精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
When I was growing up in America, I was ashamed of my mother’s Chinese English. Because of her English, she was often treated unfairly. People in department stores, at banks and at restaurants did not take her seriously, did not give her good service, pretended not to understand her, or even acted as if they did not hear her.
My mother has realized the limitations of her English as well. When I was fifteen, she used to have me call people on phone to pretend I was she. I was forced to ask for information or even to yell at people who had been rude to her. One time I had to call her stockbroker(股票经纪人). I said in an adolescent voice that was not very convincing, “This is Mrs. Tan.”
And my mother was standing beside me, whispering loudly, “Why he don’t send me cheek already two week long.”
And then, in prefect English I said, “I’m getting rather concerned. You agreed to send the check two weeks ago, but it hasn’t arrived.”
Then she talked more loudly. “What he want? I come to New York tell him front of his boss.” And so I turned to the stockbroker again, “I can’t tolerate any more excuse. If I don’t receive the check immediately, I am going to have to speak to your manager when I am in New York next week.”
The next week we ended up in New York. While I was sitting there red-faced, my mother, the real Mrs. Tan, was shouting to his boss in her broken English.
When I was a teenager, my mother’s broken English embarrassed me. But now, I see it differently. To me, my mother’s English is perfectly clear, perfectly natural. It is my mother tongue. Her language, as I hear it, is vivid, direct, and full of observation and wisdom. It was the language that helped shape the way I saw things, expressed ideas, and made sense of the world.
小题1: Why was the author’s mother poorly served?
A.She was unable to speak good English.
B.She was often misunderstood.
C.She was not clearly heard.
D.She was not very polite.
小题2: After the author made the phone call, __________.
A.they forgave the stockbroker
B.they failed to get the check
C.they went to New York immediately
D.they spoke to their boss at once
小题3: What does the author think of her mother’s English now?
A.It confuses her.
B.It embarrassed her.
C.It helps her understand the world.
D.It helps her tolerate rude people.
小题4: We can infer from the passage that Chinese English _________.
A.is clear and natural to non-native speakers
B.is vivid and direct to non-native speakers
C.has a very bad reputation in America
D.may bring inconvenience in America

小题1:A
小题2:B
小题3:C
小题4:D

试题分析:本文作者讲述了母亲的英语不好在美国常受人欺负;也令作者尴尬;但后来,在作者看来,正是母亲的语言才教会我如何看到事物,如何表达思想,了解世界。
小题1:细节理解题。根据主要信息点在第一段。由第一段第一句和第二段第一句,以及下文中引用的母亲所讲的英语原话,可知母亲讲的英语不好。由第一段中的did not take her seriously, did not give her good service, pretended not to understand her, or even acted as if they did not hear可排除选项B和C。由这些信息可以推断出,是因为她的英语讲得不好店里的人欺侮她,而不是她无礼,可排除选项D。故选A。
小题2:细节理解题。根据由电话中的话“I can’t tolerate any more excuse. If I don’t receive the check immediately, I am going to have to speak to your manager when I am in New York next week.”和下段中的The next week we ended up in New York.可知。故选B。
小题3:细节理解题。根据由最后一段,But now后的内容,特别是最后一句It was the language that helped shape the way I saw things, expressed ideas, and made sense of the world可知。故选C。
小题4:推理判断题。主要由第一段可推断出。选项A和B是作者自己的感悟;选项C有点推理过度。故选D。
点评:推理判断题的正确选项不是文章直接或明确说明的内容,是间接表达出来的,除符合文章主旨外,还符合逻辑,让考生有推敲的余地,另外,正确选项大多含义深刻,不是常识选项。
练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

In the fall of 1985, I was a bright-eyed girl heading off to Howard University, aiming at a legal career and dreaming of sitting on a Supreme Court bench somewhere. Twenty-one years later I am still a bright-eyed dreamer and one with quite a different tale to tell.
My grandma, an amazing woman, graduated from college at the age of 65. She was the first in our family to reach that goal. But one year after I started college, she developed cancer. I made the choice to leave college to care for her. It meant that school and my personal dream would have to wait.
Then I got married with another dream: building my family with a combination of adopt and biological children. In 1999, we adopted our first son. To lay eyes on him was fantastic—and very emotional. A year later came our second adopted boy. Then followed Son No. 3. In 2003, I gave birth to another boy.
You can imagine how busy I became, raising four boys under the age of 8! Our home was a complete zoo—a joyous zoo. Not surprising, I never did make it back to college full-time. But I never gave up on the dream either. I had only one choice: to find a way. That meant taking as few as one class each term.
The hardest part was feeling guilty about the time I spent away from the boys. They often wanted me to stay home with them. There certainly were times I wanted to give up, but I knew I should set an example for them to follow through the rest of their lives.
In 2007, I graduated from the University of North Carolina. It took me over 21 years to get my college degree!
I am not special, just single-minded. It always struck me that when you’re looking at a big challenge from the outside it looks huge, but when you’re in the midst of it, it just seems normal. Everything you want won’t arrive in your life on one day. It’s a process. Remember: little steps add up to big dreams.
小题1:When the author went to Howard University, her dream was to be ______.
A.a writerB.a teacherC.a judgeD.a doctor
小题2:The author quit school in her second year of college because she ______.
A.wanted to study by herself
B.fell in love and got married
C.suffered from a serious illness
D.decided to look after her grandma
小题3:What can we learn about the author from Paragraphs 4 and 5?
A.She was busy yet happy with her family life.
B.She ignored her guilty feeling for her sons.
C.She wanted to remain a full-time housewife.
D.She was too confused to make a correct choice.
小题4:What does the author mostly want to tell us in the last paragraph?
A.Failure is the mother of success.
B.Little by little, one goes far.
C.Every coin has two sides.
D.Well begun is half done.
小题5:Which of the following can best describe the author ?
A.Caring and determined.B.Honest and responsible.
C.Ambitious and sensitive.D.Innocent and single-minded.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:完形填空

完形填空(每题1分,共20分)
All 34 of my students I taught at Saint Mary’s School in Morris,Minnesota were dear to me,but Mark was one in a million. His happy­to­be­alive attitude made even his occasional naughtiness_16_.
Mark 17consantly in class. I had to remind him again and again that talking without permission was18 What 19 me so much,though,was his sincere response every time I had to_20_him for misbehaving, “Thank you for correcting me,Madam!” I didn’t know what to make of it at first,but before long I became_21_hearing it many times a day.
One morning my_22_was growing thin when Mark talked once too often.I_23_Mark. “If you say one more word,I am going to tape your mouth shut!”
It wasn’t ten seconds later_24_Chuck blurted out,“Mark is talking again.” I hadn’t asked any of the students to help me_25_Mark,but since I had stated the_26_in front of the class,I had to act on it.
Taking out a roll of masking tape from the drawer of my desk,I_27_to Mark’s desk,_28_two pieces of tape and made a big X with them over his_29_.I then returned to the_30_of the room.
As I glanced at Mark to see how he was doing,he winked at me naughtily. That he did so funnily!I started_31_.The entire class_32_as I walked back to Mark’s desk,_33_the tape,and shrugged my shoulders. His first_34_were,“Thank you for correcting me, Madam!”
Several years passed until one cold rainy day when my father_35_the news to me that Mark was killed in Vietnam war,I broke down and cried in my heart,“Mark, I would give all the masking tape in the world if only you could talk to me!”
小题1:
A.attractiveB.delightfulC.striking D.annoying
小题2:
A.talkedB.argueC.quarreledD.disrupted
小题3:
A.troublesomeB.shamefulC.irresponsible D.unacceptable
小题4:
A.annoyedB.impressedC.puzzledD.delighted
小题5:
A.punishB.blameC.correctD.scold
小题6:
A.accustomed toB.unbearable ofC.fond ofD.curious about
小题7:
A.body B.patienceC.confidenceD.spirit
小题8:
A.warnedB.advisedC.askedD.frightened
小题9:
A.thenB.whenC.afterD.until
小题10:
A.criticizeB.reportC.watchD.inform
小题11:
A.opinionB.view C.punishment D.evidence
小题12:
A.threwB.flewC.walkedD.pointed
小题13:
A.tore offB.put upC.cut intoD.took out
小题14:
A.faceB.mouthC.handD.head
小题15:
A.backB.centerC.frontD.entrance
小题16:
A.screaming B.laughingC.complaining D.criticizing
小题17:
A.cheeredB.protested C.frozeD.disturbed
小题18:
A.stuckB.fastenedC.recoveredD.removed
小题19:
A.expectationsB.actionsC.movementsD.words
小题20:
A.indicatedB.broughtC.presentedD.unfolded

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:完形填空

完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分)?
阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项
Would you agree with the statement that a wish is born from an idea, a simple idea imagined in the mind? Back in the 19th century two men had an idea which in the end became their great  36 . The efforts they had made were rewarded(奖赏) with their success that    37  world travel.
In 1903, the Wright Brothers (Wilbur and Orville) achieved their dream. They flew the world’s first power-driven, heavier-than-air machine by which they made free, controlled and sustained(持久的)   38 . Kitty Hawk, North Carolina(美国地名)   39  this important and memorable moment.
The dream started with an idea that was planted in their minds by a   40  given to them by their father. In the words of the boys, “Our father came into the house one evening with some object in his hands, and   41  we could see what it was, he threw it into the air. Instead of falling to the floor, the toy flew across the room   42  it hit the ceiling(天花板), where it finally sank to the   43 .” This simple toy attracted the Wright Brothers and started their lifelong   44  in human flight.
The Wright Brothers   45  learning new things.   46  they opened their own printing office and then in 1893 they opened a company where they repaired bicycles. But Wilbur had his mind set on something more   47 . He decided to pursue(致力于)   48 .
The brothers spent many hours researching,   49  their machines and making improvements. What started out as a   50  soon became a career. With determination and    51 they realized their dream in 1903.
The next time you hear or see an airplane or travel on one,   52  where it all started. A simple idea was developed in the minds of the two young men who didn’t have a university degree. They were not scientists in the   53  sense of the world.
What idea are you working on? Have you limited yourself by saying you are not a scientist or not   54  enough? Whatever the mind can think and believe, it can be   55 .
小题1:
A.timeB.dreamC.pressureD.fortune
小题2:
A.combinedB.replacedC.exploredD.changed
小题3:
A.flightB.rideC.contribution D.achievement
小题4:
A.wantedB.witnessedC.provedD.needed
小题5:
A.bicycleB.airplaneC.documentD.toy
小题6:
A.beforeB.whenC.afterD.while
小题7:
A.untilB.sinceC.ifD.but
小题8:
A.deskB.floorC.streetD.road
小题9:
A.discoveryB.tripC.interestD.devotion
小题10:
A.consideredB.enjoyedC.admittedD.imagined
小题11:
A.ActuallyB.FinallyC.UsuallyD.Firstly
小题12:
A.averageB.powerfulC.excitingD.fortunate
小题13:
A.dancingB.singingC.flyingD.writing
小题14:
A.testingB.watchingC.designingD.examining
小题15:
A.hobbyB.giftC.troubleD.trick
小题16:
A.distinctionB.explanationC.expressionD.patience
小题17:
A.forgetB.askC.rememberD.expect
小题18:
A.hopefulB.trueC.wealthyD.energetic
小题19:
A.funnyB.politeC.outgoingD.clever
小题20:
A.defeatedB.achievedC.recognizedD.organized

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:完形填空

完型填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上涂黑。
Tom was a middle-aged leather trader (皮货商) whose repeated failure in career made him a depressed man, often __1_ that he had been cheated by others. One day he told his wife he was so __2__ with the city that he had to leave.
So his family moved to another city. It was the evening of a weekend. When Tom and his wife were busily _3_ up their new home, the light suddenly __4_. Tom was regretful to have forgotten to bring along 5__ and had to wait _6_ in a low mood. Just then he heard light, hesitant 27_ on his door that were clearly audible (听到) in the __8__ night.
“Who’s it?” he wondered, since Tom was a _9__ to this city. And this was the moment he especially hated to be __10__, so he went to the door and opened it __11_. At the door was a little girl, shyly asking, “Sir, do you have candles? I’m your neighbor. ” “No,” answered Tom in anger and shut the door __12__. “What a nuisance (麻烦事)!” He complained over it with his wife. “No sooner had we settled down than the neighbor came to _13__ things.”
After a while, the door was knocked again. He opened it and found the same girl outside. __14_ this time she was _15__ two candles, saying, “My grandma told me the new neighbor downstairs might need candles. She _16_ me here to give you these.” Tom was very _17__ by what he saw. At that moment he suddenly realized what caused his _18__ in life. It was his _19_ and harshness (刻薄) with other people. The person who had cheated him in life was _20__ nobody else but himself, for his eyes had been blurred (蒙蔽) by his unsympathetic (无同情心的)mind.
小题1:
A.complainingB.tellingC.hopingD.pretending
小题2:A. pleased          B disappointed     C. exhausted      D. encouraged
小题3:
A.lookingB.turningC.comingD.tidying
小题4:
A.went onB.went downC.went outD.went through
小题5:
A.candlesB.matchesC.lightsD.flashlights
小题6:
A.happilyB.patientlyC.hopefullyD.helplessly
小题7:
A.stepsB.wordsC.knocksD.screams
小题8:
A.darkB.quietC.noisyD.crowded
小题9:
A.newcomerB.strangerC.guestD.settler
小题10:
A.calledB.disturbedC.watchedD.offered
小题11:
A.surprisinglyB.delightedlyC.impatientlyD.willingly
小题12:
A.gentlyB.kindlyC.politelyD.violently
小题13:
A.lendB.sellC.harnessD.borrow
小题14:
A.AndB.ButC.SoD.For
小题15:
A.holdingB.hidingC.fetchingD.lifting
小题16:
A.suggestedB.commandedC.sentD.forced
小题17:
A.frightenedB.pleasedC.puzzledD.surprised
小题18:
A.failureB.successC.complaintD.determination
小题19:
A.warmthB.coldnessC.kindnessD.sympathy
小题20:
A.doubtfullyB.hardlyC.actuallyD.nearly

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Robby was 11 when his mother dropped him off for his first piano lesson. I prefer students begin at an earlier age. Robby insisted that it had always been his mother’s dream to hear him play the piano, so I took him in as a student.
Robby tried and tried while I listened and encouraged him and gave him more instructions (指导). But he just did not have any inborn ability.
I only saw his mother from a distance. She always waved and smiled but never came in. Then one day Robby stopped coming to our lessons. I thought about calling him but I guessed he had decided to try something else.
I was also glad that he stopped coming for the sake of my career. However, several weeks before the recital (演奏会) of my students, Robby came,telling me that he never stopped practicing and begged me to allow him to take part. I agreed but I made him perform last in the program, so I could always save his poor performance through my “curtain closer”.
I was surprised when he announced that he had chosen one piece of Mozart’s. Never had I heard a piece of Mozart’s played so well by someone at his age. When he finished, everyone was cheering.
I ran up and put my arms around Robby in joy. “I’ve never heard you play like that, Robby!  How’d you do it?”
“Well, Miss Hondorf. Do you remember I told you my mom was sick? Actually she died this morning. She was born deaf so tonight was the first time she could hear me play. I wanted to make it special. I knew I could.”  That night, Robby was the teacher and I was the student. He taught me so many important things about life.
小题1:Why did Robby stop coming to the piano lessons suddenly?
A.He lost heart and believed that he would never make it.
B.His mother was too sick to send him to the piano lessons.
C.He thought his teacher disliked him.
D.His mother died and he didn’t need to play any longer.
小题2: Which statement is NOT true according to the passage?
A.The writer thought playing the piano shouldn’t start too late.
B.The writer thought that Robby had given up the piano lesson.
C.The writer taught Robby carefully although he hadn’t a gift for music.
D.No one else could play the piece of Mozart’s well.
小题3:From the underlined sentence we can infer that  _______.
A.the writer looked down upon Robby and disliked him
B.the writer thought Robby a bad advertisement for his teaching
C.with Robby present, the other children couldn’t play well
D.the writer couldn’t teach so many students at a time
小题4: What did the writer learn from Robby?
A.The meaning of true love.
B.The meaning of giving up necessarily.
C.The meaning of being kind to teachers.
D.The meaning of believing in teachers.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:完形填空

My friends and I had just finished lunch at a hotel when it started to pour  1  . When it became lighter, I decided to get my car, which was  2  at my office three streets away.
My friends argued that I shouldn’t go, mainly because I was seven months pregnant then. I assured them that I’d be very  3 .
I walked out of the  4 and started making my way to the car. At the traffic junction, a van stopped and the passenger got off with an umbrella. Before I knew what was happening, he walked right beside me and told me he’d escort(护送) me to my  5  . I was very embarrassed and declined(辞谢), but he was very  6 .
During our  7  , he kept telling me to walk slower, as the ground was  8  . When we got to the car park, I  9  him and we parted ways. I did not get his  10  and may not even recognise him now. Did he  11  stop for me? I’ll never know.
So how did I pay it forward? I was at home when I  12  two Indian construction workers walking in the heavy rain. They were probably on their way to the construction  13  near my estate, which was a long walk in. I went out and passed them an umbrella. I told them they should take the umbrella and  14  it. They were very grateful and like me, probably wondered why a  15  was offering such kindness.
小题1:
A.hardlyB.slightlyC.heavilyD.slowly
小题2:
A.parkedB.lockedC.brokenD.repaired
小题3:
A.successfulB.carefulC.joyfulD.stressful
小题4:
A.stormB.garageC.officeD.hotel
小题5:
A.destination B.home C.officeD.company
小题6:
A.cautiousB.diligent C.persistentD.reluctant
小题7:
A.talk B.tripC.walk D.work
小题8:
A.roughB.wetC.messyD.dirty
小题9:
A.thankedB.leftC.wavedD.greeted
小题10:
A.umbrellaB.appearanceC.addressD.name
小题11:
A.obviouslyB.accidentlyC.reallyD.purposely
小题12:
A.watchedB.noticedC.searched D.heard
小题13:
A.equipmentB.stageC.object D.site
小题14:
A.keepB.carryC.haveD.return
小题15:
A.passer-byB.stranger C.manD.woman

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:完形填空

Robeson was born in a very poor family. At seven, he had to pick coal in a deserted mine near his home, and then he sold__36__he had picked and earned a few coins to help his parents. He had__37__schooling, for being so poor, how could they__38__school fees? 
When he was fifteen, he worked__39__a servant in a school. Looking at other children studying in the classroom,he felt__40__for himself. How he__41__to have the same chance! He decided to study by__42__.In the daytime, after the sweeping and cleaning was over, he__43__stand by the window outside the classroom trying to catch what the teacher said. At night, he tried his best to remember what he__44__during the day. He worked__45__hard at his lessons that he sometimes had just three or four hours to sleep. The more he learned, the greater__46__he showed in his lessons. A math teacher discovered him and came to like this diligent boy and__47__him to sit at the back of the class. In one exam, he was the__48__one in the whole school who reached the highest grade. He would have been given the scholarship if he__49__a regular student of the school.
Robeson__50__through six long years with his study of math and wrote several articles which captured the__51__of some university professors. They admired his talent__52__his diligence. To give him a good chance, they hired him as a librarian and__53__him free guidance. Robeson felt__54__, for he was sure that before him there was a broad road__55__success.
小题1:
A.whetherB.whichC.thatD.what
小题2:
A.manyB.fewC.littleD.much
小题3:
A.buyB.affordC.sendD.read
小题4:
A.asB.likeC.forD.by
小题5:
A.angryB.happyC.proudD.sorry
小题6:
A.hatedB.decidedC.wishedD.regretted
小题7:
A.the teacherB.himselfC.his parentsD.his schoolmates
小题8:
A.couldB.ought toC.shouldD.would
小题9:
A.had learnedB.has been taughtC.has heardD.had been written down
小题10:
A.veryB.soC.tooD.quite
小题11:
A.joyB.interestC.timeD.taste
小题12:
A.allowedB.agreedC.letD.refused
小题13:
A.worstB.onlyC.lastD.laziest
小题14:
A.had beenB.has beenC.isD.was
小题15:
A.learnedB.listenedC.masteredD.struggled
小题16:
A.noticeB.influenceC.eyesD.attention
小题17:
A.except forB.according to C.as well asD.in spite of
小题18:
A.taughtB.offeredC.lentD.sent
小题19:
A.sadB.angryC.happyD.disappointed
小题20:
A.leading toB.coming fromC.made ofD.covered with

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:完形填空

One afternoon, I joined Charity Focus Folks to distribute food to homeless people. We went around a few streets in Manhattan. I was travelling back to India the next day.   16  , I took part in this activity in the afternoon. We  17  at a coffee shop with lots of   18  packed properly for distributing.
The first person we offered food cried. This was a (n)   19  moment for all of us and really   20  me. After this the food was distributed   21  with a crowd surrounding us. Our activity was over by 5:00 pm and we started back to our homes.
However, I was still feeling the need to do   22  . So I decided to buy dinner   23  myself but give it to someone more needy and   24  my dinner for the day. This was an inspiration I never had before. But somehow it  25  me.
There weren’t any beggars around for the next three or four blocks and I was   26  who I would give the food to. I found one but he   27  to take food as he needed only money. I found another person, but he went away   28   I could approach him.
But I had a feeling that   29  would come. Then I found one old lady sitting on one corner of the road. I asked her if she would like to eat something and she   30  . I purchased a large cheese pizza and cakes at a nearby supermarket and gave the entire   31  to her. The lady looked excited, opened the package and began eating at once with great   32  .
As I walked home, I felt a surge (澎湃) of   33  I had never experienced before. I didn’t feel  34  though I hadn’t eaten much the whole day. This was a unique, deep feeling, and I felt a little inspired. What I got was much more than what I   35  .
小题1:
A.BesidesB.ThereforeC.AnyhowD.Still
小题2:
A.gatheredB.arrivedC.attendedD.approached
小题3:
A.cakesB.booksC.foodD.newspapers
小题4:
A.surprisingB.heart-warmingC.confusingD.embarrassing
小题5:
A.upsetB.touchedC.appealed D.interested
小题6:
A.graduallyB.normally C.quicklyD.generally
小题7:
A.wellB.moreC.muchD.most
小题8:
A.forB.ofC.inD.by
小题9:
A.take outB.hand overC.make upD.miss out
小题10:
A.beatB.knockedC.depressedD.struck
小题11:
A.wonderingB.predictingC.supposingD.wandering
小题12:
A.refusedB.abandonedC.managedD.pretended
小题13:
A.whenB.untilC.beforeD.unless
小题14:
A.everyoneB.someoneC.anyoneD.no one
小题15:
A.declinedB.hesitatedC.promisedD.agreed
小题16:
A.luggageB.packageC.boxD.pizza
小题17:
A.appreciationB.prideC.enjoymentD.shame
小题18:
A.imaginationB.reliefC.satisfactionD.intention
小题19:
A.hungryB.triedC.happyD.relaxed
小题20:
A.expectedB.absorbedC.lostD.gave

查看答案和解析>>

同步练习册答案