精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
16.If a sitcom(情景喜剧) that lasts for l0 years is considered popular,then surely one that still arouses emotions after 20 must be considered a classic.Friends first aired in the US in 1994,telling about six young men and women in New York.Since then,it's become one of the most famous titles in the sitcom style,aired in over 100 countries and regions in the world.
The show is typical among those who grew up in the 1990s because it explores basic yet important themes like friendship,struggling to survive in a big city,and finding independence and identity,all of which are still relevant to young audiences today.
Against the background of the Internet age,IT staff who were once marginalized(排斥) and laughed at have been brought back to life due to the popularity of hit show The Big Bang Theory,in which four talents lacking normal social skills make an attempt at living on a college campus.
At the same time,Gossip Girl,describing a young cast of New Yorkers born with silver spoons in their mouths,showing the difficulties upper-class adolescents experience.The play's fashion and mature subject matter allowed it to drawthe interest of both teenagers and adults.
Although these typical TV shows cover a wide timeline and a variety of themes,they all have a universal topic.Why are they still appealing?It remains to be found out.

28.Why is the sitcom Friends typical among young people in the 1990s?A
A.Because it addresses the subjects faced by the youth.
B.Because it is a breakthrough in the producing style.
C.Because it is the most influential sitcom of all time.
D.Because it predicts the future of the young at that time.
29.What can we learn about The Big Bang Theory?B
A.It is set in the time before the Internet came into being.
B.It improves the conditions of the people in IT.
C.It arouses people's enthusiasm for computers.
D.It is about four talents who are good at everything.
30.According to the passage,Gossip GirlD.
A.describes the life of ordinary girls
B.describes the hardships of upper-class people
C.attracts people of all ages
D.shows eye-catching style and adult subject
31.What will the author most probably talk about next?D
A.The emotional response among audience.
B.The introduction to other hit sitcoms.
C.The further information about the plot.
D.The analysis of the reasons for the appeal.

分析 本文是一篇广告布告类阅读.文章主要介绍了风靡美国的一些情景喜剧:《老友记》、《绯闻女孩》以及《生活大爆炸》.简单介绍了这些情景喜剧的主要内容.

解答 28-31 ABDD
28.A.细节理解题.根据"The show is typical among those who grew up in the 1990s because it explores basic yet important themes like friendship,struggling to survive in a big city,and finding independence and identity."可知Friends这部剧受到欢迎是因为这部剧解决了青年们所面临的问题.故选A.
29.B.细节理解题.根据"Against the background of the Internet age,IT staff who were once marginalized(排斥) and laughed at have been brought back to life due to the popularity of hit show The Big Bang Theory,"可知IT人员由于这部剧的成功而被改变了曾被排斥和嘲笑的状况.故选B.
30.D.细节理解题.根据"The play's fashion and mature subject matter allowed it to drawthe interest of both teenagers and adults."可知Gossip Girl展示了引人瞩目的风格和和成人话题.故选D.
31.D.推理判断题.根据"Why are they still appealing?It remains to be found out."可知下文即将讲述的是这些喜剧受欢迎的原因.故选D.

点评 本文是一篇广告布告类阅读.文章主要介绍了风靡美国的一些情景喜剧.此类题型主要考查学生的细节理解和推理判断能力.细节理解题是针对文中某个细节、某句话或某部分具体内容设置问题,所以在做细节理解题时要结合原文和提干有针对性的找出相关语句进行仔细分析,再结合选项选出正确答案.在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要联系上下文根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

6.假设你是李华,你的英国好友John来信说要来中国度假,期间将借住在你家一周.希望你能安排他的活动.请你给他写封回信.信的内容包括:
1.欢迎他的到来;
2.告知你的假期安排.
注意:
1.词数100左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯;
3.开头和结尾已为你写好,不计入总词数.
Dear John,
I'm very glad that you'll come to China for a holiday and stay at my home for a week.Here,I want to share my holiday schedules with you.
On one hand,we'll get up at six every morning and do morning exercise to build up our body.On the other hand,it's necessary to finish our homework as soon as possible.Then we'll have enough time to review what we have learned,which can help us prepare for the new lessons.
Besides exercise and learning,we can also go out to do some useful activities,such as visiting cultural museums,climbing the Great Wall and doing different volunteer work.I hope you'll enjoy my arrangements.
Looking forward to your arrival.
Yours,
Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

7.It is unfair that he gets very little               his hard work.(  )
A.in honor ofB.in charge ofC.in reward ofD.in favor of

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

4.Ratherthanrisk breaking up his marriage he told his wife everything.
他唯恐婚姻破裂,把一切都告诉了妻子.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

11.A course is designed for those who come into contact with children through their work or___ activities.(  )
A.spare-timeB.hurriedC.simpleD.busy

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

1.My ink has                .Can you spare me some,please?
 Of course.Here you are.(  )
A.used upB.given awayC.given upD.run out

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

8.The virus will die when the temperature drops to freezing(冰的) point.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

5.If his wife doesn't want to buy the car,______.(  )
A.neither will Mr.SmithB.Mr.Smith doesn't too
C.nor won't Mr.SmithD.nor does Mr.Smith

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

11.The teachers are waiting for the bus to the schoolwhere they give lessons as volunteers every Friday.

查看答案和解析>>

同步练习册答案