【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
Could a cave be the place of buried treasure in a small village in Marajgushu, near Navasha, Kenya? A rumor of treasure has some villagers dreaming of wealth, while ohters see it as a cheat. It's said that in the 1800s a white man left treasure inside the caves.
This system of caves has become the center of excitement in the village. It is unclear where the rumor came from, but some local people believe white settlers hid gold and other precious metals in the cave before leavign the area, many years ago.
Local villager Edward Maina says the rumors have brought a lot of treasure hunters flooding into town to dig in the caves. Villages say original treasure seekers entered the cave nearly two months ago before being arrested by police. Local governmetns closed up the entrance, but they broke back in.
While neither gold nor silver has been found yet, the cave does guard another important resource: water. Many depend on a natural spring coming from the cave and local officials, among them Ward Councilor Gaka Mwaniki, worry the digging could affect or dirty the supply.
“There's nothing. We've seen ourselves there's nothing in those caves. The cave is natural. It's the water table that they're affecting” says Mwaniki.
Local resident James Mbugua Njenga wants the situation brought under control. “If at all there's treasure inside there, let the government come and dig and protect the water table,”says Njenga.
It might be true. It might be a cheat. Whatever the case, treasure hunters continue to be attracted to the mystery of the caves.
(1)What did the treasure hunters do after the cave was closed up?
A.They entered the cave again
B.They gave up seeking treasusre
C.They fought again the police
D.They looked for anohter cave
(2)What does the underlined word “supply” refer to?
A.The treasure
B.The water
C.The cave
D.The villagers
(3)Mwaniki worries about the digging because of _________.
A.the loss of the treasure
B.the damage to the cave
C.the pollution to the water
D.the flood in the village
(4)Njenga thinks that ____________.
A.there is no treasure in the cave
B.the story about treasure must be a cheat
C.treasure seekers should be arrested
D.the government should protect the cave
(5)What is the text mainly about?
A.The seeking of hidden treasure in central Kenya
B.A great finding of a cave in central Kenya
C.The life of the villagers in central Kenya
D.The worry about pollution in central Kenya
【答案】
(1)A
(2)B
(3)C
(4)D
(5)A
【解析】这是一个山洞里寻宝的故事。有传说肯尼亚的一个村子附近的山洞里有宝藏,引来了众多的寻宝者,后来发现山洞里没有宝藏,却有着丰富的水源,但是谣言仍然在吸引人们来寻宝。
(1)细节理解。根据第3段最后一句Local governmetns closed up the entrance, but they broke back in.可知寻宝人再次进入山洞。故选A。
(2)词义猜测。根据本段上文可知在山洞里发现了存在另一种宝贵的资源“水”,很多人依赖于来自山洞的天然泉水,由此可推知当地官员Mwaniki担忧寻宝人影响或弄脏泉水。可知supply指代的是water。故选B。
(3)细节理解。根据第四段最后一句worry the digging could affect or dirty the supply.可知Mwaniki因为担心挖山洞会污染水。故选C。
(4)细节理解。根据倒数第二段Local resident James Mbugua Njenga wants the situation brought under control. “If at all there's treasure inside there, let the government come and dig and protect the water table,”says Njenga.可知Njenga希望政府应该来保护山洞。故选D。
(5)主旨大意。根据文章第一段Could a cave be the place of buried treasure in a small village in Marajgushu, near Navasha, Kenya? A rumor of treasure has some villagers dreaming of wealth, while ohters see it as a cheat. It's said that in the 1800s a white man left treasure inside the caves.可知本文主题是寻宝猎人找寻肯亚中部的“失落宝藏”,故选A。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读理解
Yellowstone National Park.文章内容an easy day hike or boat trip can turn into a battle for survival.
Grown-ups are often surprised by how well they remember something they learned as children but have never practiced ever since. A man who has not had a chance to go swimming for years can still swim as well as ever when he gets back in the water. He can get on a bicycle after many years and still ride away. A mother who has not thought about the words for years can teach her daughter the poem that begins "Twinkle, twinkle, little star" or remember the story of Cinderella or Goldilocks and the Three Bears.
One explanation is the law of overlearning, which can be stated as follows: Once we have learned something, extra learning attempts or tries to increase the length of time we will remember it.
In childhood we usually continue to practice such skills as swimming, and bicycle riding long after we have learned them. We continue to listen to and remind ourselves of words such as "Twinkle, twinkle, little star" and childhood tales such as Cinderella and Goldilocks. We not only learn but overlearn.
The multiplication tables(乘法口诀表) are an exception(例外) to the general rule that we forget rather quickly the things that we learn in school, because they are another of the things we overlearn in childhood.
The law of overlearning explains why cramming(突击学习)for an examination, though it may result in a passing grade, is not a satisfactory way to learn a college course. By cramming, a student may learn the subject well enough to pass the examination, but he is likely soon to forget almost everything he learned. A little overlearning, on the other hand, is really necessary for one's future development.
(1)What is the main idea of paragraph 1?
A.People remember well what they learned in childhood.
B.Children have a better memory than grown-ups.
C.Poem reading is a good way to learn words.
D.Stories for children are easy to remember.
(2)The author tells the experience in childhood in order to __________.
A.remember the good old days
B.let readers follow the example
C.explain the law of overlearning
D.help readers understand the importance of knowledge
(3)According to the author, being able to use multiplication tables is__________.
A.a step towards studies
B.a result of overlearning
C.a special case of cramming
D.a skill to deal with math problems
(4)What is the author's opinion on cramming?
A.It's helpful only in a limited way.
B.It causes failure in college exams.
C.It's possible to result in poor memory.
D.It increases students' learning interest.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Japan is facing an ageing population, with the population ______ from the current 127 million to 90 million.
A. expecting to shrink B. expected to shrink
C. expecting to have shrunk D. expected to have shrunk
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(一个单词)或括号内单词的正确形式。答案写在答题卷上。
Are you facing a situation that looks impossible to fix?
In 1969, the pollution was terrible along the Cuyahoga River near Cleveland, Ohio. It (be) unimaginable that it could ever be cleaned up. The river was so polluted that it (actual) caught fire and burned. Now, years later, this river is one of most outstanding examples of environmental cleanup.
But the river wasn't changed in a few days even a few months. It took years of work (reduce) the industrial pollution and clean the water . Finally, that hard work paid off and now the water in the river is (clean) than ever.
Maybe you are facing an impossible situation. Maybe you have a habit is driving your family crazy. Possibly you drink too much or don't know how to control your credit card( 信用卡) use. When you face such an impossible situation, don't you want a quick fix and something to change immediately?
While there are (amaze) stories of instant transformation(转变),for most of us the (change) are gradual and require a lot of effort and work, like cleaning up a polluted river. Just be (patience)
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】语法填空
in 1930, Yuan Longping graduated from Southeast Agricultural College in 1953. Since then, finding ways to grow more rice(be) his life goal. As a young man, he saw the great for increasing the rice output. At that time, hunger was a (disturb) problem in many parts of the countryside. Yuan Longping grows is called super hybrid rice, makingpossible to increase rice harvest without (expand) the area of the field. Yuan Longping has been considered the first agricultural pioneer in the world (grow) rice that has a high output. to his research, the UN has more tools in the battle to rid the world hunger.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下短文。短文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在此符号下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
I hardly remember my grandmother.She used to holding me on her knees and sing old songs.I was only four when she passes away.She is just a distant memory for me now.I remember my grandfather very much.He was tall, with broad shoulder and a beard that turned from black toward gray over the years.He had a deep voice,which set himself apart from others in our small town,he was strong and powerful.In a fact,he even scared my classmates away during they came over to play or do homework with me.However,he was the gentlest man I have never known.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Felicity Miller, a 32-year-old British woman, 【1】 has a Chinese husband, still remembers the 【2】(excite) when she first learned to use the “red packet” function on WeChat in 2015. She sent and grabbed some red packets in her Chinese family’s group. The rule in her family was that the person who grabbed the 【3】(high) amount sent the next. Attracted by the unique way of communicating, many foreigners 【4】(join) in sending and grabbing red packets so far. Usually, the money in each packet is random. Thus the amount of money one can grab 【5】(large) depends on his or her luck, from 0.01 yuan to less than 200 yuan. Many foreigners get more familiar 【6】 Chinese culture through “red packets”. Two years ago, when Felicity Miller was sent 5.20 or 8.88 yuan red packets, she had no clue about the 【7】(hide) meanings. Now, she has known about them. However, the popularity of virtual red packets doesn’t stop people sending paper red packets 【8】(contain) real cash during the Spring Festival. It 【9】(call) lucky money. In Chinese tradition, people take lucky money for children as 【10】 blessing.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】语法填空
I am a junior in high school. There is a lady at my school job is to hand out call-slips(索书单) and prevent students from leaving campus permission. Before today I had never seen her smile.
The other day my friends and I were eating in the cafeteria I saw her walking around. When she came closely to us I could see that she was crying. She pulled out a tissue and quickly wiped her eyes. I thought to that this lady was so under-appreciated that she needed (praise) for all her hard work. So I wrote a note (say) that the students appreciated everything she did and her contribution to our school made a difference in all of our lives. I signed it “Some thankful students” and slipped it into envelope. Then I realized I didn't even know her name. I asked all of my professors but nobody knew her name. I finally went to ask the lady at student services and (tell) that her name is Kathy. I brought her a bunch of (color) sunflowers and taped the envelope to it. I brought the flowers to school and left them in her office. I believed I would see her smile soon.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
Americans drove more miles in 2015 than any year since the U.S. government started keeping records 45 years ago. The U.S. Department of Transportation (USDT) recently reported that Americans drove a record of 3.148 trillion miles last year. In case you are wondering, that is enough to take 337 round trips from Earth to Pluto.
There are a number of reasons why Americans are driving more miles. The social experts agree that the first is the price of gas, which has dropped to the level of the year 2004 in the past year. The American Automobile Association (AAA) said that the average price of gas was just $1.71 a gallon. That could be the lowest price since 2004.
P.J. Sriraj, a director of the Urban Transportation Center at the University of Chicago, notes that the lower cost to fill up a car is just one reason. Another reason is that more Americans are back to work after the 2008 economic recession, and they drive to their jobs.
Besides, more Americans have to travel a long distance every day between home and the office. There are a lot of Americans who must travel more than 45 miles per day for their jobs. And as for many, there is not enough public transportation.
Because of the heavy traffic, roads are becoming more and more crowded. While modern cars are more fuel-efficient, the improvement is not enough to offset more cars on the road. “There is no doubt that driving more will make the air dirtier,” said P.J. Sriraj. And many Americans showed a great concern in a recent survey.
(1)The USDT report shows that in 2015 ________.
A.Americans drove record-breaking miles
B.Americans drove 3.148 trillion miles a day
C.Travel to Pluto was popular with Americans
D.The government began to record driving miles
(2)P.J. Sriraj thinks the reason why Americans drove more miles is ________.
A.the low prices of gas and cars
B.the 2008 economic depression
C.the Urban Transportation Center
D.more people's coming back to work
(3)What makes many Americans worried?
A.Having to drive far to work.
B.Having no public transportation.
C.Too many cars' pollution of the air.
D.Small improvement of modern cars.
(4)How is the whole passage developed?
A.By explaining causes.
B.By giving examples.
C.By following time order.
D.By making comparison.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com