【题目】 An engineer named John Roebing thought of an idea to build a bridge connecting New York with the Long Island. He shared his idea with building engineers throughout the world, but no one was interested and they asked John to forget about it. According to them, it was a very difficult task and impractical to be done.
However, John could not forget the picture he had in his mind of the bridge. He thought about it day and night and wanted to share it with someone who would believe in his idea. John's son Washington Roebling was a young engineer then. He believed in his father and thought that the bridge could be built.
John and Washington, working together for the first time, developed plans of how the bridge could be built. They hired(雇佣) their workmen and began to build their dream bridge on January 3rd, 1870.
The project started well, but after a year, a terrible accident took John Roebling’s life. After that, Washington began to take charge of the bridge. However, after a few months Washington was seriously hurt, and it caused him brain damage. He was not able to walk or talk. The building of the bridge stopped.
Everyone around him lost hope about the future of the project. “We told them so.” “Crazy men and their crazy dreams.” These words hurt Washington, who still lay in hospital. However, his dream was still alive. He wanted to get up and continue his work, but his poor health did not allow him to. At that time, Washington could move only on finger and this gave him an idea. He tapped(敲打) that finger on his wife Emily’s arm, meaning he wanted her to call back the engineers. Then he used the same method to tell the engineers what to do.
For the next 11years, Washington gave instructions(指示) by tapping on Emily’s arm and she patiently passed on his message to the engineers. The bridge was finally completed and opened with a big celebration in May 1883.
Today, the 5,989 feet Brooklyn Bridge stands over the East River as one of the best examples of human will and love.
【1】What was Washington Roebling?
【2】What happens to John Roebling one year after the project started?
【3】Soon Washington lost the ability to walk or talk, didn’t he?
【4】How did Washington use only one finger to communicate with his wife?
【5】How long did it take the bridge to be completed?
【6】What can we learn from the story?
【答案】
【1】He was an engineer.
【2】A terrible accident took John Roebling’s life.
【3】Yes, he did.
【4】By tapping that finger on his wife Emily’s arm.
【5】13 years.
【6】They never give up their dreams or their never-say-die spirit. (Any reasonable answer is ok)
【解析】
本文主要讲述了在纽约和长岛之间有一座大桥相连。但是这座桥的建造过程历经艰难,尤其是设计师Washington经历了诸多变故。然而最终这座桥还是胜利竣工了。
【1】细节理解题。根据文中John's son Washington Roebling was a young engineer then. He believed in his father and thought that the bridge could be built.可知,他是一名工程师,所以这里应该填 He was an engineer.。
【2】细节理解题。根据文中The project started well, but after a year, a terrible accident took John Roebling’s life.可知,一场可怕的事故夺走了他的生命。所以这里应该填A terrible accident took John Roebling’s life.。
【3】细节理解题。根据文中However, after a few months Washington was seriously hurt, and it caused him brain damage. He was not able to walk or talk.可知,他很快就生病后不能走路不能说话,而本题题目是反意疑问句,回答应该用yes/ no来回答,但是yes要翻译成不是,no要翻译成是的,综合之后,这题应该回复Yes, he did。
【4】细节理解题。根据文中 He wanted to get up and continue his work, but his poor health did not allow him to. At that time, Washington could move only on finger and this gave him an idea. He tapped(敲打) that finger on his wife Emily’s arm, meaning he wanted her to call back the engineers. Then he used the same method to tell the engineers what to do.可知,他利用敲打手指在他的妻子艾米丽的手臂,这意味着他想让她回电话工程师。然后他用同样的方法告诉工程师们该做什么。所以本题应该填写By tapping that finger on his wife Emily’s arm.。
【5】细节理解题。根据文中John and Washington, working together for the first time, developed plans of how the bridge could be built. They hired(雇佣) their workmen and began to build their dream bridge on January 3rd, 1870.和The bridge was finally completed and opened with a big celebration in May 1883.可知,这里是经过了13年,所以填13 years。
【6】文章主要讲述了华盛顿虽然病了,但是他并没有放弃修桥,而是耐心地把信息传递给工程师们,这种努力不服输的精神是很值得我们学习的,所以这里可以填They never give up their dreams or their never-say-die spirit.。
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】“亚心”——经中国科学院新疆地理研究所的测算和实地考察勘定,位于东经87°19′52″、北纬43°40′37″的新疆维吾尔自治区乌鲁木齐永丰乡包家槽子村是亚洲大陆地理中心,简称“亚心”。新疆不再是边缘区域,而是亚洲大陆的中心。读材料完成下题。
【1】读字识地形,“疆”字的右半边形象的概括了新疆的地形特征是( )
A. 高原山地为主 B. 高原平原相间分布 C. 三大南北纵裂带 D. 三山夹两盆
【2】“亚心”的位置造就了新疆独特的地理环境。下列关于新疆地理环境的叙述,正确的是( )
A. 深居内陆,远离海洋
B. 典型的温带海洋性气候
C. 多外流河
D. 昼夜温差小
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】阅读下列材料,回答问题
材料一 我国新世纪的四大工程,在促进西部大开发、资源大调度方面具有重要意义,四大工程如下图所示
材料二 中国经济开始进入增长加速期,经济总量的增长,引发对能源的需求增加,专家认为,未来2——3年,中国电力紧张的状况将是一场必然趋势。浙江、上海是缺电的重点地区。
(1)四大工程的建设有利于我国东西互补、南北相济、资源共享,请写出我国水资源、能源和经济发展水平的地区差异。
水资源分布的南北差异:
能源需求的东西差异:
经济发展水平的东西差异:
(2)四大工程中属于交通设施的工程是 ;此交通线路在2006年7月1日正式通车运行。
(3)我国浙江、江苏、上海所在的地区缺电的主要原因是 (至少两点)
(4)四大工程中对这些地区社会经济发展和环境保护有重要意义的工程是西气东输和 。
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】小作文。
每个人都不可能没有烦恼。当你有烦恼时, 请试着控制你的情绪, 因为情绪可以影响你生活中的很多方面。所以生活中我们应当相信自己, 笑对(smile at life)人生, 多与父母、朋友沟通。
请展开你丰富的联想,写一篇短文,谈一谈怎样面对伤心,烦恼。 要求:句子通顺,表达清晰,词数在80之间。参考词:normal, all right, talk to, listen to ,take part in, with the help ,feel
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】 Everyone knows what to do on Mother's Day. You should cook breakfast for your mom wash the dishes , clean the house--everything a mother usually does. But what do you do on Father’s Day?
Father’s Day, which falls on the third Sunday of June in the US, is a more difficult holiday to _______ because a father’s role is more difficult to explain. What does a father “usually do”? If you ask 10 different families, you may get 10 different answers.
In more traditional times, a father's role was _______. He was the one who went to work every day and _______ home the money. But in modern families, many mothers work too, and there are even a number of _________ in which the mother works, but the father doesn’t.
Perhaps the best way to celebrate Father’s Day is to _______ the role fathers used to play and just thank your father for whatever he does for you. These can be simple things, including walking you to school, helping you _______ homework, or cooking breakfast and cleaning the house.
Whatever it is, just do something to say thanks. You could draw him a card, give him a gift--or just say, “Happy Father's Day!”
【1】A.celebrateB.rememberC.remindD.like
【2】A.strongB.not importantC.weakD.clear
【3】A.gotB.broughtC.wentD.walked
【4】A.housesB.familiesC.jobsD.companies
【5】A.rememberB.forgetC.takeD.play
【6】A.toB.withC.onD.about
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】“国家尊重和保障人权”是现代法治国家立法活动的基本要求。为此国家
A. 行政机关应坚持依宪施政、依法行政,做到严格规范公正文明执法
B. 应保证立法的科学性、民主性,丰富公众参与立法的形式
C. 审判、检察机关应依法独立行使审判权、检察权,保护公民的合法权益
D. 加强法治宣传教育,弘扬社会主义法治精神,建设法治文化,增强全民法治观念
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】A.Choose the words or expressions and complete the passage(选择最恰当的单词或词语完成短文)
The weather gets warmer, days get longer and leaves turn green,______is here. There are birds singing in the sky. Small insects come out on the ground. But what happened to (遭到)them in winter? Why couldn’t we see so many animals?
Winter is cold. In many places, there is snow on the ground. For most animals, it is difficult to find enough food in winter. Some animals solve this problem by hibernating(冬眠).Hibernation is a very deep sleep. It helps animals_______winter without eating food Animals, such as bears, usually eat more food ______winter and use it as energy while sleeping
Other animals stay active in winter. But to keep______ they may change living places. Insects live in holes in trees or under the ground. Some birds fly south for the winter. We call it migration (迁徙). They go to a warmer place to find______, How do they know when it is time to leave for the winter? Scientists are still studying this. But many of them believe that birds decide it by the changes in day length.
【1】A.SpringB.SummerC.AutumnD.Winter
【2】A.look forB.come fromC.find outD.get through
【3】A.duringB.beforeC.afterD.until
【4】A.warmB.coldC.hotD.cool
【5】A.waterB.airC.foodD.land
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】我国已实施“全面二孩”政策。某机构抽样调查显示,北京愿意生育二孩的居民为20%,而河南为58%。据此完成下列各题。
【1】北京比河南二孩生育意愿低,主要原因是( )
A. 北京经济发展水平高,生活压力大 B. 北京医疗卫生条件水平高
C. 河南人文化教育程度高 D. 河南人口密度小
【2】“全面二孩”政策对我国产生的影响有( )
A. 人口数量增多,人口素质提高 B. 短期内劳动力增加,社会负担减轻
C. 完全解决我国人口性别比例失衡问题 D. 延缓我国人口的老龄化进程
【3】“二孩政策”从16年1月1日起在我国全面实施未来五年内,最不易拉动的行业是( )
A. 医疗、卫生 B. 玩具、服装 C. 建筑、交通 D. 教育、服务
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】同义句转换
【1】The house is very small .My family can’t live in it.
The house is ________small ________my family ________live in.
【2】The book is so interesting that everybody likes to read it.
The book is ________ ________for everybody ________read.
【3】He was very weak .He couldn’t go to the top of the tower.
He was ________ ________ ________go to the top of the tower.
【4】She likes singing and dancing.
She likes singing ________ ________ ________dancing.
【5】After everyone is ready , we can start eating.
We ________start eating ________everyone is ready.
【6】What’s the right way of saying hello to people in China ?
What’s the ________way ________say hello to people in China ?
【7】People in Britain behave with good manners before others.
British people behave with good manners ________ ________.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com