【题目】 On May 6, the weather was sunny. My mother took me and my sister Helen to visit Hong Kong Museum of History. The museum is in Kowloon Park (九龙公园). First we went to the swimming pool in the park. Helen and I swam for two hours in the pool.
We went to the museum at eleven o’clock. We saw an old store, a village house, an old boat and many other old things. We learnt about what Hong Kong was like 100 years ago. In the past, Hong Kong was a small fishing village. Most people were fishermen(渔民).
Helen and I took some notes(笔记)about the history of Hong Kong. We also took some photos of the old things. We left the museum at two o’clock in the afternoon.
【1】The swimming pool is in ________ .
A.the museumB.the parkC.a villageD.the street
【2】The writer and Helen didn’t ________ in the museum.
A.swimB.take notesC.take photosD.see an old store
【3】They were in Hong Kong Museum of History for ________ hours.
A.twoB.threeC.fourD.five
【4】From this passage (文章) we know Hong Kong was ________ in the past.
A.a village houseB.a fishing village
C.a fishing parkD.a fishing company
【5】Which of the following is TRUE (下面哪一项是正确的)?
A.Helen saw an old boat in the museum.B.There were lots of fishermen in the park.
C.The writer took a computer to the museum.D.There was a radio in the museum.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】B
【4】B
【5】A
【解析】
文章讲述了作者的妈妈带着作者和她的姐姐去参观香港历史博物馆的一些所见所闻和做的一些事情。
【1】细节理解题。根据文中First we went to the swimming pool in the park. 可知“游泳池在公园里”。故选B。
【2】细节理解题。根据We saw an old store, a village house, an old boat and many other old things. 和Helen and I took some notes(笔记)about the history of Hong Kong. We also took some photos of the old things. 可知作者没有在博物馆里游泳。故选A。
【3】推理判断题。根据We went to the museum at eleven o’clock. 和We left the museum at two o’clock in the afternoon. 可知他们11点来博物馆,下午2点走,因此在香港历史博物馆待了3个小时。故选B。
【4】细节理解题。根据In the past, Hong Kong was a small fishing village. 可知,在过去,香港是一个小渔村。故选B。
【5】细节理解题。根据We saw an old store, a village house, an old boat and many other old things. 可知,在博物馆里海伦看到了一艘旧船。而B/ C/ D选项在文中都没有提到,故选A。
细节理解题在阅读理解中属于直接解答性问题,也是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的送分题。但在阅读中所占的比例很大,应特别引起注意。做题要先读懂问题,然后带着问题再读文章,做到有的放矢,这样容易找到关键点得出答案。比如第三小题They were in Hong Kong Museum of History for ________ hours.首先知道问题问的是有关时间的问题,所以在读文章的时候就要特别留意时间。根据We went to the museum at eleven o’clock. 和We left the museum at two o’clock in the afternoon.即可得出答案。
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】翻译句子。
【1】---陈先生离开家乡多久了? ---两年了。
How long ___________Mr Chen__________his hometown? ______________ two years.
【2】在这一页的顶部写上你的姓名。
_______________________ your names _____________________________.
【3】自从二十世纪以来,这个镇就以它的茶而出名。
The town _____________________ its tea _____________________________________________
【4】马尔代夫是个自然风景秀丽的地方,我表妹已在那儿呆了整整一周享受阳光海滩。
Maldives is a place ___________________.My cousin _________________there for a whole week to _____________________
【5】电影是半小时前开始的。电影已经放映了半小时了。
The film___________________ ago. It ___________________for _________________.
【6】伦敦的天气多变,在你去那儿之前做好准备。
The weather in London _________________ , so ____________________________________there.
【7】我从来没有去过美国。我希望某天能去美国参观。
_______________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】根据句意及首字母提示完成单词。
【1】We speak English as a second l______ in China.
【2】They went c______ by the lake last month.
【3】Don’t play with f______ . It’s dangerous.
【4】The baby mouse was afraid to see the cat and j______ onto his father’s back.
【5】The boy doesn’t want to do a______ . He is very lazy.
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】诗词中包含着丰富的地理知识。课堂上同学们以诗为题,解读了其中包含的地理知识,其中说法正确的是:
小阳: 坐地日行八万里,巡天遥看一千河—一围绕地球转一圈
小李: 东边日出西边雨,道是无晴却有晴天气变化无常
小勤: 人间四月芳菲尽,山寺桃花始盛开——地形因素对气候的影响
小慧: 羌笛何须怨杨柳,春风不度玉门关——纬度位置对气候的影响
A.小阳 小李B.小勤 小慧C.小阳 小勤D.小李 小勤
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】Dear Mary,
How are you and your parents? Did you _____ a good time last weekend?
We had a day_____ from school this week. But I had a (n)_____ day. I got up early in the morning but the _____was very bad. So I _____to stay at home and help my mom do housework. Then I went to the Gift Shop and bought _____ gifts. After that, I read a boring book and watched the TV program(节目)The Voice of China. After lunch, my parents wanted to go _____a drive, so I went with them. However, that wasn’t interesting, _____. In the evening, my best friend______ me to watch an interesting movie _____ sharks. But I found it wasn’t interesting at all.
Please write to me soon!
Yours,
Lily
【1】A.enjoyB.spendC.haveD.had
【2】A.ofB.offC.awayD.far
【3】A.excitingB.happyC.badD.wonderful
【4】A.foodB.breakfastC.coatD.weather
【5】A.wantedB.mustC.likedD.had
【6】A.lots ofB.so muchC.a lotD.a little
【7】A.forB.onC.inD.at
【8】A.tooB.alsoC.neitherD.either
【9】A.toldB.saidC.madeD.let
【10】A.withB.aboutC.forD.in
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】陆地表面地形多种多样,不仅有山地、高原、平原,还有盆地和丘陵。据此,完成下面小题。
【1】下列对高原地形景观的描述,恰当的是
A.海拔在500米以下,地面广阔,起伏和缓
B.海拔在500米以下,相对高度不大,起伏和缓
C.海拔在500米以上,地面广阔,起伏和缓
D.海拔在500米以上,相对高度大,坡度较陡
【2】下列对盆地地形景观的描述,正确的是
A.海拔一般在200米以下,地面广阔平坦B.海拔一般在200米以上,地面广阔平坦
C.四周被山岭、高原环绕,中间为平原或丘陵D.中间低,四周高,海拔在500米以上
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】3月21日5时58分迎来2019年的“春分”节气。“仲春初四日,春色正中分”说的是春分这一天,太阳直射地球赤道,昼夜平分,阴阳平衡。请依题意,完成下面小题。
【1】北半球是春分,南半球( )
A.也是春分B.是秋分C.是冬至D.是夏至
【2】北京此时节( )
A.烈日炎炎,酷热难当B.秋高气爽,天气渐凉
C.阳光明媚,春意融融D.天寒地冻,空气干燥
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】用方框中所给词的适当形式填空(有两项多余)
much, diary, outgoing, building, wet, wait, never
【1】Paul is ________ than me! He can't stop talking.
【2】I have ________ milk than you. You can drink mine.
【3】Hurry up! We're ________ for you.
【4】Please be careful. Your shoes may get ________ in the rain.
【5】The World Trade Center was one of the world's tallest ________.
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】补全对话。(有两项是多余的)
M: Well, Linda, we’re coming to the end of the week. I almost can’t wait for the holiday.
W: Me, too. Tom, 【1】
M: I’m going to climb the hills with my classmates. 【2】 How about you?
W: 【3】 You know he has a big farm in the countryside.
M: It’s great. Do you often go to see him?
W: Yes. Once I am free, I will go there. The air is so fresh and everything is so quiet and clean. Will you be free next weekend? 【4】
M: I’d love too but I’m afraid I won’t have time. 【5】 And he also wants to repair the roof of our home. I have to help him.
W: I see. Maybe you won’t be free until the summer vacation.
A.Would you like to go there with me?
B.My father is going to paint the wall.
C.I think I can forget about all the hard work and have a good rest.
D.Would you like to say something about it?
E.What are you going to do this Sunday?
F.I’m going to visit my uncle.
G.Mr. Brown will give us the lesson at four in the afternoon.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com