精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】Where to enjoy a picture-perfect white Christmas?

Quebec City, Canada

When the narrow streets of Quebec City are covered in snow, it feels like you’ve wandered into a beautiful Victorian Christmas card which has come to life. Enjoy the friendliness of this charming Canadian city with joyous outdoor concerts, holiday markets and Quebec Adabra — an evening festival of music, lights, animation (动画) and architectural projections held city-wide.

London, England

The capital is bursting with holiday cheer. Bright Christmas lights brighten up Oxford Street, Covent Garden and Carnaby Street. Skating people can go for a seasonal spin in Somerset House, Hyde park, Canary Wharf and the Tower of London. Love holiday music? St. Martin-Fields hosts an inspiring line-up of Christmas concerts while London’s most famous Christmas tree entertains visitors in Trafalgar Square.

Prague, Czech Republic

Prague’s beautiful architecture provides a dramatic setting for its Christmas activities. At the foot of the Church of Our Lady before Tyn, the Old Town Christmas market sells Christmas gifts and treats to the thousands of shoppers who visit it each December. Carol (圣诞颂歌) singers perform seasonal favourites while a well-decorated Christmas tree adds to the joyous atmosphere.

Rovaniemi, Finland

For a storybook Christmas, Rovaniemi in Finland is hard to beat. Lapland’s capital becomes a winter wonderland. The area is lit by the impressive northern lights,and they can be witnessed around the city from mid-August to early April. This magical place is also the official home of Santa Claus himself and visitors of all ages can meet everything about Christmas at Santa Claus Village right at the Arctic Circle.

1Why does the author mention the Victorian Christmas card?

A. To indicate Quebec City is beautiful.

B. To show it always snows at Christmas.

C. To tell us Christmas is a lively holiday.

D. To suggest that we buy Christmas cards.

2Where can you skate in London at Christmas?

A. In Oxford Street.

B. In Covent Garden.

C. In Canary Wharf.

D. In Trafalgar Square.

3What makes a Christmas in Prague more attractive?

A. The unique gifts offered to tourists.

B. The great architecture of Prague.

C. The Old Town Christmas market.

D. A well-decorated Christmas tree.

4What is special about Rovaniemi?

A. Its scenery attracts visitors of all ages.

B. It is a winter wonderland full of magic.

C. Its Christmas celebrations last long.

D. It is where Santa Claus comes from.

【答案】

1A

2C

3B

4D

【解析】文章推荐了四个可以度过白色圣诞节的城市,这些城市活动繁多,各有特色,吸引了大批游客。

1A推理判断题根据第一部分Quebec City, Canada…it feels like you’ve wandered into a beautiful Victorian Christmas card which has come to life(感觉就像我们踏进了一张活生生展现在眼前的维多利亚时期的圣诞卡片里暗示了魁北克市非常美丽。故选A。

2C细节理解题。由London, England部分中Skating people can go for a seasonal spin in Somerset House, Hyde park, Canary Wharf and the Tower of London.可知,C项包含在可以滑雪的地点中,故选C。

3B细节理解题。由Prague, Czech Republic部分中Prague’s beautiful architecture provides a dramatic setting for its Christmas activities.可知,布拉格美丽的建筑为圣诞节活动提供了一个生动的环境。故选B。

4D细节理解题。由第一句For a storybook Christmas, Rovaniemi in Finland is hard to beat和第四句This magical place is also the official home of Santa Claus himself…可知,Rovaniemi是圣诞老人的故乡,故选D。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】调查表明,有许多青少年有不吃早餐的习惯。请根据表格内容用英语写一篇短文。

原因

晚上学习太晚,早上起得迟;用吃早餐的钱去上网玩游戏;一些女孩为保持苗条身材常不吃早餐。

结果

不利于身体健康;上课时想睡觉;影响记忆力和学习成绩。

建议

早餐不可少,它能提供全天所需能量的30%。青少年健康应从早餐开始。

注意:1.不要逐条翻译,可适当增加情节,使内容连贯。

2.词数100左右;

3.参考词汇:苗条的:slim能量:energy。

A survey shows that many students do not have breakfast.________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

______________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】

1Frank非常重视独立(independence),认为我们应该依靠自己而不是他人。(attach,rely on;现在分词)

2在过去的30年,中国发生了巨大的变化,这受益于良好的国家政策(policy)。(take place;benefit;定语从句)

3我们不允许学生考试作弊而不受惩罚。(have sb.doing;get away with)

4当你把空余时间用于练习英语口语时你就会在英语口语上取得进步。(only when...倒装句;devote)

5Tom的父亲在事故中严重受伤,这使他家更加穷困潦倒。(injure,现在分词作结果状语;badly off)

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】A new smart phone system under development can locate you even when you’re inside a building, which GPS can't do. While the concept sounds powerful, it’s not yet clear how practical it might be.

The set-up, called SurroundSense, sends information from cameras and microphones—gear in the latest smart phones—to a server that produces a fingerprint of the location.

“You can’t tell much from any of the measurements individually, but when combined, the optical (光学的), acoustic (声学的) and motion information creates a unique fingerprint of the space,” said Ionut Constandache, a student in computer science.

The system distinguishes between two indoor spaces in this manner: It knows that a bar is likely to be dark and noisy and people move little, sit a lot, whereas a department store will be brightly lit, contain vibrant colors, and will see a lot of people moving up and down passages. The more the system is used, the more it learns about specific places.

More work is needed before the set-up would be ready for prime time, however. For now, it can’t work if a person’s cellphone is in a handbag or otherwise unable to employ the camera. Finally it would be best served if paired with phones that were worn on the wrist or hung around the neck. Batteries, too, are a problem.

Students on the research team went out across Durham, North Carolina, with their cellphones collecting data in different types of businesses. The students mirrored the actions of the selected customers so that they would not prejudice the measurements.

“We went to 51 different stores and found that SurroundSense achieved an average accuracy (精确性) of about 87 percent," Constandache said.

“As the system collects and analyzes more and more information about a particular site, the fingerprint becomes more precise,” said Romit Roy Choudhury, professor of computer engineering. “Not only is the ambience different at different locations, but also can be different at different time at the same location.”

【1】We can infer from the first paragraph that GPS .

A. can find you wherever you are

B. can make too much loud noise

C. can only find outside things

D. isn’t really practical yet

【2】Why did students mirror the actions of the selected customers?

A. To get a reasonable result.

B. To collect data in different ways.

C. To receive information about a particular site.

D. To learn more about specific places.

【3】The underlined word “ambience” in the last paragraph may mean .

A. the fingerprint of the location

B. the character of a place

C. the existence of people

D. the area of store

【4】The main idea of the passage is about .

A. comparing GPS with a smart cellphone

B. the development of cellphones

C. a cellphone knowing where you are

D. what kind of future cellphones face

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】

1不管你多么富有,都不应该浪费食物。(however)

2当我到书店的时候,这本书已经卖光了。(sellout)

3在世界其它地方的湖泊里,也许会有类似的动物。(might)

4给父母打电话的时候,他努力控制着自己的泪水。(hold back)

5保持冷静,否则你将无法解决这个问题。(or)

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Taxi-sharing could have a good effect on car numbers.

Taxi-sharing services could reduce the number of cars on the road by 75%,a study has suggested.The Massachusetts Institute of Technology (MIT) study found that a number of 3,000 four-passenger taxis could take the place of the present number of 13,000 yellow taxis in New York City.But it would mean that people would have to travel with strangers.The study was based on data from 3 million taxi rides.

Most experts who are looking at our city future agree that there is a real need to do something about the heavy traffic.Studies suggest that around the world people waste 7 billion hours each year sitting in traffic.And the effects on the environment are also severe-with cars in traffic burning 3 billion more gallons of gas.

Prof Daniela Rus from MIT's Computer Science and Artificial Intelligence Lab writes,"Instead of taking one person at a time,drivers could transport two to four people at once,leading to fewer trips in less time to make the same amount of money."The team developed a math method that could arrange cars based on real-time requests."A system like this could allow drivers to work shorter time,while also creating less traffic,cleaner air and less stressful rush hour,"said Prof Rus.Such a system would be particularly suitable for smart cars controlled by computer systems, she added.

1What's the shortcoming of sharing a taxi?

A. Passengers have to wait longer.

B. Passengers have to face strangers.

C. Passengers have to talk more.

D. Passengers have to pay more.

2What is the main cause that leads to taxi-sharing?

A. The busy people. B. The serious pollution.

C. The heavy traffic. D. The gas shortage.

3According to Prof Daniela Rus,who can also benefit from taxi-sharing?

A. The gas companies. B. The math experts.

C. The car producers. D. The taxi drivers.

4The taxi-sharing trips had better to be carried out by .

A. cars controlled by computer systems

B. cars driven by the latest robots

C. the Science and Artificial Intelligence Lab

D. the Massachusetts Institute of Technology

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Grandparents Answer a Call

As a third-generation native of Brownsville, Texas, Mildred Garza never planned to move away. Even when her daughter and son asked her to move to San Antonio to help with their children, she politely refused. Only after a year of friendly discussion did Ms. Garza finally say yes. That was four years ago. Today all three generations regard the move as a success, giving them a closer relationship than they would have had in separate cities.

No statistics show the number of grandparents like Garza who are moving closer to adult children and grandchildren. Yet there is evidence suggesting that the trend is growing. Even President Obamas mother-in-law, Marian Robinson, has agreed to leave Chicago and move into the White House to help care for her granddaughters. According to a study by grandparents. Com, 83 percent of the people said Mrs. Robinson s decision will influence grandparents in the American family. Two-thirds believe more families will follow the example of Obamas family.

In the 1960s we were all a little wild and couldn’t get away from home far enough for fast enough to prove we could do it on our own, says Christine Crosby, publisher of Grand, a magazine for grandparents.We now realize how important family is and how important it isto be near them, especially when youre raising children.

Moving is not for everyone. Almost every grandparent wants to be with his or her grandchildren and is willing to make sacrifices, but sometimes it is wiser to say no and visit frequently instead. Having your grandchildren far away is hard, especially knowing your adult child is struggling, but giving up the life you know may be harder.

【1】Why was Garzas move a success?

A. It strengthened her family ties.

B. It improved her living conditions.

C. It enabled her to make more friends.

D. It helped her know more new places.

【2】What was the reaction of the public to Mrs. Robinsons decision?

A. 17% expressed their support for it.

B. Few people responded sympathetically.

C. 83% believed it had a bad influence.

D. The majority thought it was a trend.

【3】What did Crosby say about people in the 1960s?

A. They were unsure of themselves.

B. They were eager to raise more children.

C. They wanted to live away from their parents.

D. They had little respect for their grandparents.

【4】What does the author suggest the grandparents do in the last paragraph?

A. Make decisions in the best interests of their own.

B. Ask their children to pay more visits to them.

C. Sacrifice for their struggling children.

D. Get to know themselves better.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

George Bernard Shaw was interested in the way people spoke. He argued that he was never 【1】 (mistake) about a person’s status. However, Professor Higgins thought a superior social position was more dependent on grammar and pronunciation. Actually, his view was only accepted by a 2 (hand) of his followers. Eliza, a flower girl, was ambitious to improve herself. 3 (force)to earn money herself because her family was poor, she dreamed of working in a proper flower shop. George Bernard Shaw teamed 4 with Professor Higgins to help her. An English teacher 5 (hire) to give her lessons. But after her first lesson, she was 6 (apparent) disappointed because the teacher was so impatient with her. Actually, Eliza didn’t give it up easily. 7 (look) ahead, she decided to work hard. Knowing it was impossible 8 (accept) in that profession if she did not speak correct English, she asked Professor Higgins to give her lessons. Trained for several months, she set out to speak in 9 more attractive accent. Shortly, she became known as “the London songbird” 【10 her spoken English became so pleasant.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】We all hope to be happy and we can live a happy life by taking the following advice.

Be grateful to life. Focus on the good experiences you1 (have) in the past few years. Don’t think too much about negative things. Negative things are similar to bad weather and will pass sooner or later. You may find many dead ends in your life, but you’ll always find 2 (you) way out of them. Everything will get better last.

Be always ready to help others. Helping others is helping yourself. Seeing their3(satisfy) smile will make you feel proud of what you have done.

Face difficulties 4 (brave) in your life. Everybody may meet with difficulties. By meeting with difficulties and solving them, you’ll find yourself 5 (close) to success.

Never worry about the things 6 can’t be changed. It is no use7 (worry) about them. Worrying can neither change the situation 8 solve any problem. Perhaps not every dream can be turned into a9 (real). Never mind, and take it easy.

So come on, everybody! Let’s live a happy life 10 a light heart and enjoy the beautiful sunshine every day.

查看答案和解析>>

同步练习册答案