精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
13.Swimming along a river in western Florida,a newborn manatee(海牛) calls out for her mother.But the baby hears no answer.The mother has disappeared,possibly frightened away by a passing motorboat.Longing for her mom's gentle touch,the confused manatee begins rubbing against the closest big thing she can find-a boat.
From his home beside the river,Richard Dash sees the manatee rubbing against the boat.He keeps watch on the animal,hoping the mother will appear.But after two hours,she's still alone.Dash calls the Florida Fish and Wildlife Conservation Commission for help."A baby manatee needs its mother to show it where to find food,"says Andrew Garrett,a rescue coordinator(协调员) at the organization."Without a mother's guidance,chances of survival are pretty much zero."
A rescue team rushes to the scene to catch the newborn,and then takes off for the rehabilitation(康复) center at Lowry Park Zoo.After arriving at the center,the manatee is given a checkup by the workers.The doctor's exam shows that the manatee,now named Kee,is dangerously underweight.At less than 50pounds,she's one of the smallest orphans(失去生母的幼小动物) ever treated at the zoo.The baby is placed in a pool where the workers give her 24-hour care.Gradually Kee puts on pounds and gains strength.
A few weeks later,an adult manatee recovering at the center from an accident has a baby.This gives animal care manager Virginia Edmonds an idea.She decides to introduce Kee to the new mom,named Della.Edmonds hopes that Della will raise Kee alongside her own baby,Pal.So the workers place the three manatees in the same pool.Within hours Della is nursing Kee with her milk.Soon Kee is getting all of her food from Della.

29.The manatee described in paragraph 1is in a state ofB.
A.anger
B.puzzlement
C.surprise
D.disappointment
30.What do we know about Richard Dash?D
A.He's the owner of the boat.
B.He's not familiar with the river.
C.He's sure the mother won't return.
D.He's quite worried about the manatee.
31.At the rehabilitation center the manateeA.
A.is given full-time care
B.is becoming overweight
C.is checked up once a day
D.gets along with other orphans.
32.What's the main idea of the text?C
A.Animals are in need of help
B.A newborn manatee is in danger
C.An orphaned manatee finds a new mom.
D.The rehabilitation is playing a role.

分析 本文主要讲述了一只成为孤儿的小海牛在动物救助机构的工作人员的关爱和照料下存活下来,并找到新的妈妈的故事.

解答 29.B 细节题.由第一段的the confused manatee begins rubbing against the closest big thing she can find可知,找不到妈妈的海牛感到迷茫.故选B
30.D 由第二段的He keeps watch on the animal,hoping the mother will appear.But after two hours,she's still alone.Dash calls the Florida Fish and Wildlife Conservation Commission for help.可知,Dash非常担心小海牛.故选D
31.A 细节题.由第三段的The baby is placed in a pool where the workers give her 24-hour care.可知救助中心的工作人员给予小海牛24小时的关爱,由此可知答案为A.
32.C 主旨题.本文讲述了一只失去母亲的海牛在救援小组的帮助下最终找到一位愿意接纳自己的新母亲的故事.C项最合适.

点评 本文是故事类阅读理解.做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

1.If theypermit (允许) you to do something,they allow you to do it.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

4.A great many people are disappointed because of unrealistic expectations.
Walking up to a department store's cloth counter,a(n) (1)Bng woman said,"I want to buy this material for a new dress.How much does it cost?"
"Only one (2Aper yard,"replied the smirking (自鸣得意的) male clerk.
Not to be taken back by the funny words,the woman said,"That's fine!I'll take ten yards."
With(3Cwritten all over his face,the clerk(4Ameasured out and wrapped the cloth,then held it out teasingly,(5Cforward to receive his(6BThe woman got the package quickly from the clerk and pointed to a little old man standing beside her."Grandpa will pay the bill instead of me,"she(7 )A.
He was no doubt disappointed.But in the course of living,many people are(8)B when others do not (9Atheir expectations.In order to be happy,some expectations must be dropped.These three particular(10Dand unhealthy expectations are some of the main causes:
1. Expect too much(11)C.When others say,"Thank you,"or in any way to show their gratitude,be happy.It is a gift!
2. Expect others to make you happy.They simply cannot do that.Make yourself happy and (12)Byour joy with others.
3. Expect not to be(13)B.At times,people will simply not come through for you in the way you need. (14)Athem and move on.
Get rid of these three unrealistic expectations and you can begin to expect more (15)A right away!
 
1.A.trickyB.attractiveC.uglyD.generous
2.A.kissB.payC.dollarD.cent
3.A.happinessB.enjoymentC.expectationD.courage
4.A.hurriedlyB.slowlyC.patientlyD.curiously
5.A.settingB.sittingC.leaningD.taking
6.A.rewardB.paymentC.bonusD.money
7.A.smiledB.beggedC.wavedD.thought
8.A.encouragedB.disappointedC.annoyedD.surprised
9.A.live up toB.go againstC.go withoutD.hope for
10.A.reasonableB.properC.unimportantD.unrealistic
11.A.profitB.kissC.appreciationD.disappointment
12.A.spareB.shareC.makeD.control
13.A.put downB.let downC.taken downD.thrown down
14.A.ForgiveB.PunishC.BlameD.Praise
15.A.happinessB.encouragementC.excitementD.pride

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

1.A couple had been married for over 60 years.They shared everything,talked (1)abouteverything and kept no secrets from each other except that the woman had a box in a drawer(2)that/whichshe had told her husband not to open or ask her about.
He'd never thought about it ever since.One day(3)thewoman got very sick and the doctor said she wouldn't recover.To sort out their affairs,the husband took down the box and (4)brought(bring) it to his wife's bedside.She agreed it was time that he(5)knew/should know(know) what was in the box.
After(6)opening(open) it,he found two small table mats(垫子) and a sum of money totaling 25,000.He asked her about the contents."When we were to be married,"she said,"my grandma told me the secret of happy(7)marriage(marry) was never to argue,and I should just keep quiet and make a mat(8)if/whenI got angry with you."
The man was so(9)moved(move) that he had to fight back his tears.She had only been angry with him twice in all those years of living and loving!"Honey,"he said,"that explains the mats,but what about the money?Where did it come from?"
"Oh,"she said,"that's the money I made from selling (10)them."

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

8.One day a wealthy man took his son to the countryside so his son could see how poor countryside people were.They stayed one day and one night(61)ina poor farmhouse.On the way back home the father asked the son,"what do you think(62)ofthe trip?
The son replied,"Very nice,Dad."
The father then asked,"Did you notice how poor(63)theyare?"
The son answered,"No,I don't think so"
The father was (64)surprised(surprise),"And why?"
The son thought for a while and (65)answered(answer)definitely,"I found that we have one dog in the house and they have four.We have(66)afountain(喷泉) and they have a stream(67)that/whichhas no end.We have fancy lanterns(灯笼) in our garden while they have the stars".
At the end of the son's reply,the rich father was(68)speechless(speech).His son then added:"Dad,thanks for (69)showing(show) me how poor we really are."
If you have love,friends,family,health and a positive attitude toward life,you've got everything!You can have all the material possessions,(70)butif you are poor in spirit,you have nothing!

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

18.你校组织了一个去美国交流学习的活动,你应选参加,请按以下提示写一篇词数100左右的短文,介绍你赴美学习、生活的体会.
1.第一次离开祖国,拿到签证(visa)很开心.
2.适应新生活很不易;寄居在美国人家里,请教我不会的习语(idiom).
3.受益匪浅,强烈推荐.
____________________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

5.As one of the world's (61)oldest(old) holidays.Halloween falls on Oct 31each year and is celebrated with different names in many (62)countries(country) all over the world.But it is in the US (63)thatthe holiday is most popular.
At Halloween,many Americans make their houses look (64)frightening(frighten).They may put many things around the doors and windows,such as spiders,ghosts,and Jack O'Lanterns(南瓜灯) which (65)are made(make) from empty pumpkins with funny faces cut into them and candles put inside.
Kids dress up as ghosts,monsters,black cats or (66)their(they) favourite cartoon characters.Then they go from house to house knocking on every door and saying"Trick or Treat",which means"I will play a trick on you (67)ifyou don't give me a treat."The owner of the house then gets to see the kids'fun scary costumes (68)andgives them some candy.Parents also join (69)inthe fun by dressing up in strange and scary clothes and playing tricks on neighbors and friends,such as ringing door bells,throwing bits of com on the windows,and other ways of (70)causing(cause) little trouble!

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

2.The naughty boy ____ to his mother that the eggs were ____ by himself.(  )
A.lied; layB.lied; laidC.lay; laidD.lying; laid

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

3.The ice meltedwith the sun coming out.It became a large pool of water.

查看答案和解析>>

同步练习册答案