13.Have you ever heard of Google Glass?It is a wearable computer,which will not go on sale for many months.But the resistance is already under way.The glasses-like device,which allows users to access the Internet,take photos and shoot videos,has been banned by a bar in Seattle,because according to the bar'owner,the bar was"kind of a private place."Besides,large parts of Las Vegas will not welcome wearers.
Google Glass is a pair of glasses with a tiny computer attached to the right earpiece and has the ability to capture any chance encounter and broadcast it to millions.As personal technology becomes increasingly invisible,it is causing questions of whether it will rob people of privacy.
As Google sees it,Glass is a revolutionary new way to quickly and effortlessly connect people with information.Google stresses that Glass is a work in its early stage,with test versions now being released to 2,000developers.The company hopes they'll be seen as normal and become accepted in the same way smart phones are.The wearer has to speak or touch the device to activate(激活) it,and must look directly at someone to take a photograph or video of them."We are thinking very carefully about how we design Glass because new technology always raises new issues,"said Courtney Hohne,a Google spokeswoman.
Critics view Glass as an unfriendly new technology that could rob people of what few privacy they have left.They think Google is downplaying the privacy and security risks.According to Google,it's obvious when someone is taking pictures or recording a video on Glass.Developers,however,are pushing the limits.One created a small sensation in tech circles with a program that eliminated the need for gestures or voice commands.To snap a picture,all the user needed to do was wink(眨眼).
Imagine a surveillance(监控) device that you could wear on your body all day without anyone being the wiser.Out on the street,in the subway,at a bar or cafe,people would never know whether the stranger next to them is secretly recording their every move.It is really a privacy disaster.
67.What can we know from the first paragraph?D
A.Google Glass sells well in the market.
B.Google Glass is not welcomed by customers.
C.Google Glass can not be used in private places.
D.Google Glass has heard some sort of disapproval.
68.According to Google Company,which of the following statements about Google Glass is NOT true?C
A.Google Glass is an immature product.
B.They are acting cautiously in designing Google Glass.
C.People can take photos without eyeing the objects.
D.Google Glass is just as normal as a smart phone.
69.In the last paragraph,the author wants to tell us thatD.
A.Google glass is not worth buying
B.people are constantly monitored
C.people can become wiser with Google Glass
D.Google Glass is threatening people's privacy
70.Which of the followings is the best title of this passage?C
A.The Disadvantages of Google Glass.
B.A New Way to Gain More Information.
C.Privacy Concerns of Google Glass.
D.A Revolutionary Technology.
分析 全文讲述了关于谷歌眼镜的话题,尽管谷歌眼镜还未上市,但是已经引起了争论与担忧,对于个人隐私的保护成了一个重要课题.
解答 67. D 推理判断题 根据第一段But the resistance is already under way.可知,对谷歌眼镜的抵制已经开始了,故答案为D
68. C 细节理解题 根据第三段…and must look directly at someone to take a photograph or video of them.可知,谷歌眼镜要拍照人的眼睛必须直视被拍摄物体,所以C项表述不对,故答案为C
69.D 推理判断题 根据最后一段people would never know whether the stranger next to them is secretly recording their every move.It is really a privacy disaster.人们根本不知道他们身边的人是否在用眼镜记录他们的行为.由此可以推断出,谷歌眼镜在威胁公众的隐私,故答案为D
70. C 主旨归纳题 全文讲述了关于谷歌眼镜的话题.尽管谷歌眼镜还未上市,但是已经引起了争论与担忧,对于个人隐私的保护成了一个重要课题,故答案为C个人隐私的保护成了一个重要课题,故答案为C
点评 本文是一个科教类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.