精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
16.I believe in the ingredients of love and their combined power.
We (36)BLuke four years ago.The people from the orphanage dropped him off at our hotel room without even saying(37)A.He was nearly six years old,only 28pounds and his face was lined with scars.(38)D,he was terrified."What are his favorite things?"I yelled."Noodles,"they replied as the elevator door shut.
Luke kicked and screamed.His cries were painful,animal-like.He had (39)Aseen a mirror and tried to escape by running (40)Cone.I wound my arms around him so he could not hit or kick.After an hour and a half he (41)Bfell asleep,exhausted.I called room service.They delivered every (42)Ddish on the menu.Luke woke up,looked at me and started (43)C.I handed him chopsticks,and pointed at the food.He stopped crying and started to eat.He ate until I was sure he would be (44)A.
That night we went for a walk.Delighted at the moon,he gestured,"What is it?"I said,"The moon,it's the moon."He reached up and tried to(45)Ait.He cried again when I tried to give him a (46)Duntil I started to play with the water.By the end of his bath the room was soaked and he was laughing.We read the book One Yellow Lion.He (47)Clooking at the colorful pictures and turning the (48)A.By the end of the night he was saying,"one yellow lion."
The next day we met orphanage officials to do paperwork.Luke was on my lap as they filed into the room.He looked at them and(49)Cmy arms tightly around his waist.
He was a sad,shy boy for a long time(50)Dthose first days.He cried easily.He hid food in his pillowcase and searched in garbage cans.I wondered then if he would ever(51)A the wounds of neglect that the orphanage had beaten into him.
It has been four years.Luke is a smart,funny,happy fourth-grader.He is (52)D with charm and is a natural athlete.His teachers say he is well behaved and works very hard.Our neighbor says she has never seen a (53)Bkid.
When I think back,I am amazed at what(54)Athis abused,terrified little creature.It was not therapy,counselors or medicine.It was love:just simple,plain,easy to give.It is made up of compassion,care,(55)C,and a leap of faith.I believe in the power of love to transform.
36.A.foundB.adoptedC.metD.adapted
37.A.goodbyeB.helloC.sorryD.OK
38.A.ProbablyB.AbsolutelyC.ActuallyD.Apparently
39.A.neverB.everC.seldomD.often
40.A.againstB.acrossC.throughD.over
41.A.naturallyB.finallyC.possiblyD.obviously
42.A.meatB.fruitC.vegetableD.noodle
43.A.kickingB.screamingC.sobbingD.escaping
44 A.fullB.sickC.hungryD.healthy
45.A.touchB.takeC.holdD.follow
46.A.bookB.modelC.toyD.bath
47.A.hatedB.avoidedC.lovedD.advocated
48.A.pagesB.coversC.sheetsD.pictures
49.A.adjustedB.caughtC.wrappedD.put
50.A.sinceB.duringC.beforeD.after
51.A.get overB.get rid ofC.get acrossD.get in
52.A.surroundedB.providedC.ensuredD.loaded
53.A.strongerB.happierC.weakerD.quieter
54.A.transformedB.improvedC.encouragedD.affected
55.A.virtueB.graceC.securityD.honesty

分析 本文讲述了作者从孤儿院领养受伤的小男孩的经历.在作者无微不至的关照下,小男孩最终走出阴影,变得乐观开朗.

解答 36-40 BADAC       41-45 BDCAA       46-50 DCACD       51-55 ADBAC
36.B 考查细节理解 A.found发现  B.adopted收养  C.met遇见  D.adapted合适.根据后面的内容可知,Luke是我们收养的,故选B.
37.A 考查推理判断 A.goodbye再见  B.hello你好  C.sorry对不起  D.OK好的.孤儿院的人把他送到了我们的旅馆房间,甚至没有说再见.故选A.
38.D 考查推理判断 A.Probably或许  B.Absolutely完全  C.Actually事实上  D.Apparently显然.根据前面的描述:他近六岁,只有28磅,他的脸上满是伤痕.可知,显然他吓坏了.故选D.
39.A 考查推理判断 A.never决不  B.ever曾经  C.seldom很少  D.often经常. 前面提到,他的脸上满是伤痕,所以他从不照镜子.故选A.
40.C 考查词意辨析 A.against反对  B.across穿过  C.through通过  D.over结束的.他在通过躲避镜子来逃避现实.故选C.
41.B 考查细节理解 A.naturally自然  B.finally终于  C.possibly可能  D.obviously明显.一个半小时后,他终于睡着了.故选B.
42.D 考查词意辨析 A.meat肉  B.fruit水果  C.vegetable蔬菜  D.noodle面条. 我叫房间的服务员,让他们递上所有种类的面条.故选D.
43.C 考查细节理解 A.kicking踢腿  B.screaming尖叫  C.sobbing啜泣  D.escaping逃.根据"He stopped crying and started to eat"可知,他醒来后就在啜泣.故选C.
44.A 考查推理判断 A.full饱  B.sick生病  C.hungry饿  D.healthy健康.他开始吃东西,直到他吃饱.故选A.
45.A 考查细节理解 A.touch摸  B.take拿  C.hold控制  D.follow跟随. 前面提到他看着月亮,所以他伸手想去摸它.故选A.
46.D 考查细节理解 A.book书本  B.model模型  C.toy玩具  D.bath洗澡.根据"I started to play with the water"可知,我试着给他洗澡.故选D.
47.C 考查细节理解 A.hated恨  B.avoided避免  C.loved爱  D.advocated主张.我们读《黄色的狮子》这本书.因为他喜欢看鲜艳的图片.故选C.
48.A 考查细节理解 A.pages页  B.covers覆盖  C.sheets覆盖  D.pictures图片.前面提到我们在读书,所以这里是在翻页.故选A. 
49.C 考查词意辨析 A.adjusted调整  B.caught捕捉  C.wrapped包裹  D.put出发.他把我的胳膊紧紧地裹在他的腰上.故选C.
50.D 考查细节理解 A.since自从  B.during在…期间  C.before之前  D.after之后. 这一天之后很久,他还是很害羞.故选D.
51.A 考查词组词意辨析 A.get over恢复  B.get rid of拜托  C.get across通过  D.get in进入. 我想知道是否他会恢复孤儿院烙印在他身上的伤口.故选A.
52.D 考查词意辨析 A.surrounded围住  B.provided提供  C.ensured确保  D.loaded充满.他充满魅力,是一名天生的运动员.故选D.
53.B 考查推理判断 A.stronger强壮  B.happier快乐  C.weaker弱  D.quieter安静.根据前面的内容可知,这个孩子已经走出阴影.所以我们的邻居说,她从来没有见过一个如此快乐的孩子.故选B.
54.A 考查细节理解 A.transformed改变  B.improved增加  C.encouraged鼓励  D.affected影响.当我回想起当初这个惊慌失措的小生物时,我惊讶于这一改变.故选A.
55.C 考查细节理解 A.virtue美德  B.grace优雅  C.security安全  D.honesty诚实.作者给了小男孩一个家,让他有了安全感.所以说爱是由同情、关心、安全等等组成的.故选C.

点评 近几年高考试题中完形填空有新的变化,试题所涉及的知识面不断拓宽,综合难度不断提高.做完形填空首先要通读全文,了解大意.一篇完形填空的文章有许多空格,所以必须要先通读一到两遍,才能大致了解文章内容.千万不要看一句,做一句.其次要逐句分析,前后一致.选择答案时,要考虑整个句子的内容,包括搭配,时态以及语法等.答案全部填完后,再通读一遍文章,检查是否通顺流畅,用词得当,意思正确.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

5.随着经济的发展,环境污染日益严重,洪水、干旱(drought)等自然灾害接连不断地发生,雾霾(smog)、沙尘暴等天气频繁出现,这一切严重威胁着我们的生活.怎样减少污染呢?请你根据下列提示以How to Protect the Environment为题为你校校报写一篇文章.
1.政府应通过新的法律,控制工业污染.
2.公众应该提高环保意识,改变自己的生活方式,如节电、节水等等.
3.作为中学生,我们应该….
注意:
1.内容可适当增加,字数不少于100词.
2.开头已经写好,不计入总词数.
How to Protect the EnvironmentAs we all know,with the development of economy,our environment is being polluted more and more seriously.As a result,natural disasters such as floods and droughts continuously happen and extreme weather including smogs as well as sandstorms appear now and then,threatening human to a great extent.(高分句型一)In order to make the earth a better place for us to live on,in my opinion,we should do something as follows:
First of all,the government should pass new laws to prevent industrial pollution.What's more,the public are required to raise the awareness of protecting the environment and change their life style.In their life not only should they save electricity and water but also they are supposed to have waste materials recycled.(高分句型二)
As students,we should take action in our daily life to protect the environment around us.For example,when doing shopping,we will try to use environment-friendly shopping bags instead of plastic ones to reduce"white pollution"; when going out,it is a good idea to take buses rather than take private cars to reduce waste gas in the air.
All in all,only when everyone does what he/she can to protect the environment can we have a more beautiful earth.(高分句型三).

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

6.There are two factors which determine an individual's intelligence.The first is the sort of brain he is born with.Human brains differ considerably,some being more capable than others.But no matter how good a brain he has to begin with,an individual will have a low order of intelligence unless he has opportunities to learn.So the second factor is what happens to the individual-the sort of environment in which he is reared.If an individual is handicapped envionmentally,it is likely that his brain will fail to develop and he will never attain the level of intelligence of which he is capable.
The importance of environment in determining an individual's intellingence can be demonstrated by the case history of the identical twins,Peter and Mark.Being identical,the twins had identical brains at birth,and their growth processes were the same.When the twins were three months old,their parents died,and they were placed in separate foster homes.Peter was reared by parents of low intelligence in an isolated community with poor educational opportunities.Mark was reared in the home of well-to-do parents who had been to college.He was read to as a child,sent to good schools,and given every opportunity to be stimulated intellectually.This enviromental difference continued until the twins were in their late teens,when they were given tesets to measure their intelligence.Mark's I.Q.was 125,twenty-five points higher than the average and fully forty points higher than his identical brother.Given equal opportunities,the twins,having identical brains,would have tested at roughly the same level.

32.This selection can best be titledB.
A.Measuring Your Intelligence
B.Intelligence and Environment
C.The Case of Peter and Mark
D.How the brain Influences Intelligence
33.According to the passage,the average I.Q.isB.
A.85         B.100           C.110       D.125
34.The case history of the twins appears to support the conclusion thatC.
A.individual with identical brains seldom test at same level
B.an individual's intelligence is determined only by his enviroment
C.lack of opportunity blocks the growth of intelligence
D.changes of enviroment produce changes in the structure of the brain
35.This passage suggests that an individual's I.Q.C.
A.can be predicted at birth
B.stays the same throuthout his life
C.can be increased by education
D.is determined by his childhood.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

4.I really want an iphone 6,but I can't afford _____.(  )
A.itB.oneC.thisD.that

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

11.假设你是李华,你班同学在今天的英语课上就"高中生是否应该在学校使用智能手机"进行了课堂讨论,同学们的观点不一.请你根据下表内容,为本次课堂讨论结果撰写一篇英文报道稿,内容应该包括:
1.活动简介;2.支持理由;3.支持者理由;4.你的观点.
支持者理由联系父母方便;上网便捷,有意学习
反对者理由影响学习;手机游戏消磨意志
注意:1.词数100左右;
2.可适当加入细节,以使行文连贯;
3.文章开头已经给出,不计入总词数.
Smart phones are becoming more and more of a necessity for high school students.Smart phones are becoming more and more of a necessity for high school students.Therefore,today in our English class a discussion was held about whether we senior school students should use our smart phones at school.Opinions are different.
Students who are in favor of it consider it convenient to contact their parents when necessary.Besides,they point out it is smart phones that give them access to the Internet and thus benefit their study.While others hold the opposite opinion.They find it easy for some students to be addicted to playing the smart phones,which has a negative effect on their studies.Worse still it can also discourage students'will.
Personally,as long as you can control yourself and use it properly,you can take it..

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

1.                ,the concert began.(  )
A.The listeners having taken their seats
B.Having taken their seats
C.Having taken their places
D.Taking their seats

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

8.Keeping a diary in English is one of the (61)effective(effect)ways to improve our English writing ability.(62)Compared(compare)with other forms of writing,it is shorter and takes (63)lesstime.It can help us to develop the habit of thinking in English.(64)Ifwe keep doing this,gradually we'll learn how to express ourselves in English.In keeping a diary in English,we (65)certainly(certain) meet with many(66)difficulties(difficult).In the first place,(67)itoften happens that we have trouble (68)finding(find)appropriate words and phrases to give expression to our mind.Secondly,there are many idiomatic ways of saying things in Chinese.And it is extremely hard for us to put them into English properly.
As far as I am concerned,my suggestion is that we should always have a notebook and a Chinese-English dictionary within easy reach.Whenever something beats us,we can first put it down in our notebook and then consult our dictionary.We can also turn to our English teacher for help,if necessary.In short,I believe that it is (69)ofgreat use to keep a diary in English for (70)thedevelopment of our writing skills.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

5.There is an increasingawareness(意识) among common people of the effects of mankind's activities on the environment.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

6.假如你是银川一中高一年级的李华,一直以来你的英语口语不好.准备利用周末时间进行提高.请你根据以下要点用英语给外教Harveer写一封信.内容包括:
1.你目前英语口语现状(如英语课堂上、遇到外国朋友时等)
2.请他就如何提高英语口语提一些建议
注意:1.字数:100左右.
2.可适当增加细节,以使行文连贯.
Dear Harveer,
I'd like to take the advantage of the weekends to improve my spoken English and I'm writing to ask whether you could do me a favor.
I have had much difficulty in speaking English though I'm good at writing and English grammar.Whatmakes things worse is that my pronunciationis so bad that I have no confidence to speak or answer questions in English class,especially when we have a discussion in group work.What's more,I don't know how to start a conversation in English when I come across foreigners,let alone to chat with them freely.I would appreciate it if you could give me some advice on how to improve it and it would be better if you could help me in person.
Looking forward to your reply.
Yours faithfully,
Li Hua.

查看答案和解析>>

同步练习册答案