20.A recent study by Citi Retail Services found that a growing number of people are embracing digital wallets or e-wallets,due in large part to their convenience and ease of use.
E-wallets have been called the future of real-world payment technology.With major players like Alipay,WeChat and Apple Pay becoming popular,it seems to be a safe bet that a change in consumer payment technology is coming soon.
CNN reporter Paul Ripley experienced a day in Beijing without his wallet."In China's largest cities,you can definitely survive without carrying a pocket full of cash and credit cards-as long as you've got your smartphone."He paid for breakfast by scanning a QR code on the window of a hole-in-the-wall restaurant.All he had to do was to enter a password and the transaction was complete.
Unlike the situations in the US and other countries,"China doesn't have a really money-making credit card system,so Chinese people just skipped credit cards and went straight to mobile payments."Gu Yu,co-founder of the new payment app Mileslife,told CNN.He also pointed out the advantages of mobile payments."No coins or bills that can be lost or stolen,electronic receipts,the ease of keeping track of spending-and of course,no wallet taking up space."he said.
However,if we want to make e-wallets a mainstream trend,a lot of things will have to change over the coming years.Perhaps one of the most important things that need to be changed is how people regard e-wallets.Linda Barrabee,research director for NPD Connected Intelligence,said in a statement."In order to promote on-the-go consumer transactions and commerce,wireless carriers,credit card companies,and e-commerce companies need to make sure the process is convenient,simple,and secure for consumers."
32.More consumers tend to use e-wallets because they areC.
A.fashionable B.enjoyable C.handy D.economic
33.Paul Ripley's example is used mainly to show thatB
A.Smartphone payments are available in every part of China now.
B.Mobile payments are popular in large cities in China like Beijing.
C.Life in Beijing has become the most advanced in the world.
D.You can buy anything you want using mobile payments in Beijing.
34.Which of the following statement is NOT true according to the passage?A
A.There will be no more cash or credit card payments in the near future.
B.Digital-wallets will save up much space in your bag when you go out.
C.How people consider digital wallets will influence the popularity of digital wallet.
D.The Chinese credit card system has partly caused the popularity of digital wallets
35.What is the last paragraph mainly about?D
A.E-wallets is much safer and more convenient than traditional payments.
B.E-wallets will be definitely a mainstream trend in our life.
C.E-commerce companies will make great profits by using e-wallets in the future.
D.There is still a long way to make e-wallets become the main trend in our life.
分析 本文主要讲述了在现在,尤其是大城市,人们更多的会选择方便快捷的手机支付,以及其优点的描述.
解答 32.C 细节题.根据文章内容,A recent study by Citi Retail Services found that a growing number of people are embracing digital wallets or e-wallets,due in large part to their convenience and ease of use.最近一项调查研究显示,越来越多的消费者正在使用电子钱包,主要是因为其便捷性和使用的方便.结合选项,故选C
33.B 细节题.根据文章内容,CNN reporter Paul Ripley experienced a day in Beijing without his wallet."In China's largest cities,you can definitely survive without carrying a pocket full of cash and credit cards-as long as you've got your smartphone."He paid for breakfast by scanning a QR code on the window of a hole-in-the-wall restaurant.All he had to do was to enter a password and the transaction was complete.由此可知,Paul Ripley 经历了一天没有钱包的生活.在中国的大城市,你完全可以在没有带钱包的情况下生活下来,只要你有带电话.Paul Ripley 早饭是扫描二维码,只要键入密码即可完成这个付款.结合选项,说明在北京这样的大城市,电子支付是非常流行的,结合选项,故选B
34.A 细节题.根据文章内容,no wallet taking up space…Perhaps one of the most important things that need to be changed is how people regard e-wallets…China doesn't have a really money-making credit card system,so Chinese people just skipped credit cards and went straight to mobile payments 文章提及电子账户账单不会像纸币一样占钱包空间、人们对电子账单和付账的观念的需要转变以及中国的信用卡系统的特点,使得人们的手机支付变得更为便捷.文章中没有提及以后将不会纸币,结合选项,故选A
35.D 段落大意题.根据文章内容,最后一段主要讲述了在未来,电商行业中的电子付款方面存在的一些问题以及改进措施,只有这样,电商才能做的更长远.结合选项,故选D
点评 本文是一个科教类阅读理解,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.