【题目】阅读理解
Yellowstone National Park.文章内容an easy day hike or boat trip can turn into a battle for survival.
Grown-ups are often surprised by how well they remember something they learned as children but have never practiced ever since. A man who has not had a chance to go swimming for years can still swim as well as ever when he gets back in the water. He can get on a bicycle after many years and still ride away. A mother who has not thought about the words for years can teach her daughter the poem that begins "Twinkle, twinkle, little star" or remember the story of Cinderella or Goldilocks and the Three Bears.
One explanation is the law of overlearning, which can be stated as follows: Once we have learned something, extra learning attempts or tries to increase the length of time we will remember it.
In childhood we usually continue to practice such skills as swimming, and bicycle riding long after we have learned them. We continue to listen to and remind ourselves of words such as "Twinkle, twinkle, little star" and childhood tales such as Cinderella and Goldilocks. We not only learn but overlearn.
The multiplication tables(乘法口诀表) are an exception(例外) to the general rule that we forget rather quickly the things that we learn in school, because they are another of the things we overlearn in childhood.
The law of overlearning explains why cramming(突击学习)for an examination, though it may result in a passing grade, is not a satisfactory way to learn a college course. By cramming, a student may learn the subject well enough to pass the examination, but he is likely soon to forget almost everything he learned. A little overlearning, on the other hand, is really necessary for one's future development.
(1)What is the main idea of paragraph 1?
A.People remember well what they learned in childhood.
B.Children have a better memory than grown-ups.
C.Poem reading is a good way to learn words.
D.Stories for children are easy to remember.
(2)The author tells the experience in childhood in order to __________.
A.remember the good old days
B.let readers follow the example
C.explain the law of overlearning
D.help readers understand the importance of knowledge
(3)According to the author, being able to use multiplication tables is__________.
A.a step towards studies
B.a result of overlearning
C.a special case of cramming
D.a skill to deal with math problems
(4)What is the author's opinion on cramming?
A.It's helpful only in a limited way.
B.It causes failure in college exams.
C.It's possible to result in poor memory.
D.It increases students' learning interest.
【答案】
(1)A
(2)C
(3)B
(4)A
【解析】本文是一篇议论文。成年人常常惊叹他们能很好地记着儿时学过的东西。作者认为这是儿时过度学习的结果,是因为当我们儿时学会一样东西的时候,我们不是就此停止,而是继续练习,才使我们记忆深刻。文章用例证法说明了过度学习的概念。 最后作者谈到了过度学习的好处和突击学习的弊端。
(1)考查段落大意。根据第一段中的“Grown-ups are often surprised by how well they remember something they learned as children but have never practiced ever since.”可知,本文讲得是成年人常常惊叹他们非常好的记着儿时学过的东西。C、D断章取义,讲得太具体,B项错误,因为那是过度学习的结果,不是儿时记忆力好。所以A正确。
(2)考查推理判断。根据第三段的内容,作者讲述了自己童年的经历,再根据最后一段中的“We not only learn but overlearn.”可知作者是解释过度学习理论。故选C。
(3)考查细节理解。根据第四段中的“we forget rather quickly the things that we learn in school, because they are another of the things we overlearn in childhood.”可知,学会乘法口诀也是过度学习的一个结果。故选B。
(4)考查观点态度。根据最后一段中的“By cramming, a student may learn the subject well enough to get by on the examination, but he is likely soon to forget almost everything he learned.”可知:突击学习只在有限的方面有帮助。所以A正确。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定你是李华,收到好友王林的电子邮件,说他在英语学习上用功不少,但是效果不好,他想放弃英语学习。请你根据以下内容回复王林,劝他不要放弃英语学习。
1). 要对自己有信心(have confidence in);
2). 与英语学习好的同学交朋友;
3). 进步时奖励自己。
注意:1. 词数100左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。
Dear Wang Lin,
Yours sincerely
Li Hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】短文中共有10处语言错误,每句中最多有两处错误。每处错误涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在此符号下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词的下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
My time travel trip was certainly an exhausting one. A company, well-known as its expertise, transported us into a future in a time capsule. It swung gentle sideways as we lay relaxing and dreaming. However, as soon as we arrived, we were shocked at the terrible surrounding and hit by a lack of fresh air. Besides, “time lag” kept me got flashbacks from my previous time period for the first few days, that made me nervous. Flying a carriage was not easy, either. Problems arose the moment when we reached a large market. With too many carriages flying by in all directions, my friend and guide, Wang Ping, swept up into the centre of it! What was I supposed to do?
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Tea house, a special place for the Chinese to have tea, is very popular in the Yangtze River area. It is mostly called tea house in provinces like Guangdong, Guangxi and Hainan, 【1】 it is called tea pavilion in Beijing and Tianjin of North China. Although these names vary, the forms and contents are basically 【2】 same.
To the Chinese people, tea house, similar to the cafes in western countries, are social places where various kinds of social information 【3】(gather) and spread and where customers taste tea and talk about birds, news and 【4】(day) things. In order to attract customers, stages 【5】(be) built in some tea houses to play cross talk(相声), storytelling and Beijing opera, making these tea houses amusement places. The drama Tea House, 【6】(write) by the famous Chinese writer Lao She, revealed 【7】(vivid) the unstable society of the last phase of the Qing Dynasty through describing various kinds of people’s words and behaviors in a tea house.
The rise of tea house is closely related with Chinese tea culture. After several thousand 【8】(year) of development, the tea house has become a part of life for the Chinese people. Now, people 【9】 come to Beijing will be attracted to those famous tea houses 【10】(experience) Chinese tea culture.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】—The owner of the small shop fought to stop the big corporation from knocking it down.
—Yes, and he finally made it. It was indeed ______.
A. a catch-11 situation B. a Pandora’s box
C. a David and Goliath battle D. a Jekyll and Hyde existence
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的作文。文中共有10处错误。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(/\),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)花掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1) 每处错误及其修改均仅限一词。
2) 只允许修改10处,多者(从11处起)不计分。
Dear Mr. Chen,
I'm very delight to have you as our English teacher. As the world is becoming a global village, English is getting more and more important. Therefore, master English means we can see the world through a new window.
To be honesty my English is just OK. There are two mainly problems in my English study. First, I feel it difficult to learn words by the heart. Besides, I often feel nervous when spoken English. I'd appreciate if you could give me some good advices on how to memorize new words. Another suggestion is to give us more chance to practice speaking English in class. I'm certain that we can make much progress in English under your help. I'm dreaming that you will be more than our English teacher.
Thank you.
Li hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。
I like taking photos very much. Once I travelled by ship a cloudy morning. It was in the afternoonthe weather turned fine. Therefore, I wanted to take some (photo). I was looking around and I saw next to me a lovely little girl sitting on her father's shoulders.was lucky for me (meet) such a perfect moment—the girl was smiling and the surrounding view was beautiful. Without (think), I took a picture oflittle girl at that moment.
Her mother was(surprise) that a stranger was photographing her daughter. I explained that I was moved by that sight and showed them the photo on my digital(数字的) camera. They loved it very much. I said I could email it to them when I got home. (Final), they gave me their email address. The next day, I (send) them their daughter's photo as I had promised.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达。假定你是星光中学的高中毕业生李华,母校将为高一新生举办主题为“What to learn in senior high school?”的英语沙龙活动,特邀请你结合自身经历谈谈自己的体会。请根据以下提示准备一份英语发言稿。
1).学会学习:方法,习惯等;
2).学会做人:真诚,友善;
3).学会其他:考生自拟。
注意:1.词数120左右;2.发言稿开头和结尾已给出,不须抄在答题卡上,不计入总次数。
Good morning, everyone! It is my honor to be here to share with you my opinions on what to learn in senior high school.
Thank you!
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
Could a cave be the place of buried treasure in a small village in Marajgushu, near Navasha, Kenya? A rumor of treasure has some villagers dreaming of wealth, while ohters see it as a cheat. It's said that in the 1800s a white man left treasure inside the caves.
This system of caves has become the center of excitement in the village. It is unclear where the rumor came from, but some local people believe white settlers hid gold and other precious metals in the cave before leavign the area, many years ago.
Local villager Edward Maina says the rumors have brought a lot of treasure hunters flooding into town to dig in the caves. Villages say original treasure seekers entered the cave nearly two months ago before being arrested by police. Local governmetns closed up the entrance, but they broke back in.
While neither gold nor silver has been found yet, the cave does guard another important resource: water. Many depend on a natural spring coming from the cave and local officials, among them Ward Councilor Gaka Mwaniki, worry the digging could affect or dirty the supply.
“There's nothing. We've seen ourselves there's nothing in those caves. The cave is natural. It's the water table that they're affecting” says Mwaniki.
Local resident James Mbugua Njenga wants the situation brought under control. “If at all there's treasure inside there, let the government come and dig and protect the water table,”says Njenga.
It might be true. It might be a cheat. Whatever the case, treasure hunters continue to be attracted to the mystery of the caves.
(1)What did the treasure hunters do after the cave was closed up?
A.They entered the cave again
B.They gave up seeking treasusre
C.They fought again the police
D.They looked for anohter cave
(2)What does the underlined word “supply” refer to?
A.The treasure
B.The water
C.The cave
D.The villagers
(3)Mwaniki worries about the digging because of _________.
A.the loss of the treasure
B.the damage to the cave
C.the pollution to the water
D.the flood in the village
(4)Njenga thinks that ____________.
A.there is no treasure in the cave
B.the story about treasure must be a cheat
C.treasure seekers should be arrested
D.the government should protect the cave
(5)What is the text mainly about?
A.The seeking of hidden treasure in central Kenya
B.A great finding of a cave in central Kenya
C.The life of the villagers in central Kenya
D.The worry about pollution in central Kenya
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com