精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

 One of my favourites as a young girl was writing. I found that it was a great way to express what I was feeling. I actually wrote journals as early as my first grade. I find them amusing to look at now. I even read some to my son. I noticed that he actually started doing the same thing. He came to me the other day and wanted to read me a story he had written——Sponge Bob Square Pants.

As he sat there and read it aloud to me,it brought a big smile to my face, for I saw myself in him. Recently his school held auditions(试演) for a talent show and he was really interested in it. I remembered him asking me,“Mum, what is my talent?” I asked him to list all of the things that he enjoyed doing. He said reading was at the top,followed by drawing,writing and playing Super Mario Brothers. So I asked him, “What can you do to combine some of those things that people would enjoy watching?”

He disappeared into his room for a while and I began to get a little worried. I know how embarrassed he got performing in front of the big crowds. I heard him rushing down the stairs with excitement.

“I can do a puppet (木偶) show,Mum!” He showed me what he had come up with while in his room. He called it, Yoshi Goes to Africa. What a great idea I thought to myself. I found a puppet show tent online and cleaned up some old puppet friends for him. My son was the only boy who entered the talent show at his school and he won the second place. I was so proud of him.

1. What can we infer from the first paragraph?

   A. The author felt sorry for her son’s experiences.

   B.  The boy forgot all about his mother’s journals.

   C.  The boy rushed out of the room after finishing a story.

   D.  Both the author and her son were interested in writing.

2. According to the passage,we can learn that        .

   A. the mother asked her son to join the talent show

   B.  the author’s son took great interest in the talent show

   C.  it was the second time for the boy to enter the talent show

   D.  the boy got nervous in front of the big crowds

3. Which of the following did the boy like most?

   A. Writing.   B. Reading.

   C.  Drawing.   D. Playing.

4. Hearing what the boy had come up with about the talent show,the mother was         .

   A. pleased   B. discouraged

   C.  embarrassed   D. nervous

5. Which of the following is TRUE about the mother?

   A. She used to teach her son writing.

   B.  She made a fortune by the journals.

   C.  She helped her son with the puppet show.

   D.  She was against her son playing video games.

1. D推理判断题。由第一段可知,作者和她的儿子都对写作感兴趣。

2. B细节理解题。由第二段的“Recently his school held auditions(试演) for a talent show and he was really interested in it.”可知,作者的儿子对才艺展示感兴趣。

3. B 细节理解题。由第二段的“He said reading was at the top,followed by drawing,writing and playing Super Mario Brothers. ”可知,他最喜欢阅读。

4. A 推理判断题。由最后一段的“What a great idea I thought to myself. ”可知作者认为儿子的木偶表演是个好主意,故作者是高兴的。

5. C细节理解题。由最后一段的“I found a puppet show tent online and cleaned up some old puppet friends for him. ”可知,作者帮助儿子准备木偶表演。

题目来源:2015全品作业本高中英语必修2新课标外研版 > Period Listen,Everyday English,Function,Writing&Cultural Corner

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

5. It was a pity that the great writer died        his works unfinished.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

 根据所给内容和要点提示介绍一下大师齐白石。齐白石(1864—1957) ,湖南湘潭人,中国现代最著名的画家之一。

出生在一个贫穷的家庭,齐白石靠卖画为生。14 岁当木匠并开始自学画画;40岁后,游览中国著名风景区。1917年后定居北京。擅长画花鸟、昆虫、鱼等,擅长篆刻。1953年获得“人民艺术家”称号。1955年获世界和平理事会颁发的国际和平奖。

注意:

1.短文须包括以上所有要点,可适当增加细节;

2.请不要逐句翻译,注意文章的连贯性;

3.词数100左右。

参考词汇:篆刻seal carving 国际和平理事会the World Peace Council 国际和平奖 the World

Peace Prize

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

4. It cost me 100 yuan to post the birthday present to my friend in Beijing,not          (include) the charge for the container.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

10. The old man asked Lucy to move to another chair          he wanted to sit next to his wife.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

1. I shall never        (感到厌倦) life,I hope.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

5. All these       (展览) were organized by the company.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

7. —What a pity!I haven’t got a ticket for the football match.

—Don’t worry. It’ll be broadcast        (live) on TV.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

7. The hotel is well known for its       (名人) guests.

查看答案和解析>>

同步练习册答案