B [2015 •山东济南高三一模]
Christmas in the United States is traditionally a time of gift-giving and family gatherings. But small towns across the country have their own traditions.
Middleburg, a small town in the state of Virginia, is known for its horses. For more than 50 years, Middleburg has organized a yearly Christmas parade(游行).Men and women ride horses through the woods and fields. They follow hunting dogs as they search for a wild fox. But first, these hunters ride in the yearly parade, wearing their bright red hunting clothes and hats.
John Hale,a citizen of Middleburg says many city people visit his town. "We have a lot of people from an urban area that come to visit, but it incorporates a lot of the old tradi?tions. "The night-time hay ride is one such tradition. Small groups gather under the moonlight on an open wagon filled with hay. The passengers sing as farm horses pull the wagon slowly across the fields.
There are some newer traditions , too. Trey Matheu works at the nearby Salamander Resort. He says a visit to Middleburg is a chance to slow down for a day. He says Mid?dleburg can be a calming, peaceful place without tension.
"Middleburg is an opportunity to take a step back, take a deep breath, and understand that even though life is moving on at a very fast pace, there's really an opportunity where you're allowed to step off for a little bit."
Parade organizers say more than 13,000 people attend even in below-freezing weather. But if you ask,you will hear many different reasons why people come to watch the parade:
"I come here because I'm from a small town. I like how everybody comes together. "" I live right down that street; right there. And that's my dog."
Middleburg looks its best at Christmas time. That may be why so many people return each year.
5. Which of the following can be the best title for the text?
A. Middleburg Christmas parade
B. A small town known for horses
C. Christmas traditions in Middleburg
D. Newer traditions at Christmas time
6. At Christmas, people in Middleburg usually__________ .
A. visit friends and family
B. feed farm horses with hay
C. hunt for dogs in the woods
D. ride in the yearly parade
7.According to Trey Matheu, why do people visit Middle?burg?
A. To relax themselves.
B. To enjoy the fresh air.
C. To escape competition.
D. To challenge themselves.
8. What do we know about the small town Middleburg?
A. It makes a large profit from tourism.
B. It attracts many people each year.
C. It is a good place for family gatherings.
D. It doesn't respect Christmas traditions.
B [文章大意]本文讲述了美国弗吉尼亚州Middleburg的人们如何庆祝圣诞节。
5.C主旨大意题。本文主要讲述了美国弗吉尼亚州Middleburg 的人们如何用自己传统且独特的方式庆祝圣诞节。故选C项。
6.D 细节理解题。根据第二段的"For more than 50 years, Mid?dleburg has organized a yearly Christmas parade (游行)."BJ"知D 项正确。
7.A 细节理解题。根据文中第四段最后两句可知,在Trey Matheu看来,Middleburg的圣诞节是一个让人忘记压力、放松肉己的时刻。故选A项。
8.B 细节理解题。根据最后一段的"That may be why so many people return each year."可知,每年都有大量的游客来参观Mid?dleburg 。 故选B项。
题目来源:全品高考短平快体型组合集训英语新课标 > 精练6 阅读理解(生活故事类)+阅读理解(文化教育类)+完形填空(记叙文)
科目:高中英语 来源: 题型:
B [2015 .成都高中毕业班二诊〗
The Children's Book-show Competition is a chance for young readers to be writers.
Reading, it seems, is coming back in fashion, if a survey by the famous National Literacy Trust (the NLT) is true. It shows that the percentage of children who admit enjoying reading has grown for the first time in the past 8 years.
So it's a good time to launch a competition that includes a shedload of new books for schools as prizes. The Children's Book-show Competition, backed by The Independent, is tak?ing to the road again from the start of next term, with a na?tionwide tour of 15 big cities, featuring a line-up of a dozen children's writers and illustrators (插图画家)aiming to per?suade pupils to follow in their footsteps.
The competition, launched by the children's writer and illustrator Jessica Souhami, has two categories: the children under nine years old and nine- to thirteen-year-olds.
Children are asked to choose their favourite fairy or folk tales and set them in extraordinary places. 丁hen they are to retell them with the aid of drawings and writings―whether they are set at sea, on a distant planet, in the future or in the past. The closing date for the competition is 30 November.
"Tell your tale in pictures and in words, " say the organ?izers of the competition. "It can be in a picture book or comic book format.,,
The winner of each competition will receive a signed copy of a book by each of the 12 authors involved in this year's tour, plus £150 worth of books for his or her school. The runners-up will receive a signed copy of Souhami's new book.
5. What can we know about the Children's Book-show Com?petition?
A. It will be held by the famous NLT.
B.It will be held in different cities,
C.It has never been organized before.
D. Children of all ages will join in it,
6. The underlined word " backed" in Paragraph 3 means
A. started B. promoted
C. supported D. reported
7. What will be offered as prizes to schools?
A. Pictures and comic books.
B.Books worth £l50 in all.
C.Books signed by 12 authors.
D.Jessica Souhami's new books.
8.The author's purpose of writing this passage is to
A.encourage young readers to become writers
B.persuade all children to join in the competition
C.promote children's books by famous writers
D.introduce a book-show competition to children
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
II.阅读七选五[2015 •河南开封高三二模]
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填人空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
In the winter months, most children spend their time on video games. Spending their time on video games for a long time is harmful to them. How you can try your best to get them active and keep their minds and bodies healthy is very necessary and important.___5___ Here are some ideas :
?Take out some old games.
After hours of being indoors, kids will quickly get tired of their own games and toys. Take this opportunity to teach them the old games from your childhood. Make up new rules to refresh the games and make them original to your family. ____6___
?Cook together.
Cooking is a great activity because the whole family can get involved. __7___ Kids can even practise their reading skills by reading the recipe aloud from a cookbook. Cooking with children also encourages them to try new foods because they've had a hand in making the finished product.
?Make use of that big project.
You may have a spring cleaning plan, but get a head start on that big clean-out project this winter. ___8__ Get your kids involved in cleaning the garage or painting the guest room. Once the project is complete, all of you will feel satis?fied to work together.
? Go on an indoor adventure.
Staying at home day after day is really dull and you may take part in other activities with your kids.___9 ___Make a trip to an indoor ice skating or roller skating rink. You can also start a bowling tournament with other families from school and the neighbourhood.
A. Encourage your kids to join in the project.
B. Set aside more hours for your work.
C. Assign everyone a job, like mixing or frying.
D. Most kids enjoy outdoor activities in winter.
E. Go to a swimming pool in a local gym.
F. Record the game ideas to pick out an activity later.
G. With a few activities, you can prevent the winter blues. IE.语法填空[2015'江西六校高三3月联考]
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
Ⅲ.语法填空[20巧.哈尔滨六中高三二模]
阅读下面材料,在空白处填人适当的内容a个单词)或括号内单词的正确形式。
British families started going on holiday to the seaside around the middle of the 19th century.The14._______________ (invent) of the railways made this possible. The first holiday-makers 15. (be) quite rich and went for their health and education. The seaside was a place to cure people of illnesses. And doctors recommended bathing in the sea and drinking sea water. At that time ordinary working people had very little time off work. 16. _____________ , in 1871, the government ntroduced four "Bank Holidays", that is, national holidays. This allowed people 17. _____________ (have) a day or two out now and then, 18. __________ gave them a taste for leisure at the seaside. At first, they went on day trips, taking advantage 19.___________ special trip tickets on the railways.
By the 1880s, 20.______________(rise) incomes meant that many ordinary workers and their families could have a week's holi?day at the seaside. Rail fares were reduced and cheap hotels 21. _____ (build) for them. Holidaymakers enjoy 22_____________(sit) on the beach, bathing in the sun and eating ice cream. Cheap entertainment was on offer and holiday-makers went to have fun. Today 23. ___________ English seaside remains popular with more than 18 million holidays taken there each year.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
Ⅲ.短文改错[2015 •邯郸一模]
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最
多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(A ),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
As the saying goes, "Many little drop of water make an ocean. "A small action may lead to major changes in society. My friends and I participated a voluntary activity at a nursing home last week. We first did some cleaning or washing. Af?ter that we spend half an hour chat with the old people living I there. Though it was a tired day, we were happy with that we did. I felt a sense of responsibility by visiting the old. If all of us lend a helping hand to the people in the need, we can live in harmony with each other. A society is just like a fami?ly. If they are willing to help others, our small actions can I make a bigger difference.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
B [2015.山东潍坊高三一模]
For decades, the San Francisco Bay Area has been the heart of the computer technology industry. Many of the big?gest technology companies have their headquarters in the area called Silicon Valley. But the area has not always been associ?ated with charity(慈善).
Now, a new generation of entrepreneurs (企业家)ap?pears To be changing Silicon Valley. One example is Marc Be-nioff, a donor(捐赠者),who has called on wealthy donors to give more to their communities. He is also the founder of Salesforce. com, a computer services company in San Francis?co who has helped build a children's hospital and given mil?lions of dollars to non-profit organizations in the city.
Money from the technology industry has also started to change the face of charity. Benjamin Soskis writes about the history and ideas behind charity in America. His articles have appeared in The Atlantic magazine and a number of major publications. He says, traditionally, donors have given after they spent much of their lives building up wealth. Usually donors are in their 70s. But an increasing number of people appearing on the list of top donors are younger than 40 years of age. Benjamin Soskis says that is something new. "There's a whole new model that's appearing in which people give and accumulate at the same time.,,
Some of the young donors on this year's top 50 list have started to change the way people see charity. That is especial?ly the case in the San Francisco area, where giving money and making money appear to be coming together. "I think it's fair to say that charity is now a part of the Silicon Valley identi?ty. "
5. What is TRUE of Marc Benioff?
A. He joined a non-profit organization.
B. He advised donors to build hospitals.
C. He made San Francisco a city of charity.
D. He set up the company of Salesforce. com.
6. What is special about the donors of Silicon Valley?
A. They prefer to give rather than make money.
B. They give after accumulating a lot of wealth.
C. They are much younger than the usual donors.
D. They donate more money to their communities.
7. Which of the following can be the best title for the pas?sage?
A. The age of charity
B. The changing faces of charity
C. In search of new faces
D. From computer base to charity centre
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
I.阅读理解[2015 •湖北八市高三联考]
If you need glasses to read this, you are among the ma?jority of Chinese students. That's because most students in China are short-sighted which means they can only see things close up and distant things will be blurry. Four fifths of high school students wear glasses and now more and more children in primary school need glasses, too.
This epidemic of poor eyesight has two very simple cau?ses: too much time spent indoors studying and too little time spent outdoors playing. Reading and writing for hours and hours, sometimes in poorly lighted rooms, causes eyesight to weaken. But students have to do this because there is so much pressure on them to succeed in school. And because they spend so much time indoors at school and at home, they have less time to spend outdoors enjoying the sun.
The sun, as a consequence, is important in developing good eyesight. Exposure to daylight releases a chemical in the eyes that prevents, or at least delays, short-sightedness. Ac?cording to a study by Ian Morgan of Australian National Uni?versity, Australian children and Chinese children have the same level of eyesight before they start school, but once they enter primary school, Chinese children only spend about an hour a day outside, while Australian children spend three to four hours each day in the sunshine. The result is that while about 40 per cent of Chinese primary school students need glasses, only 3 per cent of Australian children do.
Wearing glasses may not seem like a big deal. For some, wearing glasses can even be an opportunity to make a fashion statement. But poor eyesight at a young age can have serious long-term consequences. As you get older, your eyesight can worsen and lead to things like macular degeneration(黄斑变性),a condition of the eyes for which there is no cure and which can eventually lead to blindness.
With all that in mind, don't you think it's time to give your eyes a break? Try spending a little less time inside and go for a walk in the park, instead. It's the healthy thing to do and your eyes will thank you for it.
1. What does the underlined word "blurry" in Paragraph 1 mean?
A. Unpopular. B. Unpleasant.
C. Unclear. D. Unconscious.
2.How should the students protect their eyesight according to the passage?
A. They should study less and less.
B. They should stay longer outdoors.
C.They should wear sunglasses.
D. They should have a longer rest in bed.
3.It can be inferred from the passage that is to blame for the poor eyesight of Chinese children.
A. the ever-worsening bad weather
B. the ever-increasing burden of study
C. the ever-decreasing sunny days
D. the ever-decreasing period of study time
4. What is the purpose of this article?
A. To explain why Chinese students are short-sighted.
B. To admire Australian children's good eyesight.
C. To criticize the present education system.
D. To call on people to protect Chinese children's eye?sight.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2014-2015学年四川省高三3月月考英语试试卷(解析版) 题型:单项填空
—Lucy has been fired by her boss.
— She is late for work five times a week!
A. Hardly surprising B. Forget it
C. How come? D. Who knows?
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2014-2015学年山东滕州二中新校高三4月模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—I telephoned him twice and I couldn’t get through to him.
—The line might have been out of order, _________?
A.don’t you B.do you
C.wasn’t it D.hadn’t it
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com