分析 文章向读者讲了一个看似简单却又富含哲理的谚语:诚实为上策.
解答 21-25:BADCD
21题答案:B考查细节推理,根据文章第二段的One day a poor man was cutting a big piece of wood near a river.Suddenly his old axe fell into the water.有一天一个穷人在河边伐木时,突然他的斧子掉进了水里.可知本题答案为B选项.
22题答案:A考查细节推理,根据文章第二段的He felt very sad because he lost his only axe.他很难过因为他丢掉了他唯一的斧子.可知本题答案为A选项.
23题答案:D考查细节推理,神仙拿出金斧子和银斧子来试探这位穷人,但是他都不要;是因为他知道不是自己的东西不能要,故本题答案为D选项.
24题答案:C考查细节推理,根据最后一句话and now I'll give you the gold axe and the silver axe besides your own one."现在我把金斧子、银斧子还有你自己的斧子一起给你".可知故事的最后这位穷人一共有了三把斧子,故本题答案为C选项.
25题答案:D考查细节推理,根据最后一段的"I know that well enough,"said the fairy."I only wanted to see if you would tell me the truth…"神仙说:我很清楚,我只不过是想看你是否会对我讲实话…".可知神仙帮助穷人是因为他是一个"诚实"的人,故本题答案为D选项.
点评 本文是一篇科教类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.
科目:高中英语 来源: 题型:选择题
| A. | To their much delight | B. | To the much delight | ||
| C. | To much their delight | D. | Much to the delight |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2017届河南省新乡市高三第二次模拟测试英语试卷(解析版) 题型:短文填空
Jean Little who was born in Taiwan, China, has been living in Canada since the age of seven. In spit of the challenge of1.(she) blindness. Jean began writing as a child and has never stopped. despite2.(limit) vision, she attended regular school 3.graduated in 1955 from the University of Toronto with an Honors Degree in English. She taught special need children until 1962. That year, her first book, Mine for Keeps, 4.(win)the Little Brown Children’s Book Award and since then Jean has written 50 books, 5. (include)novels, picture books, autobiography, poetry and short stories, among 6.are some of Canada’s best-loved works for children, such as Dancing Through the Snow, Mama’s Going to Buy You a Mockingbird, Listen for the Singing. Her books 7.(translate) into a dozen languages so far and have won many awards.
In addition 8.all her awards, she has received six honorary degrees and is a member of the Order of Canada for her outstanding 9.(contribute) Canadian children’s literature, and 10.(recent) she won the Queen’s Diamond Jubilee Medal.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:短文改错
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com