【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。
(2012年沈阳模拟) They're so young! What sets apart (区别) the new TV adaptation (改编) of the classic novel A Dream of Red Mansions is the youthfulness of the players.
The producers made a great effort to bring in young actors. Most of them were born in the late 1980s and 1990s. At the same time, a team of 20somethings was given responsibility for adapting the novel for TV screens.
It is unusual for a director to pick a group of young people with little scriptwriting (写剧本) experience to take on such a big task. Most would expect the job to be given to more seasoned (经验丰富的) writers.
“I understand why director Li Shaohong has taken this unusual approach,” writes movie critic Raymond Zhou in China Daily. “She wants the drama to resonate (共鸣) with today's young people.”
Besides giving the remake a youthful flavor, Li also wanted to go back to the original. The popular 1986 adaptation left out many important parts of the novel that were considered superstitious (迷信的) back then. For this adaptation Li wanted strict faith to A Dream of Red Mansions, to make sure young audiences will get a real sense of the novel.
However, since people know the 1986 adaptation so well, they compare the old and new shows. The costumes, makeup and scenery in new drama are controversial (被争论的). Nie Lina, 16, of Yantai No.1 High School in Shandong Province, believes it is a bad idea for actors to have such strange hairstyles. The actors remind me of Peking Opera
But Zhou defends (捍卫) the remake as an attempt at faithful adaptation. The value of the adaptation of a novel should be judged (评价) by how faithful it is to the novel—it shouldn't be judged against another adaptation. However, Zhou also argues that a director has the right to make his or her own work of art:an artist has the right to interpret (阐释) a classic based on his or her own understanding...You may not like it, but you cannot deny (否认) him or her that right.
【1】Which of the following statements is the difference between the new adaptation and the old one?
A.The actors are very famous.
B.The actors are very young.
C.The director is very famous.
D.The producers are very young.
【2】According to Zhou,a movie critic,the director Li Shaohong picked young players because ________.
A.she wanted today's young people love the new drama
B.she wanted to train young actors
C.she liked to attempt a new unusual approach
D.she thought the new drama is fit for young players to act
【3】Besides the youthfulness,the director wants to make the new adaptation ________.
A.superstitious
B.sensible
C.faithful
D.unexpected
【4】What does the underlined word in the third paragraph mean,according to the passage?
A.young
B.old
C.famous
D.experienced
【5】According to the audiences,which of the following statements is TRUE?
A.Mostspan> audiences are satisfied with the new drama.
B.Lina believes the music in the drama is strange.
C.Zhou thinks it is right to be faithful.
D.Li Youran thinks it is wrong for players to have strange hairstyles.
【答案】【1】B
【2】A
【3】C
【4】D
【5】C
【解析】 新版《红楼梦》已经在全国播映,你对这部新改编的电视剧感觉如何呢?
【1】细节理解题。根据第一段的第二句话可知,新改编的《红楼梦》与老版的不同之处就在于演员的年轻,故答案选B。
【2】细节理解题。根据第四段的内容可知,导演李少红之所以挑选年轻的演员是为了想让这部新剧能和现在的年轻人产生共鸣,从而喜欢这部新剧,故答案选A。
【3】细节理解题。根据第五段的第一句话“Besides giving the remark a youthful flavor,Li also wanted to go back to the original.”以及第三句话“For this adaptation Li wanted strict faith to A Dream of Red Mansions”可知,除了年轻,导演还想使这部新剧更加忠实原作,故答案选C。superstitious迷信的;sensible理智的;unexpected难以预料的。
【4】词义猜测题。根据seasoned所在的句子的前一句可知,对于一个导演来说,选择没有写剧本经验的年轻人来负责这么一个大任务,是不寻常的,大多数人都会预料导演应把工作交给更加有经验的(experienced)作家去做。故答案选D。
【5】细节理解题。根据最后一段的第二句话可知,周认为剧本的价值应该由是否忠实于原作来判断,所以认为忠实是正确的,故答案选C。A项没有提到,而B项和D项犯了张冠李戴的错误。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面的短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。
E
What makes a person a scientist? Does he have ways or tools of learning that are different from those of others? The answer is“No”. It is not a tool a scientist uses but how he uses these tools that makes him a scientist. You will probably agree that knowing how to use a power is important to a carpenter. You will probably agree, too, that knowing how to investigate, how to discover information, is important to everyone. The scientist, however, goes one step further:he must be sure that he has a reasonable answer to his question into a large set of ideas about how the world works.
The scientist's knowledge must be exact. There is no room for half right or right just half the time. He must be as nearly right as the conditions permit. What works under one set of conditions at one time must work under the same conditions at other times. If the conditions are different, any change file scientist observes in a demonstration must be explained by the change in the conditions.
This is one reason that investigations are important in science. Albert Einstein, who developed the theory of relativity, arrived at this theory through mathematics. The accuracy of his mathematics was later tested through investigation. Einstein's ideas are shown to be correct. A scientist uses many tools for measurements. Then the measurements are used to make mathematical calculations that may test his investigations.
【1】“...knowing how to investigate, how to discover information, is important to everyone.”The author says this to show________.
A.the importance of information
B.the difference between carpenters and ordinary people
C.the difference between scientists and ordinary people
D.the importance of thinking
【2】A sound scientific theory should be one that________.
A.works under one set of conditions at one time and also works under the same conditions at other times
B.leaves no room for improvement
C.does not allow any change even under different conditions
D.can be used for many purposes
【3】What is the main idea of the passage?
A.Scientists are different from the ordinary people.
B.The theory of relativity.
C.Exactness is the secret of science.
D.Exactness and way of using tools is the key to the making of a scientist.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Today, roller skating is easy. But a long time ago, 【1】 . Before 1750, the idea of skating didn’t exist. That changed because of a man named Joseph Merlin. Merlin’s work was making musical instrument. In his spare time he liked to play the violin. Joseph Merlin was a man of ideas and dreams. 【2】 .
One day Merlin received an invitation to attend a fancy dress ball. 【3】 .As the day of the party came near, Merlin began to think how to make a grand entrance at the party. He had an idea. He thought he would get a lot of attention if he could skate into the room..
Merlin tried different ways to make himself roll. Finally, he decided to put two wheels under each shoe. 【4】 . Merlin was very proud of his invention and dreamed of arriving at the party on wheels while playing the violin.
On the night of the party Merlin rolled into the room playing his violin. Everyone was astonished to see him. But there was just one problem. 【5】 . He rolled on and on. Suddenly he ran into a huge mirror that was hanging on the wall. Down fell the mirror, breaking into pieces. Nobody forgot Merlin’s grand entrance for a long time.
A. He was very pleased and excited.
B. Only people from rich families could afford roller skating.
C. Merlin had no way to stop his roller skates.
D. it wasn’t easy at all.
E. People called him a dreamer
F. One of his wheels suddenly broke
G. These were the first roller skates
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】4月12日,星期天上午,你们班同学骑车到学校附近的公园组织了一次环保活动。请根据下表内容,写一篇日记,发表你对此次活动的看法。
1组 | 扫除:清理废纸、烟蒂、塑料袋等废弃物 |
2组 | 宣传:树立标牌,告诉游客要爱护花木 |
3组 | 演讲:向游客宣传“白色污染”的害处以及保护环境的重要性 |
你的看法 | …… |
注意:
1.日记必须包括表内所有的内容,可以适当增加细节,使内容连贯;
2.日记格式及首句已给出,不列入总词数;
3.词数:100词左右。 4.参考词汇:烟蒂cigarette end 标牌 board
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加,删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(^),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
Mr. Johnson is a hardworking teacher.Every day, he spends too much time with his work.With little sleep and hardly any break, so he works from morning till night.Hard work has made him very illness.“He has ruined his health.We are worried about him.” That is which other teachers say.Yesterday afternoon.I paid visit to Mr. Johnson.I was eager to see her, but outside his room I stopped.I had to calm me down.Quietly I step into the room.I saw him lying in bed, looked some of the pictures we had taken together.I understood that he missed us just as many as we missed him.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。
(2012年辽宁卷,C)If Confucius(孔子) were still alive today and could celebrate his September 28 birthday with a big cake,there would be a lot of candles. He'd need a fan or a strong wind to help him put them out.
While many people in China will remember Confucius on his special day,few people in the United States will give him a passing thought. It's nothing personal. Most Americans don't even remember the birthdays of their own national heroes.
But this doesn't mean that Americans don't care about Confucius. In many ways he has become a bridge that foreigners must cross if they want to reach a deeper understanding of China.
In the past two decades,the Chinese studies programs have gained huge popularity in Western universities. More recently,the Chinese government has set up Confucius Institutes in more than 80 countries. These schools teach both Chinese language and culture. The main courses of Chinese culture usually include Chinese art,history and philosophy(哲学).Some social scientists suggest that Westerners should take advantage of the ancient Chinese wisdom to make up for the drawbacks of Western philosophy. Students in the United States,at the same time,are racing to learn Chinese. So they will be ready for life in a world where China is an equal power with the United States. Businessmen who hope to make money in China are reading books about Confucius to understand their Chinese customers.
So the old thinker's ideas are still alive and well.
Today China attracts the West more than ever,and it will need more teachers to introduce Confucius and Chinese culture to the West.
As for the old thinker,he will not soon be forgotten by people in the West,even if his birthday is.
【1】The opening paragraph is mainly intended to ________.
A.provide some key facts about Confucius
B.attract the readers' interest in the subject
C.show great respect for the ancient thinker
D.prove the popularity of modern birthday celebrations
【2】We can learn from Paragraph 4 that American students ________.
A.have a great interest in studying Chinese
B.take an active part in Chinese competitions
C.try to get high scores in Chinese exams
D.fight for a chance to learn Chinese
【3】What is the best title for the passage?
A.Forgotten Wisdom in America
B.Huge Fans of the Chinese Language
C.Chinese Culture for Westerners
D.Old Thinker with a Big Future
【4】The passage is likely to appear in ________.
A.a biography
B.a history paper
C.a newspaper
D.a philosophy textbook
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面短文,根据以下提示:1)汉语提示,2)首字母提示,3)语境提示,在每个空格内填入一个适当的英语单词,并将该词完整地写在右边相对应的横线上。所填单词要求意义准确,拼写正确。
The past five years have s 【1】 great changes in my school. On May 12, 2008, the earthquake in Wen Chuan was so terrible that it 【2】(破坏) almost everything in the school. It is now, however, taking on a new look. Tall buildings have been put 【3】 , including classrooms and laboratory buildings, and a library. There is a 【4】 a newly-built standard playground. In the new environment, teachers and students are living h 【5】 and working hard. It is really exciting that the very place 【6】 was once ruined has now been turned into a beautiful school, 【7】 of life.
【8】 a matter of fact, the whole society has always been 【9】 (关心的)about the rebuilding of my school. It is their love and selfless help that have brought about the great changes. We can work wonders if we unite as a family, care for each other and help those 【10】 need.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】[1] One of the tough things about being a high school student is that you never Seem to get enough sleep at night, which often leaves you nodding off during classes.The best amount of sleep is about seven and a half to eight hours.Spending either less than six or more than nine hours in sleeping puts your health at risk.
[2] A popular solution to a lack of sleep at night is to take a “power nap” during the day, but does this work?
[3] Generally speaking, it can be beneficial.Research shows that a nap in the middle of the day—even a brief one as Short as five or 10minutes—can clear your mind and leave you with increased energy and improved productivity.
[4] But here are some things you need to know to do it correctly.To start with, every time you doze off (打瞌睡) during the day does not count as a “power nap”.The best time to take a power nap is in the mid-afternoon, when your energy level tends to decrease.
[5] But how long should a power nap be? Ideally, it should be kept to between 10 and 30 minutes.Nodding off for five minutes does not really provide established sleep.If you, however, go into the deeper stage you will wake up feeling weak.
[6] However, refreshing as it might be, if you get adequate sleep at night, taking a power nap isn’t such a wise choice.The reason is that sleeping during the day can interfere with your body’s biorhythms.The brain gets used to going to bed and getting up at roughly the same time each day, and you don’t want to disturb this routine.
[7] One more thing to keep in mind is that a power nap should never be used as a replacement for a good night’s sleep.A power nap during the day is not like a tablet which will definitely work.An hour’s sleep before midnight is worth a couple of hours’ sleep after midnight.
【1】What is the main idea of the passage? (no more than 5 words)
_____________________________________________________________________
【2】What if a person spends less than six or more than nine hours in sleeping?
(no more than 9 words)
_____________________________________________________________________
【3】According to Paragraph 3, what benefits can we get from a nap in the middle of the day?
(no more than 4 words)
_____________________________________________________________________
【4】When is the best time to take a power nap? (no more than 5 words)
_____________________________________________________________________
【5】Why is it sometimes unwise to take a nap? (no more than 8 words)
_____________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】This sweater fits me, but I can’t afford to buy . I have to choose which is cheap enough for me.
A. it; that B. that; it
C. it; one D. that; the one
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com