分析 本文是一篇科教类阅读,研究说学生不应该在学校日的晚上看电视.
解答 68-71 BBCD
68题答案:B考查细节推理,根据文章第一段的A new study says that middle school students who watch TV or play video games during the weekdays do worse in school.一项新的研究说在上学日看电视或玩视频游戏的学生在学校表现要糟糕些.可知文章主要讲的是"看电视和学校表现之间的关系",故本题答案为B选项.
69题答案:B考查细节推理,根据文章第二段The study also says that watching TV and playing video games on weekends don't affect school performance that much.该研究也说在周末看电视或者玩视频游戏对学校表现的影响没有那么大.可知"在周末看电视的时间可以比上学日长",故本题答案为B选项.
70题答案:C考查细节推理,根据最后一句的The American Academy of Pediatrics recommends that kids watch TV no more than two hours and that televisions be kept out of children's rooms.美国儿科学会建议孩子看电视的时长不应该超过两个小时而且电视也应该放在孩子的房间外面.可知将电视放在房间外面的原因是为了限制孩子看电视的时间,故本题答案为C选项.
71题答案:D考查细节推理,A选项"在学校日晚上推迟作业看电视"会影响学习,B选项"每天看四个小时电视"也会影响学习(除非是周末),C选项"房间里有电视"根据第二段最后一句话可知也会影响学习.综上,A、B、C选项中的学生都不可能在学校表现"优秀",故本题答案为D选项.
点评 本文是一篇科教类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2017届陕西省高三4月月考英语试卷(解析版) 题型:书面表达
你班将于12月24日下午1点在学校礼堂(auditorium)举行圣诞汇演。假如你是班长,请你根据以下要点用英语在班级QQ群里发一则通知,布置相关事宜。
内容包括:
1. 每个同学准备一个才艺节目;
2. 积极参加游戏;
3. 做文明观众„„
注意:
1. 词数100左右;
2. 开头和结尾已给出,不计入总次数。
Boys and girls,
__________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________
_________________________________________________________
That’s all. Thank you.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:四川省2016-2017学年下期高二3月月考英语试卷 题型:阅读理解
It was a winter morning, just a couple of weeks before Christmas 2005. While most people were warming up their cars, Trevor, my husband, had to get up early to ride his bike four kilometers away from home to work. On arrival, he parked his bike outside the back door as he usually did. After putting in 10 hours of labor, he returned to find his bike gone.
The bike, a black Kona 18 speed, was our only transport. Trevor used it to get to work, putting in 60-hour weeks to support his young family. And the bike was also used to get groceries(食品杂货),saving us from having to walk long distances from where we live.
I was so sad that someone would steal our bike that I wrote to the newspaper and told them our story. Shortly after that, several people in our area offered to help. One wonderful stranger even bought a bike, then called my husband to pick it up. Once again my husband had a way to get to and from his job. It really is an honor that a complete stranger would go out of their way for someone they have never met before.
People say that a smile can be passed from one person to another, but acts of kindness from strangers are even more so. This experience has had a spreading effect in our lives because it strengthened our faith in humanity(人性)as a whole. And it has influenced(影响)us to be more mindful of ways we, too, can share with others. No matter how big or how small, an act of kindness shows that someone cares. And the results can be everlasting.
1.Why was the bike so important to the couple?
A. The man’s job was bike racing.
B. It was their only possession.
C. It was a nice Kona 18 speed.
D. They used it for work and daily life.
2.We can infer from the text that ____________.
A. the couple worked 60 hours a week.
B. people were busy before Christmas
C. the stranger brought over the bike
D. life was hard for the young family.
3.What do the couple learn from their experience?
A. Strangers are usually of little help.
B. One should take care of their bike.
C. News reports make people famous.
D. An act of kindness can mean a lot.
4.Which one do you think is NOT TRUE according to the text?
A. The couple will never steal bikes in revenge.
B. The couple will try their best to help others in trouble.
C. Trevor bought a new Kona immediately after someone stole his old one.
D. The couple got some help from several people in their area.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2016-2017学年河南省漯河市高二下学期期中考试英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
As has been all too apparent in recent days at Balcombe, few issues cause greater concern than energy policy. Many village communities feel their countryside is being ruined by the power-producing machines of wind farms; yet they never take “ direct action”, even though the planning laws put them at a severe disadvantage. And the generous subsidies(财政补贴),which encourage the expansion of wind power, are not favorable to the village communities and set landowners in conflict with other residents.
Those who disagree with the rapid expansion of wind farms state that the damage they cause is out of proportion to the benefits they bring, because their energy output cannot match that of the carbon-based power stations they are supposed to replace. Supporters insist that wind must be part of a mix of renewables, nuclear and carbon, and that the country is committed to meeting EU(European Union) targets for non-carbon energy generation.
Against this background, the fact that there is an argument within the Government over whether to publish an official report on wind farms impact on the countryside becomes even more extraordinary. The two parties in the coalition government are in disagreement over what it should say.
We have some advice for the two parties :publish the report ,and let the country be the judge. Even if it contains evidence that wind farms are harmful, it will hardly be a pleasant surprise to people who do not like them. Equally, supporters must argue their case by acknowledging the concerns and explaining why they are either misplaced or worthy of much attention.
The suggestion that further negotiations are to take place to produce an “acceptable” report suggests that the politics of coalition government are doing the country harm in a certain way. Given the sensitivities involved ,all the information should be available so that people can reach their own conclusions, rather than being left with the suspicion that facts are being replaced by political beliefs.
1.We call learn from the first paragraph that________.
A. energy policy catches much attention of the public
B. the residents are in favor of the expansion of wind farms
C. many village communities are satisfied with the subsidies
D. the planning laws offer great benefits to the residents
2.Supporters think that the expansion of wind power_____.
A. is more rapid than that of carbon-based power
B. guarantees an increase in energy output
C. is expected to be much better than that of nuclear Dower
D. agrees with EU targets for non-carbon energy generation
3.It can be inferred from the passage that_________.
A. an official report will settle the energy problem
B. the two parties are divided over the issue of wind farms
C. the two parties have agreed on a further negotiation
D. political beliefs concerning energy issue go against facts
4.Which of the following reflects the author’s opinion?
A. Increase political impact on energy policy.
B. Release a statement of supporters on wind farms.
C. Let the nation judge the facts about wind power.
D. Leave the two parties to reach their own conclusions.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:短文改错
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com