精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
7.One day while wal king along the bank of a river,a rabbit couple saw a wounded ant lying unconsciously (无意识地) on the grass.The rabbit couple gently put the ant on the leaf of a nearby plant.She soon recovered and saw the rabbit couple sitting beside her.
     The ant remembered that she had found herself under the foot of a cat by chance and fainted (晕倒).She asked how she reached on the leaf top.The rabbit couple told her what had happened.The ant thanked them and said she would certainly help them when they needed her.
     The rabbit couple went farther up the river to enjoy the bright sun.They had been there many times and would spend many hours playing and relaxing in the sun.
     One fine day,the couple were again on their way to the river while the ant was playing on a leaf.She saw the rabbit couple walking towards the river.A few hours later she saw the rabbit couple sleeping peacefully on the soft grass by the river.Suddenly she saw a lion moving towards the grass where the rabbit couple were sleeping.The lion saw the rabbits sleeping,and started walking quietly to catch them.
     Realizing the hazard getting close to the rabbits,the ant jumped from the leaf upon the lion and bit the lion's back.The lion cried out in pain,waking up the rabbit couple and warning them against the danger.The rabbits ran away quickly and the ant jumped off the lion's back and hid in the grass.
     A white pigeon who watched what had happened cheered at the courage of the ant and told the whole story to the rabbits.The rabbits were moved and thanked the ant.They became best friends.

21.From the first three paragraphs,we can learn thatD.
A.the rabbit couple put the ant on the leaf of a plant to hide her
B.the ant was wounded after fighting with a cat
C.the rabbit couple and the ant knew each other well
D.the rabbit couple often went to the river to relax in the sun
22.According to the passage,which of the following is TRUE?B
A.The ant was hurt by the lion.
B.The ant was weak but clever.
C.The white pigeon was as brave as the ant.
D.The lion wanted to play a joke on the rabbits.
23.According to the passage,which is the correct order of the following events?B
a.The ant jumped into the grass to hide.b.The ant bit the lion's back.
c.The lion moved toward the rabbit couple.d.The rabbit couple saved the ant.
e.The ant saw the rabbit couple sleeping on the grass.
A.d,c,e,a,b    B.d,e,c,b,a    C.e,c,b,a,d    D.c,d,e,b,a
24.The underlined word"hazard"in the fifth paragraph probably means"D".
A.reality    B.scene     C.experience      D.danger.

分析 本文是一篇记叙文,主要讲述了兔子夫妇在河边散步享受阳光时,救了一只蚂蚁.之后,兔子睡觉时,一只狮子出现想要捉住它们时,蚂蚁跳到狮子的背上,咬了狮子,狮子大叫,惊醒了兔子,于是兔子得救.兔子和蚂蚁成为好朋友.

解答 21.答案:D.细节理解题.根据"The rabbit couple went farther up the river to enjoy the bright sun."可知,兔子夫妇在河边享受阳光.故选D.
22.答案:B.推理判断题.根据"Realizing the hazard getting close to the rabbits,the ant jumped from the leaf upon the lion and bit the lion's back.The lion cried out in pain,waking up the rabbit couple and warning them against the danger.The rabbits ran away quickly and the ant jumped off the lion's back and hid in the grass."可以推断出,蚂蚁很瘦弱,但是很聪明.故选B.
23.答案:B.细节理解题.根据文章内容可知,正确的顺序为"The rabbit couple saved the ant.-The ant saw the rabbit couple sleeping on the grass.-The lion moved toward the rabbit couple.-The ant jumped into the grass to hide.".故选B.
24.答案:D.词义猜测题.根据"Realizing the hazard getting close to the rabbits"可推测出句意为"意识到危险逼近兔子夫妇".故hazard意为危险的.故选D.

点评 本文是一篇科教类阅读,题目涉及多道细节理解题,推理判断题.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

12.As the train started to move,I looked around in the car from my seat.Small bags hung from the luggage shelves,swinging from side to side along with the moving of the train.The lights were weak.The smells of oils,sweat,tobacco,socks and toilets filled the car.The window curtains seemed to have been picked up from a garbage can.Black and yellow marks dotted them.The wooden edge of the window by my seat had come.Black and yellow marks dotted them.The wooden edge of the window by my seat had come off and was oily like a butcher's counter.Brown and dry apple bites,bread bits and melon seeds mixed with beer out of the can lay on the small table in front of me,so was a used newspaper beside one used chopstick
I looked down.Five or six passengers sat on the floor,and one child even lay under a seat,sticking his feet out.Moving around the car would become a disaster.Even a brilliant ballet dancer on her tiptoe might find it hard to put her feet on.Most of those sitting on the floor were asleep,or half-sleep.From time to time they opened their eyes,taking a look at their luggage,and moved their bodies to keep their territory( 领地)inviolate.
There were also noses.There was laughter and arguments of four men in their poker game.Two women,standing beside quarreled.A boy,excited,blew his whistles hard.An old lady seemed t lecture her grandson,who tore a hole in his trousers.
Suddenly,the train came to a stop.An apple flew away from a hanging bad,bounced off a woman's shoulder,and hit the head of a man sitting on the floor.Bottles were broken.Swearing,crying and shouting all came into an explosion

29.Which of the following can best describe the environment on the train?B
A.Warm,comfortable but noisy
B.Messy,dirty and crowded
C.Quiet,harmonious but smelly
D.Bright,busy and pleasant.
30.What did the author see o n the coach?C
A.A ballet dancer standing on the floor
B.A table shaped like a butcher's counter
C.A newspaper and a chopstick lying on the table
D.The train curtains picked up from a trash can
31.How does the author develop the passage?A
A.By describing real scenes
B.By following space order
C.By comparing different behaviors
D.By following time order.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

18.A solar bag is a long plastic bag made from very thin plastic and colored black to take in solar energy.The heated air inside the bag causes the bag to float.Although the solar bag looks similar to a regular black trash bag,the key difference is the thickness of the plastic.A great science experiment might be testing bags of different thicknesses to see which one floats the highest!
Materials
v  Solar bag
v  Solar bag string
Notice that the bag is made out of a lightweight plastic material.Be careful when dealing with the bag since the pla stic will tear easily.
Carefully take the plastic bag from the packaging and hold one of the op en end of the bag.Tie this end with string.
The best time for a launch is in the cool morning.We have not had much success with a launch in the middle of a hot day.
Choose a proper place for the launch.Find a field clear of any buildings,trees and power lines.Choose a day to do the experiment when it is sunny and free of any wind.
Put the solar bag onto a soft surface like grass.Have one person hold the bag open as you begin to run around and fill the bag with air.
Fill the bag with air until about 2 feet remains without air so that you can hold it in your hand.Close the end and use a string to keep it on the ground.
The last part of the work is done by the sun.Gather around the giant bag but try not to touch it-sharp fingernails will easily break the thin plastic.Be careful!The outside of the bag also gets very hot to the touch.It's important to remember that it may t ake as long as ten minutes for the air inside to heat up enough to cause the bag to float.
25.What's the difference between a Solar Bag and a regular black trash bag?B
A.The weight.
B.The thickness.
C.The material.
D.The color.
26.The best time to launch a Solar Bag is inA.
A.a sunny cool morning without any wind
B.a sunny hot afternoon without any wind
C.a sunny cool morning with some wind
D.a sunny hot afternoon with some wind
27.A good place for a launch isB.
A.between buildings                    
B.in an open area
C.on top of a tree                       
D.near a power station.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

15.You shouldn't have had your son telling peoplelies(谎话)here and there.You should him be honest.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

2.A report brought back by most visitors to the US is how friendly,polite,and helpful most Americans were to them.To be fair,this observation is also frequently made of Canada and Canadians,and should best be considered North American.There are,of course,exceptions.Small-minded officials,rude waiters,and ill-mannered taxi drivers are hardly unknown in the US.Yet American's friendliness and helpfulness is an observation made so frequently that it deserves comment.
For a long period of time and in many parts of the country,a traveler was a welcome break in an otherwise dull existence.Dullness and loneliness were common problems of the families who generally lived distant from one another.Strangers and travelers were welcome sources of distraction,and brought news of the outside world.
The tough realities of the border also shaped this tradition of hospitality.Someone traveling alone,if hungry,injured,or ill,often had nowhere to turn except to the nearest settler agent.It was not a matter of choice for the traveler or only a charitable impulse (冲动) on the part of the settlers.It reflected the hardship of daily life:if you didn't take in the stranger and take care of him,there was no one else who would.And someday,remember,you might be in the same situation.
Today there are many charitable organizations which specialize in helping the exhausted traveler.Yet,the old tradition of hospitality to strangers is still very strong in the US,especially in the smaller cities and towns away from the busy tourist routes."I was just traveling through,got talking with this American,and pretty soon he invite d me home for dinner,amazing."Such observations reported by visitors to the US are not uncommon,but are not always understood properly.The casual friendliness of many Americans should be understood neither as superficial(表面的)nor as artificial(虚伪的),but as the result of a historically developed cultural tradition.
As is true of any developed society,in America a complex set of cultural signals and customs is the basis of all social inter-relationships.And,of course,speaking a language does not necessarily mean that someone understands social and cultural patterns.Visitors who fail to"translate"cultural meanings properly often draw wrong conclusions.For example when an American uses the word"friend",the cultural meanings of the word may be quite different from those it has in the visitor's language and culture.It takes more than a brief encounter on a bus to tell polite customs from individual interest.Yet,being friendly is a virtue (美德) that many Americans value highly and expect from both neighbors and strangers.

29.In the eyes of visitors from the outside world,D.
A.rude taxi drivers are hardly seen in the US
B.small-minded officials deserve a serious comment
C.Canadians are not so friendly as their neighbors
D.most Americans are ready to offer help
30.We can know from the last paragraph thatA.
A.culture has an influence over social inter-relationship
B.polite customs and individual interest are inter-related
C.various virtues shows themselves only among friends
D.social inter-relationships equal the complex set of cultural customs
31.Families who lived far from one another used to entertain strangersC.
A.to improve their hard life       
B.in view of their long-distance travel
C.to add some taste to their own daily life    
D.out of a charitable impulse
32.The tradition of hospitality to strangersB.
A.tends to be superficial and artificial
B.is generally well kept up in the United States
C.is always understood properly          
D.has something to do with the busy tourist route.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

12.Newspapers make a profitfrom the advertisements they carry.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

19.当我们靠近他时,我看到老汤姆正牢牢地举起詹姆斯.
When weapproachedhim,I saw Jamesbeingfirmlyheldup by Old Tom.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Professor David Agus,one of leading scientists at the medical revolution,says that he believes that with our current technology humans have the potential to regularly live into their ninth or tenth decade.
Craig Venter,co-founder and CEO of Human Longevity Inc.,says there might be no supposed limit to how long we can live,but that"we need to make sure we can support extra long life on this planet."Huge advancements at the intersection (交叉领域) of medicine and technology,such as big data,are making these kinds of developments in aging possible.
Venter explained that when he first studied the human genome (基因组) 15 years ago,there was nothing for him to compare it to.For example,we now know that we vary about 3% from the 6.4 billion letters of DNA that we get from our parents.Ten years ago,Venter said he wouldn't have thought that we'd be able to predict someone's age from their genetic code.We also now know that our genetic code is constantly changing,he says.Men,for example,start losing Y chromosomes (染色体) in their 40s and 50s."To help crack (破解) the big data code in medicine,my team have hired the engineer who designed Google Translate,"says Venter."We're using machine learning to try to understand and translate all that data,"he explains."We now have the ability to produce a photo of someone straight from their genetic code."
Therefore,will all this data automatically extend our lifespan?That's a bit more complicated."We're learning new things every six months,"Agus says."These new things make us more complex.That means we're never going to totally understand disease,"he adds."But we don't need to understand it to control it."
32.What is the belief that David Agus holds?C
A.There will be no disease in the future.
B.Our life expectancy will slowly increase.
C.Everyone can live a long life in the future.
D.Advance in technology can make us stop aging.
33.According to Paragraph 3,Venter tries to stressC
A.the discovery of DNA
B.the secret of the genetic code
C.the progress in technology and medicine
D.the intelligent machine used in research
34.By cracking someone's genetic code,we canC
A.change his DNA                           
B.break the big data code
C.guess his appearance                   
D.stop him from aging
35.Where is the passage most probably taken from?A
A.A science magazine.
B.A research report.
C.A book review.
D.A travel guide.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

17.The reason why he was fired isthathe was too careless.

查看答案和解析>>

同步练习册答案