【题目】Hearing live music is one of the most pleasurable experiences available to human beings. The music sounds great, but it sounds greater when you get to watch the musicians as they create it. No matter what kind of music you love, try listening to it live.
This guide focuses on classical music, a tradition that originated before recordings, radio, and the Internet, back when all music was live music. In those days live human beings performed for other live human beings, with everybody together in the same room. When heard in this way, classical music can have a special excitement. Hearing classical music in a concert can leave you feeling refreshed and energized. It can be fun. It can be romantic. It can be spiritual.
Classical music concerts can seem like snobby (高傲的) affairs full of foreign terms and unusual behavior. It can be hard to understand what’s going on. It can be hard to know how to act. But don’t worry. Concerts are no stranger than any other amusement, and the rules of behavior are much simpler and easier to understand than the stock market, football, or system software upgrades.
If you haven’t been to a live concert before, or if you’ve been confused by concerts, this guide will explain, so you can relax and enjoy the music.
【1】From Paragraph 1, we can see that the author encourages us _______.
A. to watch the musicians to compose music
B. to experience the spirit of classical music
C. to attend live concerts and enjoy live music
D. to obtain pleasure from different kinds of music
【2】 Which of the following can replace the underlined word “originated” in Paragraph 2?
A. listened B. started
C. performed D. disappeared
【3】The author considers that live classical music _______.
A. is full of foreign terms
C. is too difficult to understand
B. is stranger than other amusements
D. is exciting to both players and listeners
【4】 The passage is _____ which focuses on live classical music.
A. a review B. a conclusion
C. a summary D. an introduction
【答案】
【1】C
【2】B
【3】D
【4】D
【解析】
试题分析: 这篇短文主要讲述了轻音乐的好处;讲述了有关古典音乐的一些内容以及将轻音乐与古典音乐进行了对比,突出了轻音乐的优点。
【1】C细节理解题。根据对文章第一段内容的理解及No matter what kind of music you love, try listening to it live.可知作者鼓励我们去参加轻音乐的音乐会并享受这种音乐,故选C项。
【2】B语义猜测题。A. listened听; B. started 开始; C. performed 执行; D. disappeared消失 ,根据第二段提到This guide focuses on classical music, a tradition that originated before recordings, radio, and the Internet, back when all music was live music可知导游全神贯注于古典音乐,这个传统起源于人类没有记录之前,故选B项。
【3】D细节理解题。根据对整篇文章内容的理解可知令表演者和听众兴奋,故选D项。
【4】D细节理解题。这篇短文主要讲述了轻音乐的好处;讲述了有关古典音乐的一些内容以及将轻音乐与古典音乐进行了对比,突出了轻音乐的优点,故选D项。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Many people agree that________knowledge of English is a must in________international trade today.
A.a;/
B.the; an
C.the; the
D./; the
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】语篇填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。
Number the Stars", by American author Lois Lowry, is about_【1】_______ escape of a Jewish family from Copenhagen during World War II. The story centers_【2】_______ ten-year-old Annemarie, who lives with her family in Copenhagen in 1943. __【3】________ with her family, she is involved in an event to help local __【4】_______ to reach Sweden to avoid __【5】_______(send) to Concentration Camps. She risks her life to help her best friend, Ellen, by pretending that Ellen is Annemarie's older sister Lise. In this process, Annemarie 【6】_________ (begin) to realize that the world they live in is a place __【7】______ the right thing is often hard, and sometimes dangerous. _【8】_______ she has to take a deep breath, take her responsibility, and make a decision. The following __【9】______ (content) are right there waiting for you to read, to explore and to comprehend. _【10】________(hope), you will enjoy and benefit a great deal from the novel.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
阅读下面的短文,文中共有10处语言错误,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(^),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下面划一横线,并在该词下写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
I often quarrel about my mother over whether I can watch TV after school. She holds view that senior three students have to make fully use of every minute to work hard at their lessons. It seems to me that once I am allowed to do that, I'll unable to control myself and forget all about my study. She also thinks it is bad for my eye. But I really can't accept her ideas. In my opinions, watch TV can set my mind at rest after a day's hard works. Besides, it is important for us to know what had happened at home and at abroad. Thus, we shouldn't be forbidden to watch TV.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】完成句子
【1】That building has ________a school.
那座楼房改成学校了。
【2】The key ________your English is to speak more and write more.
提高英语成绩的关键是多说多写。
【3】There are many ways ________a language.
学语言有许多方法。
【4】________early,I can have an hour for reading English in the morning.
靠起得早,我每天早晨有一小时的时间阅读英语。
【5】The“bigball” sports in our country have________.
我国的“大球运动”有了新的突破。
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】单词拼写(共10小题,满分10分)
【1】The heat was becoming u____________.
【2】She was d__________ at the news of the wedding.
【3】He said he won the game, but I was s________ about that.
【4】I’m afraid that your parents won’t a_________ of your going there.
【5】She made an a___________ for her son to see the doctor.
【6】If you don’t understand everything the tape says, just c_________ on the words you can understand.
【7】We all think that he is a m________ man that never loses his temper.
【8】It won’t make much d_________ whether you go today or tomorrow.
【9】The speaker spent several days p___________ her lecture to make it perfect.
【10】The film will start in ten minutes. M_________, let’s have a talk.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
How to Make Friends at School
Humans are social beings who thrive(兴旺) on feeling accepted by other people. This is not different for kids or adults. 【1】 There are so many cliques in school. So, what happens when a child is too shy to find a group of friends? 【2】
Build up confidence. Focus on what you are confident about, whether it would be math, science,track, or chess.Are there any clubs at school associated with these interests?
【3】 .People love to talk some questions about themselves. Just listen and remember points that they make, so you can bring them up at a later time.
Use friendly gestures. Try smiling and laughing a bit when talking to others. This will help loosen you up and make you feel more relaxed.
Give it time. As social skills start to develop in the early pre-teen years, you will find it easier to communicate with others. It will take its natural course.
Be picky (挑剔的). Don't make friends with the wrong group of people. You do not want to get mixed up with kids who like to gossip about others or put others down just to fit in.
Befriend another shy person. There is strength in numbers. 【4】
Be yourself. Trying to be just like someone else is hard work, especially if you are shy. Making friends is not about mimicking(模仿)to fit in, You want friends who like you just the way you are.
The whole point to helping your teens overcome shyness is that she will enjoy social/span> situations much better and learn to relax and have fun. 【5】 She won't always have parents to counsel her, so take the time to do it while you can.
A. Ask questions.
B. It does not matter so much what clique they are associated with.
C. Why not make friend.s and the two of you can support each other?
D. It also builds the confidence she will need throughout her entire life.
E.You may ask what characteristics determine who will be accepted into a clique or not.
F.Here are some tips to help your teens develop confidence and make friends at school.
G.But, there is no doubt that the need to feel accepted is hardest during the adolescent
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】最近,你班就高考后的暑假打算展开了一次讨论。有的想打工挣钱以便继续到大学学习;有的打算学习一门技术去挣钱养家;有的想和同学一起去旅游。你想在家陪家人呆2周放松身心,然后去自己喜欢的上海去看看,以便选择一个喜欢的大学在那里继续学习。这个暑假对大多数同学而言就意味着新生活的开始。
要求:1. 开头已给出,不计入总词数。
2.文中不能出现考生的具体信息;
3. 词数: 120个左右。
We’re going to finish our middle school in June after the important College Entrance Examination. Recently, our class has a heat discussion on what to do in this real summer holiday.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】The soil is becoming poor because farmers here mostly use only one kind of chemical fertilizer for several years________.
A. in a row B. on a large scale
C. at random D. to a degree
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com