分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了如何缓解压力提出了几条建议,如吃碱性食物,早醒一会儿,把压力转化成动力等.
解答 36.D.推理判断题.上一句there's simply no way to avoid it提到,压力不可避免.下一句Here are five powerful tips for ways to kill stress in almost any situation提到五个消除压力的建议,故该空应提到有办法减轻压力,故D选项切题.
37.C.推理判断题.该段提到要健康饮食.下一句Anyway,adopting an alkaline (碱性的) diet instead of an acidic (酸性的) one is recommended建议吃碱性食物而非酸性食物,故该空应提到食物,故C选项切题:没有神奇的可以抗压力的食物;故选C.
38.G.推理判断题.该段However,waking up 15or 20minutes earlier each morning may have more benefits than sleeping in提到通过早醒一会儿来减轻压力,选项中只有G选项睡眠有关:你睡得越多,你的压力就越小,这一点非常正确.引出下文:但是,每天早醒15或20分钟更好.
39.F.推理判断题.由该段中的"one of the best things you can do is let it be one of your motivations"可知,该段建议要把压力转化成动力.故F选项切题.
40.A.推理判断题.上一句make sure you take your walk outdoors提到要到户外散步.下一句It can improve energy levels and memory by as much as 20percent介绍这么做的好处,故承上启下,A选项切题:大量研究表明,花一定时间在户外活动有助于缓解压力;故选A.
点评 考察学生的推理判断能力和联系上下文的能力,在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.此类的填空题一定要联系上下文,根据上下文的内容加上自己的理解,再作出正确的判断.
科目:高中英语 来源: 题型:短文改错
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:书面表达
| We suffer from pollution."I can't bear the smog in this city any more.It's getting worse and worse."said Wang Tao,a senior citizen in Beijing. "I'm often disturbed by loud noise during my work and sleep."said a senior student from Shenzhen. Many of China's waterways are largely unfit for direct human use because of industrialization. A 2015report estimated that 1.6million people in China die each year from heart,lung and stroke problems because of polluted air. New technologies have promoted the development of urbanization and economy.While economic growth may continue,the rewards of this growth may be opposed by the harm from the pollution unless environmental protection is increased. | Top pollution sources in Chinese cities |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
| Title:(76)Growing Tomatoes | |
| Sowing and transplanting | Start seeds indoors when it is still cold outside. Plant them soon after the (77)frost date ends. Set proper (78)space/distance for the plants. |
| (79)Managing the field | Weed without (80)damaging the plants. Water the plants regularly,especially in dry periods. (81)Feed/Fertilize/Fertilise the tomato plants. Choose proper (82)supports to train the plants to grow tall. |
| Harvesting the fruits | Pick the ripe fruits when the temperature is about 24℃. Get in the fruits (83)earlier to ripen indoors if it's too hot. |
| Interpreting tomatoes | People used to consider tomatoes as a (84)poison but actually they aren't. A tomato can be called either a fruit or a (85)vegetable. |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com