Mrs.Lucy Green
Would you like to know medical science?
Friday
18:30---21:00
Computer Science
Mr.Harry Morison from Harvard University
Learn to use Windows XP.
25.You may have a chance to introduce your inventions onB.
A.Monday
B.Sunday
C.Wednesday
D.Friday
26.The person who teaches Computer Science is fromC.
A.Canada
B.Australia
C.America
D.New Zealand
27.You may learn something about a disease called TB fromD.
A.Mr.Thomas
B.Dr.West
C.Mr.Morison
D.Mrs.Green
28.If you want to learn something about satellites,you can go to the class fromD.
A.8:30to 11:30on Sunday
B.18:30to 21:00on Friday
C.19:30to 21:00on Wednesday
D.19:00to 21:00on Monday.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

8.Facebook CEO Zuckerberg just had a baby girl named Max,and (61)to honor (honor) the occasion,he's giving away the majority of his wealth.In the letter written by Zuckerberg and his wife,Priscilla Chan,to their new baby girl,he announced the birth of his first child and the (62)creation(create) of the Chan Zuckerberg Fund,(63)whichwill focus on personalized learning,curing disease,connecting people and (64)building(build) strong communities.
"For your generation to live in (65)abetter world,there is so much more our generation can do,"Zuckerberg wrote."Today your mother and I are committing to spend our lives doing our small part to help solve these challenges."The couple (66)will donate(donate) nearly all of their Facebook stock to the cause."We will give 99% of our Facebook shares-(67)currently(current) about $45billion-to advance this (68)valuable(value) mission,"he wrote."We know this is a small contribution compared (69)to/withall the resources and talents already working on these issues.(70)But we want to do what we can,working alongside many others."

查看答案和解析>>

同步练习册答案