精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
阅读下面的材料,掌握其大意,然后在26 ~ 40各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
Once a man came to a wise man’s house and said, “ I have many bad habits. Which one of them should I give up first?” The wise man said, “Never tell lies __1__ always speak the truth.” The man _2_ to do so and went home.
At night the man was about to go out to steal. Before setting out, he _3__ for a moment about the promise he made to the wise man. “If he asks me where I have been, what shall I say? Shall I say I went out _4_? No, I cannot say that. But nor can I __5__. If I tell the truth, everyone will start _6__ me and call me a thief. I would be _7__ for stealing.” So the man __8__ not to steal that night, and gave up this bad habit.
Next day, he wanted to drink wine. When he was about to do so, he said to himself. “What shall I say to the wise man __9__ he asks me what I did during the day? I cannot tell a lie.” And so he gave up the _10__ of drinking wine.
In this __11__, whenever the man thought of doing something bad, he __12__ his promise to tell the truth at all times. One by one, he gave up all his bad habits and became a very __13__ person.
Telling the truth is a very good _14__. If you always tell the truth, you can save yourself from a lot of __15__ and become a person whom everyone likes and favors.
Make a promise: I shall always speak the truth.
小题1:
A.soB.forC.andD.or
小题2:
A.promisedB.happenedC.settledD.began
小题3:
A.playedB.drankC.thoughtD.slept
小题4:
A.walkingB.stealingC.studyingD.climbing
小题5:
A.moveB.sayC.lieD.help
小题6:
A.hatingB.catchingC.killingD.believing
小题7:
A.expectedB.hurtC.ignoredD.punished
小题8:
A.decidedB.forgotC.askedD.pretended
小题9:
A.beforeB.sinceC.ifD.as
小题10:
A.idea B.wordC.powerD.use
小题11:
A.baseB.wayC.placeD.wine
小题12:
A.recognizedB.plannedC.brokeD.remembered
小题13:
A.goodB.strongC.richD.calm
小题14:
A.customB.habitC.gameD.hobby
小题15:
A.testsB.hopesC.pleasureD.trouble
小题1:C
小题2:A
小题3:C
小题4:B
小题5:C
小题6:A
小题7:D
小题8:A
小题9:C
小题10:A
小题11:B
小题12:D
小题13:A
小题14:B
小题15:D

小题1:C  此句上下文应表示承接关系。句义为:千万不撒谎,一直讲真话。故选C.
小题2:A  根据上下文可知这个人答应这样做了。所以选项A正确。
小题3:C  此句意为:在动身前,他想了一会,他想到了对那位智者所许下的诺言。故选C.
小题4:B  根据上文提到“…the man was about to go out to steal.”得到暗示,故选B.
小题5:C  根据上下文很容易推出答案。故选C.
小题6:A  根据选项词义辨别以及句义可知答案应该选A.
小题7:D  根据词义辨别以及句义可知,此句意为:如果我讲真话,每个人将恨我,并把我称为小偷。我也会因为偷东西而受到惩罚。故选D.
小题8:A  此句意为:所以那个人那天晚上不偷东西了,而且改掉了这种坏习惯。故选A.
小题9:C  根据选项词义辨别以及句义可知,此句意为:如果那位智者问我白天做了什么我应该对他说什么呢?我不能撒谎。故选C.
小题10:A  此句意为: 所以他放弃了喝酒的想法。故选A.
小题11:B  根据词语搭配以及句义可知,选项B正确。
小题12:D  根据选项词义辨别以及句义,此句意为:这样,每当那个人想到做坏事,他就时刻记住了他许下讲真话的诺言。故选D.
小题13:A  此句意为:他渐渐地放弃了坏习惯,变成了一个好人。故选A.
小题14:B  选项A的custom指的是传统风俗和习俗。habit指个人的生活习惯。hobby指业余爱好,主要指工作之余的爱好。故选B.
小题15:D  此句意为:如果你一直讲真话,你就可以从困境中摆脱出来,成为每个人都喜欢和喜爱的人。故选D.
练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解


You’re standing with your classmates. Everyone is talking—except you. Perhaps you’re afraid they will laugh at what you say. Or maybe you just aren’t brave enough to speak.
I’ve been there, and so have many other people all over the world. Shyness is like a snake that crawls(爬进) into our mouths and stops us speaking. But we shouldn’t let it stay there.
I am 29 years old. Even today, that snake still sometimes visits me. But when I was in high school, I was so shy that I wouldn’t talk to anyone except my parents and best friends. If a stranger asked me the way to a local shop, it was as if I’d forgotten how to talk.
One summer, I got a job in a restaurant and that helped a lot. It meant I had to talk to customers. I had to tell them how much their meal cost. I had to ask them if they wanted to drink Coke or Sprite. I had to tell the people in the kitchen if someone wanted pickle(泡菜)on their sandwich.
This job taught me how to speak with people.
You may not be old enough to find a part-time job. But you can look for other chances to speak with people. You can offer to help an old woman carry her heavy bag. Or you can go to get a newspaper for your family.
If you do these things for a while, the “shyness” snake will soon begin to leave you alone. It’ll look for another mouth to crawl into.
小题1:The example in the first paragraph is used to          .
A.show that everyone has the right to speak in class
B.tell readers that it is not right to laugh at others
C.introduce the fact that many people have a shyness problem
D.argue that it is alright to keep silent in public
小题2:The underlined sentence in the second paragraph probably means       .
A.he’s been in many situations that make other people feel shy
B.he is confident that he can find a way to get over shyness
C.he is sad because he knows he will always be shy
D.like many other people he once was troubled by shyness
小题3:The author’s duties in the restaurant included           .
A.cooking the meals for customers
B.taking the customers’ orders
C.discussing the menu with the manager
D.helping people in the kitchen
小题4:Who was the article written for?
A.Shy early teenagers.
B.College students.
C.People who work at a restaurant.
D.People who need a part-time job.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解


The Gullah people in the southern US have honored their culture for more than 100 years. Living mainly on the Sea Islands and coastal areas of South Carolina, Georgia and Floride, the Gullah people, an African-American group, have a rich culture including their own language. It is a Creole language created by slaves who came to the US from the West Africa in the 1800s. It combines West African languages with English.
For many years efforts have been made to save the Gullah language. One project began in 1979. Its goal was to translate the New Testament part of the Bible into Gullah. Experts say that it was a difficult process because Gullah is not a written language. It is a spoken language only.
A team of Gullah speakers began working on the translation to make the Bible easier to understand for those who spoke Gullah as their main language. The Gullah version is called De Nyew Testament. It is written in English on one side of the page, and next to it, there is a Gullah translation. De Nyew Testament was published by the American Bible Society. The project also received help from the Summer Institute of Linguistics, Wycliffe Bible Translators, the United Bible Societies and the Penn Centre
Experts believe that the translated Bible is a major step towards saving the Gullah language and traditions. “This is more than a Bible translation,” says Robert Hodgson, at the American Bible Society. “De Nyew Testament raises the Gullah language and culture to a new level.” Ardell Greene is a member of the translation team. She calls the book “a treasure”. She says that the Gullah version of the Bible will be read in churches and will help young people keep the Gullah language alive.
小题1:According to the passage, De Nyew Testament can be best seen as _______.
A.a good version of the Bible
B.something difficult to understand
C.a spoken form of the Gullah language
D.the effort to save the Gullah language
小题2:Which of the following statements is NOT true according to the passage?
A.Gullah communities can be found in the southern US.
B.Gullah is influenced by both English and West African languages.
C.De Nyew Testament is a complete Bible translation.
D.Ardell Greene thinks highly of De Nyew Testament.
小题3:What does this passage mainly focus on?
A.Efforts to save the Gullah language.
B.Different versions of the Bible.
C.The history of the Gullah people.
D.The culture of the Gullah people.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

The dirty, homeless man sat on the pavement, staring at the atones. He thought back more than twenty years to when he was a boy living in a small red brick house on this very street. He recalled the flower garden, the swing his dad made, and the bike he had saved up for months to buy.
The man shrugged impatiently, for the brightness of those pictures hurt him, and his memory travelled on another ten years. He had a job by then, plenty of friends and started to come home less. He did not really want to remember those years, nor the day when, because o’ debts, he had gone home planning to ask for money. He felt embarrassed, but he knew exactly where his dad kept the money. When his parents stepped out of the room, he took what he wanted and left.
That was the last time he had seen them. Ashamed, he went abroad, and his parents knew nothing about the years of wandering or time in prison. But locked in his cell he often thought of home. Once free, he would love to see his parents again, if they were still alive, and still wanted to see him.
When his prison time was up, he found -a job, but couldn’t settle. Something was drawing him home. He did not want to arrive penniless, so he hitchhiked most of the long journey back. But less than a mile from his destination he started to feel sick with doubt. Could they ever accept this man who had so bitterly disappointed them?
He spent most of that day sitting under a tree. That evening he posted a letter which, although short, had taken him hours to write. It ended with:
I know it is unreasonable of me to suppose you want to see me ... so it’s up to you. I’ll come early Thursday morning. If you want me home, hang a white handkerchief in the window of my old bedroom. If it’s there, I’ll come in; if not, I’ll wave good-bye and go.
And now it was Thursday morning and he was sitting on the pavement at the end of the street. Finally he got up and walked slowly toward the old house. He drew a long breath and looked.
His parents were taking no risks. ________________________________________________
_______________________________________________________________________________
The man threw his head back, gave a cry of relief and ran straight through the open front door.
小题1: Why did the man shrug impatiently (paragraph 2) while he was thinking of his childhood?
A.The thoughts made him angry.
B.He felt he had wasted time.
C.He was anxious to go home.
D.The sweet memory caused him much pain.
小题2:Why did it take him hours to write the letter?
A.He doubted if his parents still lived in that house.
B.He had much news to tell his parents.
C.He felt ashamed to ask for forgiveness.
D.He was longing to return home and felt excited.
小题3: In what order did the following events take place?
a. He took the money from his parents.
b. He bought a bicycle with his savings.
c. He was sentenced to prison.
d. He wrote the letter home.
e. He sat on the pavement.
f. He hitchhiked back home.
A.b, a, c, d, e, f B.b, a, c, f, d, e
C.a, c, b, d, f, a D.a, d, b, c, e, f
小题4:Which of the following best fits into paragraph 8 ?
A.Every inch of the house was covered in white. Sheets, pillowcases and table clothes had been placed on every window and door, making it look like a snow house.
B.The house before him was just as he remembered: the red bricks, the brown door and nothing else.
C.A colourful blanket was over the front door. On it, in large letters, was written, "Welcome home, son
D.A police car was parked in the drive way, and two officers stood at the front door.
小题5:The best title of the passage is _______.
A.Sweet Memory B.White Handkerchief
C.Abandoned Son D.Leaving Home

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

 Professor Reason recently persuaded 35 people to keep a diary of all their absent-minded actions for two weeks. When he came to analyze their embarrassing errors, he was surprised to find that nearly all of them fell into a few groups.
One of the women, for instance, on leaving her house for work one morning threw her pet dog her earrings and tried to fix a dog biscuit on her ear. “The explanation for this is that the brain is like a computer,” explains the professor. “People programme themselves to do certain activities regularly.” It was the woman’s custom every morning to throw her dog two biscuits and then put on her earrings. “But somehow the action got reversed(颠倒)in the programme.” About one in twenty of the incidents the volunteers reported were these “programme assembly failures.”
Twenty percent of all errors were “test failures” — mainly due to not verifying the progress of what the body was doing. A man about to get his car out of the garage passed through the back yard where his garden jacket and boots were kept, put them on — much to his surprise. A woman reported, “I got into the bath with my socks on.”
The commonest problem was information “storage failures”. People forgot the names of people whose faces they knew, went into a room and forgot why they were there, mislaid something, or smoked a cigarette without realizing it.
The research so far suggests that while the central processor of the brain is liberated from second-to-second control of a well-practiced routine, it must repeatedly switch back its attention at important decision points to check that the action goes on as intended. Otherwise the activity may be gotten by another frequently and recently used programme, resulting in embarrassing errors.
小题1:The purpose of the professor’s research is to __________.
A.show the difference between men and women
B.sort and explain some errors in human actions
C.find the causes which lead to computer failures
D.compare computer functions with brain working
小题2:Which of the following might be grouped under “programme assembly failures”?
A.A woman went to a shop and forgot what to buy.
B.A man returning home after work left his key in the lock.
C.A lady fell as she was paying attention to each step her feet were taking.
D.An old man, with his shoes on, was trying to put on his socks.
小题3:The underlined word “verifying” (in paragraph 3) can be replaced by “_______”.
A.improvingB.changingC.checkingD.stopping
小题4:According to the passage, the information “storage failure” refers to “_______”.
A.information collecting system being destroyed
B.one’s total memory being removed
C.the loss of part of one’s memory for a time
D.the separation of one’s action from words

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:完形填空

完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
Sometimes we need to remind ourselves that thankfulness is indeed a virtue.
—William Bennett
Thanksgiving Day was near. The first grade teacher gave her class a fun __36__ to draw a picture of something for which they were thankful.
Most of the class might be considered economically __37__, but still many would __38__ the holidays with turkeys and other traditional goodies of the season. These, the teacher thought, would be the __39__ of most of her students’ art. And they were.
__40__, Douglas made a different kind of picture. Douglas was a special kind of boy. He was the teacher’s true child of misery, __41__ and unhappy. As other children played at break, Douglas was likely to stand close by her side. One could only guess the pain Douglas felt __42__ those sad eyes.
Yes, his picture was different. When __43__ to draw a picture of something for which he was thankful, he drew a hand. Nothing else. Just a(n) __44__ hand.
His abstract image captured the __45__ of his classmates, whose hand could it be? One child guessed it was the hand of a farmer, because farmers __46__ turkeys. Another suggested a police officer, because the police protect and __47__ people. And so the discussion went ---- until the teacher __48__ forgot the young artist himself.
When the children had gone on to other tasks, she __49__ at Douglas’ desk, bent down, and asked him whose hand it was. The little boy looked away and __50__, “It’s yours, teacher.”
She __51__ the times she had taken his hand and walked with him here and there, __52__ she had other student. How often had she said, “Take your hand, Douglas, we’ll go outside.” Or, “Let me show you how to hold your pencil.” Or, “Let’s do this together.” Douglas was most thankful for his teacher’s hand.
Brushing __53__ a tear, she went on with her work.  
The story speaks of __54__ thankfulness. It says something about teachers teaching and parents parenting and friends showing friendship, and how much it means to the Douglases of the world. They might not always say thanks, but they’ll remember the hand that __55__.
小题1:
A.assessment   B.assignment   C.appointmentD.adjustment
小题2:
A.disadvantagedB.convenientC.wealthyD.advantaged
小题3:
A.share   B.likeC.observe   D.avoid
小题4:
A.purposes   B.subjects   C.motivationsD.examples
小题5:
A.But   B.Thus  C.Therefore  D.However
小题6:
A.merry   B.naughty   C.weak  D.lively
小题7:
A.behind   B.beside   C.before   D.around
小题8:
A.ordered   B.asked   C.forced   D.persuaded
小题9:
A.roughB.bigC.emptyD.small
小题10:
A.thought   B.description   C.respect   D.imagination
小题11:
A.raise   B.need   C.buy   D.sell
小题12:
A.look at   B.care for   C.take awayD.drive off
小题13:
A.always   B.almost   C.usually   D.therefore
小题14:
A.knockedB.stoppedC.kickedD.looked
小题15:
A.criedB.shoutedC.whisperedD.laughed
小题16:
A.recalledB.reviewedC.recognizedD.repeated
小题17:
A.whenB.whereC.asD.which
小题18:
A.outB.upC.downD.aside
小题19:
A.other thanB.more thanC.less thanD.rather than
小题20:
A.move on   B.stick above   C.reaches outD.help out

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:完形填空

阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
Tales of the supernatural are common in all parts of Britain. In particular, there was (and perhaps still is) a belief in fairies(仙女). Not all of these  41   are the friendly, people-loving characters that appear in Disney films, and in some folktales they are  42   and cause much human suffering. This is true in the tales about the Changeling. These tell the story of a mother whose baby grows  43   and pale and has changed so much that it is almost  44   to the parents. It was then  45   that the fairies had come and stolen the baby away and  46   the human baby with a fairy Changeling. There were many ways to prevent this from happening: hanging a knife over the baby’s head while he slept or covering him with some of his father’s clothes were just two of the recommended 47.  However, hope was not lost even if the baby had been  48 . In those cases there was often a way to get the  49   baby back. You could  50   the Changeling on the fire--then it would rise up the chimney, and you would hear the sound of fairies’ laughter and soon after you would find your own child safe and sound nearby.
小题1:41.
A.babiesB.believersC.fairies D.supermen
小题2:
A.powerfulB.cruelC.frightened D.extraordinary
小题3:
A.sickB.slimC.short D.small
小题4:
A.uncomfortableB.unbelievableC.unacceptable D.unrecognizable
小题5:
A.fearedB.predictedC.heard D.reported
小题6:
A.coveredB.changedC.replaced D.terrified
小题7:
A.casesB.toolsC.stepsD.methods
小题8:
A.missedB.stolenC.found D.lost
小题9:
A.1ittleB.paleC.sad D.real
小题10:
A.seizeB.burnC.place D.hold

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

I was a newcomer of Miss Burn’s seventh grade. Past“newcomer”experiences had been difficult, so I was
very anxious to fit in.
Lunchtime was a pleasant surprise when the girls all crowded around my table. Their chat was friendly, so
I began to relax. My new classmates filled me in on the school, the teachers and the other kids. it wasn’t long
before the class herd(书呆子)was pointed out to me: Mary Lou. Actually she called herself Mary Louise. A
formal, overmodest young girl with old-fashioned clothes, she wasn’t ugly—not even funny looking. Practical
shoes, long wool skirt and a blouse completed the image of a complete herd. The girls’ whispers got louder and
louder. Mary Lou didn’t notice this. After school, the girls invited me to join them in front of the school.
Arms wrapped around her backpack, Mary Lou came down the school steps. The taunting began—rude,
biting comments and disrespectful words from the girls. I paused, then joined right in. My force began to pick
up as I approached her, mean(卑劣)remarks falling from my lips. I even pulled the belt of her backpack and then
pushed her. The belt broke, Mary Lou fell. Everyone was laughing and patting me. I fit in. But I was not proud.
Something inside me hurt.
Mary Lou got up, gathered her books and—without a tear shed—off, she went. She held her head high as a
small trickle of blood ran down from her injured knee.
I turned to leave with my laughing friends and noticed a man standing beside his car. His skin, dark hair
and handsome features told me this was her father. Respectful of Mary Lou’s proud spirit, he remained still and
watched the lonely girl walk toward him. Only his eyes—shining with both grief and pride—followed. As I
passed, he looked at me in silence with burning tears that spoke to my shame and scolded my heart. He didn’t
speak a word.
No scolding from a teacher or a parent could linger(逗留)as much as that hurt in my heart from the day a
father’s eyes taught me kindness and strength and dignity. I never again joined the cruel herds. I never
again hurt someone for my own gain.
小题1: The writer felt she fit in when      .
A.she relaxed and talked with her new classmateB.she became a leader of a school club
C.she picked a wing off a butterflyD.others cheered for her after she treated Mary badly
小题2:What does the underlined word“taunting”mean in the article?
A.Playing a gameB.Joining a club
C.Criticizing a personD.Watching a movie
小题3:Mary’s father     after he saw what happened to her daughter.
A.felt shameful and angry for his daughterB.felt sad and proud for his daughter’s bravery
C.felt it necessary to teach the writer a lessonD.felt it a pity that she didn’t fight back
小题4:The writer would never hurt someone for her own gain because she    .
A.was impressed by Mary’s calmness
B.was afraid to be scolded by Mary’s father
C.was sorry she hurt Mary’s knee
D.was aware that it was a shame to make fun of Mary
小题5:According to the article, the writer is probably     .
A.a rude girl who enjoys making fun of others
B.a clever girl who is good at making friends with others
C.a shy girl who isn’t good at communicating with others
D.a brave girl who is willing to correct her mistakes

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Five years ago, Wang Baoqiang was a nobody to most Chinese people. However, he is now a household film star in China.
Wang is the youngest child of a poor family in Hebei province . Dreaming of becoming an actor, he left home at the age of 8 to study kung fu at Shaolin Temple, since kung-fu actors seemed to appear most often on the big screen.
At 14, he moved to Beijing for his acting career for the first time, with little money in his pocket. He worked at a construction site(建筑工地)for 20 to 25 yuan per day, and spent his free time standing in front of the Beijing Film Studio, eager to be chosen as temporary(临时的)actors.
This was the most difficult time for the boy. His opportunity finally came one day after he went for a role in the movie “Blind Shaft”. He was chosen to play a young coal miner. The movie won him three prizes in Thailand, France and Taiwan. But his success didn’t make any difference to his life.
That year, he went home for the Spring Festival. He gave his family his earnings from the movie, around US$250 and then returned to Beijing with 500 yuan, the same amount he had when he first set foot in the city. His life was as simple as before.
Thanks to his natural performance in “Blind Shaft,” he was invited by the famous director Feng Xiaogang to act in the film “A World Without Thieves” in 2004, which made him famous
immediately. People called him “Shagen,” the name of his character in the movie.
Wang’s latest work, “Soldiers’ Sortie” has made him the most popular actor on the Chinese mainland . For the actor, it’s a dream coming true.
“Dreams come true. I think my life is exactly a course of pursuing(追求)dreams. No matter how tough one thing is, I can make it as long as I put great effort into it,” he said.
小题1:   Why does Wang Baoqiang leave for Shaolin Temple at his early age ?
A.To study kungfu to build up his strength .
B.He has seen through the human society .
C.To realize his childhood dream to be an actor .
D.To make money in support of his family .
小题2:Which of the following films made him win three prizes ?
A.A World Without Thieves B.Soldiers’ Sortie .
C.Plot AgainstD.Blind Shaft
小题3:What would be the best title for this passage ?
A.The Movies about Wang BaoqiangB.Pursuing Dreams
C.How to Become FamousD.Overnight Well-known

查看答案和解析>>

同步练习册答案