分析 本文属于记叙文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了作者在母亲坚持下被迫学习乐器的故事.
解答 24.D.词义猜测题.根据第四段一句I was twelve when my parents finally acknowledged that my hidden talent was not about to emerge any time soon.My mother,refusing to admit defeat可知我父母最终意识得到我隐藏的才华不会很快出现.emerge意为"出现".故答案选D.
25.C.细节理解题.根据第四段中I would close myself behind the door of the piano room,put on the tape recording,and read until the tape had finished可知作者播放录音代替练习钢琴可以看出他对钢琴的态度;故答案C正确.
26.A.推理判断题.通读全文My mother,refusing to admit defeat,told me to pick another instrument."Choose anything you want,Honey,"she said,assuming that freedom of choice would inspire devotion可知作者的母亲对于培养孩子学习乐器这件事非常坚定.故答案A正确.
27.A.推理判断题.根据最后一段I'm a sculptor now,and every day I experience afresh the joy of being fully absorbed in the act of artistic creation.It's a wonderful,blissful (乐而忘忧) feeling可知艺术应当被当作乐趣来对待.故答案A正确.
点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.
科目:高中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:四川省内江市2017届高三第五次模拟考试英语试卷 题型:阅读理解
Look at any advertisement for a fashion(时尚)store,and you may notice that most of the models are teens.In Western culture,especially,fashion is an extremely important component of teenage life.But "Why?" you may ask.
For teenagers,fashion is first and foremost a social statement.It is a means of expression to their peers(同龄人)and the rest of the world.
Fashion also provides teenagers a sense of identity by signalling which "grouping" they belong to.It many signal a more independent or inclusive personality.
Teens can be extremely conscious about overall image.They will often make use of fashion as a means to attract a certain type of person.
Rebellion(叛离)may also be acted out via fashion.Since rebellion is often a huge aspect of a teenager's life, teens often use shocking fashion to rebel against their parents,their classmates, and/or society.
Many teens pick up on fashion trends in an effort to avoid losing face.Poor fashion choices in the eyes of others can often be an open door to ridicule.
Often,fashion for teenagers is the result of the desire to be like a celebrity(名人).Celebrities are perhaps the greatest influences on teenagers in the modern world,and the can have a huge effect on a teen's ideas about fashion and its importance.
![]()
1.What is the best tide for the text?
A. Why is fashion so important to teens? B. Why do teens learn from celebrities?
C. What fashion do teens want? D. Who leads the fashion?
2.For teens,fashion .
A. has a deep effect on celebrities B. is about expressing themselves
C. can prevent them from rebelling D. will remove their peer pressure
3.Which of the following can describe the main point of Paragraph 3?
A. Fashion and independence. B. Fashion and peers.
C. Fashion and teenagers. D. Fashion and identity.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:云南省昆明市2017届高三5月复习适应性检测英语试卷 题型:阅读理解
Parents may think they’re smart about where they store medicines, but their kids are smarter. Nearly 60,000 young children are rushed to the hospital every year after getting into medicines not meant for them, according to a new report from Safe Kids Worldwide.
The report finds little connection between what parents know about storing medicines safely and what they actually do. Nine out of 10 parents know that medicines should be stored up and away out of reach and sight, but 7 out of 10 of them admit not doing that. They leave medicines out on kitchen counters, sinks and sofas, believing babies and toddlers(学步者)aren’t tall enough or strong enough to reach them. Unfortunately, they probably can. Children as young as a month have ended up in an emergency department because they’d been poisoned by getting into a medicine that was left within reach.
Most poisonings related to medicines---particularly among babies and toddlers---occur within their home. Kids develop rapidly and they want to explore their environment. At certain ages they have a lot of hand-to-mouth activity, and so it’s very common for them to explore their environment and then try to taste what they find.
The new Safe Kids worldwide report includes a survey of 2,000 parents with children under age 6. While the number of children visiting an emergency department for accidental poisonings had declined since the 2010 maximum, the decline has slowed in recent years.
Prescription and over-the-counter medicines cause the most severe poisonings, but vitamins and supplements(补充品)can also cause problems. There are steps families can take to lower the risk for an accidental medicine poisoning.
1.Why are children poisoned according to the text?
A. Some of the medicines at home taste nice
B. There is something poisonous in medicines
C. Kids have easy access to medicines at home
D. Kids are curious to explore the environment
2.What can we learn from the text?
A. Vitamins and supplements can do good to kids
B. The team made a survey of 2,000 kids under age 6
C. 600 parents surveyed could keep medicines properly
D. Kids are usually smart at storing medicines at home
3.What could be the best title for the text?
A. Parents’ Casual Behavior Leads to Kids Poisoned
B. The Number of Kids Poisoned Has Declined Lately
C. Nearly 60,000 Children Are Poisoned by Medicines
D. Kids Are Facing the Risk of Being Poisoned at Home
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:选择题
| A. | Never mind | B. | That's right | C. | No problem | D. | Let's go |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:书面表达
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com