China is a land of bicycles.At least it was back in 1992 when I traveled the country.Back then everyone seemed to be riding a bicycle.Millions of them,all black.Cars were rare.Yet since my arrival in Beijing last year,I’ve found the opposite is true.There are millions of cars.However,people still use their bicycles to get around.For many,it’s the easiest and cheapest way to travel today.Bicycles also come in different colors-silver,green,red,blue,yellow,whatever you want.
It’s fun watching people biking.They rush quickly through crossroads,move skillfully through traffic,and ride even on sidewalks(人行道).Bicycles allow people the freedom to move about that cars just can’t provide.
Eager to be part of this aspect of Chinese culture,I decided to buy a bicycle.Great weather accompanied my great buy.I immediately jumped up on my bicycle seat and started home.
My first ride home was orderly (守秩序的).To be safe,I stayed with a“pack”of bikers while cars on the streets came running swiftly out of nowhere at times.I didn’t want to get hit.So I took the ride carefully.
Crossing the streets was the biggest problem.It was a lot like crossing a major highway back in the United States.The streets here were wide,so crossing took time,skill and a little bit of luck.
I finally made it home.The feeling on the bicycle was amazing.The air hitting my face and going through my hair was wonderful.I was sitting on top of the world as I passed by places and people.Biking made me feel alive.
1.According to the author,why are bicycles still popular in China today?
A.Because they are traditional and safe.
B.Because they are convenient and inexpensive.
C.Because they are colorful and available.
D.Because they are fast and environment friendly.
2.The author decided to buy a bicycle because he intended ________.
A.to ride it for fun
B.to use it for transport
C.to experience local culture
D.to improve his riding skills
3.How did the author feel about his street crossing?
A.It was boring. B.It was difficult.
C.It was lively. D.It was wonderful.
4.Which of the following best describes the author’s biking experience?
A.The author enjoyed showing off his biking skills.
B.The author was annoyed by the air while riding.
C.The author was praised by the other bikers.
D.The author took great pleasure in biking.
1.B
2.C
3.B
4.D
【解析】本文为记叙文。中国在过去是自行车的王国,而现在仍然有很多人喜欢骑自行车出行,因为这种交通方式方便、省钱。为了融入这种文化,“我”也买了一辆自行车。但是在回家途中,发现骑车过街是最大的问题,需要时间、技巧和一点儿运气。但是骑行经历让“我”觉得很愉快、很有趣。
1.
2.2】解析:选C。细节理解题。根据第三段第一句话Eager to be part of this aspect of Chinese culture...可知,作者购买自行车是因为迫切地想融入中国的这种文化之中,故C项正确。作者在有了骑行经历之后才发现了其中的乐趣,故A项错误;文章并未提到作者购买自行车是为了作为交通工具或者提高骑行技术,故排除B项和D项。
3.3】解析:选B。细节理解题。根据倒数第二段的叙述可知,骑车过街是最大的问题,需要时间、技巧和运气,因此作者认为骑车过街非常困难。其余选项均与本段内容不符。
4.4】解析:选D。推理判断题。由最后一段可知,空气吹拂脸颊和头发的感觉很美妙,骑行时就像坐在了世界的顶端,骑自行车使作者觉得充满了活力。由此可判断出,作者觉得骑自行车很有乐趣,故D项正确。A项意为“作者喜欢炫耀自己的骑行技术”;B项意为“作者很讨厌骑行时的空气”;C项意为“作者被其他骑行人员赞扬了”,均与文章内容不符。
科目:高中英语 来源:2013-2014学年高考阅读理解全程冲刺训练(19)英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
A mother from Colorado who doctors said had died while giving birth to her son, has said it is a Christmas miracle that both she and the boy are alive.
Tracey Hermanstorfer's heart stopped beating and her son Coltyn appeared lifeless after the Caesarean(剖腹产术)section on Christmas Eve. However a few minutes after he was born, both began breathing again. Dr Stephanie Martin told Good Morning America she could not explain how the pair survived. Mrs Hermanstorfer and her husband Mike told the American television show that their baby was now healthy and that they were doing “good” following the drama at Colorado Springs Memorial Hospital.
The couple, who already had two children, had to go into the hospital seven weeks earlier than planned. Her husband, 37, said his wife was tired after receiving an epidural(硬脑膜外麻醉)during the labour(分娩)but after closing her eyes, she “wasn't waking up”.She stopped breathing and she is believed to have suffered a heart attack before her heart stopped beating entirely.
Dr Martin said she was called in and that the outlook was grim since in most situations like this,“despite the best efforts of the team”, the mother was often unable to be revived. In that case doctors then tried to focus on delivering the baby but when he was born he was “completely lifeless”.
Mr Hermanstorfer told the Associated Press news agency,“I had everything in the world taken from me, and in an hour and a half I had everything given to me.”
Dr Martin said she did not have a “great explanation” for why Mrs Hermanstorfer's heartbeat returned. “Somewhere between four and five minutes she had been without heart rate and had stopped breathing a minute or two prior to her heart stopping,” she said. The doctors were then able to bring the baby back to life, and the mother was alive after that.
Despite tests, she said doctors were still not sure about what had happened. However Mrs Hermanstorfer and her husband Mike have said they believed it was down to a miracle. She said:“I got a second chance in life.”
1.The story happened on________.
A.December, 24 B.December, 25C.December, 31 D.January, 1
2.What might have happened to Tracey Hermanstorfer just before her heart stopped beating?
A.She became unconscious. B.She took a nap.
C.She had a bad headache.D.She suffered a heart attack.
3.Which of the following is the correct order of what happened to Tracey Hermanstorfer?
a.suffering a heart attack
b.stopping heart beating entirely
c.stopping breathing
d.coming back to life
e.receiving an epidural
f.producing a baby
A.acfdbe
B.fcadbe
C.eacbfd
D.eabcfd
4.What feelings did Mr Hermanstorfer experience during the incident?
A.Sad and delighted.B.Disappointed and depressed.
C.Sad and angry.D.Touched and regrettable.
5.Which of the following words best expresses Dr Martin's attitude towards Tracey Hermanstorfer's coming back to life?
A.Shocked. B.Puzzled.C.Normal. D.Curious.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2013-2014学年高考第二轮专题复习提分训练专题四形容词和副词英语试卷(解析版) 题型:单项填空
(2013·高考浙江卷)Mary worked here as a ________ secretary and ended up getting a full?time job with the company.
A.pessimistic B.temporary
C.previous D.cautious
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2013-2014学年高考第二轮专题复习提分训练专题十并列连词和状语从句英语试卷(解析版) 题型:单项填空
(2013·高考重庆卷)It’s not easy to change habits,________with awareness and self?control,it is possible.
A.for B.or
C.but D.so
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2013-2014学年高考第二轮专题复习提分训练专题十四细节理解英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
When 19?year?old Sophia Giorgi said she was thinking of volunteering to help the Make?A?Wish Foundation (基金会),nobody understood what she was talking about.But Sophia knew just how important Make?A?Wish could be because this special organization had helped to make a dream come true for one of her best friends.We were interested in finding out more,so we went along to meet Sophia and listen to what she had to say.
Sophia told us that Make?A?Wish is a worldwide organization that started in the United States in 1980.“It’s a charity(慈善机构)that helps children who have got very serious illnesses.Make?A?Wish helps children feel happy even though they are sick,by making their wishes and dreams come true,”Sophia explained.
We asked Sophia how Make?A?Wish had first started.She said it had all begun with a very sick young boy called Chris,who had been dreaming for a long time of becoming a policeman.Sophia said lots of people had wanted to find a way to make Chris’s dream come true-so,with everybody’s help,Chris,only seven years old at the time,had been a“policeman”for a day.“When people saw how delighted Chris was when his dream came true,they decided to try and help other sick children too,and that was the beginning of Make?A?Wish,”explained Sophia.
Sophia also told us the Foundation tries to give children and their families a special,happy time.A Make?A?Wish volunteer visits the families and asks the children what they would wish for if they could have anything in the world.Sophia said the volunteers were important because they were the ones who helped to make the wishes come true.They do this either by providing things that are necessary,or by raising money or helping out in whatever way they can.
1.Sophia found out about Make?A?Wish because her best friend had________.
A.benefited from it
B.volunteered to help it
C.dreamed about it
D.told the author about it
2.According to Sophia,Make?A?Wish________.
A.is an international charity
B.was understood by nobody at first
C.raises money for very poor families
D.started by drawing the interest of the public
3.What is said about Chris in Paragraph 3?
A.He has been a policeman since he was seven.
B.He gave people the idea of starting Make?A?Wish.
C.He wanted people to help make his dream come true.
D.He was the first child Make?A?Wish helped after it had been set up.
4.Which of the following is true about Make?A?Wish volunteers?
A.They are important for making wishes come true.
B.They try to help children get over their illnesses.
C.They visit sick children to make them feel special.
D.They provide what is necessary to make Make?A?Wish popular.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2013-2014学年高考第二轮专题复习提分训练专题十四细节理解英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
The National Gallery
Description:
The National Gallery is the British national art museum built on the north side of Trafalgar Square in London.It houses a diverse collection of more than 2,300 examples of European art ranging from 13th?century religious paintings to more modern ones by Renoir and Van Gogh.The older collections of the gallery are reached through the main entrance while the more modern works in the East Wing are most easily reached from Trafalgar Square by a ground floor entrance
Layout:
The modern Sainsbury Wing on the western side of the building houses 13th?to 15th?century paintings,and artists include Duccio,Uccello,Van Eyck,Lippi,Mantegna,Botticelli and Memling.
The main West Wing houses 16th?century paintings,and artists include Leonardo da Vinci,Cranach,Michelangelo,Raphael,Bruegel,Bronzino,Titian and Veronese.
The North Wing houses 17th?century paintings,and artists include Caravaggio,Rubens,Poussin,Van Dyck,Veláazquez,Claude and Vermeer.
The East Wing houses 18th?to early 20th?century paintings,and artists include Canaletto,Goya,Turner,Constable,Renoir and Van Gogh.
Opening Hours:
The Gallery is open every day from 10am to 6pm (Fridays 10am to 9pm) and is free,but charges apply to some special exhibitions.
Getting There:
Nearest underground stations:Charing Cross (2?minute walk),Leicester Square (3?minute walk),Embankment (7?minute walk),and Piccadilly Circus (8?minute walk).
1.In which century’s collection can you see religious paintings?
A.The 13th. B.The 17th.
C.The 18th. D.The 20th.
2.Where are Leonardo da Vinci’s works shown?
A.In the East Wing.
B.In the main West Wing.
C.In the Sainsbury Wing.
D.In the North Wing.
3.Which underground station is closest to the National Gallery?
A.Embankment. B.Leicester Square.
C.Piccadilly Circus. D.Charing Cross.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2013-2014学年高考第二轮专题复习提分训练专题十六推理判断英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
(2013·高考浙江卷,C)The baby monkey is much more developed at birth than the human baby.Almost from the moment it is born,the baby monkey can move around and hold tightly to its mother.During the first few days of its life the baby will approach and hold onto almost any large,warm,and soft object in its environment,particularly if that object also gives it milk.After a week or so,however,the baby monkey begins to avoid newcomers and focuses its attentions on“mother”—the real mother or the mother?substitute(母亲替代物).
During the first two weeks of its life warmth is perhaps the most important psychological(心理的)thing that a monkey mother has to give to its baby.The Harlows,a couple who are both psychologists,discovered this fact by offering baby monkeys a choice of two types of mother?substitutes—one covered with cloth and one made of bare wire.If the two artificial mothers were both the same temperature,the little monkeys always preferred the cloth mother.However,if the wire model was heated,while the cloth model was cool,for the first two weeks after birth the baby monkeys picked the warm wire mother?substitutes as their favorites.Thereafter they switched and spent most of their time on the more comfortable cloth mother.
Why is cloth preferable to bare wire?Something that the Harlows called contact(接触)comfort seems to be the answer,and a most powerful influence it is.Baby monkeys spend much of their time rubbing against their mothers’ skins,putting themselves in as close contact with the parent as they can.Whenever the young animal is frightened,disturbed,or annoyed,it typically rushes to its mother and rubs itself against her body.Wire doesn’t “rub” as well as does soft cloth.Prolonged(长时间的)“contact comfort” with a cloth mother appears to give the babies confidence and is much more rewarding to them than is either warmth or milk.
According to the Harlows,the basic quality of a baby’s love for its mother is trust.If the baby is put into an unfamiliar playroom without its mother,the baby ignores the toys no matter how interesting they might be.It screams in terror and curls up into a furry little ball.If its cloth mother is now introduced into the playroom,the baby rushes to it and holds onto it for dear life.After a few minutes of contact comfort,it obviously begins to feel more secure.It then climbs down from the mother?substitute and begins to explore the toys,but often rushes back for a deep embrace(拥抱)as if to make sure that its mother is still there and that all is well.Bit by bit its fears of the new environment are gone and it spends more and more time playing with the toys and less and less time holding onto its “mother”.
1.Psychologically,what does the baby monkey desire most during the first two weeks of its life?
A.Warmth. B.Milk.
C.Contact. D.Trust.
2.After the first two weeks of their life,baby monkeys prefer the cloth mother to the wire mother because the former is________.
A.larger in size
B.closer to them
C.less frightening and less disturbing
D.more comfortable to rub against
3.What does the baby monkey probably gain from prolonged“contact comfort”?
A.Attention. B.Softness.
C.Confidence. D.Interest.
4.It can be inferred that when the baby monkey feels secure,________.
A.it frequently rushes back for a deep embrace when exploring the toys
B.it spends more time screaming to get rewards
C.it is less attracted to the toys though they are interesting
D.it cares less about whether its mother is still around
5.The main purpose of the passage is to ________.
A.give the reasons for the experiment
B.present the findings of the experiment
C.introduce the method of the experiment
D.describe the process of the experiment
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com