精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

When 19?year?old Sophia Giorgi said she was thinking of volunteering to help the Make?A?Wish Foundation (基金会)nobody understood what she was talking about.But Sophia knew just how important Make?A?Wish could be because this special organization had helped to make a dream come true for one of her best friends.We were interested in finding out moreso we went along to meet Sophia and listen to what she had to say.

Sophia told us that Make?A?Wish is a worldwide organization that started in the United States in 1980.“It’s a charity(慈善机构)that helps children who have got very serious illnesses.Make?A?Wish helps children feel happy even though they are sickby making their wishes and dreams come true”Sophia explained.

We asked Sophia how Make?A?Wish had first started.She said it had all begun with a very sick young boy called Chriswho had been dreaming for a long time of becoming a policeman.Sophia said lots of people had wanted to find a way to make Chris’s dream come truesowith everybody’s helpChrisonly seven years old at the timehad been a“policeman”for a day.“When people saw how delighted Chris was when his dream came truethey decided to try and help other sick children tooand that was the beginning of Make?A?Wish”explained Sophia.

Sophia also told us the Foundation tries to give children and their families a specialhappy time.A Make?A?Wish volunteer visits the families and asks the children what they would wish for if they could have anything in the world.Sophia said the volunteers were important because they were the ones who helped to make the wishes come true.They do this either by providing things that are necessaryor by raising money or helping out in whatever way they can.

1.Sophia found out about Make?A?Wish because her best friend had________.

Abenefited from it

Bvolunteered to help it

Cdreamed about it

Dtold the author about it

2.According to SophiaMake?A?Wish________.

Ais an international charity

Bwas understood by nobody at first

Craises money for very poor families

Dstarted by drawing the interest of the public

3.What is said about Chris in Paragraph 3?

AHe has been a policeman since he was seven.

BHe gave people the idea of starting Make?A?Wish.

CHe wanted people to help make his dream come true.

DHe was the first child Make?A?Wish helped after it had been set up.

4.Which of the following is true about Make?A?Wish volunteers?

AThey are important for making wishes come true.

BThey try to help children get over their illnesses.

CThey visit sick children to make them feel special.

DThey provide what is necessary to make Make?A?Wish popular.

 

1.A

2.A

3.B

4.A

【解析】本文为一篇记叙文。文章通过想做圆梦基金会的一名志愿者的Sophia Giorgi介绍了该基金会的创建原因、宗旨、服务对象和方式等。

1.

2.2】解析:选A。细节理解题。根据第二段前两句“Sophia told us that Make?A?Wish is a worldwide organization that started in the United States in 1980.”“‘It’s a charity(慈善机构) that helps children who have got very serious illnesses...’..”可知答案应选A项。

3.3】解析:选B。细节理解题。根据第三段第二句“She said it had all begun with a very sick young boy called Chriswho had been dreaming for a long time of becoming a policeman.”以及第四句“‘When people saw how delighted Chris was when his dream came true.they decided to try and help other sick children tooand that was the beginning of Make?A?Wish..”可知答案为B项。

4.4】解析:选A。推理判断题。B项属于医生的职责,Make?A?Wish 志愿者只能帮助他们实现愿望。C项与最后一段第二句“A Make?A?Wish volunteer visits the families and asks the children what they would wish for if they could have anything in the world.”不符。D项中的to make Make?A?Wish popular是对最后一句中的do this的误读,此处do this指上一句“to make the wishes come true”。根据最后一段第三句“Sophia said the volunteers were important because they were the ones who helped to make the wishes come true.”可知A项正确。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源:2013-2014学年高考阅读理解全程冲刺训练(20)英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

One of the worst feelings you have as a professional athlete is the feeling after losing a game to a team that you should have beaten. That happened last night against the lowly Boston Celtics. They had only won 13 games the whole year and were really struggling. We had just come off a very good win against the Orlando Magic on the road and were feeling good about ourselves.

The day did not start out good for us when we learned that T-Mac was going to miss the game with the flu. When you lose your best players (Yao, T-Mac) everyone must play a little harder and do a little bit more on the floor. We inserted Bonzi Wells into the lineup (he was the only one to have a good game for us), in place of T-Mac.

It was a nasty game. We are usually one of the best three point shooting teams in the NBA and we only made 1 of 22 three point shots! I have never seen that happen. Never! Rafer Alston, Luther Head, and me combined to shoot 5 of 33 from the field. Ouch! You aren't going to win too many games like that. Even as poorly as we shot the ball, we STILL had a chance to win the game in the fourth quarter but failed to make the winning plays that you must make to leave the floor victorious.

In the locker room after the game, everybody felt terrible. When we play a bad game, we feel that we let our teammates down. There is a bad feeling in the pit of your stomach when you leave the gym and you just want to go home and not talk to anyone. It is a terrible feeling, but it is a feeling that makes you want to try harder and do better the next time.

I'll talk to you guys later.

Shane

1.What is the passage mainly about?

A. To blame the team for losing the game.

B. To tell the readers about the feeling after losing the game

C. To explain why they played poorly in the game.

D. To blame Yao Ming and T—Mac for being absent from the game.

2. What can the readers learn from the text?

A. The Boston Celtics is one of the top teams in NBA.

B. The Boston Celtics had a big win over the writer’s team.

C. Every one of the team played poorly with no energy.

D. Bonzi Wells starts in the game with T-Mac out.

3. How do you think the writer might describe his performance that night?

A. Tough B. Relaxing C. Terrible D. Efficient

4.The text most probably comes from the writer’s _________ .

A. blog B. telephone message C. note D. interview

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2013-2014学年高考第二轮专题复习提分训练专题四形容词和副词英语试卷(解析版) 题型:单项填空

(2013·高考辽宁卷)Everything seemed to be going ________for the first two days after I moved to New York.

Avividly Bgenerally

Cfrequently Dsmoothly

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2013-2014学年高考第二轮专题复习提分训练专题十并列连词和状语从句英语试卷(解析版) 题型:单项填空

(2013·高考山东卷)________I have to give a speechI get extremely nervous before I start.

AWhatever BWhenever

CWhoever DHowever

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2013-2014学年高考第二轮专题复习提分训练专题十并列连词和状语从句英语试卷(解析版) 题型:单项填空

(2013·高考新课标全国卷Ⅱ)I was glad to meet Jenny again________I didn’t want to spend all day with her.

Abut Band

Cso Dor

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2013-2014学年高考第二轮专题复习提分训练专题十四细节理解英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

China is a land of bicycles.At least it was back in 1992 when I traveled the country.Back then everyone seemed to be riding a bicycle.Millions of themall black.Cars were rare.Yet since my arrival in Beijing last yearI’ve found the opposite is true.There are millions of cars.Howeverpeople still use their bicycles to get around.For manyit’s the easiest and cheapest way to travel today.Bicycles also come in different colorssilvergreenredblueyellowwhatever you want.

It’s fun watching people biking.They rush quickly through crossroadsmove skillfully through trafficand ride even on sidewalks(人行道)Bicycles allow people the freedom to move about that cars just can’t provide.

Eager to be part of this aspect of Chinese cultureI decided to buy a bicycle.Great weather accompanied my great buy.I immediately jumped up on my bicycle seat and started home.

My first ride home was orderly (守秩序的)To be safeI stayed with a“pack”of bikers while cars on the streets came running swiftly out of nowhere at times.I didn’t want to get hit.So I took the ride carefully.

Crossing the streets was the biggest problem.It was a lot like crossing a major highway back in the United States.The streets here were wideso crossing took timeskill and a little bit of luck.

I finally made it home.The feeling on the bicycle was amazing.The air hitting my face and going through my hair was wonderful.I was sitting on top of the world as I passed by places and people.Biking made me feel alive.

1.According to the authorwhy are bicycles still popular in China today?

ABecause they are traditional and safe.

BBecause they are convenient and inexpensive.

CBecause they are colorful and available.

DBecause they are fast and environment friendly.

2.The author decided to buy a bicycle because he intended ________.

Ato ride it for fun

Bto use it for transport

Cto experience local culture

Dto improve his riding skills

3.How did the author feel about his street crossing?

AIt was boring. BIt was difficult.

CIt was lively. DIt was wonderful.

4.Which of the following best describes the author’s biking experience?

AThe author enjoyed showing off his biking skills.

BThe author was annoyed by the air while riding.

CThe author was praised by the other bikers.

DThe author took great pleasure in biking.

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2013-2014学年高考第二轮专题复习提分训练专题十六推理判断英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

(2013·高考湖南卷,C)It’s such a happy?looking librarypainted yellowdecorated with palm?tree stickers and sheltered from the Florida sun by its own roof.About the size of a microwave ovenit’s pedestrian?friendlytoowaiting for book lovers next to a sidewalk in Palm Beach County Estatesalong the northern boundary of Palm Beach Gardens.

It’s a library built with love.

A year agoshortly after Janey Henriksen saw a Brian Williams report about the Little Free Library organizationa Wisconsin?based nonprofit that aims to promote literacy and build a sense of community in a neighborhood by making books freely availableshe announced to her family of four“That’s what we’re going to do for our spring break

Son Austinnow a 10th?graderdidn’t see the point of building a library that resembles a mailbox.But Janey insistedand husband Peter unwillingly got to work.The 51?year?old owner of a ship supply company modified a small wooden house that he’d built years earlier for daughter Abbie’s toy horsesand made a door of glass.

After adding the library’s final touches (装点)the family hung a signboard on the frontinstructing users to“take a bookreturn a book”and making the Henriksen librarynow one of several hundred like it nationwide and among more than 2,500 in the worldthe only Little Free Library in Palm Beach County.

They stocked it with 20 or so books they’d already reada mix of science fictionreference titlesnovels and kids’ favorites.“I told themkeep in mind that you might not see it again”said Janeya stay?at?home mom.

Since thenthe collection keeps replenishing (补充) itselfthanks to ongoing donations from borrowers.The library now gets an average of five visits a day.

The project’s best payoffsays Peterare the thank?you notes left behind.“We had no idea in the beginning that it would be so popular.”

1.In what way is the library “pedestrian?friendly”

AIt owns a yellow roof.

BIt stands near a sidewalk.

CIt protects book lovers from the sun.

DIt uses palm?tree stickers as decorations.

2.Janey got the idea to build a library from________.

Aa visit to Brian Williams

Ba spring break with her family

Ca book sent by one of her neighbors

Da report on a Wisconsin?based organization

3.The library was built________.

Aby a ship supply company

Bon the basis of toy horses

Clike a mailbox

Dwith glass

4.What can we infer about the signboard?

AIt was made by a user of the library.

BIt marked a final touch to the library.

CIt aimed at making the library last long.

DIt indicated the library was a family property.

5.The passage tells us that the users________.

Adonate books to the library

Bget paid to collect books for the library

Creceive thank?you notes for using the library

Dvisit the library over 5 times on average daily

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2013-2014学年高考第二轮专题复习提分训练专题十八观点态度英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Here is an astonishing and significant factMental work alone can’t make us tired.It sounds absurd.But a few years agoscientists tried to find out how long the human brain could labor without reaching a stage of fatigue (疲劳)To the amazement of these scientiststhey discovered that blood passing through the brainwhen it is activeshows no fatigue at all! If we took a drop of blood from a day laborerwe would find it full of fatigue toxins(毒素) and fatigue products.But if we took blood from the brain of an Albert Einsteinit would show no fatigue toxins at the end of the day.

So far as the brain is concernedit can work as well and swiftly at the end of eight or even twelve hours of effort as at the beginning.The brain is totally tireless.So what makes us tired?

Some scientists declare that most of our fatigue comes from our mental and emotional(情感的) attitudes.One of England’s most outstanding scientistsJ.A.Hadfieldsays“The greater part of the fatigue from which we suffer is of mental origin.In factfatigue of purely physical origin is rare.”Dr.Brilla famous American scientistgoes even further.He declares“One hundred percent of the fatigue of a sitting worker in good health is due to emotional problems.”

What kinds of emotions make sitting workers tired? Joy? Satisfaction? No! A feeling of being boredangeranxietytensenessworrya feeling of not being appreciatedthose are the emotions that tire sitting workers.Hard work by itself seldom causes fatigue.We get tired because our emotions produce nervousness in the body.

1.What surprised the scientists a few years ago?

AFatigue toxins could hardly be found in a laborer’s blood.

BAlbert Einstein didn’t feel worn out after a day’s work.

CThe brain could work for many hours without fatigue.

DA mental worker’s blood was filled with fatigue toxins.

2.According to the authorwhich of the following can make sitting workers tired?

AChallenging mental work.

BUnpleasant emotions.

CEndless tasks.

DPhysical labor.

3.What’s the author’s attitude towards the scientists’ ideas?

AHe agrees with them.

BHe doubts them.

CHe argues against them.

DHe hesitates to accept them.

4.We can infer from the passage that in order to stay energeticsitting workers need to ________.

Ahave some good food

Benjoy their work

Cexercise regularly

Ddiscover fatigue toxins

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案