精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
10.A story tells of a businessman in a small town who had twin sons.The boys worked for their father in the store he owned,and when he died,they took over the store.
Everything went well until the day a dollar bill disappeared.One of the brothers had left the bill on the cash register(现金出纳机) and walked outside with a customer.When he returned,the money was gone.He asked his brother,"Did you see that dollar bill on the cash register?"His brother replied that he had not.But the young man kept questioning.
"Dollar bills just don't get up and walk away!Surely you must have seen it!"There was a little of anger in his voice.Resentment (怨恨) set in and it divided the young men.They finally decided they could no longer work together and a dividing wall was built down the center of the store.For twenty years anger grew,spreading to their families.
Then one day a man in a car stopped in front of the store.He walked in and asked the clerk,"How long have you been here?"The clerk replied that he'd been there all his life.The customer said,"I must share something with you.Twenty years ago I came into this town.I hadn't eaten for three days.I came into this store from the back door and saw a dollar bill on the cash register.I put it in my pocket and walked out.All these years I haven't been able to forget that.I know it wasn't much money,but I had to come back and ask for your forgiveness."
The stranger was amazed to see tears well up in the eyes of this middle-aged man."Would you please go next door and tell that same story to the man in the store?"he said.Then the man was even more amazed to see two middle-aged men,who looked very much alike,embracing(拥抱) each other and weeping together in the front of the store.
After twenty years,the wall of resentment that divided them came down.

28.The underlined sentence in Paragraph 2meansB.
A.I didn't see the customer off with the dollar bill
B.there was no possibility that the money disappeared itself
C.it was a pity that money couldn't move like humans
D.money can only be carried to other places with people
29.After 20years,the man came back to the store in order toC.
A.pay back the money he owed
B.thank the owner for having lent him money
C.apologize to the owner for stealing the money
D.help the twins become united again
30.The best title of the passage may beD.
A.Loving Each Other Is a Good Character
B.Forgiving Others Is Not Easy
C.Misunderstanding Leads to Anger
D.Letting Go of Hate.

分析 本文主要讲述了一对孪生兄弟因为误会而心生怨恨,从而把原来一起经营的商店建起一道墙一分为二.20年后当事人回来道歉,所以真相大白,误会解除,他们心中的怨恨之墙也轰然倒塌.

解答 28.B 句意理解题.划线句子的字面意思为:美元钞票不会起来走开!你一定看到了!可知句意为:钱不可能自行消失,故选B.
29.C 细节理解题.根据第四段的内容尤其是but I had to come back and ask for your forgiveness.但我必须回来请求你的原谅,可知,20年后,他回到商店的目的是因为偷了钱而向主人道歉的,故选C.
30.D 主旨大意题.本文主要讲述了一对孪生兄弟因为误会而心生怨恨,从而把原来一起经营的商店建起一道墙一分为二.20年后当事人回来道歉,误会解除,他们心中的怨恨之墙也轰然倒塌.故选D.

点评 本文是故事类阅读,主要考查细节理解题和推理判断题.在做细节理解题时,首先根据题目要求迅速在文章里找出相应的段落、句子或短语.认真比较选项和文中细节的区别,在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

19.I was admitted to a key university in London and was occupied in making (61)preparations(prepare) for studying in London.As far as I am (62)concerned(concern),I feel delighted that my dream has finally come true.Having said goodbye to my family,I boarded the plane for London.It was the first time that I(63)had(have) been to Britain.I thought I could fit in with the life in Britain very soon.(64)But_I was surprised that I couldn′t understand their language when I got there.I realized that I must adjust myself(65)tothe new surroundings as soon as possible.Therefore,I seized every chance to talk with local people,(66)whoalways kindly encouraged me to keep (67)it up.Very soon I could express myself freely.I also thought that it was important to keep (68)a balance between study and a social life.So I joined a few (69)clubs(club).Later I found it(70)comfortable(comfortably) to live in Britain and sometimes I even felt as if I were at home to live there.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

20.Anelectric (electricity) shock means a sudden painful feeling that you get when electricity passes through your body.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

17.With the number of cars increasing rapidly in cities,a _______ problem is where the cars can be parked.(  )
A.mostB.majorC.dangerousD.curious

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

5.Every person needs water and a diet of healthy foods.These foods should(21)Bsome fat,some fiber,a little salt and so on.
People need energy(22)B.They eat differ ent kinds of food which change into energy.The energy is(23)Cin calories.Even when you(24)A,you are using energy-about 65 calories an hour.(25)Ayou are at school,or walking home,your body is burning up 100 calories an hour.When playing football or basketball,you(26)D be using 400 calories an hour.On Sports Day,during the relay race,you will use most of all,(27)Cas much as 650 calories an hour.
The Chinese diet is(28)Ato be the healthiest in the world.It contains a lot of fruit and green vegetables.It is(29)Ain fiber and low in sugar and fat.The Chinese eat less sugar than many other countries in the world.That is (30)Blots of people in China have healthy white teeth.
People in the Western world do not eat such healthy foods.They eat(31)D fat and sugar and don't take enough (32)D.Because of this,they(33)Aweight very easily.Their diet contains a lot of fat in the(34)Bof potato crisps,potato chips,butter,cream and chocolate.They eat a lo t of sugar which exist in cakes,shoft drinks,(35)Aand so on.The result is that many of them become fat.(36)Csome have bad teeth.In some parts of Britain,one person in ten,(37)Dthe age of thirty,has no teeth left.
The Americans Heart  Association(38)Bpeople to eat foods high in fibre,Fruit,vegetables and grains are(39)Ain fat and have no cholesterol,and they are also good sources of fibre,so in order to keep fit,people should hava a(40)Adiet.

21.A.containsB.containC combineD combines
22.A.for lifeB.to liveC.to live withD.for a living
23.A.measuringB.takenC.measuredD.measure
24.A.are asleepB.fall asleepC.go to sleepD.go to bed
25.A.WhileB.DuringC.AsD.If
26.A.mustB.canC.needD.might
27.A.surelyB.usuallyC.perhapsD.hardly
28.A consideredB.thinkC.thoughtD.believe
29.A.richB.poorC.goodD.bad
30.A.howB.whyC.whatD.that
31.A.much tooB.many tooC.too manyD.too much
32.A.exercisesB.foodC.workD.exercise
33.A.put onB.gain onC.get onD.put up
34.A.typeB.formC.kindD.sort
35.A.sweetsB.sweetC.candy barD.sweet thing
36.A.ButB.OrC.AndD.So
37.A.atB.forC.withD.by
38.A.asksB advisesC tellsD.calls
39.A.lowB.highC.muchD.little
40 A.balancedB balanceC.goodD.better

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

15.Yesterday Idisagreed (不同意) with him about what we should do.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Everyone would like to be a millionaire,a person with a lot of money,but can you imagine having over 30 million and only being 20 years old?Britney Spears from Kentwood,a small town in Louisiana,is only 20 years old.She is a world famous film star with not only 30 million but also a 2 million house in LA.At her young age,she can look after her family financially (经济上) all her life.This year is a big year for Britney.She is now on a 31-day tour of the US and every concert is a sell-out.That means she plays in front of a crowd of around 18,000 people every time.It's a tiring schedule but brings her a lot.When touring,she goes to bed around 1 a.m.and then has a lie-in until 1 p.m.the next day.Her philosophy (人生观) is to take care of the body and relax but always make sure youwork hard and have fun.
Spears is not pleased with only touring and selling nearly 40million records so she decided to step into the movie business and try a bit of acting.She made an appearance in"Austin Power 3"this year and she is filming a teenage light play that will come out in March 2003.In this movie,she has a starring role.
For Britney,acting is another way to express herself and she is enthusiastic (热心的) about it all.If her movies are successful,her money in the bank is sure to grow by another few million dollars but she does it for the love,not the money,as she herself tells the reporters.

28.We can infer from the text that most millionaires areA.
A.older than 20
B.around 20
C.in their 30s     
D.in their 40s
29.The underlined word"you"in the first paragraph refers toA.
A.a person in general                  B.a special person
C.Britney Spears                       D.a person interested in money
30.Which of the following is not true according to the text?C
A.Though young,Britney can support her family now.
B.While touring,Britney sleeps about 12hours a day.
C.The teenage comedy movie was based on Britney's own story.
D.Britney will be even richer with her movies successful.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

19.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:
l.每处错误及其修改均仅限一词:
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
  Well,ladies and gentlemen,there I am-Kenny Powers,Yes,I'm a famous baseball player.I've asked to speak to you today about how it's like to be so well known.Actually,they asked me then to talk about the cars they're trying to sell you,so I don't want to talk about cars.I want to talk about me.What is it like to be so famous?It feels well.People who stare at me because they admire me.Believing it or not,there is nothing better.I walked into the grocery store the other day,and a little boy pointed at me.Well,I just walked up to him and patted him in the head,saying,"Son,one day you might be like me."

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

20.There were twelve of usinall/total(总共) for dinner.

查看答案和解析>>

同步练习册答案