0  33220  33228  33234  33238  33244  33246  33250  33256  33258  33264  33270  33274  33276  33280  33286  33288  33294  33298  33300  33304  33306  33310  33312  33314  33315  33316  33318  33319  33320  33322  33324  33328  33330  33334  33336  33340  33346  33348  33354  33358  33360  33364  33370  33376  33378  33384  33388  33390  33396  33400  33406  33414  447090 

4. Which of the following statements can we infer from the passage?

A. Many lose life’s battles for they are lacking in a sense of humor.

B. It wasn’t the first time that Sam came late for his work.

C. Sam was supposed to come to his office at 8:30.

D. Humor is the most effective way of solving problems.

【答案与解析】本文通过一个小故事讲述了幽默的重要性。

试题详情

3. The phrase “clamped off” in Paragraph 3 means ________.

A. tried to hold back    B. tried to set    C. charged   D. gave out

试题详情

2. The main idea of this passage is ________.

A. Sam Maynard saved his job with humor

B. humor is important in our lives

C. early bird gets the worm

D. humor can solve racial discriminations

试题详情

1. Why was Sam late for his job?

A. Because he was ill.

B. Because he got up late.

C. Because he was caught in a traffic jam.

D. He was busy applying for a new job.

试题详情

Yes, the boss was, Sam entered the office at 9:35. The place was as quiet as a locker room(更衣室); everyone was hard at work. Sam’s supervisor came up to him. Suddenly, Sam forced a grin and stretched out his hand. “How do you do!” he said. “I’m Sam Maynard. I’m applying for a job. Which, I understand, became available just 35 minutes ago. Does the early bird get the worm?”

The room exploded in laughter. The supervisor clamped off a smile and walked back to his office. Sam Maynard had saved his job―with the only tool that could win, a laugh.

Humor is a most effective, yet frequently neglected(忽略), means of handling the difficult situations in our lives. It can be used for patching up differences, apologizing, saying “no”, criticizing, getting the other fellow to do what you want without his losing face. For some jobs, it’s the only tool that can succeed. It is a way to discuss subjects so sensitive that serious dialog may start a quarrel. For example, many believe that comedians(喜剧演员) on television are doing more today for racial and religious tolerance(忍受力) than people in any other forum.

试题详情

4. D。推断题。根据文章最后一句及全文Johnson所讲的话可推知此题答案为D。

 

(8)

A lot of us lose life’s tough battles by starting a frontal(正面的) attack―when a touch of humor might well enable us to win. Consider the case of a young friend of mine, who hit a traffic jam on his way to work shortly after receiving an ultimatum(最后通牒) about being late on the job. Although there was a good reason for Sam’s a being late―serious illness at home―he decided that this by-now-familiar excuse wouldn’t work any longer. His supervisor was probably already pacing up and down preparing a dismissal speech.

试题详情

13、(20分)如图所示,平面坐标系Oxy中,在y>0的区域存在沿y轴负方向的匀强电场,场强大小为E,在-h<y<0的区域Ⅰ中存在垂直纸面向外的匀强磁场,磁感应强度大小为B,在y<-h的区域Ⅱ中存在垂直纸面向里的匀强磁场,磁感应强度大小为2B.A是y轴上的一点, C是x轴上的一点.一质量为m、电荷量为q的带正电的粒子以某一初速度沿x轴正方向从A点进入电场区域,继而通过C点以速度方向与x轴夹角为φ=30°进入磁场区域Ⅰ,并以垂直边界y=-h的速度进入磁场区域Ⅱ.粒子重力不计.试求:

(1)粒子经过C点时的速度大小v;

(2)A、C两点与O点间的距离y0、x0

(3)粒子从A点出发,经过多长时间可回到y=y0处?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

试题详情


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

试题详情

⑵若I、Ⅱ区域中的磁场均为磁感应强度为B=0.8T的匀强磁场,方向仍如图甲,现在图示位置给线框一初速度,线框MN边运动到磁场区域Ⅱ的右边界时速度恰为零,设线框从MN边在区域I中运动时线框中产生的热量,线框MN边在区域Ⅱ中运动时线框中产生的热量为,求

试题详情

⑴若给线框以水平向右的初速度,同时在PQ边施加一水平拉力,之后线框做的匀速直线运动,求第2秒内水平拉力做的功;

试题详情


同步练习册答案