精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
17.
Most children now chat daily either online or through their mobile phones.They are connecting to a huge number of other children all over the world.Some are shy"in real life"but are confident to communicate with others online; others find support from people of their own age on relationship problems,or problems at home.
Sometimes the online world,just like the real world,can introduce problems,such as bullying or arguments.Going online is great fun,but there are also a few people who use the Internet for offensive (冒犯性的) or illegal (非法的) aims.Children must be made aware of both the good things and the danger.
To keep children safe your management must cover the family computer.Just as you decide which TV programs are suitable,you need to do the same for the websites and chat rooms your children visit.Remind your children that online friends are still strangers.Reminding them of the risks will keep them alert (警惕).
Computer studies are part of school work now,so it's likely that your children may know more than you do.We get left behind when it comes to the latest gadgets (玩意儿) and interactive areas of websites,like chat rooms and message boards,which are especially strange.The language of chat is strange to many parents,too.Chatters love to use abbreviations such as:atb-all the best; bbfn-bye by for now; cul8er-see you later; gr8-great; idk-I don't know; imbl-it must be love; kit-keep in touch; paw-parents are watching; lol-laugh out loud; xlnt-excellent!

32.The passage is written forB.
A.children   B.parents    C.teachers   D.net bar owners
33.The underlined word"aware"most probably meansC.
A.careful   B.proud   C.to know   D.to hear
34.Which of the following will the author probably agree with?C
A.Children shouldn't chat so much online.
B.People had better not use the net language in real life.
C.Parents are advised to choose suitable websites and chat rooms for their children.
D.Children should surf the Internet together with their parents.
35.When your son is chatting about something secret online with you standing beside him,he may useC.
A.bbfn   B.lol      C.paw   D.cul8er.

分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了家长应该如何监督和引导孩子合理使用网络.

解答 32.B.推理判断题.从第三段的To keep children safe your management must cover the family computer.Just as you decide which TV programs are suitable,you need to do the same for the websites and chat rooms your children visit中的your等词可以知道这篇文章的对象是针对父母的;故选B.
33.C.词义猜测题.根据文章Children must be made aware of both the good things and the danger可知孩子们必须意识到好的东西和危险的东西;意为知道,了解;故选C.
34.C.细节理解题.根据第三段的you need to do the same for the websites and chat rooms your children visit知道父母要给孩子们选择合适的网站和聊天室;故选C.
35.C.细节理解题.最后一段的paw:parents are watching 知道 paw这个缩写代表着父母在旁边观看,所以你的孩子可能利用这个网络用语来告诉对方;故选C.

点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

7.Now that you want to learn English well,so you should work hard.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Innovation for Everyone-Career Skills for Life
Invitation to Alumni (校友) Networking Event Organized by University of Warwick and British Council
We are delighted to invite you to an alumni networking event on Tuesday 14March,7-9pm at the Le Royal Méridien Hotel,Shanghai.The event is organized by the University of Warwick and the British Council and is open to all alumni.
Come and join us for refreshments,followed by four short presentations on the importance of innovation and entrepreneurship (创业) skills in your career and the launch of new career initiatives for students and alumni,before spending time networking with friends and other UK alumni over a buffet dinner.
The place for this event is the Le Royal Méridien Hotel,No.789Nanjing East Road,Huangpu District,Shanghai.The Le Royal Méridien Hotel is located in People's Square in Shanghai and is easily accessed by subway,bus or taxi.
DATE AND TIME
Tue 14March 2017
19:00-21:00CST
LOCATION
Le Royal Méridien Hotel 
No.789Nanjing East Road
Huangpu District
Shanghai

PROGRAMME
7:00pmRegistration and welcome refreshments
7:15-7:25pm"An overview of Graduate Employability (就业能力) among UK-educated Chinese Alumni and British Council Activities to Support Alumni Career Development",Cathy He,Head of Education Services,British Council
7:25-7:35pm"The Importance of Career Planning:from the SJTU Viewpoint",Mr Shen,Shanghai Jiao Tong University Careers
7:35-7:45pm"The Importance of Innovation Skills Throughout Your Career:An Employer Viewpoint",John Hung,Managing Partner,China Consumer & Industrial Products Industry and Automotive Sector,Deloitte,China
7:45-7:55pm"New Resources to Enhance the Employability of Chinese Students and Graduates",Esther de Perlaky,International Manager,University of Warwick
8:00-9:00pmNetworking and banquet buffet dinner
Free but up to 80tickets,please register via READ MORE.

60.The main purpose of holding this alumni networking event isD.
A.to invite the alumni for refreshments
B.to spend time networking with the alumni
C.to help the alumni to launch new career initiatives
D.to share the experience of innovation and career skills for life
61.The people attending the event are most probably thoseC.
A.UK-educated Chinese Alumni
B.only from University of Warwick
C.UK-educated Alumni and their friends
D.UK-educated Chinese Alumni and from the SJTU.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

5.最近我校拟开展以"校园拒绝箏食"为主题的活动.假如你是该校学生会主席,请你以学生会的名义,参考下面的内容提示,给全校学生写一封倡议书.
内容提示:(1)描述吃零食的现象;
(2)阐述吃零食的影响;
(3)提出合理化的建议.
注意:(1)词数100左右,开头己为你写好(不计入总词数).
(2)参考词汇:snacks零食:phenomenon现象.
Dear fellow students.
There is a serious phenomenon in our school.We find many students will crowd in the school store to buy snacks after each class.Some students even eat snacks in class.
Eating snacks is a bad habit and is also a waste of money.(高分句型一)In addition,most snacks are unhealthy fond,for they contain too much fat and sugar.(高分句型二)Eating snacks improperly may lead to fatness and illness.What is worse,some students throw the wrappers everywhere,which pollutes our campus.(高分句型三)
Dear fellow students,we shouldn't act like kids any more.We high school students should develop god habits.Remember that three regular meals a day as well as a balanced diet are essential for us.Let's form good eating habits and say no to snacks!
Students'Union.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

12.The girl,whose health        after taking the medicine,was only six years old.(  )
A.ruinedB.was ruinedC.has ruinedD.had ruined

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

2.Chinese citizens arebenefiting (受益) from the ongoing reform of public hosiptals.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

9.In our education,we are told to behave ourselves in public since childhood.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

6.Tom was about to leave the classroom when the teacherturned around.(转身)

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Going shopping seems easy,but actually it takes a lot of learning,especially in America,in fact,many Americans who are not so well-off often shop at"sales"or at special stores that sell things at low prices,which you may find interesting.In America,the important rule of dressing is that one should change his or her clothes every day.For example,in an American college,neither professors nor students are seen in the same clothes two days in a row.So you may find it necessaiy to buy more clothes than you have in China.While you are shopping in the States,you will discover that prices range considerably from time to time.The purchase of used,second-hand clothing,furniture,or other household articles may be an excellent way of saving money.Most second-hand clothes are of pretty good quality.If you are going to settle down in the States and want some furniture,you may go to a"loan closet",where furniture rents at low cost,or you may also go to a"furniture exchange"place in the community.
    Sheets,blankets,and other bedclothes go on sale in most communities twice a year.Advertisements for"white sales"on bed linen,towels,etc.,often appear in January,as well as in May,June or July.Once or twice every season,there will be"garage sales",where you can get almost anything,from a yacht to a pair of shoes,at low prices.Prices at"discount stores"and"thrift shops"are also as low as you can imagine.
    When shopping for food,you should look for special prices for various items that are put on sale weekly.To economize,it would be a good idea for you to plan the weekly menu according to what is on sale,including in it the meats,vegetables,fruits,etc.that can be bought at special prices that week.
    Exchange and return policies vary from store to store.You should also keep in mind that exchange and return policies for sales items can be dilferent from standard store policies,especially if the price of the items has been reduced.Ask the merchant about their exchange and return policies before making your purchase.Obtaining an exchange or a return without a store receipt is often difficult.So,to save yourself the headache,you'd better hold on to any paper or other proof of purchase.

51.People shopping in America will discoverC.
A.American goods are excellent
B.most clothes come from China
C.prices vary much sometimes
D.used clothes are of poor quality
52.A person who needs furniture canD.
A.exchange their goods for furniture
B.settle in a place that has furniture
C.get some free of charge
D.rent some at low cost
53.At a"white sale",one can buyC.
A.almost anythingB.meats,vegetables,fruits
C.bed linen,towelsD.shoes at low prices
54.Garage sales are heldA.
A.once or twice every three months
B.once or twice every year
C.from time to time
D.in January,May,June or July
55.What does"any paper or other proof"in the last paragraph refer to?B
A.The exchange and return policy.
B.A store receipt.
C.A sales item.
D.The standard store policy.

查看答案和解析>>

同步练习册答案