5.Apple Inc co-founder and former CEO Steve Jobs,counted among the greatest American CEOs of his generation,died on Wednesday at the age of 56,after a years-long and highly public battle with cancer.Mourners gathered outside his house in Palo Alto,California,and Apple stores around the world.
Steve Jobs made technology fun.As tech leaders,they're really happy if they have one hit in their life.Steve Jobs has the Apple II,the Mac,the iPod,the iPhone,the iPad and Pixar.
Steve Jobs was a college dropout.He was adopted by a machinist and his wife,an accountant.They supported his early interest in electronics.He and his friend Steve Wozniak started Apple Computer-now just called Apple-in 1976.They stayed at the company until 1985.That year,Steve Wozniak returned to college and Steve Jobs left in a dispute with the chief executive.
Mr Jobs then formed his own company,called NeXT Computer.He rejoined Apple in 1997after it bought NeXT.He helped remake Apple from a business that was in bad shape then to one of the most valuable companies in the world today.However,Steve Jobs stepped down as Apple's chief executive in August because of his health.He died a day after the company released a new iPhone version that met with limited excitement.Steve left behind a company that only he could have built,and his spirit will forever be the foundation of Apple.
President Obama said in a statement:by building one of the planet's most successful companies from his garage,Steve Jobs exemplified the spirit of American ingenuity(独创性的).By making computers personal and putting the Internet in our pockets,he made the information revolution not only accessible,but intuitive and fun.
The fact that he was able to redesign American commerce top to bottom and across is really stunning.He probably will be considered an industrial giant on the scale of Thomas Edison and Henry Ford,so one of the greatest of all time.Steve Jobs not only revolutionized technology,he also revolutionized American business.Steve Jobs was remembered as a"great visionary and leader"and a"marketing genius."
26.How did the people around the world probably feel when Steve Jobs died of cancer at the age of 56?C
A.Unfair. B.Embarrassed. C.Sorrowful. D.Uncomfortable.
27.According to the second paragraph,the author wants to show thatB.
A.Steve Jobs has a lot of inventions in the field of computers
B.Steve Jobs makes great contributions to mankind in the field of computers
C.Tech leaders will be happy when they have one hit in their life
D.Steve Jobs owns many companies in America
28.Which of the following statements about Steve Jobs is NOT TRUE?D
A.Steve Jobs didn't finish his college.
B.Steve Jobs and his friend built a company called Apple Computer in 1976.
C.President Obama spoke highly of Steve Jobs for his achievements.
D.Steve Jobs was remembered as the founder of Apple and the Internet.
29.The underlined word"stunning"in the last paragraph probably meansB.
A.exciting B.amazing C.puzzling D.interesting
30.This passage is mainly aboutC.
A.the inventions of Steve Jobs
B.the childhood of Steve Jobs
C.a brief introduction of Steve Jobs
D.the death of Steve Jobs.
分析 本文主要介绍了乔布斯的一生和他对苹果的贡献.乔布斯创造出了一系列的计算机产品,这在历史上是一项伟大的杰作.此外,他对美国经济的发展做出了巨大的贡献.
解答 26.C理解推断题.根据第一段Mourners gathered outside his house in Palo Alto,California,and Apple stores around the world.可知悼念者聚集在他在帕洛阿尔托、加利福尼亚的房子,以及世界各地的苹果专卖店.由此推知,乔布斯死了,人们很伤心.故选C.
27.B段落理解题.根据第二段的段意可知史蒂夫•乔布斯在计算机领域为人类做出了巨大的贡献.故选B.
28.D细节理解题.根据全文可知在乔布斯之前就已经出现了互联网.由此可知,乔布斯不是互联网的创始人.故选D.
29.B词义辨析题.根据最后一段The fact that he was able to redesign American commerce top to bottom and across is really stunning.可知他推翻了以前的固有模式,重新设计了美国的商务形式,这是非常惊人的.由此推知,"stunning"的意思是"惊人的".故选B.
30.C主旨大意题.本文主要是对乔布斯一生的简短介绍.故选C.
点评 本文考察学生的理解推断能力以及细心程度,只要抓住文章的关键词,采用寻读的方法查找细节,就能找到正确答案.